- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
joysefke #203501 üzenetére
1.5 dci ezekben Bosch rendszert kap, gyakorlatilag probléma mentes 2-300 ezer km-ig, utána is olcsóbban és könnyebben javítható fajta többihez képest. Szóval ha összességében megfelel, legkisebb bekerülési költséggel szerintem ez teljesíti az elvárásokat, csak legyen rendesen üzemanyag szűrő cserélve
pályán viszont nem zabál egy "emeletes" autóhoz képest.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
kuyarashi #203491 üzenetére
Ha nem áfa körös a cég, érdemes utána számolni, hogy jönne ki magánszemélyként tartani az autót. Drágább sok dolog, plusz cégautó adó, stb. Viszont egy kiküldetési megbízással máris tudod költségelni elég korrekt Ft/km mellett.
Insignia alapján tágas beltér, csak nem túlsúlyos és kiforrottabb motorral = Octavia 1.6 CR TDI gyakorlatilag valahol itt van a térképen. Vagy picit többért a 4 ülést, nem nyíló hátsó üveget, és esetleges plusz karbantartási igényt (Pest megyén kívül nehézkes) benyelve ott az Opel Ampera, napi közlekedésben tudnál villannyal spórolni, töltési lehetőségek függvényében. -
molnarpeter
nagyúr
válasz
Vismajor01 #203326 üzenetére
Kamera: ferrit kell csak (gyári megoldás drága), csoportban volt tárgyalva.
Részemről ha muszáj költeni valamire
akkor elvinném egy pöttyözéssel egybekötött korrekciós polírra, első lökös teli fény, aztán átlátszó kavics védő fólia az elejére (lökös, géptető, esetleg tető él, hátsó sárvédőív, rakodó nyílás alja, stb). Meg az alját is átnézni, mondjuk Volvo nem szokott nagyon rohadni, de ott is kis Brunox és aztán pl Waxoyl pár évente, hogy sokáig ne kelljen hozzá nyúlni.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Yiggdrasil #203239 üzenetére
E36, hegeszteni is megtanulsz legalább
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
lzjv1897 #203189 üzenetére
C-Max Energi: érdemes arra is figyelni, hogy van amerikai és európai modell is, itthon utóbbi népszerűbb. Alap típus miatt nagyon nincs alkatrész gond szerintem, szerviz terén márkakerek vagy Sztyopa (outlanderphev.hu) szokott vele foglalkozni. Fb-n kevésbé aktív a közösség, nem tudok csuklóból hibákat sorolni, de összességében a kettő közül szerintem ez ígér olcsóbb fenntartást, jóformán egy használható hatótávú Prius PHEV. Van a hajtóműben egy csapágy elvileg, ami nyűgös, de magát a problémát sem olvastam itthon, javítás költsége passz
GTE: VW best-of1.4 TSI már szíjas, igazából egy abszolút kiforrott verzió, korom lerakódás még érintheti (de talán pont a PHEV mivolta okán még egyáltalán nem láttam tisztítást sem a típus klubban), és szinte dízelesen takarékos tud lenni. A DSG is a megbízhatóbb olajfürdős kuplungos fajta benne, mechatronika hibára esetleg nem árt lelkileg felkészülni (nem gyakori, de külföldi csoportot is olvasva néha felbukkan a probléma, az amúgy kötelező váltóolaj és opcionális szűrő csere azért igen pozitívan hat az élettartamra). Ferihegy és Óbudai márkaker javítja elsősorban. A3 e-tron azonos hajtás és padlólemez egyébként, csak hogy bővítsem a kínálatot. Itt fórumon is előfordul néhány példány a VW topikban.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Stylewars_kp #203186 üzenetére
Futómű lehet költséges az alap dolgokon felül (turbó, lendkerék, adagoló tömítések, rozsda)
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Stylewars_kp #203181 üzenetére
Adagoló elektronika javítást számold bele, összességében egyik legjobb motor szerintem a típusban
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Stylewars_kp #203179 üzenetére
Kevés lóerőt tesz hozzá, kb úgy értelmezd
Szigorúan véve 1700 ccm 8V Opel motor, 1686 ccm 16V Isuzu. Hány lovas verziót nézted? -
molnarpeter
nagyúr
válasz
#46372352 #203090 üzenetére
Eurofleetnél elég kicsi a csalódás esélye, kérjétek el tőlük az állapotlapot, plusz a szerviz- és kártörténetet, aztán kb ennyi. Új autó hiány mellett én már azon is meg lennék lepve, ha nagyobb cégnél nem fix az ár
Alternatívák: ugyanott, ugyanannyiért Superb TDI, vagy esetleg több méterrel/évvel valami PHEV (Passat GTE hasonló méretben pl) -
molnarpeter
nagyúr
válasz
molnarpeter #203002 üzenetére
+ha konnektoros hibrid, akkor gyakorlatilag az Ampera lenne a legolcsóbb, hatótáv is használható.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
olajbogyo #202922 üzenetére
Insignia típushibák [link]
2.0 CDTI nyűgök [link]
Számoljon egy csapágysor cserével és olajpumpa tömítés átalakítóval. Váltó passz, ha M32, annak a felújításával is lehet számolni. Szívósor csappantyú delete megfontolandó, pár tömítés cseréje szükséges lehet. Cooler cső is gyakori, de hol nemAlkatrész filléres, bontott cucc hegyekben áll, kivéve a motort (arra vigyázni tessék). Kicsit nehezebb és szűkebb az átlagnál. Problémák - legalább dokumentálva van, lehet tudni előre, mire figyeljen
kérdés, mennyiért dolgozik a szerelő.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Vismajor01 #202872 üzenetére
Az új meg de (fém szíjas variátor), motor és váltó közt a villanymotorral, ha jól értettem. Bolygómű ezzel szerint nincs is ebben a változatban
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
BigBlackDog #202831 üzenetére
Főleg HSD
Fiat robotnak akár ilyen bajai is tudnak lenni, hogy pl nagy a munkahenger(ek) résvesztesége, de hidraulika nélkül nehéz megúszni. Ha úgy nézzük, kézi váltóval legalább csak 2 munkahenger van
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Vismajor01 #202753 üzenetére
V Klasse igen patent, egyetértek. Teher vonalon azért egy kompakt szinten felül nem nagyon van semmi szvsz, V sem az S belterét kapta, hogy úgy mondjam, X osztály is hasonlónak tűnt. Vagy mondjuk egy Golf és Amarok szintjén is ezt a párhuzamot vonnám, a Tx inkább Polo...
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
tboldi #202749 üzenetére
Na, kettő közül valamelyik... Arra emlékszem, hogy fizetés előtt kiírta, milyen jellegű infót talált, nyilván nem is folytattam ezután
#202751 Pedig 1.9 TDI után max újabb lehet, jobb nem!Euro 6 alá nem adnám, ha már a környezetvédelmi korlátozások az autócsere oka.
bitpork
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Dika22 #202741 üzenetére
Octavia 1.6 TDI ennyiért ne, abban a generációban porlasztó problémás. Focus mk3 talán van már, de az is euro 5 csak. 1.3 Multijet motoros autót meg én euro 4-ig vennék, DPF-es változat (euro 5-6) érzékenyebb, bár csak hosszú utakat menve vállalható. Swift meg már kisebb a másik kettőnél, azért javaslom a Fiesta 1.5 dízelt (meg mert jó motor).
1.5 dci is jó lehet, 75-90 LE, pl Clio. -
molnarpeter
nagyúr
válasz
Vismajor01 #202732 üzenetére
Ducato Combinato 🤌
Prius+ esetleg, de az is drágább. -
molnarpeter
nagyúr
válasz
maximilian4 #202717 üzenetére
Konszern 1.9 TDI, ami nem rohad, főleg a PQ34 platformon.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
bitpork #202628 üzenetére
Városba egy Model X, hosszú útra meg egy Allroad quattro V6 TDI. Keret függvényében, de lehetőleg mindkettő
Ha lesz nálunk V60 D6 a háznál, már kitaláltam, hogy meg kell emelni finoman, és akkor kész a tökéletes autó(már az eddigiek alapján jellemző használatra, Q7 PHEV ára alatt). De ha dízel típust már találtál, ami tetszik neki, tudok olyan műhelyt ajánlani, ahol tetszőleges villany hajtással kiegészítik egyedileg.
Félig komoly: Mercedes csinált mostanában jó hatótávval PHEV típusokat. -
molnarpeter
nagyúr
válasz
grizlisandor #202596 üzenetére
Ampera, topik zárható
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
szabonagyur #202584 üzenetére
Maradt egy váltónk (cserélni kellett, más motorhoz valót sikerült szerezni véletlenül), azt egyből Jumper Jamper címmel hirdettem meg... Nem segített
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
molnarpeter #202464 üzenetére
Kia Optima PHEV jutott még eszembe közben, de az is csak 4 ajtós.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
tibi970307 #202167 üzenetére
Hollandia? Magyar vagy kinti rendszámmal fut majd? (Gaspedaal.nl gyűjtőoldalt ajánlom
)
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
vzsryl #202157 üzenetére
Jó lesz ez. Lényeg, hogy javítás csak műszaki előtt, vagy ha korrózió támad
Viccet félretéve kíváncsi leszek a tapasztalatokra, mert nálunk is volt több ilyen újraindított szerkezet, azok alapján a járatás sokat számít. Kicsit lehet érdemes használni átvizsgálás előtt, nameg figyelgetni, minden rendben működik-e, nehogy pl. melegedjen a felni (szoruló fék), működjön az elektronika, hűtés-fűtés, stb. A lealkudott összegből meg kijön egy kis rozsda megelőzés [pl]. Dobbetétet, küszöb védő műanyagot lehet érdemes előtte leszedni és ott is mosni, kezelni. Bár ha abszolút low cost üzemeltetés, akkor poros út és fáradt olaj
-
molnarpeter
nagyúr
-
molnarpeter
nagyúr
Pickupot és X5-öt egymás után olvasva beugrott egy személyes kedvencem esetleg: Mercedes X350d. Az elejét és a fülkét nézve az is reprezentálja a prémium mivoltát, de valójában az alapja egy tenyeres-talpas, rendes alvázas Nissan Navara. 3 literes dízel (+), turbós és csak automata van (-), tavaly szűnt meg a gyártás, itt-ott vannak alig futott példányok. Valahova a két G osztály generáció közé tenném, réginél naprakészebb (gondolok pl biztonságra), de nem annyira műanyag, mint a jelenlegi széria.
XC90 első generációban volt inkább anyag, kiváló 2.4 5 hengeres dízel, benzin fronton meg akár ott a 4.4 V8... A mostani második mind 2 liter, 4 henger, más polc...
Hibrid: ha nincs használatban távollét alatt, akkor tényleg jobb kerülni. Esetleg egyedi importban egy csak-benzines Lexus GX 460 - alvázas, 4.6 szívó V8, bár ez is automata -, vagy kisebb és puhább RX 350 - V6 3.5L.
-
molnarpeter
nagyúr
Egy jó Isuzu D-Max platódobozzal? Az egy szerszám, leírtakat úgy érzem, elég jól fedi. Árban is jó, technika sem széthullós. Itthoni klíma miatt rozsda prevencióra érdemes költeni talán (bármi is lesz), de szolid technika, szeretik a gazdák, és őszintén szólva mezőgazdaságban ritkán van simogatva.
Ötlet szintjén, de talán kevésbé jó match az igényekre:
L200 szintén viszonylag baráti árban megy, bár fapad Hilux sem a világ vége, teher nélkül viszont valószínű a Navara lesz legjobb (hátul spirál rugó, összes többi laprugós, utóbbi sem gond amíg nem ül senki hátul üres platóval)...
G osztály is jó ötlet, keret függvényében. Olcsóbban régi alvázas ML, 5 hengeres 270 CDI kb örök ahogy emlékszem.
Ha már Toyota, 4runner?
Illetve külföldi piacos járművek vonalán még a RAM 2500 ugrott be, ha beesik egy adagolós 5.9 Cummins, az kiváló darab (KDP tab kit kell rá, és elmegy 1-2 millió km-t), de már lehet méretben nagyobb a kelleténél.
Mazda is jó ötlet, ők még adnak nagy szívó motort. Mondjuk a körítés az kevésbé indusztriális, inkább kigrammolt, bele kell ülni6 kombi is szóba jöhetne.
Ssangyong is nyomja a puritánabb autókat talán, de nekem sötét folt, nem ismerem őket nagyon. -
molnarpeter
nagyúr
válasz
szabonagyur #201946 üzenetére
Összességében abszolút vállalható. Quattro szvsz csak plusz hibalehetőség és karbantartási tétel, de amúgy jó. Rozsda, futómű átnézést igényel. 1.8T még ebben a régi MPI blokk van, nem TFSI, egyszerű szíjas motor, leömlő&turbó repedés lehet talán, olajpumpa szívókosár és olajteknő tisztítás nem árthat, trafó hiba jellemző (lásd VAG topik összefoglaló).
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Vismajor01 #201896 üzenetére
Arra azért rákérdeznék, mennyi lenne utólag az ülésfűtés, gondolok itt a VAG vonalon virágzó utólagos extra beépítő iparra
lehet akkor később megúszod az autó cserét. Vagy ha kicsi lesz a Passat mindenképpen, akkor ott lesz a Superb iV.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Vismajor01 #201883 üzenetére
Fiat 500e?
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
dangerzone #201796 üzenetére
Elvileg totál új motorcsalád, szóval 3 év után korai lenne konklúziót vonni. Dízel nem játszik? (Az mintha továbbra is Peugeot-Citroen DV5 származék lenne.)
-
molnarpeter
nagyúr
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
szőröscica #201731 üzenetére
Vigyorogva nyitottam meg, nem csalódtam - jöhet még máskor is!
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Vismajor01 #201669 üzenetére
Fb csoportot (v60.hu oda irányít) és adok-veszek párját, illetve [vszerviz] cikkeket ajánlom
Volvo topikban is van még egy példány talán.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Vismajor01 #201607 üzenetére
Egy jó Ford C-Max Energi konnektoros hibrid esetleg?
-
molnarpeter
nagyúr
[Subaru EE20 Boxer Diesel motor problémái] #yt, szokásos felirattal
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
tboldi #201485 üzenetére
206, meg amúgy Fusion is 1.4 8V dízel létezett Bosch rendszerrel, jól és relatív olcsón javítható, de elég sokat bírnak alapból is, csak kapjon normál gázolaj szűrőt. Motortérben ha van kézi vérnyomásmérő (légtelenítő) pumpa, akkor Bosch, ha nincs, akkor másik fajta. Futómű kockázat szerintem táltos(Focus)>torziós(francia)>sima rugós(Fusion).
Meriva: szvsz egyszerűen csak szükségtelen 1 főre egyterűt venniDe van amúgy 2 aktív Fb csoportja a típusnak, ajánlom.
IS200 - hajrá!Integrale: lehet a javító miatt kevertem, köszi a pontosítást, konkrétabban nem tudok szervo infót (csak hogy minimum az elv hasonlít )
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
tboldi #201447 üzenetére
Bár ilyen blokkos volt taxit ismerek félmillió km-rel, inkább kihagynám, nemrég írtam pár dolgot itt a topikban. Olajszűrő ház csere ajánlott preventív jelleggel, hogy ne tűnjön el az olajnyomás, vezérlés lánca nem a legjobb, twinport rudazat felújítás általában kell, olajat hajlamos enni, ECU hiba előfordul, stb. Több “közepes” áru nyűg, cserébe olcsóbb vételár… Piac
Ez is villany kormány amúgy, csak Punto 2 rokon még. Bölcső rohad nagyon.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ AXIS M1114 hálózati kamera Kompakt és adaptív HDTV Onvif
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- Eladó bontatlan LTT Noctua barna csavarhúzó
- Fotó állvány eladó
- Apple iPhone 7 128GB Yettel Függő 1Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest