- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
szabonagyur #211978 üzenetére
Pont ezaz, 90 lovas Z14XEP Astra-val szerintem városon belül nem volt még olyan helyzet hogy 3000rpm felett forgassam. Átlag "zöldhullámvadászként" pici gázadással és motorfékkel operálok, ha tehetem. Sor elején óvatosan indulva is simán megvan a zöld sor, gyorsabban pedig felesleges indulni, mert megint állnak a pirosnál. Mire elindul az a pár autó, a sor vége már nem ér át.
-
válasz
Vismajor01 #211964 üzenetére
-
válasz
Vismajor01 #211962 üzenetére
A 101 lovas Corsa szerintem elég dinamikus.
-
válasz
Vismajor01 #211948 üzenetére
Ajánlott szívó benzinesek: Corsa D 1.4, C3 1.4, Fiesta 1.4.
Hybrid vonalon a Yaris HSD lenne a tuti, de az nem itt kezdődik. Bár abból a szívó benzines sem rossz, keresztanyám on/off felhasználó, és tökéletesen bírja. -
-
válasz
szabonagyur #211551 üzenetére
Akkor Corsa/Fiesta/i20 méretosztály. Amiből sok van, és lehetőleg 4 hengeres benzinmotorral.
-
-
-
válasz
szabonagyur #211536 üzenetére
Ha az Astra belefér akkor A16XER vagy B16XER, esetleg Focus mk3/mk3.5, szintén 1.6 Ti-Vct. De ha főleg város, esetleg évi egy-két nyaralás, akkor inkább Corsa/Fiesta, könnyebb vele parkolni, jobban ugrik, elég elterjedtek. Én ilyen felhasználásra utolsó darabok közül egy Corsa D-t vennék, A14XER/B14XER.
-
válasz
szabonagyur #211517 üzenetére
Az Astra J nem kicsi, és 2.5m-ért nem lesz ajánlható. Corsa D viszont tuti cucc, főleg az 1.4-es, korrekt szerelő is akad hozzá.
-
-
-
-
válasz
diegho #211292 üzenetére
A konkurenciát megnézve erős középmezőnyben van. Ahogy nézem, másfél-két éve az ára stagnál. Mivel minden van hozzá, nem rohad és Fl-nél már a gyermekbetegségeket kinőtte, erősen ajánlható. Az meg hogy xy ideje piacon lévő modell, mit számít?
#211297 Qru: Mire alapozod a mondat első részét?
-
-
-
válasz
pècsimunkás #211197 üzenetére
Nem teljesen, mivel van négy ajtós Mégane.
-
-
-
-
-
-
Megértem. Szerelőm is az apró hibák miatt "váltott vissza" G Classic II-re. Ez pedig egy faék. Kedvelem az egyszerűsége miatt, és hogy soha de soha nem állt meg alattam, pedig már 14 éves. Még az akksi is akkor merült le (és adta fel végleg a harcot) mikor fater hazavitte és beállt a terasz alá.
Focus Mk2.5-ből voltak 101 lovasok, azokból szerintem 2.5m-ig a kínálat tetején talál korrekt darabokat. Én egy Titanium felszereltségűt vadásznék. Többi pénzből elvinném a családot nyaralni. 1.8-asok csipegetik az olajat, azt nekem sem ajánlották anno.
-
Ugyan annyi gond van vele mint az XER Astra esetén. A 101 lovas lényegesen olcsóbban fenntartható, illetve S40/V50-be is dobták.
#210748 zgospel: Nálunk a családban akad egy 2014-es Astra J ST, A16XER motorral. 14X ezer km van benne és okoskerékhez nem kellett nyúlni, sőt trafóhoz sem. Eddig nálunk nagyon bevált. Minden szívó benzines "sokat" pörög, sőt a legtöbb Focus alatt rövid váltó van, azaz 95km/h 3000rpm, ehhez képest az XER Astra ugyan ezt 110km/h esetén tudja. Nekem a Z14XEP 3000rpm-nél 100km/h körül lép, bár nem is nagyon megyek 80-90km/h-tól többel, cserébe nagyon keveset kér.
#210751 user2: Teljes mértékben egyetértek.
-
válasz
anonymus89 #210684 üzenetére
A kínálat tetejéről néznék egy max 15 éves H Astra 1.6-1.8-ast XER motorral vagy egy Focus mk2.5 1.6 Ti-Vct-t. Pont az a kategória amit nem vészes fenntartani, minden van hozzájuk (bontott elemek is), és nem vészes a technika. Az Astra nem rohad (csak ha törve volt), Focus hátulról kezd csipásodni.
-
-
-
válasz
molnarpeter #210638 üzenetére
Szerelőmnek is Z14XEP van, 600k körül jár (bár ebből is van két generáció, más is az olajszűrő, talán 2006 vége körül volt a váltás). Most cserélt benne először vezérlést. Amúgy Twinport ruházat szokott meghalni, de aftermarket már fémből van (70 ezer Ft körül), az örök élet. Ezek alatt F13-as váltó van, ha cserélik benne az olajat (nem szokták) szintén bírja.
-
-
-
-
válasz
BigBlackDog #210507 üzenetére
Gen2 és Gen3 már simán jó. Pusztán időszakosan olajat kell benne cserélni.
-
válasz
H A M M E R #210500 üzenetére
Megbízható.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
albiosz #209162 üzenetére
Astra K 1.4T. Ha esetleg szívómotor is játszik, akkor Focus Ti-Vct vagy Astra 1.4.
-
válasz
Coccolino_O #209139 üzenetére
Az ezres ecoboost tüzes kis jószág. Én kihagynám, inkább valami szívó benzin. Bár itt a fórumon többen elismerően csettintenek.
-
Pont ez a szívó 2.0 kényes az olajra. Munkatársamnak volt két évig, ebből másfelet szervizben állt, komplett motorfelújítás, kábelköteg csere, klímakompresszor, és még rohadt is az alja. A legtöbb alkatrészből csak a gyári jó hozzá. Azóta egy A1.4NEL Meriva B-t használ, amivel semmi baja nincs.
-
-
-
-
-
-
válasz
tboldi #208691 üzenetére
Ennyire nem mentem akkor bele, hiszen már nézegettük az "utódját", így lehet nem cserélt ki mindent a szerelő. De tapasztalataim alapján a széria gyenge pontja a futómű, ettől persze lehetnek eltérések, kivételek, de közvetlen környezetemben nem igazán nyilatkoztak még pozitívan róla.
-
-
-
válasz
slett27 #208627 üzenetére
Konkrét példány. De a Z16XEP alatt is az a váltó van. Az 1.4 alatt rövidebb (F13C), mint pl. a legtöbb 1.6-os Focus mk2, mk2.5 alatt.
#208629 hint: Hol itt a brutális túlzás? A Hahu-t el is engedheted, amit feltesznek egy-két-három nap alatt el is viszik. Ismerős a fiának keres, 1,65m-ért volt egy 2008-as Classic II, mire elment érte, már le is csaptak rá.
-
válasz
vzsryl #208622 üzenetére
Annyiért kockázatos H volt, és biztos G. Manapság G is inkább 1,3-1,5 körül akad. Az hogy háromezret forog száznál elég sok 1.4-1.6-os autóra igaz (bár itt C helyett alá megy a W355-ös váltó is), én 1.7 dieselt vadásznék ha sokat használnám pályán. Ez az 1.8 szívó igen korrekt motor, azt hiszem F17 van alatta, az sem forog lényegesen kevesebbet (2750rpm - 100km/h).
-
válasz
molnarpeter #208593 üzenetére
Megérdeklődőm.
-
válasz
molnarpeter #208589 üzenetére
Barátom 1.4 szívó Golf 4-et cserélné. Talált egy Bluemotion 2011-es fehér kombi 6-ost. 200k km fölött picivel, és eddig egész egyben van (törés mentes, motortér száraz, turbo nem olajos).
-
Golf 6, 1.6CR, 105 lovas mennyire bukta?
-
válasz
Lacko32 #208357 üzenetére
Most lehet én vagyok szörnyen naív, vagy ahogy korábban írtam, nagyon leragadtam a régi áraknál, de 1.3-1.5 lenne egy normális, max 2008-as évjáratú G? - Igen, jelenleg annyi. De két éve is elkéretek 1m-t egy szép példányért. Mivel olcsó hozzá minden, ezért az árát igencsak emeli a jelenlegi piaci helyzet.
Mondom ezt úgy (és ezt fáj leírni) hogy tavaly adtam el az NFL Accordom, 2.0 Executive, esztétikai hibákkal 1.35-be. Amit a jelenlegi piac szerint tudnék eladni 1.8-ért kb. - Nem írtál, évjáratot, talán 2003-2007 között gyártott darab. Másrészt egy méretosztállyal nagyobb, illetve azért nem áll hegyekben hozzá a bontott alkatrész aprópénzért.
#208359 Lacko32: Nem hasonlítható össze a kettő. Eleve ugye évjáratban, kategóriában eltér. A G elterjedt, a Classic II széria galvanizált, nem rohad, minden van hozzá, és kompakt kategória, 2606mm-es tengelytávval. Nem lepődöm meg hogy elterjedt, és közkedvelt, ráadásul minden drágább lett, tehát nem is értem hogy miért lett ezen ekkora fennakadás, mikor január-február óta ez megy. Meg kell nézni a hahu-t, ami jó, az pár napot van fent, mikor én vettem, az is egy napot volt hirdetve, volt amit 4 óra alatt elvittek. "Prémiumabb" szótól meg feláll a hátamon a szőr.
-
-
-
-
válasz
rbalint88 #207987 üzenetére
Hiába magyarázom neki, eleve most lett komplett vezérlés csere, új klíma kompresszor és küszöbcsere (javítás - szélei rohadtak). Csak azt hallom hogy sokat forog, hangos, és hogy 8,2 liter az átlag. Igazából mindenki tudja hogy szopni fog, csak még ő nem.
#207988 tboy93: Átadom neki. De ez a motor amúgy ajánlható?
-
Egy 30-as barátom autó szeretne váltani. Több évig egy Golf 4 1.9 TDI (90le) kombit hajtott. Tavaly viszont családból kapott egy alig használt Leon 1.6 (102le)-ot. Mivel Bp-n lakik, de sokat ingázik, igényelné a dieselt és a kombit. Tehát olyan 2m-ig bezárólag, úgy 15-17 éves korig mit lehetne ajánlani számára? Vag csoportot most kihagyná, Opel kizárva, és minden tucatautó. Amit látom hogy nézeget a 2.0 HDI C5 és a 2.2CTDI Accord...
-
-
válasz
kovacsroli #207896 üzenetére
-
-
válasz
T0mBd1gg3R #207799 üzenetére
Ez elég nagy tévhit. Ha nem 10W40-et kapott, hanem belevalót (0W vagy 5W), akkor nem igazán csipegeti. Két 2008-as Z14XEP van itthon, egyik sem eszi.
-
-
válasz
DJGABI #207703 üzenetére
Az egyik legészszerűbb választás egy 1.7CDTI Astra G Classic II. Sajnos nem sokat látni belőle a Hahu-n, és ez bizony nem véletlen. Benzines oldalról ugyan ezt mondanám ennyiért, csak 1.4 16V-el (Z14XEP), ez nálam kellemesen fogyaszt.
-
válasz
vzsryl #207448 üzenetére
Esetemben cca. 3,1km-re lakom a jelenlegi munkahelyemtől, ami gyalog huszonkettő-huszonöt perc, bringával hét-tíz perc, autóval ezek közül valamelyik (forgalomtől függ). Viszont két évig jártam vonattal/busszal napi három órát. Így egyáltalán nem panaszkodom ha buszra kell szállnom pár perc erejéig, bár én inkább sétálok, akár fél órát. Viszont az átlagemberek el vannak kényelmesedve. Erősen elhízott munkatársam nyolc km-ről tavaly bringával járt ha idő engedte. Idén még egyszer sem. Nem azért mert jobban megteheti, csak lusta... és ez igaz a népesség nagy részére. Érdekes mód Hollandiában komplett családok járkálnak cargo bringával a városokban, megoldják, hóban, szélben, esőben is.
-
válasz
vzsryl #207445 üzenetére
Ha ilyen szempontból nézzük akkor így is fel lehet fogni. Bár ez elég radikális lenne. Viszont sok esetben megkerülhető az autó, vagy épp idényszerűen, főleg városon belül, bringára és tömegközlekedésre lehet váltani (esetleg taxi, autóbérkés, stb.). Agglomerációból persze nem kerülhető meg a szgk., ha a kényelmi szempontokat nézzük. Ott még mindig jobb egy kis fogyasztású közlekedőedény, mert lehet busz/vonat ritkán jár vagy egyáltalán nincs. De lassan ársapka nélküli üzemanyagárakkal nem lesz egyszerű történet, tíz évre levetítve pedig nem hiszem hogy nagyon bele akarok gondolni.
-
válasz
tboy93 #207429 üzenetére
Itt leginkább az a gond hogy az 500k-s autóval, ha mindent meg akarunk neki adni, havi szinten rágurul egy olyan összeg ami éves szinten legalább az autó értéke. Ezt tíz évre matekolva már lehet egy használt E-Up behozná. Pár éve barátom állami támogatással, full extrával 5,5m körül vette, és belterületen irdatlan kellemes.
#207430 Qru: Alternatíva van, csak lassabb és kényelmetlenebb.
-
-
-
válasz
TeeJay #207333 üzenetére
Szóba, persze. Focus Mk2.5 is belefér 1.6 benzinnel, hasonló évjáratban. Bár olyat néznek ami gyakori, hogy ha sérül akkor legyen hozzá alkatrész, és emiatt ne álljon a munka. Egyterűkben nem vagyok otthon, ott inkább a Diesel erőforrás hódít, így sok leendő munkaeszköz kiesik.
-
-
válasz
Paxker315 #207288 üzenetére
I20 teljesen jó, annó Göbi is tesztelte.
#207289 Richard!: Nekem ez kissé taszító mikor valami nagy sportosnak akar kinézni, de nem az. Ettől függetlenül ezzel a blokkal venném, de valami elegáncsosabbat.
-
-
válasz
pècsimunkás #207209 üzenetére
Nem kell, csak egy lehetőség. Amúgy én is úgy fogalmaznék hogy ha beesik egy nyeremény/juttatás/prémium, akkor azt autóba forgatni nem bűn. Persze számomra nem férne bele hogy irreálisan magas értékkel bíró közlekedő edényt használjak. Kirúgják alólam akkor meg hahu-n felcsapom a 300k-s autókat, mert annyi maradt... Nem... Ez nem fér bele. Biztonsági játékos vagyok, én a szükséges extrákat összeírom, megnézem mi gyakori, és mi tetszik, nah és az autóra szánt pénzem feléből nézek valamit. Ha hazafelé gtk, akkor tudok venni egy ugyan olyat, és nem maradok hónapokra autó nélkül (mert hiába nem létszükséglet, van hogy heti szinten kell).
-
-
-
válasz
szpeti40 #207110 üzenetére
Ez az Astra G Classic II nagyon kiesik?
-
-
-
válasz
dong86 #207052 üzenetére
A linkelt Megane nagyon mezítlábas. Inkább kihagyná.
#207053 Paxker315: Nem is rossz, feldobtam neki a labdát. Diesel felesleges, mert ahová költözik, kb. négy km-re van a melóhely. Havi pár hazaúton meg nem hoz annyit mint amennyit visz.
Feltöltött benzines talán, de csak ha nincs szívó. Marad B tervnek.
-
válasz
Tothgera30 #206908 üzenetére
Folytatva a történetet...
Megnéztem az "elődöt", viszont számomra eléggé lehasznált állapotot tükröz, kívülről egyben van, parkolási sérülések, kisebb karcok, de kozmetikus el tudná tüntetni. Viszont a belseje az csalódás. Belsőtér világítás nem működik (valamelyik kábel össze van égve), fűtőmotor csak a legmagasabb fokozaton indul el, klíma nem kapcsol. Kipufogó lyukas, ráadásul egy alkalommal, két olajcsere között lehörpintett egy litert is.Viszont a gazdája külföldre migrálna, így emelkedett kerettel, ilyen méretosztályban keres autót.
Kritérium:
4m-ig.
2009 után.
Minimum 1.4, de lehetőleg 1.6 vagy nagyobb szívómotor (autópálya).
Strapabíró konstrukció.
Olcsó fenntarthatóság.
Korrózióállóság (garázs hiánya).
Kompakt hatchback méret, öt ajtó. -
válasz
Paxker315 #206894 üzenetére
Úgy tudom csipásak az ívek, és volt mikor benyelt egy liter olajat két csere között. De hamarosan ránézek, nem tudom azóta mi van vele. Golf 6 meg ugye inkább 5.5. Én is úgy tudom hogy a zajszigetelésre jobban figyeltek már, akárcsak az A3 esetén. Bár lényegesen jobban bejön mint az 5. Viszont árak tekintetében eléggé magasan szárnyal.
#206895 Zotyipotyi: Hangos mint a legtöbb Suv.
-
Golf V 1.4 16v (2004) után mennyire értelmes döntés Golf VI 1.6 8v-re (2009-2010) váltani? Egy barátom vacilál. Ketten vannak, évi 10k, sok rövidtáv, igazi autogyilkos felhasználás.
-
válasz
Luck Dragon #206802 üzenetére
Nézőpont kérdése. Egy aránylag nehéz bódét húz egy 116le-s, 155nm-es motor. Forgatva megy, de átlag felhasználó nem pörgeti, csak 2500rpm-nél elvált. Mi is így használjuk nagyrészt, de nem is ugrok bele meggondolatlan ellőzésekbe, csak csorgok a forgalommal. Viszont bármikor, bárhová elindulnék című fejezet. Arra pedig tökéletes.
-
-
válasz
MaddeNNNN #206792 üzenetére
Mazda 3 jó irány, ha nem csipás. Astra, Focus, Ceed, i30, és a szokásos kompaktokat még ide vennem. A 2.5M és a 10 év rizikós, vagy a keretet bővítsd, vagy mondjuk 15 éves autókat is húzd be a keresési listába. Nem akarok elfogult lenni, de talán egy 2011-12-13 körüli Z vagy A16XER motorral szerelt H Astra Classic III tuti lenne, esetleg Ti-Vct Focus.
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- Eladó KTM női bicaj!
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Dualtron Popular - 52V 20Ah dupla motor elektromos roller
- Samsung Galaxy A32 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 1TB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3051
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Új és újszerű 15"-16" Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest