- Google Pixel topik
- Csúcskamerával jöhet a szupervékony S25 Slim
- Telekom mobilszolgáltatások
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Yettel topik
-
Mobilarena
Ha lesz egyszer időnk írunk egy téma összefoglalót addig is itt van 2 link...
Új hozzászólás Aktív témák
-
gulac12
tag
Jelenleg az Amlogic S905 lejátszókat tartják a legalkalmasabbnak tv okosításra, további információk a szaktopikban találhatók, érdemes az összefoglalóval kezdeni.
-
erer1000
őstag
youtube-on nézz meg egy vidit 30fps majd 60fps módban
látni lehet a különbséget még.
a szem nem kimondottan 25-30 képet készít, hanem folyamatosan érzékel, csak a 30fps-t már nem zavaróan darabosnak látja, hanem szép fluid.nem úgy működik mint egy fényképező hogy egybe kitol magából 1-1 képet sorba, hanem folyamatosan megy az agyba. az agy ami nem tudja túl gyorsan feldolgozni
de a 60fps az még dog egyet rá
(ha bele akarok kötni az 1 szem 30fps-be, mondanám hogy 2 szemünk van )
[ Szerkesztve ]
M5A99X-EVO R2.0 , 1050Ti, 4x8GB 1960MHz , FX 8350@4,4GHz, 1x3TB+2x1TB HDD, 120GB+480GB+1TB SSD || HP Pavilion 15-CX0000NH
-
kenand
veterán
Ahogy írod, ha megelégszel kicsit kurtítottabb 4K-val akkor 905w-s box megfelelő, ára miatt kurtították meg a 905x-et... de az már alig elérhető.
Néhány 905w-s boxon pl x96 mini az SPDIF is elhagyásra került. Gond ha régebbi még nem HDMI-s merősítőn akarod kihangosítani (nekem az egyik szobában olyan van, ott nagyon kell az SPDIF kimenet, oda szóba sem jönne az x96 mini...)
Ebayen azért még van x96 905x-el 1 GBs 25 USD, 2GBs 31 USD körül..
[ Szerkesztve ]
-
kenand
veterán
Ha van Androidos telefonod ugyanott találsz mindent. Wifi-t ott kell beállítani (Android beállítások)
HDMI-t a TV másik bemenetébe kell dugni(Egyikbe a T-home , másikba a TV-box) A TV-n tudom majd váltani melyik HDMI bemenet képét jelenítse mag a TV.
Wireless keypadhoz nem kell állítani semmit.
USB HDD -t látja a box ha másik eszközzel is látni akarod Android alatt kell hozzá app (Sambadroid stb) -
Necronom
senior tag
Igen, egy komplett Androidos cuccost kapsz
De mielott nekiallsz, egy launchert toltsel le hozza, hogy esszerubben kezelhetobb legyen
Pl a Nova Lanucher az egyik legjobb, de van a Microsoft Launcher nevezetu holmi is, jol kezelheto asztalt kapsz...Szinten a Google Playbol juthatsz hozzaTAP - Tatabanyai Automodell Palya
-
kenand
veterán
Kodi mindenkinek jó (Bár LibreElec alatt gördülékenyebben megy), főleg akkor hasznos ha a box egy hálózati lejátszó. Pl. több box van az egyik torrent+samba szerver is egyben a másik box meg csak lejátszó, akkor a szerver boról a másik is szépen játszik le filmeket. Erre a funkcióra a Kodi (vagy variánsai ) a legjobb(ak).
-
Andie
őstag
Csináltam egy factory resetet, biztos ami biztos, most olyan, mint mikor a dobozából kivettem, még a wifit meg google accountot sem állítottam be.
Elindítottam egy 1080p videót (Blader runner 2049), kb 12 gigás film. GYerekek, röhej, kb 5 fps-el játsza! Másodpercenként megakad 1 másodpercre, kihagy, minden. Kodi system infóban 100%on pörög a cpu0, a cpu1 69%-on, a többi nem látszik sajna.
Kukás a cuccom? Reklamáljam meg?Samsung Galaxy A50 - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999
-
kenand
veterán
Furcsa mert az X96 905x procival mentes a pixelesedéstől. (android 6)
Hacsak nem új x96-ot küldtek neked Android 7-tel és 905w-s procival.Próbálj meg egy Libreelecet telpíteni rá és bootolj arról, ha ott tökéletesen játszik filmet akkor nincs hardver hiba, max az Androiddal nem stimmel valami.
[ Szerkesztve ]
-
kenand
veterán
Milyen Android verzio van rajta?
Ha android 6 biztosan nem az a baj!
Pixelesedés csak 7.-essel jelentkezik.Ha 2 Gigabiteos géped van ezt vedd le readme szerint írd ki egy 8GBs SD kártyára, fogpiszkálós indítás után feltelepíti a LibreElecet (android rajta marad) nézd meg ott van-e hiba.
Ha így kevés olvasd el a Amlogic 905-ös topik összefoglalójában a LibreElec részt
[ Szerkesztve ]
-
-
kenand
veterán
Fogpiszkálós indítás kell.
Az AV port mélyén van a rezet gomb. Fogpiszkálóval benyomod nyomva tartod majd bedugod a tápot. Várod míg feljön a Libreelec logo, utána elengeded. 1x kell megcsinálni (csak akkor kell újra ha frissíted az Androidot)
905 topik összefoglalót tanulmányoz át
-
Headbang
aktív tag
Fura nekem Android 7.1 van a boxon, de nem jelentkeznek az általad írt hibák Inkább csak annyi hogy az LE igényesebben játsza le a filmeket, valahogy szebb az egész dekódolás nem szemcsés, csíkos stb. Akadás full hd nál sincs android alatt. 4k-t nem próbáltam mert csak 1080pt tud a tvm.
-
kenand
veterán
Android lehet rossz
Nagyon sok mindent tud a LibreElec Kodi. Reboot from nand paranccsal indul az Android ha akarod. (nem a táv kikapcsolója kell hanem a Kodi quit gombjára kell kattintani akkor felajánlja a választást)
Youtube nem gond a LibreELEC Kodinak a video kiegészítők között telepíteni kell.
Futhat rajta Transmission is. Opensubtitle addon leveszi neked a feliratot a beállított nyelven (pl magyar +angol) Csak regelni kell ingyen a www.opensubtitle.org-on. (és az addon beállításiban meg kell adni a user never+passwdt)
De nagyon sok kiegészítő van...(egy réséhez újabb Kodi kellene ami még nem végleges LibreElec alatt, de majd lesz)[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Szia! Nem X96 mini-d van véletlenül? Egyébként nem kell routolnod, rád csak a leírás vége vonatkozna, kb 3 sort kell bemásolni és jó lesz az android. De jövő héten készen leszek az X96 minire egy teljesen új rom-al, a tanix alapján, az hibátlan lesz, dual-os rendszerrel, LE-vel.
-
Necronom
senior tag
Elso nekifutasra tedd fel a Nova Launcher, hogy esszerubb legyen kezelni
Utana pedig szedj le rola mindnet, amire nincs szukseged -meg amit enged-, igazabol mindent le lehet, kiveve a Chromot es persze ami az Androidnak letszukseglet
Aztan tedd fel a Play storebol az aktualis Kodit meg ugyanonnan az SPMC-t
Az osszes tobbi videolajatszot feledd el, nem jok az X96-on
Ha ezzel kesz vagy akkor jonak kell legyen....Egyertelmuen jobb lesz a LibreElec, de ha kell a droid, akkor hasznalhato. Nalam a 4k-s videok is teljesen rendben ketyegnek, nulla akadas, nulla kockasodas
Persze vannak extrem kodolasu filmek, amik megakasszak, de azert nalam pl rendekkel jobban jatszik le filmeket mint az asztali gepem windows alatt - pl az asztalin meg se moccan a 4k video, amig a box vigyorogva jatsza...
Szakits egy kis idot ra, kezd el elolrol Az LE mar ott van a memo kartyan, filmezni akarmikor tudszTAP - Tatabanyai Automodell Palya
-
kenand
veterán
Ha film nézés -felirat kezelés/keresés a cél a LibreElec sokkal jobb, gyorsabb, stabilabb.
Feleségemnek én is csináltam egyet, csak akkor vált Androidra, ha nem az iPadján hanem a boxon nézné a HBO Go-t.. (De azért jó szájbarágósan el kellett magyaráznom, hogy kétféle képen tud indulni a gép... )
De pl. a HBO go elég bénán van megírva, távirányítóval kezelhetetlen, légegér, vagy sima vezeték nélküli egér kell hozzá.. -
Necronom
senior tag
Meg adj egy eselyt az SPMC proginak, ugyanugy a storebol tudod lehuzni
Lenyeg, hogy javult Android alatt a lejatszas, de ne add fel
Sajna SPMC utan mar en sem nagyon tudnek mit mondani, reboot es LE, hiszen azon kompromisszumok nelkul megyA TV dolgat illetoen meg a boxon kapcsold ki a CEC funkciot
De mi lenne, ha forditva csinalnad? Inabb a TV tavjaval iranyitsd a boxot es akkor a CEC meg aldas is lehet
A boxon allitsd be alvast akarhany percre es hagyhatod beken, a TV tavjarol meg fel is tudod eleszteni
- Samsung TV: tools gomb --> Aninet+ (HDMI-CEC)TAP - Tatabanyai Automodell Palya
-
cocka
veterán
Idejét sem tudom már mikor szakítottam végleg a 100-as lan portokkal. 4G routeren van nekem csak 100-as port, mert a 150-es mobilnet úgy is ritka, mint a fehér holló, a 300-as meg főleg.
Csoda ha eléri a 94-95 megabitet, mert arra biztosan képes a router, de 70-nél többet még sose mértem.
Ja meg több száz gigát átmásolni 100-as lanon, ahhoz kell minimum egy fél nap LOL
-
Headbang
aktív tag
Engem wpa2 wifi titkosítás esetén percenként ledobált. Meg sokáig is tartott neki megtalálni a routert. Kénytelen voltam sebezhető WEPre állítani a routert. Érdekes hogy ezzel nincs gondja. Bár mondjuk már nincs szükségem a wifire, utp patch kábellel sokkal jobb a kapcsolat.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel PC v2 , i7 6700 , RTX 2070 , 32GB DDR4 , 250GB SSD , 1TB HDD
- PC RTX 4070 Super , Ryzen 5 7600x AM5 , 3 hónapos használat
- Csere-Beszámítás! ROG Gamer PC! I5 9600KF / GTX 1070Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD+ 500GB HDD
- GAMER PC - Ryzen7 7800x3D, RX 7800 XT NITRO+, 32BG DDR5, 1 TB NVME -
- Új GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + G.Skill Ripjaws V 2x16GB DDR4 3200MHz
- Lenovo Thinkcentre M700 Intel i5-6500T / 8GB / 128GB, beépített WIFI
- HP PRO 3420 AIO ALL IN ONE FOR SZÉL - HIBÁS -
- GAMER PC! I5 8600K / GTX 1070 8GB / 16GB DDR4 / Z370 PRO / 250GB+500GB / 550W
- Dell OptiPlex 7010 USFF i5-3470S/8GB/250SSD/DvD író WIFI WIN11Home + monitor
- Amd Ryzen 5 Asus radeon RX570 8gb Asrock B450M-HDV r4.0 gamer pc
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest