- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
KaZaA
tag
válasz
Milka 78 #83779 üzenetére
Éreztem, hogy túl szép lenne ha menne ebbe a lapba
viszont, Z390 lapnál más különbség nincs csak, hogy kezeli a CoLa-t és az IL generációt?
Bár sokat vesztek mert érdemes lenne várni de nem várok mert kell gép most is laptopról vagyok ami bő 7 éves, veszek CoLa platformot Z370 lappal, és kitudja mikor lesz majd új lap és hozzá IL proci de azok is gondolom jó borsos áron, ez van ha akkor vesz az ember mikor váltás közepette..
Köszönöm a gyors választ és segítséget pro-hardver ezért jó, mert azonnali válasz azonnali segítséggel
-
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
Milka 78 #83686 üzenetére
8600k/8700k-nál 2666Mhz az alap.
(#83689) hunfatal: Ezek közül a Prime-A, de ugyan ezt megkapod kb. MSI Z370 SLI Plusznál is, jóval olcsóbban.
Asus inkább a biztosra megy, nem akar szarakodni, mert procinként változik a sztenderd minimum memória MHz, ezért OC-ra írja mindent. Egyébként 3600-ig simán viszi mindegyik Z-s lap a memóriákat...
-
Predator2
addikt
válasz
Milka 78 #83584 üzenetére
"Hozzáteszem van vele jó pár anomália,így lehet egy kicsit erre több időt kell szánni mint annó az Inteles gépedre,de pl ellenpéldaként van akinek 4 kattintásból működő am4-es platformja van...kicsit hektikus még a platform"
Ez alatt mit értesz? Mire gondolsz?
Corsair ramok azért szimpatikusak, mert élettartam garit vállal rá a gyártó.
Mi a gond velük? Fagy? -
Predator2
addikt
válasz
Milka 78 #83582 üzenetére
Tudom, hogy ez nem teljesen ide való, de szerinted van most ár/érték arányban jobb vétel egy:
-Ryzen 1600X
-Asus Prime B350-Plus alaplap
vagy
-ASRock Fatal1ty AB350 Gaming K4 alaplapnál?Értelmes kereteken belül, (best buy, középkategória felső szegmense)
Milyen ram kitet ajánlanál? 16GB-ot szeretnék venni.
THX
-
Predator2
addikt
válasz
Milka 78 #83580 üzenetére
Évekig használtam egy i5 3570k cpu és egy Asrock z77 extreme4 párost, bárminemű tuning nélkül.
Nem vagyok az a hardcoretuningolós. Csak a tuning miatt ajánlod az x370-et?
Vagy van más ami miatt megéri a felárat?Ár érték arányban keresem a legjobb cuccot, az észszerűség határain belül.
Még a proci sem fix, de szeretném a legjobbat a pénzemért. Úgy gondolom nekem elegendő lehet a B350-es széria.Asrock lapokat miért nem említetted? Gond van velük?
-
speedygonzi2
tag
válasz
Milka 78 #83550 üzenetére
köszi szépen,
szerintem ASUS PRIME B350-PLUS lesz a nyertes -bár szimpatikus a biostar is nagyon-, pontosan amiatt amit te is irsz, a széles user base miatt sokkal könnyebb dolgom lesz ha valami furcsaság történik, (kompatibilitás, fimware). És olcsóbb is egy picit.
Amúgy azt válóban jól látom hogy az MSI lapok között csak a design, szinek, világitás a különbség? mintha 1-2 hűtoborda picit máshogy nézne ki, de kb midnen egyebet egyformának láttam a képeken.
Üdv,
Speedy -
Kartács
aktív tag
válasz
Milka 78 #83524 üzenetére
Nem pont erre gondoltam.
Mármint ugyanazok a lapok mint a 270-es szériánál nyilván, tehát azok a tapasztalatok meg vannak.Csak hogy játékos és tuning környezetre melyik lehet jobb választás, most már nagyjából 2 modellre szűkítettem le a kérdést
ASUS ROG STRIX Z370-F GAMING (ez talán jobbnak tűnik) vagy
PRIMA Z370-AGondolom ezekben gond nélkül lehet húzni a CPU-kat, ha jól látom a leírásban is.
-
speedygonzi2
tag
válasz
Milka 78 #83470 üzenetére
Szia Milka,
köszi szépen a választ. komoly tuningban nem gondolkozom, lusta vagyok én ahhoz már. régen volt az amikor még érdekelt, de most már minél egyszerübben, gyors stabil gépet szeretnék. Nyilván a Ryzen2 nagy kérdés hogy mit hoz, de elvileg ez a platform most egy ideig szolgálni fog. Ha valamiért ezek a lapok nem lesznek jók hozzá, akkor veszek egy gen1 R7-et bele és megint elleszek egy jó darabig...
Ahogy véglegesiteni kezdtem jöttem rá hogy az asrock lapokon nincs oldscool PCI csati, nekem meg a tunerem amit szivesen megtartanék még ilyen. tény hogy kihalóban van a foglalat.
leszükitve igy az alábbi lapok közül tudnék választani:
ASUS PRIME B350-PLUSMSI B350 PC MATE / MSI B350 GAMING PLUS / MSI B350 TOMAHAWK / MSI B350 TOMAHAWK ARCTIC
az 5.1 egy picit billentene ezek felé. Elfele meg hogy nincs usb 3.1.
e között a lap között én csak designban találtam különbséget. Lehetrséges ez?BIOSTAR B350GT5
itt is van 5.1Illetve elméletileg szóba jöhetne a BIOSTAR X370GT5 / ASUS PRIME X370-A páros, de felszereltségben nem kapok (számomra) igazi plusz, "csak" az X370 chipsetet. Megéri a kb + 15k felárat ez, ha nem igazán tervezek tuningot?
ezek közül van amit érdemes kerülni? ismert problémák/ gyenge épités?
vagy simán felszereletség / ár alapján eldönti az ember.
csak OEM pc-m volt az elmúlt években nincs tapasztalatom hogy teljesitenek mosatanában azaalaplapgyártók. 9 éve vettem utoljára magamnak lapot, az Gigabyte volt, jól szolgált, de ők most amúgy sincssenek képben, mert nincs AM4 + PCI kombós lap.üdv ,
Speedy -
zolee3000
tag
válasz
Milka 78 #83495 üzenetére
Sajnos az i7 már kiesik a keretemből, meg nincs is értelme az én felhasználási körömhöz szerintem. Mivel nem játszom, a c2d-val is elvoltam 9 évig, és csak azért kezdett kevés lenni, mert egyre többet dolgozok HD anyagokkal. Az említett alaplap-haldoklás miatt meg amúgy is kénytelen lennék váltani, illetőleg emiatt kicsit sürgős is a dolog. De mindenképp maradnék az Intel vonalon, az AMD nem az én világom.
Árérzékenység ide vagy oda, a legolcsóbb belépő modellt sosem szerettem megvenni semmiből, ezért nem számoltam pl. a PC Mate-tel (Asusn-ál a Plus/Pro-val etc.) sem. Érdekes amúgy, hogy az azonos lapkakészletes modellek között mi indokolja az 5-7k-s árkülönbözetet. A specifikációs leírásokat nézve a szokásos paraméterekben, felszereltségben (csatlakozók, bővítőhelyek száma, típusa etc.) nincs nagy difi. Így csak a picivel jobb anyaghasználatra, fejlettebb chip-ek, jobb minőségű kondenzátorok, több hűtőborda alkalmazására tudok gondolni a felsőbb szegmensben. Persze, az igénybevétel sem lesz olyan nagy, mint hardcore játék/OC esetén, de megnyugtató a tudat, hogy nem a legfapadosabbat vettem (még ha ez részben placebo is).
-
Dr.Én
veterán
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Milka 78 #83419 üzenetére
thx. ezentul eszbentartom.
megoldottam a kerdest kolcsonlappal, meg a backupra vett diszkek felhasznalasaval.
vagyis : kolcsonlapon rendszer felall, uj lapon oprendszer telepit, mint kiderult win2k8 szerverrol beszelunk, tehat kicsit matekozas a driverekkel ( w7 driverek raeroszakolas usbre, ilyesmi ; szolhattak volna, hogy ez nem mezei win7/8/10, akkor nem ilyen konzumer deszkakat nezegetek, de hat konyvelok, nem rohato fel nekik ), miutan a rendszer felallt, szoftveres raid5 tomb letrehoz, adatok halozaton atmasol, megosztasok, userek letrehoz, kolcsonlap visszaad, regi diszkek atminositve backupnak... -
-
stoon
addikt
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
Milka 78 #83391 üzenetére
Ez hazugság, mert pendrive ról, csak a tápot rádugva a lapra, lefrissítehtő a BIOS
Le van írva a módszer a manual-ban is.
Nem meszesedtem be, nézd meg az árakat.
(#83389) koxr: Az említett lap magasabb szintet képvisel és jelenleg “olcsó”. Intel Optane, amivel többet tud egy Z270-es lap, mint chipset.
-
mzso
veterán
válasz
Milka 78 #83359 üzenetére
Szerinted a PRIME B350-PLUS elég arra hogy felhúzzam a memóriát 3200-ra? Úgy látom nem drágábbak a 3200-asak mint 2666-osak, csak vajon tudom-e hasznukat venni?
(Meglepődtem, hogy a Ryzenek nem támogatják 2666MHz-nél nagyobb szabványos frekvenciákat... Eddig csak 3200-es RAM-okat néztem.)
-
ViZion
félisten
-
mzso
veterán
válasz
Milka 78 #83367 üzenetére
"Ellenben a Pro-n nincs pci csati így az neked amúgy sem jó.
"
Most nézem, hogy a Prime-A-ra is reagáltál amit nem láttam. (Én is arra jutottam, hogy majdnem ugyanazt tudja a kettő)
Esetleg kisebb lap irányában egyet találtam ami megfelelel: Gigabyte GA-AB350M-D3H
Gondolom az egyetlen lényegi előnye a méret, de vajon mi a hátránya? (Eddig csak sima ATX-es lapom volt.) -
mzso
veterán
válasz
Milka 78 #83363 üzenetére
A "Asus Prime X370-A " akartam írni, csak a másolásnál elkúrtam.
A specifikáció szerint van PCI: https://www.asus.com/Motherboards/PRIME-X370-A/specifications/A Prime-nál az zavaró, hogy többen kiemelik az árukeresőn a hiányos Bios-t.
-
mzso
veterán
válasz
Milka 78 #83359 üzenetére
Az az egyik amit találtam, a PCX keresője alapján. Meg még a Asus Prime X370, Biostar X370GT5 alaplap drágán.
Másoknak nincs 6+ SATA + PCI kombinációja a jelek szerint.Viszont azt látom, hogy az ASUS a Type-C-t mellőzi. Nem tudom az kell-e nekem. (Vagy hogy gen2 USB kell-e nekem. Bár csak MSI-nél van híján a gen2 type-c mellett nekik meg 6 satás alaplapjuk sincs.)
Olyan pár száz forintos átalakító létezik amivel Type-c kábelt/eszközt type A slotba tudok csatlakoztatni ha nagyon arra van szükség?Egybéként ha elgondolkodnék a Asus Prime X370 ,és a Biostar X370GT5 között akkor melyiket érdemesebb. Számomra az utóbbi márka teljesen ismeretlen.
-
-
válasz
Milka 78 #83187 üzenetére
Hmm, igazad van; az MSI B350 GAMING PRO CARBON és az MSI B350 KRAIT GAMING valós 4x2 VRM-el rendelkeznek. Innen gondolom: PGA AM4 Mainboard VRM list
Ugyan ez az oldal a Gigabyte GA-AB350-GAMING 3 -ra 4+3-at, de valós VRM-nek pedig csak 4-et ír.Hogy ez a 4+2, vagy 4x2 mit jelent, azt nem tudom, ahogy sem, hogy a valós 4x2 jobb-e, mint a valós 4
Csak azt olvasom mindenhol, hogy az MSI B350 GAMING PRO CARBON a legerősebb VRM szintjén, így ez számít (lehet más tulajdonságai alapján is) a legjobb B350-es lapnak jelenleg.
-
sepsi0
őstag
válasz
Milka 78 #83145 üzenetére
Nem probáltam, csak a tápcserét. 4 ram van a lapban (4x4gb). Azért gondoltam, hogy a lap a ludas, mert csak egy pillanatra kapcsol be a gép, be sem jön semmi. Délután majd nekiesünk. Amúgy 1 éves a lap és garis.
Most azért egy kicsit megnyugtattatok, köszönöm!
Ha kiderül a hiba, azért beírom ide.
Amúgy az ismerősöm nagyban nyomja és adok a szavára, de a tiétekre is, ezért lett msi.(#83146) palfitom
Azért remélem ez nem a kevésbé jó sikerült változat, mert van belőle 4db.... -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Milka 78 #83110 üzenetére
+1. Qrva jó lett az a lap. A lap VRM hőfoka nem lépi túl a 75 fokot 2 óra IBT után sem pedig 5.0 GHz-en hajtottam a 7809X-et. Nagyon jó bios, f@sza ram tuning, pofon egyszerü CPU OC.
Szóval nekem bejövős és árban sem annyira pofátlan. Nekem a wifis van, de a sima az vagy 10K-el olcsóbb.
U.I. ki lesz az új topic
parasztgazda? Ha te leszel az Milka, küldenék @players-nek 2 kg friss, ropogós és szép sárga banánt -
válasz
Milka 78 #83082 üzenetére
Köszi!
Akkor keresek olyat.
Most kaptam egy tesztlapot régebbi ramokhoz de még pont a ramokat nem próbáltam ki benne (van 4x4gb ddr3L 1600-as ecc unbuffered ramom amit fel szeretnék használni). A lényeg hogy egy buta szar lapban is megy 4.4Ghz-en 4 magra erőltetve a turbó de foggalmam sincs milyen feszen mert a biosa hibásan jelenik meg és katyvasz a menüje. Ez valami Gigabyte H81M-HD3.
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- One mobilszolgáltatások
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Jelszókezelők 2025-ben: biztonság vagy illúzió?
- Formula-1 humoros
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 9Pro 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3014, 91% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest