Keresés

Aktív témák

• Schanyee

senior tag

Vettem egy Dell 2407WFP-HC monitort használtan. Nagyon ott van a szeren, egy 17"-os CRT-ről váltottam, ahhoz képest hatalmas. A színei nagyon jók, a feketéje az fekete úgy ahogy van, betekintési szögei majdnem mint a CRT-knek, ami meg mindenhonnan ugyanazt adja. Meg van még egy nagyon jó tulajdonsága, erre sokkal kevésbé jönnek este sötétben a kis állatkák :D

Amit még meg kell szokjak, hogy pl CS-ben a sokkal nagyobb felület miatt máshogy kell az egeret mozgassam. Durva 1920x1200-as felbontásban játszani. Nem is gondoltam volna hogy átlag 80 fps-t ad (sokszor 100 fölött) internetes játék közben (3 bottal 160 is megvan simán) egy AMD Radeon HD 3850 és egy Intel E2180 @ 3.0Ghz.

Az is óriási előny nekem, hogy nem kell sokszor az ablakok között váltogassak, simán elfér kettő is egymás mellett. Meg tetszett, hogy a legújabb 24 részben (sorozat) is ezt a monitort használták az FBI-nál. :D

Egy kérdésem lenne, van a monitoron komponens kábel bemenet. Viszont az azon lévő képet eddig csak PIP vagy PBP módban tudtam előhozni, úgy hogy csak az látszódjon úgy nem. Erre van valami lehetőség? Mert akkor tudnám a TV-t is nézni rajta, nem kellene vegyek HDMI kábelt és HDMI-ből DVI átalakítót (az sajnos nincs rajta alapból, de HDCP képes a DVI foglalat és van hangszóró kimenet is). Vagy a másik megoldás az S-Video lenne, de olyan kábelem sincs, viszont az van a monitoron.

A talpa is nagyon stabil, összességében nehezebbnek érződik mint a régi CRT, mert azt könnyebb volt megfogni 2 kézzel, ezzel meg kb 1.5 kézzel kell egyensúlyozzak.

Semmi pixelhiba, még 2 év garancia. Szóval meg vagyok vele nagyon elégedve, jó vétel volt.

• Schanyee

senior tag

válasz old_artist #2786 üzenetére

Én eddig erről a Benq-ről miért nem tudtam? :D Végre egy monitor aminek szimpatikus ára van.

Sőt, ahogy nézem nagyon szimpatikus. Örülök neki, hogy megtaláltam. A hétvégén megyek pestre, körbejárok tuti jópár boltot. Tud valaki olyat, ahol biztos van raktáron?

• Schanyee

senior tag

Találtam két tesztet a Samsung 2494HM-ről. Egyik sem a legjobb, de azért az is valami:
    Hardware.info
    Egy olvasói teszt

Az elsőben több a száraz adat, sok összehasonlítással, de azon kívül semmi más. A specs résznél találhatóak a teszteredmények, mellette a kis oszlopokat ábrázoló képre kattintva jön be az összehasonlító táblázat, ami azért nem tudom mennyire megbízható. Meg eleve olyan adatokat írnak a monitorról ami nem igaz (pl van benne USB hub és hangszóró) és az oldal keresőjében ki se adja a monitort, csak google-ben keresve lehet megtalálni. A másodikban pedig egy LED-es háttérvilágítású laptop kijelzőhöz hasonlítja az illető.

Aktív témák