- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hmgergo
újonc
Sziasztok!
A következőben szeretném kérni a segítségeteket:Van egy mikrotik routerem amire van kötve egy pc és egy ubuntu szerver.
Van egy fix ip címem és + alhálózatok.
A fix ip címen jelenleg nem tudom elérni az FTP szolgáltatást.Nyilván nem jó a konfig amit csináltam.
Mi az a beállítás amivel biztosan működhet így függetlenítve a szervert ami külön téma?
Tehát egyelőre csak Mikrotik beállításra vagyok kíváncsi ami 100%-os a port továbbítást tekintve.Belső hálózaton természetesen működik az FTP.
Köszi a válaszokat előre is
-
hmgergo
újonc
Sziasztok!
Nem olyan rég állítottam be egy Mikrotik routert és kellene port forward ami nem tűnik olyan nehéznek csak közbe van iktatva még egy router.
A helyzet a következő:
Jön a net a kábelen az belemegy egy Wifis Tp-Link routerbe(WAN)--LAN1-be van a Mikrotik router--LAN2-be van a gépem
A Mikrotik WAN portjába van az előző LAN1-e és a Mikrotik LAN5-be van egy kis házi szerver.Így sikerült otthoni környezetbe 2 alhálózatot létrehozni.A szerveren futnának szolgáltatások(FTP,Webdav...).
A célom az lenne,hogy a szerveren lévő FTP szervert továbbítsam a Mikrotiknek aztán meg a Tp-Linknek és így el lehet érni bárhonnan.A Tp-Link konfigja elég felhasználóbarát és egyszerű mint a pofon,de nem volt még dolgom Mikrotikkel és ez a szándékom nagyobb tapasztalatot kíván.
Nem vagyok kezdő így kérem hogy az okoskodók kerüljék ezt a bejegyzést!Remélem tudtok segíteni...
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- iPhone topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Óvodások homokozója
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- body007: Magyarország kifosztásának története
- Windows 11
- Parkside szerszám kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest