- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
iceQ!
addikt
válasz
E.Kaufmann #11743 üzenetére
Vonzáskörzete Budapestnek, de ettől függetlenül van hogy 5 Mbit a sávszél... Még 2 MIMO antenna fel fog kerülni( létrahánya miatt ez még nem jött össze
) azt meglátom, hogy mi lesz.
-
iceQ!
addikt
válasz
E.Kaufmann #11741 üzenetére
wAP AC egyelőre szépen dolozik otthon. Egyelőre a Telenor még nincs agyon terhelve, hónap végén azért kiváncsi leszek, amikor már az irodisták java otthonról fog melózni. Akkor várható lesz az 1-2 mbit/s. Amitől természetesen ki fogunk készülni
-
iceQ!
addikt
válasz
jerry311 #11697 üzenetére
Igen egy van ami beengedi, majd egy másik ami blokkolja, illetve ez volt az utolsó.
De inkább belinkelem, hogy hogy van. Persze ezen kicsit alaítottam magamnak.
#near the top
#5 add action=drop chain=input comment="Drop user that has tried blocked ports" in-interface=ether1-Wan log-prefix=\ FW_Drop_all_from_WAN src-address-list=FW_Block_user_try_unkown_port . . . .# at the bottom of the filter list #15
add action=add-src-to-address-list address-list=FW_Block_user_try_unkown_port address-list-timeout=1d chain=input in-interface=ether1-Wan#16 add action=drop chain=input comment="Drop all from WAN " in-interface=ether1-Wan log=yes log-prefix=FW_Drop_all_from_WAN
-
iceQ!
addikt
Meg is van a hiba forrás:
add action=drop chain=input comment="Drop all from WAN " in-interface=ether1-Wan log=yes log-prefix=FW_Drop_all_from_WAN
Azt nem értem, hogy akkor ez a szabály minek van? Ez az email küldést is blokkolja + dns feloldást is... kb minden ilyen "belső" dolgot.
-
iceQ!
addikt
Sziasztok,
2 probléma jelentkezett a mai nap:
1.: A Packages menü pont alatt szerettem volna frissítést keresni, viszont dobott egy hibaüzenetet: ERROR: could not resolve dns name.
Ez mitől van?
No-IP: Current IP XXXX. IP is not equal to previous IP, update needed
2.: NO IP script tökéletes volt idáig, viszont ma délután 4-kor volt az utolsó frissítés, azóta nem frissül. A script hiba nélkül fut le. No-ip-vel lenne gond?
-
iceQ!
addikt
Email küldésnél mindig kiírja ezt a hibaüzenetet:
Error sending e-mail <TEST>: timeout occured
Megnézem az Address List-ben, és az smtp.gmail.com(74.125.133.108:587) blokkolva van. Gondolom a port scanner szabály dobja a tiltó listára.
Ezt bállítottam, de nem segített:
chain=forward action=accept protocol=tcp dst-address=74.125.133.108 dst-port=25,587 log=no log-prefix=""
-
-
iceQ!
addikt
Valaki használja / állította már be az Access Control list-et? Ha igem van e értelme? Mennyire jó ez? Vagy esetleg e helyett van valami MAC alapú szűrő, ahol tudom endélyezni a hozzáférést az eszközök számára?
-
iceQ!
addikt
Nem tudom ki, de egyszer be lett linkelve egy teszt az LTE-ről. Melyik frekvecnián volt a leggyorsabb a fel-letöltés. Talán nem is angol oldal volt, hanem lengyel, nem tudom pontosan.
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=572353#p572353
-
-
iceQ!
addikt
válasz
amargo #11483 üzenetére
Csajom háza, készen vette.
Így nincs gége cső.
Viszont itt most lesz húzva egy kábel kívülről befelé. Természeti erőhatások mennyire tetszik tönkre az utp kábelt?
Egyelőre ez a legjobb megoldás. Így már stabil lesz a hálózat + lesz még egy jó pár mikrotik eszköz beszerelve.Úgy hogy lesz CapsMannek munkája :D -
iceQ!
addikt
Sziasztok,
Mivel a földszinten a wifi jel erősség igen gyatra, szeretnék csinálni egy WiFi bridge-t. Van is egy mAP itthon amit fel tudok használni. Van valami jó leírás hogy induljak el vagy esetleg tud valaki ebben segíteni?
-
iceQ!
addikt
válasz
E.Kaufmann #11379 üzenetére
Jaja
-
iceQ!
addikt
Azt láttam, hogy ott van. Azért kérdezem, mert Ubiquiti irányított antennát nem lehtett meghajtani ha csak 1-2 volt-al volt kevesebb.. Gyári poe fealdó kellett neki, azzal ment.
Másik kérdés: Veszek 2 MikroTik U.fl - SMA male pigtail + 2 külső antennát. [Ilyet]
Jó lehet jelerősítésre ha sim-et rakok bele? Gondolom működni fog tökéletesen.
-
iceQ!
addikt
Valaki esetleg tudja, hogy a wAP ac LTE6 kit-et meg lehet e hajtani egy 48V-os switchel? Elég lesz neki?
-
iceQ!
addikt
Úgy néz ki hogy wAP ac LTE vagy LTE6 kell vegyek. Sajnos a kis Huawei mini router nem tud kiszolgálni
Mi a különbség a kettő között?
-
-
iceQ!
addikt
válasz
amargo #11191 üzenetére
Te vagy az én emberem.
Na, nekem most jön a korlátaln mobilnetem (Telenor). UPC szolgáltat(én ennek fogom hívni) kemény 12mbit/s havi 4ezer. Jön a 4G-s sim, elő mérések azt mutatják 60mibt, tartósan.
Ezt akaromtuningolni. Ugye jön az ősz, tél. Hideg, köd, szél, eső..stb. Nekem egy pocket router van a Huawei-től. Nem egy erős gépezet, de eddig elég volt.
Erről az antennáról küldenél linket, hogy honnan vetted meg milyet?
-
iceQ!
addikt
Üdv,
Szolgáltató hiánya miatt elkezdtem kutakodni mobilnet után, ami persze korláltan...hát sikerrel jártam (baráti ismeretség által korláltaln mobil net havi 4ezer Ft)
Akkor ha vab mobilnet, kellene egy eszköz is: MIKROTIK wAP ac LTE kit
Fúú, ez nagyon - mondogattam magamban. Így korábbról már volt nekem egy Huawei ( pont ilyen mini routerem) amit fel szeretnék használni. Egy hAP Ac2-be fog bele menni, usb-vel. Teszt már volt, frankón megy a net, hálózat és minden.Esetleg valakinek ezzel kapcsolatban van e tapasztalata? Van olyan aki így használ internetet a lakásban?
Annyi plussz infó, hogy mivel fent gyenge volt a Wifi jelerősség, így raktam fel egy mAP-ot. Az az emeleten szórja a jelet, de ez nem befolyásoló tényező.
Illetve lenne egy NAS. Ugye most majd felkerül az AC2 az emeltre, mivel ott jobb a térerőr (4G) ezáltal lesz 60-70 Mbit/s a sávszél. Lentre kerül a mAP, ebből pedig egy kábel a NAS-ba.
NAS-nak esetleg adjak egy subnetet, mert letöltés az rendszeres lesz rá, illetve a filmek/sorozatok streamelése is a DLNA-n (ami szintén wifi-n megy a tv-hez)?! -
iceQ!
addikt
Sziasztok,
hAP AC2-re szeretnék egy beállítani egy lte modemet, ha elmegy a net akkor automatikusan átálljon rá. (Telenor Huawei modem) Látni látja, minden jó csak automatikus váltás nincs meg. Hogyan tudnám ezt beállítani? Illetve azt is, hogy ha visszajön a normál net, akkor visszálljon arra?!
Kapcsolat az PPPoE-en kereszteül jön össze a szoláltatóval. (UPC)
-
iceQ!
addikt
Üdv
Van olyan mikrotik router ami tudja kezelni a Digi optikai kábelét?
-
iceQ!
addikt
Üdv
Szeretném beállítani a Qnap nason a MyQnapCloud-ot, viszont csinálnom kell egy pár port forwarding-ot.
Tudna ebben valaki segteni?Ezekről a portokról lenne szó:
-
iceQ!
addikt
hAP AC2 letudja adni az 1000Mbit-et?
-
iceQ!
addikt
Sziasztok,
OVPN szerverem igen lassú. A nasról VPN kapcsolaton keresztül max 3-4mbittel tudok letölteni pedig 100/100-as DIGI-m van.
Hogy lehet neki egy kis sávszélességet adni?
-
iceQ!
addikt
válasz
Ablakos #5175 üzenetére
Downgrade megy, nincs vele baj (csináltam már). Konkrét eset volt, hogy downgrade sem segített. Sajnos utána továbbra is eldobta a wifi-t mindig és nem jöttem rá, hogy mi volt a gond. Factory reset megoldotta illetve a több napos / hetes újra konfigurálás követte ezt a műveletet.
quby
BruteForce-ra meg van tűzfalszabály
-
iceQ!
addikt
Sziasztok,
6.42.5 frissítés mehet fel? Nem régiben volt, hogy frissítettem a rendszert és rendszeresen összehányta magát a wifi...
-
iceQ!
addikt
Erre esetleg valaki tudja választ?
-
iceQ!
addikt
Sziasztok,
Egyik eszközről a másikra, hogy a legegyszerűbb átköltözni? Van egy pár certificicates, illetve firewall rule...stb
-
iceQ!
addikt
Van itt aki használja az OpenVPN-t a Mikrotik eszközén? Majdnem kész vagyok, csak 1-2 beállítás szükséges amit nem tudok, hogy mi az...
-
iceQ!
addikt
Sziasztok,
Beállítottam az OPENVPN-t a hAP Lite-on, de valamiért nem tud csatalkozni. Ezt írja ki:
Thu May 17 18:50:51 2018 TCP: connect to [AF_INET]xxxxxx:1194 failed, will try again in 5 seconds: Connection timed out (WSAETIMEDOUT)
Valakinek ötlet, hogy mi a gond?!
-
iceQ!
addikt
Sziasztok,
Mikrotiken belül szeretnék egy AdBlockert beállítani. Találtam lehetőségeket, de egyiknél kevés a memória, másiknál meg manuálisan kell frissíteni az adatbázist.
Esetleg valakinek van más ötlete?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest