Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• kinghaxor

aktív tag

válasz kasa85 #213 üzenetére

Az lesz. Szépen visszaviszem gariztatni. Visszatérve a játékhoz. A lemezről ezeket mind feltettem. A fizika alapból ki van kapcsolva. Sőt a játékon is rajta van a legfrissebb javítás. A Windows is a lehető legfrissebb. A merevlemez nem töredezett, a registry folyamatosan karban van tartva. Egyéb hibák is javítva vannak álá Ccleaner és társai.

Azt még meg is értem, hogy az alagútban előre tölti az új pályaszakaszt, de akkor a hidakon is ez kéne történjen, és ott pedig sima mint a vaj, kivéve ha kanyarodok, mert akkor előjön a mikrolagg. A játékot pedig legelőször haveromnál próbáltam egy 5770-en és ott soha semmikor nem akadt meg, pedig volt, hogy egész éjszaka folyamatosan ment. Igaz neki nem Intel rendszere van, hanem egy 4 magos AMD-je. Nálam meg állandóan megakad, még városon belül is, sőt még akkor is ugyanez a helyzet, ha a lehető legkisebbre teszem a grafikát. Aztán ugyanezeket az akadásokat, mikrolaggot produkálja a Modern Warfare 2, Black Ops, Crysis, Far Cry 2, Homefront, Bad Company 2, Bulletstorm (ennél nagyon látványosan kb. 10 mp-ként megakad a kép). És akkor jöjjenek azok ahol soha semmilyen akadást vagy mikrolaggot nem tapasztaltam, bár ezekből alig van: Crysis 2, Just Cause 2, Fallout 3.

• kinghaxor

aktív tag

válasz Jakuu #205 üzenetére

Jó nem ide való, de már régebben megkérdeztem a kártya saját topikjában is és még csak észre sem vette senki a kérdést. Itt pedig láttam, hogy a kollégának ugyanaz a kártyája van mint nekem ezért gondoltam megkérdezem. Egyébként pedig azért lett volna fontos, mert ha ez a kártya hibája akkor gariztatom ugyanis el szeretném adni és nem szeretném, hogy a leendő vevőnek legyen ezzel problémája.

Visszatérve a mikrolagg témára. Nálam igazából Mafia 2-ben jön elő a leglátványosabban, de olyan helyeken ahol látszólag semmi terhelés nincsen. Pl: mikor beállok a kocsival a szerelőműhelybe. Már a rámpán megakad 4x 5x. Aztán kanyarodásoknál megjelenik a mikrolagg. Ezekhez még hozzájön a játékban pár hely (leginkább alagutak) ahol 90-ről egy pillanat alatt 48-ra esik az FPS és ilyenkor már folyamatosan akad a kép. Próbáltam vsync bekapcsolásával is, de akkor meg 60-ról esik le 48-ra az FPS és az eredmény ugyanaz mint vsync nélkül.

Egyébként sokan tanácsolták a bios-ban az energiagazdálkodási funkciók kikapcsolását. Ezt próbáltam ki utoljára, de ez sem hozott eredményt nálam. Nem változott semmi. Aztán valaki azt tanácsolta, hogy húzzam meg a procit egy állandó fix órajelre, mondjuk 4 Ghz-re. Ezt is kipróbáltam, de ez sem oldotta meg a problémát. Lassan már tényleg csak a hardverek cserélgetésétől remélhetek javulást. Eléggé dühítő, hogy a nehezen összespórolt pénzemen vásárolt gépen nem tudok egy jóízűt játszani.

• kinghaxor

aktív tag

válasz Jakuu #203 üzenetére

Oké ezt értem, de annyira különbözik a két típusú foglalat, hogy ugyanaz a monitor az egyikben ad képet, a másikban meg nem? Egyébként kipróbáltam DVI átalakítóval 2 régebbi monitorral is amiken gyárilag csak D-sub volt. Úgy sem adtak képet a monitorok.

• kinghaxor

aktív tag

válasz kasa85 #196 üzenetére

Néztem az adatlapodat és látom ugyanaz a kártyád van. Ettől egyre inkább a kártya felé terelődik a gyanúm. Egyébként megtennél nekem valamit ha van esetleg DVI-s monitorod? Nekem lenne még egy olyan problémám, hogy az alsó DVI porton egyáltalán nem ad képet a monitorom. Ha megtudod nézni nézd meg már nekem légyszíves, hogy nálad mi a helyzet ilyen téren. Előre is köszi. Ha meg végre eljutok odáig, hogy sikerül kipróbálni valami hasonló teljesítményű NV. karival, majd megírom ide a tapasztalataimat.

• kinghaxor

aktív tag

válasz bivalyolo #197 üzenetére

Nekem pl. ugyanaz az IRQ érték van a kártyámnál mint nálad és hatalmas FPS esések és ebből következő akadások és mikrolaggok vannak. Szóval ez nem jelent semmit. Egyébként én ott tartok, hogy kidobom az egészet az ablakon. Szerintem az lesz, hogy kipróbálom egy 480-al esetleg 570-el vagy 80-al és ha megszűnik a gondom akkor cserélem a kártyát.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés