- Fenntartható, tartós kiegészítőket mutatott be a Fairphone
- Telekom mobilszolgáltatások
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel topik
- Honor Magic V2 - origami
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- Erős hardverrel érkezik a Honor 10 000 mAh-s mobilja
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Rive
veterán
Vazz. Én is nyafizhatnék itt végzettséggel, mifenével. Minek?
Tapasztalatod, gyakorlatod van?
Anno még szakmai gyakorlaton bejött a műhelybe egy műegyetemi űbercsávó a csoffadt 20kHUF körüli tevéjével. Addigra ráköltött ca. 30k-t, tíz óra melót, több nap utánjárást, szekérderék alkatrészt és nem tudta megcsinálni.
Kicseréltünk a tevében két kondit. A kondikat leantikoltuk, hogy ne látszódjon: a sorkimenőt szépen átforrasztgattuk meg letakarítottuk alkohollal, virított, mint ami most került ki a gyárból.
Ez volt tíz perc. De azért félreraktuk két hétre, mondván: nagyon bonyolult hiba, nehéz ügy.
Amikor kegyeskedtünk kiadni a melót, fizetett a cuccért 10kHUF körül. Ő boldog volt, hisz' akkor nem is ő volt a hülye, még a szervíznek is két hétbe, sok pénzbe került.
Mi meg rendeltünk pizzát, sört.
Na, pá.
-
Rive
veterán
én arra gondoltam mikor az 1 ik eldurranik és viszi a többit !
Nem szokása. Ha zárlatba megy, akkor beszól a védelem: ha szakadásba, akkor meg a probléma megoldja magát. Még talán azt lehet efféle 'viszi a többit' jellegű eseménynek tekinteni, amikor a kondik egymást forralják, de ez meg a rendes üzemnek is része. -
Rive
veterán
ez akkor van leg elöfordulhat h az 1ik
Bocs, de ezt dekódolnád nekem?Amúgy: egy-egy lapon az azonos típusú kondik azonos gyárból, azonos sorozatból kerülnek ki. Aki ért hozzá, ránézésre megmondja, hogy az a sorozat pupulós-e vagy sem. Innentől pedig az, hogy az egyik púpos, a másik meg még nem, nem számít - cserére szorul mind, a látszólag stimmelős állapot vagy csak látszat, vagy pusztán ideiglenes állapot. És ebben ne tessék okoskodni, jó
Vannak olyan sorozatok is, amiknél a pupulás nem jellemző, ugyanakkor két év üzem után a kondik >50 százaléka már sz@r. -
Rive
veterán
A probléma lehetséges okai, gyakorisági sorrendben:
- Elkoszolódott procihűtő, kiszáradt hővezetőpaszta
- Döglődő alaplapi kondik
- Döglődő tápOlyat, hogy ténylegesen egy proci dobta volna fel a pacskert, még nem láttam. De egy másik gépben ez ugye könnyen ellenőrizhető.
Néhány tévhit:
- A kondidögledezés sajna nem mindig jár együtt a puposodással.
- Ha néhány dög kondi akad egy lapon, akkor azon a lapon az összes kondit le kell cserélni. Ez alól csak néhány kivétel van, de az meg hozzáértő dolga. És kivétel esetén is a döglődőhöz hasonló fajtájúak mindig cserére szorulnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Béta iOS-t használók topikja
- Milyen notebookot vegyek?
- Nők, nőügyek (18+)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Battlefield 6
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox Series X|S
- Apple MacBook
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3093, 91% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3019, 100% Akkumulátor
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Apple iPhone 16 ProMax 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest