- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- DIGI Mobil
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Tab S9 FE+ teszt
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
őstag
Azt hiszem, máshol úgy írták le, hogy a Nintendo esetében nem tudsz biztonsági másolatot készíteni, csak ha azzal feltöröd a játék védelmét is. És a perek sem azért mennek az emulátorok ellen, mert 'csak emulálnak', hanem mert ezt úgy teszik, hogy közben (vagy előtte) már törik a játékot, a rendszert. Nem értek pontosan hozzá (ennyire nem ástam bele magam a dologba (csak PC-m van, és nem érdekelnek a Nintendo játékok sem, és programozó sem lettem)), de valami ilyesmi lehet a Nintendo féle támadások alapja.
-
Rigormortiis
veterán
Nyilván okkal van "összekötve" a hardver és a szoftver, ezen kár is rugózni. Ha Sony módra ki akarná adni a N a szoftvereit Steamre, akkor megtenné.
Nincs azzal gond, ha valakinek elavult a Switch hardvere, mert már megjelenésekor is az volt, de szerencsére senkit nem kényszerítenek, hogy megvegye.
Ugyanakkor aki segítséget nyújt ahhoz, hogy pc-n is fussanak a Switch játékok, azokkal teljesen jogosan akasztja össze a bajszát a N.
És ezen megy a felhördülés, hogy szegény, szerencsétlen emulátor fejlesztők...
Galaxy S23U, S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 6 Classic, Tab S8+, Playstation 5, Switch Oled
-
ldave
félisten
A Yuzu sem azért kért early access pénzt, hogy a Plex homebrew szerver fusson, hanem az új Zelda optimalizálásért. Arányokat persze sosem tudjuk meg, de SNES emun én sosem futottam még homebrew játékot, ahogy az okosított Wii-men sem.
Ha jól tudom USA-ban törvény van arra, hogy az emuláció legális és biztonsági másolat készítése is az. A gond csak az, hogy utóbbi a Nintendo szerint nem az, szóval amíg valaki nem visz végig egy pert, addig nem lesz helyi precedens.
A Slime draws near! Command?
-
őstag
válasz Rigormortiis #41 üzenetére
Többen említették, hogy nem a warez vagy a lopás lenne az elsődleges cél. Volt aki említette, hogy szívesen megvenné magát a szoftvert, mert tetszik neki az adott játék, de a hardverét inkább elfelejtené, mert az annyira elavult. A hírben sem ez volt fő indokként említve, vagyis mintha cseppet túllőnél a célon.
-
direwolf
őstag
Még mindig nem értem hogy tudod összekapcsolni a mondandómat bármi illegális tevékenységgel, főleg, hogy explicit leírtam, hogy nem a Ryujinxet védem. De engedjük ezt most el, nem vitázom tovább
"I've seen things you people wouldn't believe"
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Duplájára, triplájára, mikor hogy. De nincs infláció, csak a fizetésem ér kevesebb, mint feleannyit a 2021-es szinthez képest. Sirní tudnék.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Rigormortiis
veterán
A véleményed természetesen a tiéd, és nincs is vele gond. Nyilván tudjuk, hogy itthon a warez a nemzeti öntudat részét képezi. Azt lenyeljük, hogy egy év alatt a duplájára ugrottak az élelmiszer-árak, de ha beszántanák a torrentet, azért állna a balhé. Ilyennek szeretlek Magyarország
Galaxy S23U, S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 6 Classic, Tab S8+, Playstation 5, Switch Oled
-
direwolf
őstag
válasz Rigormortiis #38 üzenetére
Nem, ezt rosszul látod. Én nem a Ryujinx mellett kampányolok. Csak annyit írtam, hogy szinte biztosan nem jogi úton akarták ezt rendezni, függetlenül attól, hogy ezzel fenyegetőztek- e vagy sem.
Egyébként a magánvéleményem, hogy amit nem tilos, azt szabad. Pont."I've seen things you people wouldn't believe"
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
A kérdés az, hogy miért vágná a saját maga alatt a fát a Nintendo egy ilyen lépéssel.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Rigormortiis
veterán
Ti fordítva ültök azon a bizonyos lovon...
Máshogy látnátok ezt a dolgot is, ha közötök lenne bármilyen szellemi tulajdonhoz akár a sajátotok, akár azzal lennétek megbízva, hogy a tulajdonos jogos érdekének szerezzetek érvényt.
Bár innen, kelet európából igazából tökmindegy, végtére is mindenkinek alanyi (alkotmányos, de az egy ideje nincs) jogon jár az ingyen film és szoftver
-
Rigormortiis
veterán
-
jerry311
nagyúr
válasz Rigormortiis #32 üzenetére
Ha nem veszthetne el a keresetet a Nintendo, akkor siman birosagra vinnek, ahelyett, hogy "megveszik" a fejlesztoket.
-
direwolf
őstag
válasz Rigormortiis #32 üzenetére
Őszintén, neked lenne kedved bíróságra járni? Én egyszer majdnem kipróbáltam, de aztán "megbékéltetőtestületeztük", mert a kezdeti felháborodásom után rájöttem, hogy hiába tudom, hogy igazam van, az időmet nem ezzel akarom tölteni.
Egyébként ezt úgy hívják, hogy gazdasági erőfölénnyel visszaélés.[ Szerkesztve ]
-
Rigormortiis
veterán
-
Rigormortiis
veterán
Hihetetlen, hogy sokaknak nem ér körbe, hogy bármennyire kötjük is az ebet a karóhoz, hogy az emulátor nem egyenlő warez, de az esetek 99 százalékában az, ahogy torrenten sem linux disztrók és egyéb free tartalmak pörögnek... Nyilván ez csípi a N szemét, és ugyan hagy védje már meg a saját szellemi tulajdonát!
Meg aztán ki lehet kacagni a Switch hardevrét, de sokkal jobban szórakozok vele az esetek nagy többségében, mint a ps5-el. És ezzel a gyenge hardverrel is bucira ver mindenkit...
-
PS4 és PS5 emulátorok nem működnek sehogy sem. Ezt a Sony is tudja.
Ha lenne működő már lépett volna.
RPCS3 is éppen hogy. Jelen állapotában. Amellett hogy brutális hardver igényei vannak.
A Microsoft?
Ki az úristen akar DirectXBox emulálni egy DirectX-es OS-en gépen?
Semmi értelme.A Steam Deck pedig teljesen más elven működik, mint a Switch.
[ Szerkesztve ]
-
-
Doratov
csendes tag
Az a baj, hogy a többség fordítva gondolkozik. Azt látja, hogy ott a kurva jó szoftver, amit mintha börtönbe zárna a hardver, és "mié nincs mán ez mindenre IS, ez így nem jó, nekem ne mondják meg, min játsszak, minek vegyek ilyen hulladék hardvert, nem érdemes beruházni ebbe, akkor már inkább warez".
De csak vegyük el a fenti képlet egy elemét, és borul az egész. Ha nincs gyenge hardver, akkor nincs handheld mód és alacsony ár, akkor lehet, hogy nincs kezdettől fogva nagy eladott hardver darabszám. Ha kevés az eladott konzol, akkor nem lesz rá szoftver se, amire lehet ácsingózni. Nézzétek meg pl. a Mario Kart 8-at, az volt Wii U-ra is. Úgy, hogy a platform egyik legjobban teljesítő címe (gyakorlatilag a U játékosbázis 2/3-a megvette), nem adtak el oda 9 millió darabot se, a Switchel megtolt eladási szám viszont 63 millió darab. Ha a Switch bukás lett volna, pl. lenne új Pikmin? Vagy Metroid? Vagy a régi epizódok remasterei? Esetleg lépünk tovább, lenne Nintendo (jelenlegi formájában szerintem nem, ami ki tudja, mit jelentene a játékokra levetítve)?
-
ldave
félisten
A kezdeti tényleg kellemetlen huzavonát leszámítva ingyen javítja a joyconok drift problémáját a Nintendo, lejárt garancia után is, itthon is hivatalos szerviz partnernél. Persze, ettől még tény, hogy rossz a konstrukció, de nem igaz, hogy nem javítják. Vagy ha javítás alatt arra gondolsz, hogy az alkatrészeket és a működést nem tervezték át azóta, akkor értem mire gondolsz.
-
direwolf
őstag
"Az emu kikerüli a N. saját védelmét, ez pedig vastagon sérti az EULA-t."
A Ryujinx nem kerül ki semmit. Decryptálja on-the-fly a titkosító kulcsokat, amiket az emulátor _nem tartalmaz_!!! Azokat a usernek kell beszerezni (prod keys). Az egyetlen szalmaszál amibe kapaszkodhat egy perben a N, h "elősegíti a kalózkodást". Ez meg elég shady egy bíróságnak.
-
prolad
addikt
Amúgy pont a Steam/Steam Deck a jó példa, ha handheld kell, akkor SD, de ha nem akarom magam a korlátai közé szorítani akkor sok más hardveren használhatom a címet. Lehet 3 millió SD ment el, de csak aktív Steam userből havi 100+ millió van. Nintendo is remek szoftvereket ad ki, de hardverben kritikán aluliak. És teljesen mindegy mire való vagy nem való a Joycon ha a default beviteli eszköz gyárilag hibás és nem javítják, sokat elmond az eszközről. PS5 esetében is elfogadhatatlan, de ettől a Switch nem lesz tartósabb.
Az meg hogy mennyit adsz el egy termékből, nem lesz a minőség fokmerője vagy teszi elfogadhatobbá a korlátokat. A Nintendo az egyik legolcsóbb konzol ami az abszolút minimumot pont hozza, népszerű exkluzív címekkel, fogyni fog, nagyon mellé kell nyúlni, hogy ne. De attól még jó nem lesz. -
Crus
őstag
Egyrészt a PS5 első gen. controllerek is erősen hajlamosak voltak a driftre, meg a rugó törésre, másrészt a joycon szvsz csak az innovatívabb játékokhoz való, meg party címekre. Minden másra szerintem kötelező egy Pro controller. El nem tudom képzelni, hogy valaki képes végigszenvedni egy BotW, TotK címet joyconnal. Ill. el bírom képzelni, de nagyon mazo.
A gond amiről írsz az olyan gond, mint pl. az, hogy önthetnél a 30 éves dízeledbe használt étolajat is, de nem teheted meg, mert attól, hogy lehetséges, még nem törvényes! Egy rakás ilyen dolog van az életben sajnos, hogy lehetne ezt jobban is, de nem lehet, mert vannak azok a fránya szabályok.
Így van... ha neked nem felel meg, nem veszed meg, van más, ami biztosan megfelel neked és veszed azt. Nincs ezzel semmi gond.
A Nintendo a kezdetektől fogva ezt az üzletpolitikát folytatja, sokszor már le lett írva: olcsón előállítható, tömegesen és relatív gyorsan legyártható alapgép, mellé pedig minőségi címek, mert még az öreg Mikrós Bill mondta, hogy a hw-t a sw adja el.
A kompromisszumra pedig szükség is van, mert egyszerre ülnek meg 2 lovat egy fenékkel: handheld/desktop.Így van, a Switch nem SD konkurencia, hiszen a sas nem szokott legyeket kapkodni. 144 millió vs. 3 millió ugye...
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
prolad
addikt
Nem az a baj, hogy a Switch egy kis fogyasztású handheld, aminél a hordozhatóság a fő cél (bár akkor már egy SIM foglalat alap lenne), hardveres korlátok alatt értem pl a stick drift problémát is, amikor már egy 30 dollar's kontrollerben is ott a hall effect stick.
A gond az, hogy az emulátorok mellett lenne lehetőségem pl 1440p ultrawideban futtatni a címeket kb 0 setup mellett és élvezni az egyébként kimondottan szép grafikát, de ezt legálisan nem tehetem meg, holott semmi akadálya nem lenne. És így egy Switch árát alsó hangon elkölthetném Switch címekre (ez szívesen meg is tenném), de az nem elég jó, vegyek egy Switchet mellé, a mikor a portable gaming nem izgat, és játsszam látványosan rosszabb minőségben. Amikor ott lehetne alternatívának akár egy fizetős emulátor (akarsz előfizetéses rendszerben).
Az teljesen mindegy mennyit adtak el belőle, ha gyenge, kompromisszumos és az én fogyasztói igényeim nem fedi le, akkor elmehet belőle 144 vagy 144 millió, nem fog érdekelni, keresni fogom az alternatív megoldást. És a Nintendo a Wii óta mestere a kompromisszumos megoldásoknak.A Switch meg nem SD konkurencia, nagyon mások a képességek, ár, felhasználói réteg (de a SD nagy eséllyel jobban futtat Swirxh címeket, mint a Switch).
-
Crus
őstag
Elég soknak neki is mentek. Majd nekimennek a PS5 és XSX emunak is, ha komolyan lehet őket venni. Egyelőre rettenetesek, így kb. kimutathatatlan kárt okoznak. De a Yuzu és a Ryu totál más liga volt már. Gyak. a legújabb cím is jobban futott rajta már mint Switch-en.
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
Crus
őstag
Az biztos, de az EULA tartalmazza pontosan azt, hogy mit lehet tenni a védelemmel és mit nem, meg, hogy lehet-e az iso-t betallózni vagy nem. Na... leginkább nem.
-
Crus
őstag
Nem éppen. Az emu kikerüli a N. saját védelmét, ez pedig vastagon sérti az EULA-t. Nem véletlenül azonnal meghátráltak mind a Yuzi, mind a Ryu készítői.
-
Crus
őstag
Persze, hiszen te jobban tudod mit kéne fejleszteni, mint az a cég, aki 144 millió példányban értékesített sikerterméket tett le az asztalra.
Ez egy hibrid konzol, egy handheld. Véletlenül se kell bele jóval komolyabb hardver, mert a fizikát nem lehet megszabni'. Onnantól fogva, hogy mittomén' benne van egy 2070 szintű GPU-nak megfelelő grafikus chip, onnantól az akku üzemidő bemegy a béka feneke alá és az már nem handheld lesz.A Nintendónak lavíroznia kell a kis fogyasztású, de jobb teljesítményű és sorozatban olcsón gyártható paraméterek között. A Switch is ezért lett olyan amilyen és köszönik szépen, elsöprő siker lett. U.e. a feladat a Switch 2.0/Pro esetében is.
Nem egy Steam Deck klónt akarnak gyártani, mert a SD már maga egy Switch klón... egy olyan innovatív hibrid konzolt akarnak ismét lerakni az asztalra, ami megint tud majd pénzt nyomtatni. Erős a gyanúm, hogy már előrendelésben lenyomja a SD ~3 milliós példányát, pedig GPU témában valahol kb. u.a. fogja talán tudni.
A cikkről meg annyit, hogy egyetértek. A Nintendo nem nagyon szokta hagyni, hogy az értékeit tépázzák, cincálják. Kész csoda, hogy eddig is eltűrték.
-
jerry311
nagyúr
Nintendo leginkabb ugy van vele, hogy nem akarja nagyon megvizsgaltatni az emulatorokat birosaggal, mert a vegen meg kiderul. hogy teljesen legalis, aztan akkor meg hiaba fenyegetoznek.
-
alratar
addikt
Teljes mértékben egyetértek veled.
Csak a gond az, hogy a normális hardver pénzbe fáj, a Nintendo pedig nem szeret költeni.
Ha beszálnának egy emulátor késziitesebe, azt fizetossé tenné, akkor meg mindegy, hogy az vagy switch. Plusz egy olyan platformra menne, ahol a 20 éves cuccait nem tudja teljes áron eladni.10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Szerintem az is benne van, hogy a Sony és a Microsoft egy picit több lábon áll.
-
Komplikato
veterán
Értem én, hogy a mai PC mi mindent tud emulálni, de vannak ám emulátorok Androidra is, nem ia akármilyenek.
Emulátorokban meg lehet trükközni pl. felbontásokkal meg lehet módokat is felpakolni. Valamelyik JRPG játékhoz volt 4K támogatás, high textúra pack, javított részletesség, meg gyárilag nem létező lokalizáció.
Nem válasznak készűlt, nem tudom mitől lett az.
[ Szerkesztve ]
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
őstag
-
ldave
félisten
Sok minden van azért a háttérben. A Dolphin (GC, Wii) vígan megvolt addig, amíg nem akart Steamre menni. A Yuzu-val sem volt addig komolyabb gondjuk, amíg nem kezdték el azt reklámozni, hogy náluk jobban fut a Tears of the Kingdom, mint Switch-en, mindez a megjelenés előtt. És ez utóbbiért ha jól tudom early access pénzt is kértek.
Szóval az tény maga, hogy van egy Nintendo rendszer emulátor, még nem triggereli a céget. Csak ha átlépnek egy általuk meghúzott képzeletbeli határt.[ Szerkesztve ]
-
Pikari
addikt
-
ldave
félisten
Ha jól tudom, amiatt tudtak jogi útra lépni, mert a Yuzu és a többi Switch emulátor is valamilyen módon átlépi a Nintendo TPM rendszerét, ezáltal a DRM védelmet is, ami viszont már szerzői jogba ütköző cselekedet. Maga az emuláció engedett dolog, a védelmet megkerülni viszont nem az.
-
Pikari
addikt
GitHub app contributorjait megfenyegeti egy nagy tech cég
Pedig nem ez az első eset.A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
Pikari
addikt
Tegyük hozzá, a Ryujinx fejlesztése újraindult a lelövését követő napon régi-új csapattal. Az új fejlesztők vérszemet kaptak, és prioritás lesz nekik az új konzol emulációjának megvalósítása. A nintendo leverte a darázsfészket, erre kirajzott az egész raj.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
Értem én a Nintendo problémáját és valahol el is fogadom. Ez a legutobbi kiadott konzoluk, ami hardverileg akkor sem volt valami veretes, amikor piacra került. És gondolom még mindig érkeznek rá címek, kereskedelmi forgalomba vannak a konzolok is. De ennek már 6 éve és nem most kellene kaparozni ezen. Itt nem emulátorok létezével van szerintem a probléma, hanem a hozzájuk illegálisan beszerzett romokról. Az természetes hogy egy retro konzol WII emulátorára és az abandonware romjaival nem foglalkoznak. Az már lezárt múlt. De ilyen se láttam még hogy egy GitHub app contributorjait megfenyegeti egy nagy tech cég. Csak ne hogy precedens legyen ebböl.
-
Ribi
nagyúr
-
prolad
addikt
Ahelyett, hogy vadásznának az emulátorokra, inkább fejlesszenek értelmes hardvert. Vagy tegyék elérhetővé a címeiket megvételre a nem Switch tulajoknak is, akkor nem kell aggódni a kalózkodás miatt. Biztosítanak egy fizetős emulálás opciót vagy szálljanak be egy már meglevő emulátorba mint partner. Van 2-3 Switch cím, amit megvennék teljes áron is, de maga a Switch egy annyira korlátozott valami, hogy nem éri meg rá pénzt költeni. Így pedig marad az emulálás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Akkumulátor töltő digitális fényképezőgéphez
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Mobil flották
- Gaming notebook topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Óvodások homokozója
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- MageGee MK-Star61 Mini 60% Mechanical Keyboard
- Fibaro okos radiátor termosztát szett (Fibaro Heat Controller+Temperature sensor) - z-wave
- Sony DSC-RX100M VI prémiumkategóriás 20.1 MP digitális fényképezőgép
- Tado Smart Radiator Thermostat X
- Új 2TB KINGSTON XS1000 hordozható SSD , USB 3.2 Gen2, 1050/1000 MB/s, fekete .
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest