Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Yellow73_a

    tag

    válasz PredatorZoli #82576 üzenetére

    Sajnos ez az, amiről a közvéleményt nem tájékoztatják/tájékoztatták, hogy a jelenlegi műszaki feltételeket figyelembe véve általánosságban a lakossági tömeges visszatermelés egy zsákutca.
    Gondolom, tőlünk nyugatabbra fejlettebb lehet a hálózat, mert a legtöbb helyen ott is megvan a visszatáplálás lehetősége, de ott piaci alapon megy az oda-vissza vételezés, nem éves szaldóval.

    Hasonló problémaként szokták emlegetni, hogy az e-autózáshoz is komoly hálózatfejlesztések kellenek majd, hogy az elszaporodó e-autókat lehessen tölteni. Nem értek a villamos hálózatokhoz, de gyanítom, ez is egy valós probléma.

    Szerintem a két problémát egyszerre lehetne a jövőben orvosolni:
    olyan e-autókat és fali töltőket kéne gyártani, és ezt kötelezően előírni, amik segítségével a napelemekkel megtermelt árammal direktben lehet tölteni az e-autót (ez eddig tiszta sor, most is így megy annál, aki nappal tölti a kocsit), ÉS az e-autó akkupakkját puffertárolóként használva a háztartások a kocsiból nyernék vissza az esti/borús időkben használt energiát.
    Egy átlagos háztartás átlagban valahol 8-16 kWh között fogyaszt naponta, (nálunk ez kb 12-13 kWh), ami mindössze 50-100 km-es hatótávcsökkenést eredményezne az e-autónál.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák