Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Paxker315

veterán

válasz Fifi #110476 üzenetére

"A ház 10 éves, így szigetelésre, elektromos hálózatra, víz- és szennyvízelvezetésre, tetőszerkezetre nem hiszem, hogy a közeljövőben költeni kell még."

:D na. Az általam lakott társasház 2018 januárjában lett átadva, de én már 17 decemberében "muszáj" voltam beköltözni, mert a régebbi lakást már nagyon sürgette az új tulaj.

Azóta mi történt? 2019 nyarán felvizesedett kb minden fal úgy 1méter magasságig, lepergett a festék. 2020 őszén leázott a fenti erkély, és csöpögött a víz a nappalim plafonjáról. Mire ez rendezve lett, leázott fentről a konyhám, ahogy az rendezve lett, újra leázott a nappali, és most festés után ismét a konyha.

Kivitelező segítget, csak rohadtul tanácstalan mindenki: a fenti erkélyt már kompletten visszabontották, teljesen új szigetelést kapott, aztán sok hónapos száraz -nem ázós idő után leburkolták azt az erkélyt, és most megint csutak víz a lépcsőház fala és a konyhám is.. Az összes fal szénné van már repedve, az ablakok mellett mindig felnedvesedik a fal, és még festés után is pár héttel látható markáns különbség volt árnyalatban az ablakszéleknél.

A többi kivitelezésbeli apróságot nem sorolnám, de. Nagyon nem akartam ide kerülni, nem akartam költözni, csak "rámkényszerítették", hosszú távon úgy érzem, rosszabbul jártam, mintha maradok a lakótelepen.. :CAutó ugyanez, tökéletesen elvoltam ~29 éves korig tömegközlekedve, bringázva, engedtem a "presszúrának", bármennyire utálok vezetni. Sajnos megszoktam a "szabadság kényelmét" hosszabb utakra - belföldi 100+ km-ekre, így már nem szívesen engedném el, de már fantasztikusan várom a következő KGFB-t (mostaniból úgy kellett ügyfélszolgálaton keresztül kicsikarnom még 10k kedvezményt a naiv kis "másoktól jobb ajánlatot kaptam, de nem szeretnék váltani" "tehetetlenség-kommunikációval"

Most azon vacillálok, hogy januárban öntsem-e be az egész évre a 12*16800 HUF Közös Költséget, úgyis kelleni fog majd még legalább ~200-300ezer ft egyéb társasházi ügyletekre (mindig volt, mióta itt vagyok, mert mindig van valami probléma a közös részekkel, teszem fel, gombás falak, bokáig érő víz nyári záporok után, udvaron vízelvezetés gondok...).

szívem szerint adnám el a ...-ba, csak rossz a frusztrációtűrésem és nehezen bírom a változásokat, főleg, ha van felelősség is. Meg ki a franc venne meg egy ~5 éves lakást, ami évek óta ázik - nem megoldott, a lépcsőház fala csutak víz és penész, de a párhuzamos-merőleges két nem létező fogalom? Nem kapkodok, de ha 2-3 év múlva továbbállnék, nem sokat bánkódnék ezen.

Új hozzászólás Aktív témák