Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Alusky

    senior tag

    válasz Graphics #174 üzenetére

    Van borosphohár néven. Bor szóra keresve kiadja.

    Akkor elöregedett, rosszabb esetben illósavasodás is beindulhatott. Hát... Kénezéssel, meg aszkorbinsavval szoktuk frissíteni, ami így otthoni körülmények között nem vagyonokból kihozható.

    Kisüzemi szinten lehet aktívszenezni ami kiszed rosszabb ízhibákat, de a jókat is, lehet alfa p derítést adni neki de az nehézkesen derül, ha nem optimálisak a körülmények szóval ahhoz meg szűrőgép kell és ezekkel is csak egy közepesig öreg bort lehet helyrehozni, nem biztos teljesen. Esetleg ferroplex, ferroblock, nem pont erre van de frissítő hatású is, a ferroblockban van kén azzal kell kalkulálni, a ferroplexben nincs.
    Ha meg már illós, főleg ha 1 fölött van az értéke akkor speciális gép kell hozzá, szóval az felejtő.

    Ha nem durván ecetes, de már szar az íze mindenhogy akkor le kell főzetni.
    Ha meg szereti a család az unikum, jager, hubi szerű cuccokat akkor diót, narancsot, citromot, szegfűszeget, szegfűborsot, borsot, cukrot, vaníliát, koriandert stb. mindenki ízlése szerint dobál bele aztán pár hónap alatt kész a nedű. Érdemes felhígítani gyógyszertári desztvízzel 40 fokra, még az elején a borpárlatot, mert tök felesleges 50 fokon inni. 38 alá ne legyen hígítva, mert ott már opálosodik ezzel a módszerrel, bár otthoni körülmények között egy kóla színű italhoz annyira nem tragédia az se.

Új hozzászólás Aktív témák