- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
niof
veterán
válasz
Viktor77 #147441 üzenetére
Nem tudom, a Corsair valahogy sosem volt szimpi, a RAM moduljain kívül. Van még egy Commander-em tőlük, de nem vagyok vele elégedett, egy ideje (kb. 1 éve, egy frissítés óta) összevissza jelzi a fordulatokat.
Rowon
Most is EVGA-m van, de ez még Super Flower beles. A kondikkal tisztában vagyok, nem véletlenül írtam bele a hsz-ba, hogy alap.Amúgy én is nézegettem teszteket, nem nagyon találtam, ez volt a bajom. Illetve amit igen, ott kicsit megijesztett a 80+A induló áram. Mennyire vészes ez? Csak mert a szoba le van választva egy 10A-es kismegszakítóval, meg egy fi relével, mert szoktam szerelgetni, és így nem az egész házban megy el a ménkü, ha valami nem úgy sikerül...
-
vvega30
senior tag
válasz
Viktor77 #147423 üzenetére
Igen igen, nos azért nem írtam semmit mert ez egy folyamatos fejlesztés egyik lépcsőfoka. Egyrészt majdnem mindegy, hogy 30k vagy 60 mert 8-10 évre venném, mint az előzőt is. Nem fogom sajnálni rá a pénzt. Legyen tartós és halk
Másrészt most leírhatom, hogy mi a konfig elképzelés de ebből jelen pillanatban csak a 6700xt a fix. Jelenleg:i5-9600K, 16gb ram, 4ssd/hdd, de ez idővel mind cserélve lesz, és mivel egy 500-as táp van a gépben ez kevés lesz hozzá.meg hát csak 10 éves már. Ezért kezdenék egy minőségi új táppal. -
Gothmog
senior tag
válasz
Viktor77 #147301 üzenetére
+1
Szintén Seasonic Focus GX (egy 550-es) darabot vettem nemrég, és lefelé fordított ventivel (alsó táp helyen) van egy halk, de egyértelműen hallható mormogása a ventinek, ha kilövöm az eco módot. (Viszont furcsa, mert úgy rémlik, hogy amikor kicsomagolás után a hozzáadott tesztelővel megnéztem, hogy működik-e, és akkor ventivel felfelé fordítva tettem az asztalra a tápot, mintha nem lett volna ilyen hangja... bár lehet, hogy rosszul emlékszem, mert akkor éppen a gondolataimat igyekeztem összeszedni, hogy közel hét év gépösszerakási/szerelési hiátus után ne csesszem el az aktuális új gépem összeszerelését, és ki ne felejtsek valamit - pl. M.2 meghajtót még a procihűtő felrakása előtt beaplikálni stb..)
Ugyanakkor nálam eco módban vszg. a használati idő 90%-ában elviszi passzívan is a gépet - eddig mindenesetre nem hallottam a hangját, így nem zavar. (Csak maga a tudat bosszant egy kicsit, mert adott egy kifejezetten jó nevű cég, amely az amúgy igényesen összerakott, megbízható és minőségi tápjába fillérb@szó módon - hogy minimálisan spóroljon - belerak egy ilyen ventit. Persze cserélhető, de akkor ugrik a gari...).
-
zolee0307
őstag
válasz
Viktor77 #147148 üzenetére
Ezek csak hosszabbítók, nem a táphoz csatlakoztatod, hanem a 24 pines kábelt toldod meg vele.
A moduláris kábeleknél (amelyek közvetlenül a tápba csatlakoznak) van az, hogy adott táphoz csak a gyártó kábelei jók (eltérő a lábkiosztás, pl. seasonic-seasonic, corsair-corsair). Modding termékeknél jelölik melyik gyártó tápjához jó a kábel, meg alapból úgy csináltatod (itt a ph-n is van aki gyárt egyedi kábelt, kéri is a gyártó és táp pontos típusát)
-
TaaT
nagyúr
-
-
Pörp
senior tag
válasz
Viktor77 #146242 üzenetére
Valóban merevek a kábelek, de szerintem a 24pin-es lehetne hosszabb is.
Fractal Design Focus G házban van: [kép] ilyen ocsmány módon...
Kellene hozzá a hosszabbító hogy el lehessen vezetni normálisan. Abban a fekete bumszliban vannak a zavarszűrők?
Meg meg is kellene fordítani mert ritkán kapcsol be... -
-
-
TaaT
nagyúr
válasz
Viktor77 #145649 üzenetére
Passzív vagy félpasszív táp nézzen ventivel fölfele (ha alsótápos a ház), a seasonic is azt javasolja.
"Power supply with fan in a bottom mount case
Fan Control: Hybrid modeThe power supply will mostly stay in Fanless Mode as most modern systems run in low loads. As hot air rises naturally, mounting the power supply with the top cover facing UPWARD (towards the direction of the motherboard) will ensure optimal heat dissipation when the fan stands still."
-
Piftuka
veterán
válasz
Viktor77 #145409 üzenetére
"Az ajánlott Corsair megfelelő lenne, de Emag csak 1 év gari, Dupply meg ismeretlen."
Nem értem... a Foramax webáruházában 37.500 forint, és ők megadják rá a gyári 10 év jótállást. Mégsem említi egyikőtök sem.
Pedig ez még mindig egy nagyon jó ár azért a tápegységért...
-
DR|FTK|NG
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest