- Külföldi SIM-ek itthon
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Garmin topik
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Milo629
aktív tag
válasz
NvidiaRTX #156233 üzenetére
Nem kötekedésből, csak pont olvastam pár napja a másik topikban, hogy nem szerencsés ha a pumpa a vízhűtés legmagasabb pontja.
-
Rottweiler89
senior tag
válasz
NvidiaRTX #156233 üzenetére
Szerencse, hogy "van egyéniséged".
Lementve a fotót már látom, hogy a fésűk azok, nem kell mindjárt nekem esni, mert tévedtem. Kioktatást nem kérek, DC ide vagy oda, én nem csak így begórva mindent oldottam volna meg.De ez a tiéd, és nem az enyém.
Egyébként jól néz ki!
Písz! -
Gorgonka
aktív tag
válasz
NvidiaRTX #156213 üzenetére
Nem egészen vágom mi a lázadás oka, de nekem bizony volt 8 évig táp a gépemben. Szerencsére nem volt baja, szóval nem kellett gariztatni, de az, hogy az új FSP-mre most 10 év garancia van, engem megnyugtat.
Az pedig, hogy mi van beleforrasztva és hogyan, azért érdekel, mert elektronikában, minőségirányítási területen dolgozom
Egyébként eddig nagyon bevált a Vita GM 850-es táp. Szépen halkan megy. -
jeni
félisten
válasz
Teljesen igazad van.
Nekem 2db 12 év gyártói minőségi tápegység ment tönkre 1 éven belül (bár a másodiknál sanda a gyanúm,hogy magának eltette a bolti alkalmazottja).
Számodra ez volt az ideális vétel,hiszünk neked.
A többség ár/érték arányban vásárol.
A másik 9 évet a gyártónál kell rendezni az meg maccera.
Lelj örömet benne reméljük csak a 11. évében romlik el majd a tápegységed. vagy tovább kitart. -
Orgi
addikt
válasz
2013. december 16-án vettem a Seasonic M12 II 620W tápomat és mai napig is ugyanúgy üzemel minden probléma nélkül, szintén 10 év gari volt rá emlékeim szerint. Csak a teljes gép kicserélődött már körülötte
Amúgy szerintem a 10 év gari az egy minőséget is jelent, ha a gyártó ennyit mer vállalni a saját termékére. -
-
-
válasz
NvidiaRTX #153685 üzenetére
A kerepelés garis lenne. A Te dolgod, hogy miért nem élsz vele.
Pont akartam egy GX-550-et venni az elvileg prémiumabb. De aztán azért nem vettem, mert volt 2 negatív vélemény rá, (vélemények és ott 2 csillagra katt) ami közül a coil whine... azaz sípolás a legtöbb esetben nem is gariztatható.... és ugyanúgy kerepelt, mint a Tied.A 'zero rpm' egy vitatott téma. Vannak gyártók akik szándékosan nem használják és ezt büszkén meg is írják. A táp hosszú élettartamát csak segíti, ha van valami csekély légmozgás minden esetben.... tehát még alacsony terhelésen is megvan a szellőzés, egy csendes ventilátorral amit nem hallasz. Ez ugyanaz az a felhasználói élmény, mint egy félpasszív tápnál.
De megértelek... én pont ezért vettem olyat, ahol alacsony terhelés mellett a venti megáll.
-
TaaT
nagyúr
válasz
NvidiaRTX #148262 üzenetére
"mert hallani lehetett a leolvadásos dolgokról és nem szeretnék azért bukni egy VGA garit mert a VGA-t nem a hozzá adott kábellel használtam hanem a BeQuiet saját megoldásával."
A leolvadásos esetek a VGA-hoz adott gyári(!) nvidia átalakítókat érintette![link]
A tápokhoz való moduláris kábelek a biztonságosak! -
válasz
NvidiaRTX #148256 üzenetére
Nekem egy 650W-os titanium tápom van, amire 12 év garanciát adott a gyártó. Egyébként kb. úgy gondolom, mint te, hogy 12+ év alatt megtérül az ára, viszont 12 év az baromi hosszú idő. Már lehet, hogy pár év múlva elavulttá válik, vagy akármi. Számítástechnikában bármi lehet.
-
Ivy.4.Ever
őstag
válasz
Ez a kalkulátor azt mondja 73kw Eon normál nappali díjszabással 2756 Ft. A táp garanciája 12 év. Az 12*2756=33 072. Kemény 33 ezret spórolsz 12 év alatt.
A mostani befektetésed (értsd új táp ára) pedig 12 év alatt 6%-os infláció mellett 50%-os értécsökkenést könyvelhet el. Szóval ha a bevételed követi az inflációt és az áramdíj is, és nem ugrik ki, nem biztos hogy jó üzlet. Nem tudom mennyiért adnád el a régit. Érzésre legjobb esetben ugyanott leszel. -
TaaT
nagyúr
válasz
"nehogy már ilyenen vesszetek össze."
Nem láttál még összeveszést a fórumban, ami itt van az kedélyes társalgás."Természetesen nem veszek én sem 4090-et"
Pedig az első kommentedben 4090-ről volt szó.Igazándiból bármilyen indokból le lehet cserélni egy tápot, van akinek az is elég hogy már nem tetszik a színe. Én is teljesen értelmetlenül cseréltem le a HX1000i-t.
-
dudika10
veterán
válasz
NvidiaRTX #148249 üzenetére
Csak hogy legyen valami konkret szamitas is a megterulesre:
1000W-os tappal, 365 nap alatt, napi 16 oraban, 20% terhelesen, 50forint/kWh elektromos energia ar mellett, gold vs titanium hatekonysag also hatarain 4 200 forint lesz a kulonbseg.
(200/0.88-200/0.94)*365*16*50/1000 = 4200 forint/ev
50% terhelesen mar 6600 forint.
A felhasznaloi szokasok es a geo fogyasztasa ismereteben mindenki gyorsan ki tudja szamolni, hogy valaha megterul-e egy titanium tap.
-
TaaT
nagyúr
válasz
NvidiaRTX #148249 üzenetére
Nem tudom milyen tápod van jelenleg, effektíve sose fogja visszahozni az árát egy magasabb hatékonyságú táp (főleg amennyit drágultak az utóbbi időben a tápok), de aki 4090-el tolja az annyira nem is nézi a villanyórát, szerintem.
Ettől függetlenül nem beszélünk le a linkelt tápról, ha váltani akarsz és hosszú távra tervezel akkor jó választás. -
MMIX
addikt
válasz
NvidiaRTX #142761 üzenetére
EVGA SuperNOVA 850 GT 80+ Gold 850W talán ez jobb. Az árukat értékelitek.
Az új TXM nincs 850W még(?) csak a régebbiből. (nem félpasszív a hűtése és fél-moduláris) -
rgqjx
aktív tag
válasz
NvidiaRTX #137492 üzenetére
Itt a nagyobb testvérét tesztelik.
Itt a Tier A-ban található, azaz ajánlott kategória. Ha az utóbbi linket megnyitod, akkor fent van egy link, amivel ezt a táblázatot tudod megnézni. Ha lent az utolsó fülre kattintasz (T betű) és kikeresed a tápod típusát, akkor találsz még pár tesztet erről a tápcsaládról.
-
syberia
veterán
válasz
NvidiaRTX #121731 üzenetére
Nem fogja leterhelni, sőt félgázon se nagyon lesz hajtva, rendesen túlméretezted. Ez a táp le tudja adni a ráírt wattokat. Nálam is egy kábelen lóg a 2 PCI-E csatlakozó.
(#121726) Wasquez : Aerocool tápok felejtősek, a HEC néha tud vállalható minőséget is: Be Quiet System Power 9
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest