Hirdetés
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- MIUI / HyperOS topik
- Garmin Fenix 8 AMOLED - a csúcshódítás költséges
- Sony Xperia 1 VI - egyből hat
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
-
Mobilarena
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
kodmen
tag
Jó reggelt a hajnali pacsirtáknak! :-)
Egy Honor view 10 6/128gb boldog tulajdonosa vagyok már 2018 eleje óta. Bitang jó, még jött rá frissítés nem régiben is, teljesen elégedett vagyok vele. Ugyanakkor az akksi már csak visítva bírja ki a napot, 20%-ról már rohamosan merül, az akksi cserék pedig kétes dolgok, ezért elgondolkoztam, hogy utód után nézek, mert most van rá lehetőség, hogy cseréljem.
A kérdésem, hogy hasonló paraméterekkel rendelkező telók közül mit ajánlanátok?
Ami feltétel: Dual Sim, minimum 6GB ram, 128GB tárhely (memóriakártya nem fontos 128GB-nál), Bő egynapos üzemidő és gyorstöltés (lehetőleg min. 22,5W), NFC, Type-C csatlakozó, ujjlenyomat olvasó), jó fényképező (nem kiállításhoz kell, a Honor-é tökéletes)
További kívánságlista: infra, 5G, legfrissebb bluetooth (5.1?), fizikai előlapi gombba épített ujjlenyomat olvasó (nagyon bejött), AMOLED, ne legyen ívelt a kijelző.
A keret 100-150 körül lenne. Amit néztem: Xiaomi Poco F2 Pro LTE 128 GB (erről van teszt, nem találtam) és Xiaomi Mi 10 Lite 5G 128 GB
Egyéb javaslatotok van? A Honorból most nem láttam friss készüléket, no meg a bizonytalanságok miatt kicsit óvatosabban is állok a kérdéshez.
Előre is köszönöm!
-
kodmen
tag
Sziasztok!
Egy éve örömmel használom a Honor view 10-em, nem is keresgetek mást, ezért nem vagyok képben a piacon. Feleségem Lenovo Vibe P1 telefonja hanyattesett, és kijelzőcserés lenne, kb 20e forintért. Szokásos sztori. A készülékkel teljesen meg volt elégedve, alig pár appot használt, azok nem fagytak, még telefonálni is lehetett vele 2,5 évesen. Szóval le a kalappal!🤣
Mit ajánlanátok helyette? 50-80e (max 100e, de inkább ruhát, cipőt táskát venne 😃) Ft, nem kell erőgép, az üzemidő legyen inkább 2+ nap és/vagy gyorstöltés. Kamera nem baj, ha használható, de nem egy nagy fotós. Játék nincs. NFC jöhet, meg ujjlenyomat olvasó (az előlapi jön be), dual sim jó lenne. Szerintem 3GB RAM a minimum, de lényeg, hogy jó legyen. 😃 Huawei P Smart, Samsung A7 jött eddig szóba, de egyik sem az igazi. Mit javasoltok? Android legyen, rendes garival.
Köszönöm a segítséget! -
kodmen
tag
A telefon vásárlás előtt lévőknek egy infó: véleményem szerint a VIP-.Phone mellett az XXL-GSM is felejtős! Pedig azt gondoltam, hogy jó nevű cég, nem lesz baj. Tegnap este rendeltem egy S4 mini -t, de mivel nem akart jönni a beígért visszahívás, és utazás miatt sürgős volt a dolog, telefonáltam ma délben én. Kiderült, nem tudják tartani a vállalt 1 napot BP-en, mert nincs készülék, és egyébként sem olyat hoznának, amilyet szeretnék: csupasz, tartozékok nélküli. Helyből töröltettem a megrendelést. Végül a systemini.hu-n rendeltem, de előzetesen telefonáltam -2 kudarc után ennyit megtanultam. Azt mondták, hogy a telefont rendelik -ez fent is volt az oldalon-, és olyan áron, ami az oldalon szerepel (hihetetlen, de ennek ma örülni kell). Szerintem jövő héten ér csak vidékre, ahova utazom, de ha valaki érdeklődik, majd leírom, mi volt.
Köszi a sok segítséget! -
kodmen
tag
válasz dokee78 #35132 üzenetére
Köszönöm az eddigi válaszokat!
A felsoroláson kívül nincs is más alternatívám? HTC? Bár azok főleg 1 GB RAM-al rendelkeznek csak...Sóhaj. Nem könnyű. Jó lenne ha bővíthető lenne (van egy class 10-es 32 GB-os memóriakártyám), az optimus g-nél a csupa üveg kicsit elriaszt (sérülékenynek tartom) a magyarországi forgalmazás pedig szinte kizáró feltétel a gyári garancia miatt. Sajnos független kell, mert nincs garancia, hogy a sim marad telenoros.
Ezek alapján nekem most csak a Galaxy SIII LTE és a Galaxy S4 Mini van a látókörömben, de nem bánnám, ha segítenétek tágítani. Előre láthatóan 3-5 éven belül nem fogok tudni új telefont venni, ha most elköltök rá 100.000,- Forintot... ugyanakkor nem érzek késztetést, hogy a legújabb appokat használjam, jó nekem az évekkel ezelőtti, bevált, már ha megy az új telefonon is zavar nélkül.
A kijelző két dolog miatt fontos: egyrészt fogyasszon minél kevesebbet, másrészt -ha már a korábbi keret háromszorosát szánom a telefonra- legyen szép, és itt nem a pixelsűrűség maximalizálásra gondolok, mert az plusz teljesítményt igényel, ami fogyasztást generál. A Galaxy 3-om kijelzője sokkal "jobbnak" tűnik, mint pl egy Desire X vagy Xperia ZR, a fehér az fehér. A fényerővel van inkább bajom, napsütésben nem látok semmit.
Ezek alapján van még ötlet, vagy marad az SIII LTE - S4 mini dilemma? EZ esetben is várom a javaslatokat.
Hálás köszönet!
-
kodmen
tag
Sziasztok!
100.000,- körül milyen telefont ajánlanátok, ami nem fagy, de nem is merül le 1 nap alatt, ha nem nyüstölöm? Főleg nem babrálom a mostanit se, a lényeg hogy híváskor ne fagyjon már le, illetve ha el akarok indítani néha napján pár programot (navigáció, skype, egyéb appok), akkor ne kelljen előtte-közben újraindítani a telőt, hogy ne legyen elég memória...
Eddig S4 miniben gondolkoztam, ezeket találtam még magamtól:- S3
- Xperia ZR (tft kijelző minősége nem az igazi)
- LG Optimus G (színüveg)
- HTC ONE miniSzerintetek?
-
kodmen
tag
válasz pit stop #34878 üzenetére
+ W333, kali
Köszönöm a válaszokat. Nem mondom, hogy örülök, de számítottam rá, hogy a maxx-on kívül nincs más akksihuszár. A jelenlegi telefonom -mondjuk nem véletlenül- többnyire készenléti módban van, majd megpóbálom progikkal (setcpu) csökkenteni a fogyasztást. Erre jó lenne a stamina, de a Sony-tól óckodom, illetve megkedveltem a Samsung-ot, s4 mini lesz (talán ), és bízom a legalább 2 napban
-
kodmen
tag
válasz pit stop #34870 üzenetére
Köszi, ezt megfontolom!
És van még a mezőnyben kiemelkedő üzemidővel rendelkező telefon? Bár nem akarok senki idegeire menni ezzel, mert a vége az lesz, hogy ha ez annyira fontos, akkor ne okostelefont vegyek. Ezért pl az S4 minihez próbálok viszonyítani, mert az már esélyes.[ Szerkesztve ]
-
kodmen
tag
válasz kodmen #34209 üzenetére
Üdv!
Még mindig vacilálok a korábbi telefonok között: S4 mini vs Motorola RAZR Maxx.
Mint korábban írtam, fontos lenne az üzemidő, hogy a progijaim elférjenek kényelmesen (már vagy egy éve ugyan azokat használom, csak link2sd-vel is elfogyott a belső memória), és hogy a tervezett kb 3 évet kibírja. Túl öreg már ehhez a Maxx? Az S4 mini 98000-ből lehetne meg függetlenül hazai 24+2 hó garival, a Maxx 103.000,- Ft 24 hó nem tudom milyen garival INNEN A teljesítmény annyira nem érdekel -játékok nem futnak-, a napi dolgokat gyorsan tudja a teló, ez a lényeg + az üzemidő. Vagy túl nagy áldozatot kell hozni azért, ha biztos-ami biztos alapon nem akarom naponta feltölteni? Van más alternatívám a maxx-on kívül 100.000 Ft környékén, ami jó üzemidővel rendelkezik? Lehet, az S4 mini is bírná a két napod, de akkor a Maxx a 4-et is. Tanácstalan vagyok! -
kodmen
tag
válasz kodmen #34200 üzenetére
Azt hiszem, S4 mini (i9195) lesz (1 éves hűségidővel még keretben is vagyok)! Bár kicsit következetlen lennék, hisz az üzemidő lenne az elsődleges szempont, és erre is azt írják mobilarénán, hogy 1 nap... De ezt lehetetlen megsaccolni előre saját használatra vetítve. Miért nem ítrak már egy androidos tesztprogramot, amit minden telefonon futtatva szimulálná a használatot (zene, videó, net, web, beszélgetés stb) és 5 profillal (használati intenzitás) tesztelnék mindenhol! Persze ez a useren kívül senkinek sem érdeke, mert akkor nincs mellébeszélés e tekintetben... Így azonban változás sem lesz.
-
kodmen
tag
Én sem vagyok hardcore user, ha valaki elért vele 3-4 napot, az nekem is jó lesz szerintem!
Amíg új, nyilvánnyomogatomtapizom állandóan, egyébként csak az kell, hogy minden benne legyen (gps, zene, rádió, net) hogy ha hirtelen kell (távolról elérni a számítógépem, megkeresni egy utcát stb) akkor legyen a kezemben / zsebemben.
Mindjárt utána is olvasok, köszi! Sebességgel mennyire vagy elégedett? Gondolok itt főleg a fagyásokra: hívás felvétele, multitasking közben (böngészés v videó közben bejövő hívás), és az újraindulásokra.Igazából azért akarok feljebb mozdulni a kategóriák között, mert tudom, hogy minden IT cuccal az van, hogy ha nem fizetsz érte eleget, lehet ugyanazokkal vagy hasonló számokkal kapni olcsóbbat, de használhatóságban messze el fog maradni, mert vannak egyéb paraméterek, szoftver, ami fontosabb a hardverelemek összességénél, és ezt ők is tudják. Vagy épp lebutítják az olcsóbb készüléket, hogy így differenciáljanak.
-
kodmen
tag
Én is azt nézem ki egyébként, lehet még kapni, csak a garancia miatt necces, azt olvastam legalábbis. Meg a magyar nyelv is hiányzik róla a rádió mellett...
Nem tudom továbbá, hogy mennyire érdemes több éve kijött telefont venni? AZ oké, hogy a mostani is már 3 éves, de nem kockáztat ezzel valamit az ember? A szoftverfrissítés hiánya nem okoz gondot? (főzött rom esetén persze mindegy...) -
kodmen
tag
válasz buek1967 #34114 üzenetére
Köszi a linket, tetszik. Kár, hogy készenlét nincsen, mert az lenne még irányadó, persze nem mindegy, mi fut a háttérben. Nem igaz, hogy nincs még erre modellező program!
Sajnos ami tetszene a lista alapján, az jócskán túl van -az amúgy is túlzottan optimistán beállított- anyagi lehetőségeimenNem baj, ha marad a keretből. Az akkuidő oltárán szivesen áldozok fel teljesítményt, ameddig ésszerű sebességgel működik minden.
-
kodmen
tag
-
kodmen
tag
Sziasztok!
Elérkezett az idő, amikor kategóriaugrással le tudom cserélni a már-már szívemhez nőtt Samsung Galaxy 3-at nem S3! ). Ebben kérnék segítséget, a főbb szempontok az alábbiak:
- Ár: kb 100.000 Ft
- Készenléti idő: 3-4 nap (visszafogott használat, lásd lent)
- memória: legyen benne vagy 512mb szabadon használható, hogy minden rajta lehessen. Úgy saccolom, 1gb lenne a tuti)
- Kijelző méret: kb. 3,5"-4" (a jelenlegi 3,2-vel is simán nézek filmet, nincs éppen kis kezem, de szeretném ha 1 kézzel is gond nélkül lehetne használni, lehetőleg Super Amoled, vagy valami szép és energiatakarékos)
- Nem ragaszkodom a legújabb android verzióhoz / frissíthetőséghez (főleg ha népszerű a főzött romot készítők körében a készülék )
- proci: passz, elszőre azt mondanám, hogy 1-1,2-es 2 ill 4 magos, de a fogyasztás fontos, és az már elég, ha nem laggol semikor sem a telefon (főleg amikor a hívásfogadó képernyőt kellene megjeleníteni, miközben csörög...), erőműre nincs szükségem
- nem bánnám, ha a GPS nem perceken keresztül keresne jelet net támogatás hiányábanA használatról annyit, hogy nem játszom rajta (mondjuk nem is lehet), háttérben a Settings Profile, a Calengoo, SetCPU valamint a Droidwall futna állandó jelleggel. Napi fél, max 1 órát beszélgetek, 3G neten nem vagyok fent, csak alkalmanként pár percre, otthon 30 percenként 5 percre megy fel magától a wifi-re (Settings Profile ), fél óra rádió, max 2 óra zene, 10 másodperc ébresztőóra :-), alkalmanként videó. Ritkán navigációt is használok, de az más tészta. USB on the go se lenne rossz...
Azt hiszem fontos, hogy linuxos gépem van otthon, mert nem mindegyik gyártó (pl Sony) telefonja tud gond nélkül csatlakozni ilyenhez usb-vel)Samsung párti vagyok, de nokia kivételével bármilyen androidos, itthoni garanciával rendelkező készüléket mondhattok (sony feketepontos, HTC, LG pedig piros).
Tudom, hogy az üzemidő egyik készüléknek sem nagy, de a fenti használattal talán nem túlzó a 3-4 napos cél (főleg, ha vannak energiagazdálkodási profilok).
Előre is köszönöm, és szép napot mindenkinek!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Asszociációs játék. :)
- Apple notebookok
- Windows 10
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Google Pixel topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
Állásajánlatok