- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
asadasad22
őstag
hat, te tudod milyet akarsz, mindkettonek megvan a maga elonye es hatranya. tudasban, vasban a nexus one lemossa az iphone 3gs-t, es hivatalos keretek kozott tobb lehetoseg van benne, az apple kicsiket tulsagosan kezben akarja tartani az egeszet igy jol megszuri az appstore-t es sokmindenben nem ad szabadkezet, amibe a google nem szol bele. meg az is eleg kellemetlen lehet, hogy megveszed a telot 2 honap mulva aprilis fele, es par honap utan (junius kornyeken) jon az uj iphone, es mar le leszel maradva
sok bongeszes mellett szerintem az iphone sem nagyon birhatja sokkal tovabb, de konkret osszehasonlitast meg nem lattam ilyen teren. -
asadasad22
őstag
válasz
asadasad22 #7596 üzenetére
jah, es ami azt illeti, sokkal inkabb kezelheto egy kezzel a cucc, mint egy iphone, ezt tapasztalatbol mondom.
-
asadasad22
őstag
válasz
Sly Bp. #7595 üzenetére
teljesen jol kezelheto a cucc kezzel is, a perem egyaltalan nem zavaro, ellenben nagyon jol vedi a kijelzot. valamennyire recseg ha nyomorgatja az ember, mint a ma kaphato telefonok kb 90%-a, az atlagnal semmivel nem rosszabb. n97 hazanak biztos valamivel jobb minosege van, de az is csak muanyag, gyakorlatilag egy qwerty gombsor miatt kerul ketszer annyiba, a ketto kozul az 5800 sokkal jobb vetel.
-
asadasad22
őstag
válasz
Sly Bp. #7278 üzenetére
ha nem haragszol meg, en azert jobban hiszek a sajat fulemnek illetve a 100+1 teszteloi irasnak amivel tele van a net (illetve pl a head-fi forumanak, tele hi-fi buzikkal, olyan hangfelszerelesekkel/fulesekkel, amik mellett a telefon ara sem egy jelentos osszeg) ahol az 5800 hangzasat a legjobb hangminosegu telefonok koze soroljak (reszben a jo kis kulon audiochip miatt), mint a te szavadnak.
belso tudasrol fogalmam sincs, senki sem beszelt errol.
szoval valoszinuleg nem 100 szakerto teved es te nem, hanem forditva. ha ennyire nincs fogalmad a temarol, a legjobb ha nem akarsz tanacsod adni benne senkinek.. -
asadasad22
őstag
válasz
Sly Bp. #7272 üzenetére
"Kihangosítva sehol sincs a 2 Samsunghoz"
szerintem fogalmad sincs hogy mirol beszelsz vagy meg egyiket sem hallottad kihangositva.
"5800 belső tudása jó!"
sztem meg pont nem teljesen.rossz anyagok, igen.. a perem gondolom nem veletlenul van ott, igy joval kevesebb veszelynek van kiteve az amugy serulekenyebb rezisztiv kijelzo.
-
asadasad22
őstag
teljesen jo zeneileg az 5800, kihangositva pedig valoban a legszebb hangja van amit egy mobiltol hallottam eddig (iphone-t is hallottam mar pl), csak ha lejjebbolvasol rajossz, hogy Sly Bp. kolleganak elegge egybites velemenye van a telefonrol es akarhanyszor szobakerul a telefon, nem hagyja ki az alkalmat hogy sarbatiporja, elmondja hogy ugy ahogy van mindenben szar es mondjuk megemlitse, hogy bezzeg az iphone mindenben kurvajo. valoban sokmindenben lehetne jobb az 5800, de azert egyaltalan nem olyan rossz mint a kollega mondja, zeneileg pl teljesen rendben van, mint zenetelefon nekem csak a dedikalt szamlepteto es play/pause gombok hianyoznak rola, de vegulis adtak hozza taviranyitot amivel ez is megoldhato valahogy.
-
asadasad22
őstag
válasz
Murderer69 #4175 üzenetére
aksiban sokkal erősebb
-
asadasad22
őstag
-
asadasad22
őstag
hát, nem tűnik gyengének a cucc
azt azért nem bánom, hogy még nem mostanában akarok telót cserélni, csak talán pár év múlva, addigra biztosan jön sok szép, kiforrott android teló. most ahogy elnézem, jó esély van rá, h android oprendszeres telót veszek majd következőleg.
én azért inkább ragaszkodnék majd a hardveres qwerty-hez, még akkor is, ha emiatt az ékezetek írásáról leszoknék, de ezen majd még ráérek rágódniígy is pont eleget rágódok laptopvásárlás ügyben
-
asadasad22
őstag
hát igen, az n95-re sokmidnent lehet mondani, de egy ilyet azért elég erősen túlzás.
ronda féltégla formájú, alig van ramja, méregdrága, a minősége silány. inkább mindenidők egyik legtúlértékeltebb telójaegyébként én is korea mellett vagyok, viszont én kivárnám inkább az omnia hd-t (vagy i8910-t vagy mi a neve), ha ilyen kategóriákban gondolkodnék..
-
asadasad22
őstag
válasz
elit_hun #3362 üzenetére
sony tv-m nekem most is van, nem is rossz darab
. (sony-nak azért inkább profilja még a tv gyártás, mint a telefongyártás)
a sony is kiváló ellenpélda arra amit mondasz: nagyon nagy cég, nagyon sokmindent gyárt, és szinte mindegyikben igencsak jó, némelyikben pedig abszolút a legjobbak között van. szóval tényleg nem kéne ilyen elvi hülyeségek miatt elítélni akár egy samsungot, akár egy lg-t, csak mert mást is gyárt (bár az utóbbi tényleg szar)
-
asadasad22
őstag
válasz
picur220 #3319 üzenetére
volt a kezemben a teló nagyon is sokszor. nem olyan gördülékeny a rendszer, mint egy ipodtaccs, de jól kezelhető, és simán lehet ujjal használni, egyszer sem kényszerültem rá, hogy pálcikát használjak.
az 5800 mellett pedig az N95-nek ha valamilyét nem említeném meg, az pont a kijelző, mert mind méretben, mind felbontásban valami siralmas az 5800-hoz képest.
nem tudom milyen áron megy mostanában az n95 8gb, de ha nem olcsóbb jelentősen az 5800-nál, akkor sztem elég nagy butaság olyat venni manapság. -
asadasad22
őstag
-
asadasad22
őstag
még mindig nem írtam rá, hogy szar, és az idecopy-zott részek sem bizonyították az állításodat, azért hajrá. csak a gond annyi, hogy amit nem írtam le, azt nem fogod megtalálni..
a minőség/összeszerelés kérdéshez még annyit hozzátennék, hogy egyik havernek E65 van, és az a bőr rész emlékeim szerint már mállik róla.. az acél E51-ről nem fog lemállni és minőségben sem hiszem, hogy gond lenne vele.
"életemben nem láttam még E51et soha"
wtf? erre azért magyarázatot kérnék -
asadasad22
őstag
teljesen feleslegesen erőlködsz. leszarom, hogy érdekelnek-e a válaszaim. világosan elmondtam mindent. továbbra is tartom, hogy nem mondtam azt E65-re, hogy szar, ha még mindig így gondolod, nyomás vissza az iskolapadba szövegértelmezésre.
azt pedig, hogy ezt most hogy döntötted el, hogy eldiablo nagyobb guru, mint én, egy másik nonszensz dolog. szerintem én és ő sem tudja, hogy melyikünk a nagyobb guru, de tudod a legkevésbé, szóval neked kellene leginkább bőrt húzni a fogadra. és egyébként teljesen mindegy is, hogy melyikünk ért hozzá, mert az E65 mint írta szerinte sem jobb vétel, így ezzel a baromságoddal is sajnos egyedül maradtál. -
asadasad22
őstag
válasz
eldiablo #2293 üzenetére
akkor is hülyeség, amit beszélsz. az E51 összeszerelési minősége változó, de alapjaiban jobb, mint az N széria összeszerelése. az, hogy te szart fogtál ki, az pech. van olyan, akinek nem recseg, illesztési gondok sincsenek. abszolút az elfogadható szinten van. ilyen árkategóriás és tudású telefonokon belül egészen kíváló anyaghasználata és összeszerelése van a telefonnak. inkább az N95 lötyögő szarja, na az tényleg gáz, mégsem szídják annyira. te is egy betyöpösödött hülyeség miatt hordod le az E51-et alapból, ami távolról sem igaz. nem is értem, hogy mit vitázok ilyenekkel. ha ez kell neked, nyiss külön egy milyen tündibündi okostelefont vegyek topicot. az okostelefonnak nem ez a lényege. egyébként pedig az E51 pont nem az a telefon, amit a külsője miatt kritizálni lehetne.
egyébként egy alkalommal nem tituláltam szarnak az E65-t, tudni kellene szöveget értelmezni.newl: az időkülönbség ami a 2 telefon között van, alapból nem lenne sok, csakhogy éppenséggel a 2 telefon kiadása között gondolta úgy a Nokia, hogy ideje lecserélni a régi lassú procit, ideje új oprendszert kiadni, ami leszámol a régebbiek legnagyobb hibájával (gyakorlatilag a 9.2 Symbian leszámolt a Symbian telefon=lassú telefon szindrómával) ideje a szűkös ram helyet felturbózni, ideje szabványos csatlakozókat tenni a telefonra, ideje a tetü 3G-t felurbózni a mintegy 10szer olyan gyors HSDPA-ra, stb. stb.
bárkitől kérdezed aki hozzáért, az E51-et fogja javasolni. toronymagasan a legjobb vétel az egész árkategóriájában, már lassan 1 éve, a megjelenésétől kezdve.és mielőtt folytatnátok a faszságaitokat: részemről befejezve. itt hozzáértők adnak tanácsot tanácstalan embereknek. az volt a kérdés, hogy E51 vagy E65, és ti az utóbbit mondtátok. ez önmagában elég ok arra, hogy kiderüljön, hogy semmi keresnivalótok nincs ebben a topicban.
-
asadasad22
őstag
válasz
eldiablo #2290 üzenetére
technikai parameterkben sokkal fejlettebb, marpedig aki ilyen telefont vesz, annak ez felteheten lenyeges. nyilvan van olyan, akinek a kinezet szamit, de az ne ezt a topicot latogassa, mert hogy neki mi tetszik, azt o tudja, nem mi. ez olyan mintha nokia 1110 es N82 kozott tengodne valaki, es azert lennek lecseszve, mert az N82-t merem ajanlani, amikor sokkal olvashatatlanabb a kijelzoje es rosszabb az illesztese is, mint a 1110-esnek.. egyebkent pedig akinek a kinezet szamit annyit, az annyira nem sajnalja ra a penzt, es az sokkal inkabb fog venni E66-ot/E71-et, ami azon kivul, hogy dizajnban ott van a szeren, tudasban is hozza a ma elvarhato szintet egy uzlet modelltol.
-
asadasad22
őstag
gratulalok, elfogytak az ervek, es akkor abba a 3 melleutesbe kotsz bele. ezzel csak beismerted a vereseged, ennyi voltal.
"Vannak erősebb pontja az E51-nek,nem is kevés de ez még nem jeleniti azt ,hogy az E65 egy sz@r"
ki mondott ilyet? ki mondta, hogy az E65 egy szar? az E65 egy nagyon is jo telefon, a maga idejeben pedig ez meginkabb igaz volt. az E51-hez viszonyitva viszont idejetmult, igen, szar, ha igy tetszik. az pedig, hogy neked annyival nagyobbnak tunt az E65 kijelzoje, csak a sajat szemmertekedet csufolod, ugyanis a kulonbseg 0,2", alig fel centi. persze mindenkinel mashol van a kritikus hatar, de egyik haverom is aki csak annyit olvasott az E51-rol, hogy kicsi a kijelzoje, amikor eloben mutattam neki, az elso, amit megjegyzett, hogy nem is olyan kicsi, mint gondolta az alapjan, amit olvasott rola de ez teljesen lenyegtelen. a lenyeg, hogy fejezd be a hulyesegeidet es maradj csondbe, ha ennyire nem ertesz hozza. az E51 sokkal jobb telefon, mint az E65. ez teny. az, hogy neked 5 millimeterrel kisebb kijelzo mar gyufaskatuja, az pedig meg pont teljesen jo, az a te egyeni baromsagod, tartsd meg magadnak. erdemes eloben megnezni a telefont, mielott megveszi az ember, es akkor ugyis latni fogja, ha tul kicsi a kijelzo, es ugysem veszi meg, ennyi.
-
asadasad22
őstag
syerintem nem igazan vagy tisztaban a kulonbseggel a ket telo kozott.. E65: 2,2", E51: 2,0". a kulonbseg mintegz fel centimeter. ha N82 vagy N95 mellett mondod mondod, hogy kicsi a kijelzoje, akkor oke, de az E65 mellett ilyennel ervelni enyhen szolva nevetseges. sokkal lassabb. sokkal kevesebb ramja van. regebbi oprendszere van, procija sokkal lassabb, wifi, kamera gyengebb, nincs hsdpa, nincs microsdhc, nincs bluetooth 2.0/a2dp, nincsenek szabvany csatlakozoi, muanyagbol van nagzreszt, mig E51 acel, es meg folytathatnam. mert ajanlasz neki ilyen telefont? igen, E51em van, de ha az E65 jobb lenne, tobb, mint valoszinu, hogy olyanom lenne. de ez messze nincs igy. kerdezz meg barmilyen hozzaertot, senki nem fogja az E65t jobbnak mondani. mert ez teljesen nonszensz. az E51 ujabb, szebb, jobb, szinte mindenben, koztuk alapveto lenzeges dolgokban is. szoval ne probalj meg itt engem ay elvakultnak beallitani, es magadat hoyyaertonek nevezni, amikor szemmellathatoan messze vagy attol a hozzaertesi szinttol, hogy kinyithasd a szad.
-
asadasad22
őstag
válasz
Murderer69 #2259 üzenetére
majd az xperia
-
asadasad22
őstag
válasz
eldiablo #2252 üzenetére
ez azért így távolról sem igaz..
sok oldalra, például hírek olvasására jó az opera mini, praktikus, mert kevés adatforgalmat eszik és gyors is. viszont olyan oldalaknál, ahol javascrip-re szükség van, a mini teljesen alkalmatlan. továbbá a mini szinte kivétel nélkül pontatlanságokkal hozza be az oldalakat, és ehhez hozzájönnek a tömörített képek is (ami bizonyos esetekben lehet előny, de ha a pontos weboldalt akarod telefonon is látni, akkor ez nem előny). tehát míg Mini Map-el szinte az összes java nélküli olddal teljesen ugyanúgy bejön, mint PC-n, mini-n lesznek elcsúszások, javascriptek nem fognak működni, nem úgy fog kinézni minden, mint ahogy kéne. persze ahol ez nem fontos, oda valóban jó a Mini. de pl egy neptun-t nem fogsz tudni vele használni soha.
+ ugye a Mini Map támogat Flash Lite 3-at, ami szintén nem egy hátrány -
asadasad22
őstag
-
asadasad22
őstag
ahogy gondolod. egy 6630-on aztán fantasztikus élmény lehet filmet nézni. ráadásul előtte biztosan konvertálni is kell, mert hogy egy az egyben cd-s az avi-t nem játsza le, az teljesen zicher. szóval annál nem nehéz "komolyabb" filmnézést produkálni. szóval tégla kéne, nagy kijelzővel.. asszem az E90 a te álomtelefonod
-
asadasad22
őstag
"Akkora mini kijelzőn lehet szerinted élvezni az n-gaget?"
ha ezt rendes kérdésnek szántad, és nem kötekedésnek, akkor válaszolok: igen, tapasztalatból mondom, hogy igen. persze ez nagyrészt a szemedtől függ. egy barátomnak mutattam egyébként a kijelzőt, aki még nem látta élőben, csak annyit olvasott róla, hogy nagyon kicsi a kijelző, és azt mondta rá, hogy nem is annyira kicsit. szvsz ha nincs baj a szemeddel, akkor majdnemhogy pont ez az ideális méret egy QVGA kijelzőhöz, esetleg egy hajszálnyival nagyobb.
azt nem mondtad, hogy kihangosítva érted a zenehallgatást, nemtom, hogy abban melyik a jó, profibb célra feltételezhetően egyik sem jó, amatőr szinten pedig egy E51 is hasonlóan jó szerintem.
igazából multimédiában sem jobb egyértelműen az N73. az oké, hogy a galériájának a megejelenítése látványosabb és jobb a kamerája. de ezeken kívül nem tud mit felmutatni, ha egy divx filmet akarsz vele egy az egyben lejátszani, már nem fog menni, mert gyenge hozzá a vasa, míg egy E51-en gyönyörűen menni fog. ugyanígy a boot idő, az egész menü N73-on eléggé tetü kategória az utóbb említetthez képest, ahol gombnyomásra történnek a dolgok. -
asadasad22
őstag
hát ez lol.
E51-en is megy az ngage. ez tény, itt van mellettem fél méterre a telefon, kb 10 installált, tökéletesen működő ngage játékkal. a gombjai BIZTOSAN nem jobbak, márcsak abból adódóan sem, hogy joystick-os, ráadásul a sima gombjai az E51-nek szinte tökéletesek, mindenhol dicsérték. hogy jobban szólna az N73, azt én erősen kétlem, nagy különbség biztosan nincs, de mivel nincs szabvány audiokimenete, így szinte lényegtelen a dolog egyébként is.
lássuk a további lényeges különbségeket:
-oprendszer (E51: 9.2, N73:9.1)
-processzor (E51:369MHz, N73:220MHz)
-RAM (E51: 96MB, 50MB szabad, N73: 64MB, 14MB szabad)
-színek (E51: 16777216, N73: 262144)
-adatátvitel (E51: HSDPA, Wi-Fi 802.11b,g, miniUSB, WCDMA 850, N73: egyik sem, saját csatlakozós..)
-maximum memóriakártya méret (E51: csillagos ég- 16GB-ig megerősítve, N73: 2GB, ráadásul minisd)
-Flash Lite (E51: 2.0, N73: 1.1)
-méret, súly
-audio kimenet (E51: 2,5mm jack, N73: saját..)
egy dologban még jobb az N73, amit nem említettem: van előlapi kamera.az N73 nagyon jjó volt a maga korában, de eljárt felette az idő. ha nem értesz hozzá, legközelebb légyszíves ne állítsd ilyen hülyeséget, és főleg ne próbálj másnak telefont ajánlani ennyi háttértudással..
-
asadasad22
őstag
-
asadasad22
őstag
válasz
brabus1986 #2173 üzenetére
nem rossz az a telcsi, csak régi és lassú.. ha feljebb akarsz lépni:
-N82/N78 elég jó, de ezek 50k-ból nem jönnek ki, csak +20-30k-ból, viszont jelentősen jobbak, mindenben.
-választhatsz egy E51-et, ez még pont beleférne az 50k-s keretbe, és jóval újabb, mint az N73, sokkal gyorsabb és erősebb, viszont a kamerája eléggé közepes és a kijelzője fizikailag kicsi.
WinMobile-os telefonból nemtudom, hogy van-e 50k környékén viszonylag új, jó kamerás dolog, szerintem ezek drágábbak szoktak lenni.. -
asadasad22
őstag
válasz
brabus1986 #2170 üzenetére
az oké, hogy legyen okos. de pontosítani kéne. mit értesz okos alatt? Win Mobile vagy Symbian? vagy iPhone? kell egyáltalán oprendszer?
-
asadasad22
őstag
válasz
Csabika888 #2155 üzenetére
oké. akkor ott tartunk, hogy mi kell egyáltalán? kamera? oké. egy cybershot mobillal boldog leszel, de ezek nem okostelefonok, szóval ez nem az a topic. ha okos is kell hogy legyen, N73-at esetleg kapsz annyiért, de eléggé régi, lassú jószág.
-
asadasad22
őstag
válasz
Csabika888 #2150 üzenetére
csak szemléltetésképpen: egy e51 most nagyon jó vételnek számít 50ezer forintért (ez is kint lenne a keretből)
a kamerája csak 2 mp-es és szó nincs vakuról. és nem is érintőképernyős
minimum 2szer ennyit kell rászánnod, ha érintőképernyőt akarsz és rendes kamerát... -
asadasad22
őstag
válasz
Csabika888 #2146 üzenetére
van, csak nem ennyiért.
-
asadasad22
őstag
válasz
#41635072 #2129 üzenetére
nemtom, hogy ez mennyire igaz, de én azon, hogy a QVGA felbontású, 2 colos (egyébként 16777216 színű) kijelzőn olyan 20-30 centinél messzebbről nézve egy AA-elt képen nem láttam a pixeleket egyáltalán, szimplán azért nem lepődtem meg, mert ilyen kis területen ekkora felbontás elég durva előrelépés az eddigi telóimhoz képest. de lehet, hogy a színek száma is közrejátszik ebben
-
-
asadasad22
őstag
válasz
fateless #2117 üzenetére
azt megértem, hogy neked a WM a favorit, de az emberi szem színérzékelését ne húzd le azért, hogy a WM jobbnak tűnjön, 65ezer színnél nagyságrendekkel több színt képes a szem érzékelni, ismerd csak el nyugodtan, hogy a WM ebben egy szar
24bit-re már inkább lehet mondani, hogy közel áll a színérzékelés határaihoz, kb ott lehet a határ. -
-
asadasad22
őstag
válasz
zsolidodd #2086 üzenetére
a vaku még hagyján, de sötétben tényleg nagyon sokat számít, sötétben az N95 kamerája kicsit is messzebbre gyakorlatilag használhatatlan, míg N82 minden esetben hozza azt a szintet, ami már kivált egy olcsó kompakt gépet. a 20 mega ram pedig nevetséges mennyiség a power user embernek, aki egyszerre minimum 3, de van, hogy 10 programot futtat, ráadásul a webböngészés iszonyatosan tudja zabálni a ramot, de már csak egy nagy kép benagyítása is. power user alatt azt értem, aki tényleg kihasználja a telefon tudását: szörfözget rajta nagysebességgel, és számtalan dolgot csinál rajta, vagyis azért vett ilyen tudású telefont, hogy kihasználja. ilyennek tartom magam én is egyébként. nem azért vettem E51-et, mert annyira megtetszett az acélborítás és a vékony, stílusos kialakítás, az első szempont a WLAN volt, és hogy okostelefon legyen, méghozzá erős, sok rammal, gyors procival, sok-sok képességgel. az utóbbi részét pedig félreértetted: nem az N82-re értettem, hogy vakvágány, hanem az N95-re, amióta a nagyobb tudású, emberibb kinézetű és olcsóbb N82 megjelent, az N82 nagyon is korrekt készülék, igazából a viszonylag gyenge aksi csak ami nem tesz jót neki, de ez is erősebb, mint az N95-é.
N82-ben is van 3d chip egyébként. (hogy ez mennyit számít, az más kérdés) -
asadasad22
őstag
akinek csak felvágásra kell (bár az inkább iphone-t vesz akkor már) (egyébként tapasztalatból mondom, hogy az N95 tulajok min. ~70%-a hasonló célra tartja a telefonját) és néha csinál vele egy fényképet, annak a szempontjából nem járt el felette az idő. a power user szempontjából, akinek 20 mega ramnál kicsikét többre lenne szüksége, ha fotózni akar, akkor rendes vakut használna, szóval akit hasonló dolgok is érdekelnek, annak bizony kevéske az az N95. ráadásul az N82 megjelenésétől kedzve egy vakvágány, drágábban ráadásul..
-
asadasad22
őstag
válasz
#41635072 #2075 üzenetére
sztem az a 3-4 ora folyamatos wlan+3,5g+kijelzo hasznalat+ami meg lehetseges mellett lehet, de az en telombol kiindulva igy is 4-5 oraig birnia kene. Csak zenelejatszast pedig az en telom bir 10 oraig minimum, az N78-at pedig anno 24 ora lejatszassal reklamoztak, en sztem nem is tudok olyan telorol, ami ennel tobbet birna.. Ketlem h egy N81 jelentosen jobban birna..
-
asadasad22
őstag
válasz
outsiders #2005 üzenetére
Ehhez a PSP temahoz meg hozzaszolok gyorsan. Kb 3 eve van PSP-m, jatekra elsoosztalyu, a mai napig nincs jobb hordozhato kutyu a celra, gyakorlatilag PS2 szint zsebben. Filmnezesre szinten hasonlo szinten van, 2 dolog viszont felmerul: szamolnod kell egy sok gigas memkarival is, kelleni fog hozza, minimum 4, inkabb 8 gigasat javaslok. A masik ami felmerul filmnezesnel: csak mp4 avc-t jatszik le, szoval konvertgatasokra sajnos szukseg van. Zenere elegge jo szinten, a hangminoseg nagyon rendben van, egyedul a merete miatt nem praktikus erre hasznalni. Kb 10 oraig bir zenet lejatszani az aksi. Es ott a bongeszes, ami ha fontos, en nem tudnam nyugodt szivvel ajanlani. Gepelni elegge korulmenyes rajta. Nemelyik oldalt rendben behoz, nemelyiken viszont no comment modon percekig ragodik. En inkabb csak mint kenyszermegoldas hasznalnam erre. Flash Player 6 van benne amugy, ezzel flash videokat nem fogsz tudni nezni.
Szoval osszessegeben nagyon jo kis cucc, de bongeszesre szvsz messze nem az igazi, egy E51 bongeszoje fenyevekre veri sebessegben. -
asadasad22
őstag
válasz
#41635072 #2045 üzenetére
Amig nem olvastam a zenehallgatast, az E51-et ajanlottam volna kapasbol ilyen aron (N78 messze nem 50k, N95 plane), es bar nem olyan rossz benne, mint sokan gondoljak (teljesen korrekt hangminosege van, a lejatszoja sem rossz), nemely dolgokban meglatszik, hogy nem erre van kitalalva: 2,5mm jack, alapzaj relativ magas. N95-t semmikeppen nem ajanlok, regi joszag, eljart felette az ido. Gyenge aksi, nevetseges ram mennyiseg jellemzik es messze nem olyan minosegu, mint amilyen minoseget a hajdani ara megkovetelne. Az N78 viszont lehet, h jo valasztas lenne, zenelejatszasban elegge top kategoria telefonok kozott, 20 oraig jatszik le raadasul, ami az 1200mah aksinak koszonheto. (egyik legerosebb aksi a kategoriaban, nemtom hol hallottad, h gyenge lenne). Viszont arban majdnem ott van, mint az N82, ami az aksit es oprendszert kiveve jobb sok dologban, par dologban jelentosen. Az aksija viszont valoban egy gyenge pont.
edit: most latom h elofizeteses arra gondoltal. Ettol fuggetlenul tartom amit irtam. Talan N78at valasztanek, ha a wifi, aksi es zene a legfontosabb szempontok. -
asadasad22
őstag
válasz
Atlantis #1826 üzenetére
attól függ mire kell.
E66 előnyei: kinézet, anyagminőség, több ram, giroszkóp
N78 előnyei: jobb kamera, zenelátszásra mindenképpen jobb, erősebb aksi, multimédiában is erősebb valamivel (jobb kép/videónézegető van rajta alapból), újabb oprendszer.
szóval én azt tanácsolom, hogyha van szükséged arra, hogy jó minőségben tudj zenét lejátszani illetve fontosak a multimédiás képességek, akkor N78, ha ilyenekre nem használnád és fontosabb a megjenés, az anyagminőség és a megbízhatóság, akkor E66. -
asadasad22
őstag
válasz
momo2828 #1802 üzenetére
nekem ilyen telefonom van és nagyon szeretem, de nem akarom, hogy abban a tévhitben vedd meg, hogy ezen kényelmesen fogsz tudni filmeket nézni. szóval. én pontosan egy 8 gigás kártyát használok (ennél nagyobbat nem kapsz jelenleg), tehát mondjuk, hogy olyan cuccal rendelkezek, amilyet te venni akarsz. ez egy nagyon jó telefon. a színei is nagyon jók, bár a 262k és 16,77milla között már nincs akkora különbség, mint a 4096 és 65536 között látványban, de tényleg jó dolog ez a 16,77 milla szín. megvan továbbá a telefonnak az a jó tulajdonsága, hogy a megfelelő programmal van olyan erős hardvere, hogy konvertálás nélkül lejátsza a cd minőségű divx filmeket és sorozatokat. egy az egyben ráhúzod és már le is tudod játszani. ez mind szép és jó, de miért nem ajánlom mégsem filmnézésre? az a fránya kijelzőméret. 2". egy 20 perces South Park-ra azt mondom, hogy OK. egy 40-50 perces 24/Lost/Prison Break/Dexter-re azt mondom, hogy beleférhet talán. de egy 2-3 órás filmet sztem nem néznél rajta végig szívesen. ez természetesen csak rajtad múlik és én nem is próbáltam még teljes filmet végignézni rajta, de feltehetőleg ilyen sok ideig egy ilyen kis kijelzőt nézve bele lehet fáradni szerintem hamar a filmnézésbe. te ismered magad, és ha neked nem probléma a kijelzőméret, akkor tőlem nekiugorhatsz, de nekem személyszerint egy PSP vagy iPhone kijelzőméret a minimum filmnézéshez.
-
asadasad22
őstag
például árra gondolok. nem kicsit kerül többe egy N95 8GB, és a beépített memórián (amire tetülassan lehet csak másolni) mindenben vagy rosszabb, vagy ugyanolyan. egy N82+8gigás kártya sok 10ezerrel olcsóbb. meg gondolok méretekre (N95 oldalról nézve egy rossz vicc). meg gondolok kamerára (retesz, vaku). GPS is elvileg gyorsabb, jobb N82-ben.
-
asadasad22
őstag
az a baj, hogy a tudásuk között jelentős különbségek vannak, bizonyos dolgokban bizony az egyik kenterbeveri a másikat, míg másban fordítva. tessék ránézni a kiejelzőjükre: az iPhone-é pontosan kétszer akkora, felbontásban is, egy ekkora kijelzőn már filmet nézni is élmény lehet. multitasking: ez pedig egy baromi nagy előnye az E66-nak. gyakorlatilag bármilyen pgraogramból bármennyit tudsz párhuzamosan futtatni. az iPhone 2.0 is tudni fog valamilyen szinten multitaskingot, de csak néhány programnál, és az SDK-jával fejlesztett progik alapból nem is lehetnek ilyenek, csak néhány kiváltságos progi lehet ilyen. ez az egész abból ered részben, hogy az iPhone szoftvere eléggé rendesen le van korlátozva szinte minden területen. olyan híreket hallani újonnan, hogy valami szuper hardveres védelem aktiválódik 2.0-ás szoftverben így csak és kizárólag az Apple által hitelesített progikat lehet feltenni. tudtommal még mp3-at sem lehet hagyományos módon rámásolni, csak itunes-on keresztül. Míg E66-nál gyakorlatilag szinte korlátlan szabadságod van, azt csinálsz, amit akarsz, egy kis trükk után azt telepítesz, amit csak akarsz és semmi sem szabhat gátat annak, hogy mennyire használod ki a telefont, csak a szabad ram mennyiség (amiből szintén rengeteg van). tehát a szoftverben ebből a szempontból az E66 sokkal jobb. ott van viszont más szempont: a csillivilli kezelőfelület, irányítás (multitouch) az Apple cuccán azért nem gyenge, ez is fontos szempont lehet valakinek. multitouch-al a böngészésnek sem kell ecsetelni az előnyeit. aztán van még az a sok apró dolog, amiben az E66 jobb és az előbb is említve volt: pl. HSCSD, Infrared port, bővíthető mem,MMS,kamera, FM rádió. alapvetően azt lehet mondani, hogy az Apple cucca egy zenére, videóra, netezésre (összességében mondhatjuk, hogy multimédiára) kihegyezett eszköz, míg az E66 egy elméletileg üzleti telefon, amiben teljesen szabad kezet kapsz a teló felett, a teljes tudását ki tudod használni korlátozások nélkül, viszont kép/videónézegetés, zenehallgatás terén csak közepesen teljesít márcsak a kijelző mérete miatt is.
nem elhanyagolható az ára sem a két dolognak, az E66 lesz mondjuk 80ezer huf függetlenül, az iPhone 2.0 pedig nem lesz egyáltalán függetlenül hivatalosan, csak trémobilnál ki tudja mennyiért, és az viszont biztos, hogy csak olyan csomagban fogják adni, hogy 2 év hűséget aláirattatnak veled és a vért is kiszívják belőled ezalatt. (összességében az iPhone 2.0 BIZTOSAN sokkal drágább lesz az E66-nál, az pedig más kérdés, hogy a szolgáltatók milyen szerződésekkel akarják majd őket eladni). nem hivatalos árakról pedig nem tudom, hogy lehet-e beszélni, ha valahogy majd mégiscsak feltörik az új iPhone-t (erről is vannak hírek) és a mostanihoz haosnlóan elkezdik árulni, akkor is sokkal drágább lesz annál a 200 dollárnál, mert azt a 2 év hűségnyilatkozatot valakinek fizetnie kell majd, amivel együtt százezres nagyságrendekbe kerül a teló.
2 teljesen más telefon, az egyik egy multimédiás nagyágyú, a másik egy power-user telefon, te tudod, melyikre van szükséged és pénzed. -
asadasad22
őstag
azokból még sajnos nem találtam, olyat, ami működne. rtl-ből egy olyat találtam, ami wmv-t streamel, de ezt még egy progi sem támogatja. a legtöbb többi kódolás viszont működik (pl mpeg4). eddig csak a HírTV-t és DigiTV-t tudtam így behozni, majd ha adnak rendes streaminget a nagyok is, őket is lehet majd nézni, csak valamiért nagyon nem akarnak adni.
Aktív témák
- Facebook és Messenger
- Futás, futópályák
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- SkyShowtime
- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- OnePlus 12 5G 256GB 12GB RAM
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest