- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
rumos14
nagyúr
válasz
ekviparticio #29494 üzenetére
hölgynek, első Androidos telónak mit ajánlotok? ZTE Blade vagy Huawei U8500? Blade volt nálam pár napig és az az árához képest nagyon tetszett. a Huawei talán minőségibb anyaghasználatra, vannak telefon gombok, ugyanakkor kisebb felbontású a kijelző. a Blade sebessége nekem megfelelő volt, a Huawei ennél lassabb?
-
rumos14
nagyúr
válasz
Davidoff91 #22894 üzenetére
a szimbi most nem érdekel Android és esetleg iPhone. az elv érdekel.
-
rumos14
nagyúr
sziasztok, egy lehet h hülye kérdés:
szolgáltató függő teló esetén, pl. Desire HD, meg kell várni, hogy a szolgáltató kihozza a pl. 2.3-as frissítést, vagy azonnal felrakható az általános 2.3, ahogy megjelenik (megjelent)? -
rumos14
nagyúr
válasz
Rickazoid #1374 üzenetére
sztem pda-t csak akkor vegyél ha nem a kamera a legfontosabb, elég megnézned mondjuk a Kaiser képeit, nem egy N95 vagy N82 kategória. azért olyanokat legalább dönts el, hogy kell-e qwerty bill, milyen kialakítást preferálsz.
amúgy sztem a "legszabadabban" a WiNMo telók használhatók, de ez erősen szubjektív. a Kaiser tutira jó bálasztás lehet mert tényleg mindent tud, bár nem is könnyű.
az akku pedig olyan, hogy gps-szel 3-4 óra alatt lemeríthető, de ha csak telóként használod, megy 4 napot is.
szóval kamera vs. általános használhatóság a fő kérdés. -
rumos14
nagyúr
válasz
sirdani #1335 üzenetére
samsung i600-at nézted már? a ratyi kamerát leszámítva mindenben ottvan, wifi, hsdpa, qwerty, neked megfelelő oprendszer, kutyafüle. nekem is pont ilyenem van. használtan is szokott lenni, nekem fél éve van meg de olyan mint újkorában.
én a hp-t a 176*220-as kijelző miatt nemigen ajánlom. -
rumos14
nagyúr
válasz
sirdani #1324 üzenetére
a kettő nem zárja ki egymást. telós pda. érintőképernyővel, pocketpc oprendszerrel. ha neked számgombok kellenek, akkor persze ez nem nyerő.
a vaterás cucc a 8310 klónja, ilyenre gondoltam, de sztem a 35 is sok érte. apronetet, expresszt, pdamania-t és az itteni apróhirdetéseket nézted?
az ne zavarjon hogy "csak" wm5. -
rumos14
nagyúr
csak hogy egy másik vélemény is jelen legyen, sztem ha már bevált a pda, akkor maradj azon a vonalon. van jópár olcsóbb pda/teló is. azt hiszem, objektíven kijelenthető, hogy a symbian okostelókon a navigáció klasszisokkal elmarad egy normális gps-iGo párostól. de ha a fényképezés tényleg számít, akkor valóban Nokia.
-
rumos14
nagyúr
a p3600 és a nokia n95 8gb képernyője pont u.akkora, 2,8". ha a navi fontos, akkor sztem az N95 felejtős, az a szoftver ssem térképrészletesség, sem használhatóság terén sem ér az iGo közelébe, sőt.
ha fényképezni akarsz, akkor persze ne vegyél telós pda-t. p3600 mellett/helyett szóba jöhet az asus p535, jó gép, de nyista 3g. ja ha az n95 8gb belefér ár szempontjából, ránézhetsz a HTC Kaiser-re is, sok szempontból jelenleg az a csúcs. -
rumos14
nagyúr
válasz
Lzolcsi #1150 üzenetére
zoli, az M8 speckóit majd akkor hidd el, ha végre tényleg kihozzák.
a pdamania-s topikban pda-król van szó, ezekben nincs teló! remélem ez nem kerülte el a figyelmed. sztem amúgy simán jobban jársz ha egy telómentes pda-t veszel. pl. Acer N3xx sorozat vga képernyővel használtan már igen jó áron beszerezhető.
ezt a proci témát annyira nem vágom, de sztem minden modern pda-ban olyan proci van ami neked megfelel.
a listádban szereplő készülékek ugyebár mind telós pda-k, és tudtommal egyikben sincs host. -
rumos14
nagyúr
válasz
vargapeeti #1071 üzenetére
ne vacilálj sokat, vedd meg az i600-at
kérdésekkel várunk a saját topikjában. persze azt sem árt tudni, hogy mit vársz el a telódtól.
-
rumos14
nagyúr
elég érdekes ezt a 2 telót szembeállítani.
nekem spec volt 6290-em, tetszett is (inkább a symbian úgy "ánblokk" nem jött be), de a hangzás azt úgy érted, hogy a saját hangszóróin keresztül? így akarsz zenét hallgatni? mert még ez is igen távol áll bármi értékelhető hangzástól. fülesen keresztül meg u.úgy szól egy 6120c is, vagy akármi más nem régi Nokia okosteló.
ha kell wlan, akkor E65 vagy E51 is szóba jöhet. én személy szerint nem vennék N80-at a vastagság és viszonyalg régi oprendszer miatt. N73-ra nem gondoltál? vagy igazából mi a legfontosabb neked? -
rumos14
nagyúr
válasz
Lotusomega #978 üzenetére
microSD, és belemegy, sőt fel is ismeri
a 2gigásat, no problem.
-
rumos14
nagyúr
nem tudom tart-e még a photohall akciója, de náluk az i600 nagyon jó áron volt. nekem ez van, nagyon tudom ajánlani, sztem az E61i-vel hasonlítható össze igazán a qwerty miatt, és ha az ahhoz képest kisebb kijelző nem zavar, jól jársz vele. a mérete bőven kezelhető (az E61-gyel ellentétben), sokat tud, megbízható, progikkal bővíthető, stb. mondjuk sok rosszat a többiről sem tudok elmondani, ha nem kell teljes bill, és vmlyik Nokia E külsőre jobban tetszik, az is jó választás. személy szerint az SE féle Symbian nekem nem szimpatikus és ez a billentyűzet megoldás sem az igazi.
Nokiákat lehet frissíteni, a legegyszerűbb eset az ha független telód van persze. -
rumos14
nagyúr
válasz
Micuir_M #942 üzenetére
hello, ha gondolod, nézz be a dedikált i600 topikba, bár kicsit elsüllyedt.
a tapasztalataiddal egyetértek, bár a kamera sztem minősíthetetlen f.s, nem értem hogy egy 2 (3?) éves D600 optikáját miért nem lehetett belekrakni.
füles csatlakozóhoz átalakítót vadászok, ha találok, beszámolok róla. -
rumos14
nagyúr
válasz
karatekutya #927 üzenetére
én szinte azonnal feltoltam a wm6-ot az i600-ra de azért érdekelne hogy mi a számottevő plusz a wm5-höz képest... mert sztem nem sok.
igen, sok objektív paraméterben jobb a p535, de az i600 mellett is szólnak olyan apróságok mint a lényegesen alacsonyabb ár, kisebb súly és a qwerty. szóval ezt a kütyüt akkor érdemes megvenni ha a billentyűzetet tényleg (ki)használja a júzer.
i780-ra én nem várnék mert sztem még legalább fél év mire megjelenik. -
rumos14
nagyúr
az Artemis-ben van wifi, a T csak nem olyan kötsög hogy az ő változatából kiveszi...
bár pont a Vario II-nél trükköztek ezzel. -
rumos14
nagyúr
hát igen, méretre egy P990 = két i600 :-)
a kamerája nagyon ratyi az i600-nak, ha ez nálad szempont...
bár P990-t csak boltban nyomkodtam ,de a bill-e sztem lényegesen jobb az i600-nak, ezt nagyon ügyesen megoldották.
P990-nál eleinte kőkemény gondok voltak az oprendszer stabilitásával, de ezt mostanra vszleg megoldották. de erősen feltételezem, hogy külsős progi több létezik smartphone oprendszerre mint az SE-féle speckó szimbire.
amúgy - mivel gondolom qwerty-s gépet akarsz - Nokia E61(i) és SE P1i nem játszanak? mondjuk az utóbbi egy kicsit drágább...
amúgy gondolom láttad hogy a photohall-ban most 60k az i600, csak épp a pótakksiról nem írnak a hirdetésben. -
rumos14
nagyúr
válasz
Harlequin #813 üzenetére
azért erősen megfontolandó amit Dawee ír. azzal egészíteném ki, hogy GPSvevő újonnan már 12k-ért is kapható, használtan még olcsóbb. fixen az autóban tartod, egy töltéssel bír 6-8 órát, van hozzá autós töltő, szóval nem egy extra teher...
inkább az a kérdés, hogy Windows Mobile vagy Symbian alapú készüléket akarsz, kell-e érintőképernyő, kellenek-e ''tradicionális'' számgombok, ilyesmi. illetve iGo csak Win-re van. a TomTom sem rossz, de az iGo az igazi.
a Mio amúgy jó kis gép, de a fényképezője az kakika, és van az elhíresült 2 sec bug: ha hívnak, a zöld gomb megnyomása után csak 2 mp-cel fog hallani a másik oldal. -
rumos14
nagyúr
-
rumos14
nagyúr
na ez tényleg nem egyszerű döntés, nálam is szóba jött az N73, de végül a 6290-t választottam a használhatóbb gombok, olcsóbb ár, újabb oprendszer, gyorsabb működés, mini usb és jack audio csatlakozó miatt. az sem rossz, hogy összecsukható, nem kell aggódnom, hogy a kijelző karcos lesz.
a külső ízlés dolga, nekem az N73 nem tetszik, csak fekete színben lennék rá vevő, de úgy ugye még drágább. a 6290 sem egy hú de szép, de nekem ok.
kipróbáltam kézbefogva egy N73-at, a bill. nekem kicsi, túl sűrű és ''túl alul'' van, valahogy kényelmetlen. a kamerája egyértelműen jobb, de a 6290 sem gáz, ha nem kell autofocus.
hello, na csak most ugrik be, hogy tőled vettem a Samsung mp3 lejátszót!!! nagy híre ment hogy milyen jó áron adtad a cuccokat
ha Pesten vagy, kipróbálhatod a 6290-emet, persze sok boltban is ki van téve.
[Szerkesztve] -
rumos14
nagyúr
válasz
(Kolombusz) #792 üzenetére
igen, csak kellene találni egy ilyen progit. juteszembe, WM6-ban tudtommal már a beépített office is tud szerkeszteni! qwerty-s gépnél ez elég alap.
-
rumos14
nagyúr
pont ma fogdostam én is egy i600-at. először is nekem sötétnek tűnt a képernyő (azaz nem volt elég fényereje) és beállítást sem találtam, hogy világosabb legyen, de lehet hogy van benne.
a gombok sztem teljesen rendben vannak, csak engem a számgombok bekeretezése és fekete-szürke pepitázása zavar, sztem tökre rontja a bill. ''átláthatóságát''. ja és kicsit kicsi a kijelző.
progi talán kevesebb van mint symbian-ra, itt ugye nem pocketpc (''teljes értékű'' érintőképernyős pda) hanem smartphone op.rendszerről beszélünk.
fagyni minden lefagyhat... a pda-m néha szokott, a (symbian) telóm eddig talán csak 1x. -
-
rumos14
nagyúr
írtam a pda topikba, ott egy qwerty-s nagytudású cuccot ajánlottam. ha sokat netezel, mailezel office-ozol, jól fog jönni.
GPs szoftver nem jár ezekhez, vagy ha mégis, többynire nem a használható fajátóbl (értsd: nem iGo). persze kapható csomagban (pda+iGo), de természetesen megkérik az árát. -
rumos14
nagyúr
olvass el pár tesztet. drága. hamar lemerül. iszonyat nagy kinyitva. a gombok süllyesztettek. az eleje egy tükör, az ujjlenyomatok állandóan rajtalesznek (N93i detto). és kopik róla a festék, de nagyon.
mod: az E65-öt cask akkor venném, ha kell a wifi. nekem nem tetszik.
[Szerkesztve] -
rumos14
nagyúr
nézz meg egy fekete 6290-t, pl. a mammut fukarban ki van téve. sztem becsukva sem csúnya, kinyitva pedig kifejezetten elegáns. egyedül a teteje nem tetszik, ahol a csatlakozók vannak, de azt ritkán nézegetem
a fényképezője - kövezzetek meg - sztem egész jó! persze nem N73, de a tesztben szereplő képeknél én lényegesen jobbakat csináltam.
amúgy az N73 nem hinném, hogy kifejezetten lassú lenne. engem inkább a formája, színe (lezámítva a feketét), a túl kicsi gombok, a nekem nem tetsző joy, és a pop port tartott vissza.
az N80 tényleg akkora, mint 2 teló egymáson, és bár 352*416 a kijelző, élőben a 6290-em mellett egyáltalán nem tűnt jobbnak. netezésnél azért biztos jól jön, csak kell mellé egy nagító
az N91 nagy, nehéz, sokat fogyaszt a microdrive, régi az oprendszere, kicsit a gombjai, sztem nagy ívben felejtős.
az N90 és N93 pedig számomra meghaladják egy telefon ésszerű méretét, kinyitva egészen félelmetesek. -
rumos14
nagyúr
mivel én 6290-t használok, elfogultan természetesen, azt ajánlom. a 100k közel fele így a zsebedben marad, ha ügyesen vásárolsz. persze nem tudom külföldön mi a helyzet - feltéve hogy ott akarod venni. szóval a 6290 igazán kezes és felhasználóbarát, normális méretű gombjai vannak, gyors, és a kamerája sem über, ahogy kérted
-
rumos14
nagyúr
ha a paramétereket nézzük, ebben az árkategóriában hasonló tudású teló nincs.
a kijelző a 6290-nél valamelyest nagyobb, mint ahogy maga az egész teló is.
zenelejátszásra én 6290-t használók, jól jönnek a fedlapon a gombok. viszont csak a gyári zenelejátszó progi használható igazán, mert becsukva csak azt tudod vezérelni. mondjuk 6120-ra felrakhatsz mást is, csak az auto keylock miatt úgysem tudod praktikusan használni. -
rumos14
nagyúr
Nokia 6290-cel szemezek most már meglehetősen erősen, de a következő, nem 6290-specifikus kérdés szöget ütött a fejemben: felrakok vmi nem gyári zenelejátszót, megoldható-e az, hogy x funkcióhoz y gombot rendelem hozzá? külön bonyolítja a helyzetet a 6290 kialakítása, azaz hogy kagylóteló, a kinti kijelző alatt is vannak gombok. azt szeretném, hogy a nem gyári zenelejátszót használva a külső gombokkal tudjak play/pause-olni, tekerni. van konkrétan olyan progi aminél ez megoldható?
-
rumos14
nagyúr
válasz
eszement24 #590 üzenetére
220V sincs? a megoldás egy pótaksi, nem túl drága.
-
rumos14
nagyúr
válasz
eszement24 #588 üzenetére
a P526 biztos nem fogja bírni a 20 óra aktív használatot, amúgy nem rossz választás, ha megvagy a hagyományos iránygombok nélkül. amúgy ha munkahelyen van szgéped, tudod tölteni usb-ről az összes pda-t. zenehallgatásra is jó lesz, csak egy 2,5->3,5mm átalakító kell.
-
rumos14
nagyúr
válasz
fateless #499 üzenetére
na pont a 9100-as qwerty nélküli változatát, az S200-at akartamvolna ajánlani... bár értdekes, hogy a qwerty-s 9100 jóbal olcsóbb a használtpiacon, gondolom amiatt, mert a nagy T sokáig forgalmazta -> sok embernek van ilyen. ja igen, a qwerty az alap nálad, ugye?
szóval a 9100 sztem egy igen kiforrott, jól használható készülék, egyedül a dundisága hozható fel ellene, ill. a nem villámgyors procija, de egyrészt cserébe sokáig bírja az aksija, másrészt az alap használathoz azért bőven elég.
nemtom mi az asis opció, a 6515-ös a 240*240-es kiejlzőn én elgondolkodnék. -
rumos14
nagyúr
válasz
fateless #495 üzenetére
sym vagy win - ebből megintcsak vita lesz. alapos gyanúval élek, hogy a topikba írok nagy része sym párti, eleve alig van itt szó WM-os telókról, bár van olyan topik is.
én viszont WM párti vagyok, szerintem többféle külsős progi van, így nagyobb eséllyel találsz neked valót, és hát izé... törést is esetleg könnyebb találni, persze ez engem nem érint, stb
a stabilitásba most nem mennék bele - az én WM rendszerem max havonta egyszer fagy le, és akkor is tudom, hogy épp necces dolgot csinálok.
van egy olyan meglátásom is, hogy a WM több teret enged a buheráló kedvnek - kvázi mindent meg lehet változtatni, ebből adódóan elcseszni is...
a te konkrét esetedben viszont - bejön az E61 formája, tudja a neked kellő dolgokat - sztem ezzel jársz a legjobban. egy hasonló tudású WM készülék többe is kerül. amúgy WM-es kütyük közül miket nézegettél?
nekem mondjuk olyan dolgok is tök fontosak, hogy full office kompatibilitás, mini usb csatlakozó, és normális SD kártya bővítés (sajna a következő kütyümnél erről vszleg már le kell mondanom). -
rumos14
nagyúr
arra gondoltam, hogy az E széria inkább üzleti teló, a megjelenése és a (szoftveres) tudása alalpján, mint az N, és Fateless az elvárásai alapján egy E61-gyel jól járna (jobban mint egy N szériással). valóban kiragatuk ez E61-et, de azért mert Fateless az E szériából csak ezt villantotta fel mint lehetséges jövőbeli telefon.
nem is értem, az N-ekkel és a qwerty nélküli E-kkel hogyan lehet egyáltalán net címet, hosszabb szöveget beírni. dehát én vibdózos vagyok. -
rumos14
nagyúr
válasz
fateless #475 üzenetére
én Pompival ellentétben alapvetően egyetértek a meglátásoddal, de inkább úgy fogalmaznék, hogy az E61 - nem utolsósorban a billentyűzet miatt - jobban kiszolgálja az üzleti funkciókat. az N széria inkább a ''multimédia élményről'' szól.
és bár én alapvetően Windows Mobile párti vagyok (nem kis sokk számomra, hogy ebben a kérdésben a MS mellé kell állnom...), azt belátom, hogy az E61 nagyon jó áron kínál 3G-t és wifi-t. szóval vszleg ezzel járnál a legjobban, de azt is gondolt végig, hogy az érintőképernyő mennyire hiányozna. én már nem tudnék meglenni nélküle. szóval ha már Windos oprendszer, akkor sokkal inkább Pocket PC edition, mint Smartphone edition.
Aktív témák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Need for Speed: Rivals
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Háztartási gépek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen NAS-t vegyek?
- Windows 10
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen videókártyát?
- War Thunder - MMO Combat Game
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest