- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
runner 125
nagyúr
Sziasztok!
Nokia 5230 a maga árkategóriájában milyen választás?
Illetve úgy láttam, h van benne GPS vevő, magyarán a Garmin-t lehet futtatni adatforgalom nélkül is, nemde? Elnézést a bugyuta kérdésért, de Symbian-om utoljára akkor volt, amikor még a pda-kban sem volt GPS.
(Nem nekem kell a készülék, egy 57 éves úrnak)Köszönöm.
-
-
runner 125
nagyúr
válasz
krisztian112 #24182 üzenetére
Gondoltam ez alatt arra, h pl. LG-kre 1 jár, így neki ez kiesik, mivel ennél is cseréltek billentyűzetet 18 hónap után.
A C5 jó lehet, és van belőle fekete is, C3 a qwerty miatt nem kell.
Most nézelődtem még, a 6303 milyen ehhez viszonyítva?
Köszi.
-
runner 125
nagyúr
Hi!
Egy kis segítségre volna szükségünk telefon ügyben. Bátyám 6300-ja már teljesen megadta magát, így 30-35-40k-t bezárólag kellene neki valami másik, új alternatíva.
Kikötések:
- mivel autószerelő, így a tapicskolós készülékek kizárva.
- előny a fém ház, de minél strapabíróbb legyen.
- állítása szerint csak Nokia, de ha van más, korrekt alternatíva rá tudom beszélni.
- min. 2 év gari kell rá.
- gps, wifi nem fontos, de gyanítom, h ilyen összegért már azt is kap az ember.
- az os. maradjon SymbianKöszi a tippeket.
mod. jah és T előfizető már vagy 8-9 éve. Lövése nincs, de biztosan van már csomó hűségpontja, ennek a héten utánajár. Úgyhogy, valószínű T-től vásárolja meg kedvezményesen. De egyelőre nézzük a piaci árakon a készülékeket.
-
runner 125
nagyúr
válasz
andersen32 #17029 üzenetére
..azért csináltam egy screenshot-ot, h legyen viszonyítási alapod, bár ez sem pontos, mert hiába kicsinyíted a megjelenítődön 94mm szélességűre, nem ugyanazt az eredményt kapod, hanem még rosszabbat.
-
runner 125
nagyúr
válasz
andersen32 #17029 üzenetére
Volt már egyáltalán ilyen kategóriájú készülék a kezedben?
Vagy Te a sasnál is brutálisabb látással rendelkezel?Úgy vélem nem voltam egyértelmű.
Adott egy 4,3"-os kijelző - jelen esetben vegyük példának a HD2-met, aminek 94mm x 57mm a kijelzője. Ekkora felületen terül el a 800 x 480 pixel méretű kijelző. Ami pl. nekem böngészésre, dokumentumok kezelésére (nem szerkesztésre) és egyéb multimédiás képességekre megfelel. - De nem első számú készülékként funkcionál.
Ekkora felületen hiába lenne 1024 x 600-as felbontásod, annyira apró betűket jelenítene meg a kijelző, h kifolyna a szemed.Ugyanúgy zoomolgatni és scrollozgatni kellene, ami már nem kényelmes _első_ számú készüléknek. Nincs mese, szerintem a Te elvárásaidnak a közeljövőben egy készülék sem fog megfelelni.
S, akkor még nem említettem a készülék méreteket. Mint telefon, már-már a HD2 is a határokat súrolja, pedig nagy kezem van.
-
runner 125
nagyúr
válasz
andersen32 #17024 üzenetére
"a legjobbat keresem, ami még 3 évig jó lesz"
Nah ilyen nincs, nem is volt, és nem is lesz.
mod.
Ilyen elvárásokra én valami tablet gépet ajánlanék/vásárolnék, - már csak a kijelző mérete miatt.
Hiába kapsz majd 1024 x z felbontást, ha 4"-nál nem nagyobb az egész. -
runner 125
nagyúr
válasz
Puby88 #15508 üzenetére
Sok helyen bosszankodnak a "mostani Nokiak" miatt, konkrétan én is szívom a fogam az E72-vel kapcs. Úgyhogy, szvsz nem lesz akkora érvágás a váltás.
A "térerő" mizéria szerintem nem kicsit fel van már fújva, összességében nagyon jó az i4. Persze, kérdés megér-e annyit. A többi alternatíva közül nálam még a Desire a favorit.
-
runner 125
nagyúr
válasz
cantro #14750 üzenetére
Garmin van rajta? Mert akkor könnyen előfordul, h azért nem bírja sokáig, az enyém aktív használat mellett 3 napot lazán elment.
Mellesleg hiba garancia nélkül műszaki cikket venni. Annyiért inkább vettem volna egy Nokia fél-egy éves E71-et, s a problémáidat zokszó nélkül orvosolják. Enyémben pl. 1 év után akksit cseréltek gariban.
-
runner 125
nagyúr
Azért az első kérdésre nem ilyen egyértelmű a válasz.
Konkrétan a dolog lényegét kifelejtetted; az E72-ben már 600MHz-es proci dobog, míg az E71-ben 396-os.
Volt E71-em, én is szerettem, nagyon jó készüléknek tartom most is, de használtan kb 10k-val drágábban lehet már kapni E72-t, én azt választanám. -
runner 125
nagyúr
válasz
korpicschess #14605 üzenetére
A TG01 szvsz nagyobb, mint a HD2. Egyszer volt egy olyanom 2 hétig, de a minősége nem győzött meg, bár a kijelző annak ellenére, h rezisztív teljesen jól reagált ujjbegyre, finoman tudtam kezelni.
(#14626)
Nem olvastam róla összehasonlító teszteket, de engem akkor meggyőzött. Az o2 ár/érték arányban nagyon ott van. Más kérdés, h piszkosul nincs ára és nehéz eladni.
-
runner 125
nagyúr
válasz
korpicschess #14603 üzenetére
Lassú? Nah ne már.
Annó volt belőle három is, nekem minden flottul futott rajta. -
runner 125
nagyúr
válasz
Erudayoo #14552 üzenetére
Ez hülyeség, hol olvastad? Symbian-okat annyira nem ismerem, de WM alá van un. "NoData" alkalmazás, amiben többek között ezt is le tudod tiltani, így véletlenül sem fog nagy számlát csinálni.
Az E71 is nagyon jó választás lehet, volt 2 hónapig olyanom, egyszerűen minőséget tükrözi, s a sebességgel sem volt problémám.mod. N97 nagy hátránya, h nagyon esik az ára, míg az E71 nagyon jól tartja
-
runner 125
nagyúr
válasz
stewe780 #11150 üzenetére
Jah, úgy, ahogy Steve Jobs Andoridra vált, mi?!
-
runner 125
nagyúr
válasz
edgelaszlo #6497 üzenetére
-
-
runner 125
nagyúr
válasz
bpmcwap #6452 üzenetére
Hy!
Itt van egy jó kis összehasonlítás. Nézd meg.
Megmondom őszintén HTC párti vagyok, de ebben az esetben a Samu lehet, h nyerőbb választás.
A TP 2-ben ugyanaz a proci van, mint a HD-ban is, már pedig én néha megtudtam akasztani, mellesleg pl videó (divx) lejátszáshoz is kell az erősebb proc. Nem beszélve arról, h a Samsung már alapból megkapta a "divx" logót.
Ami még előny a TP2-vel szemben, h könnyebb, illetve ezt már AMOLED kijelzővel szerelték, aminek nagyon jó a betekintési szöge.Összességében szvsz Samsung.
-
runner 125
nagyúr
Idézek;
"most vizsgázom nyelvtudományból
A szó, eredetileg a magyar nyelvben így szerepelt: "szav", akárcsak, hó helyett "hav", ló helyett "lova".
Néhány évszázaddal később bekövetkezett egy tőhangváltás, és áttértek a "szó","hó", "ló" alakra. Viszont a ragozásukat megőrizte a nyelv az eredeti formában. Ezért ragozzuk őket így: szavat, havat, lovat, stb... Viszont van az ún. analógiás újítás, amikor a rendhagyó ragozású alakokat úgy ragozzuk, mint a szabályosakat, mint pl.: rigó, rigója. Így manapság egyre elfogadottabb a "szót" kifejezés. De megsúgom nem ez a standardizált változat.
Remélem tudtam segíteni."Ha ekkora hibát követtem el vele, h meg kellett jegyezni, hát Uram bocsáss!
-
runner 125
nagyúr
Az 5800 anyaghasználata nem jó.. mondhatni szar. Hamar kopik, olcsó műanyag hatása van.
..magamnak én tuti nem vásárolnék.Az 5800-át nem nagyon lehet hasonlítani egy Omnia-hoz, már csak azért sem mert előbbi Symbian, utóbbi WM.
Ezért az összegért, Omnia-t ajánlottam volan, más nagy kijelzős, érintős WM, újonnan ennyiért nem nagyon van. Ha nagyobb kijelző kell pl.HTC Touch HD, de ez már másik árkategória.
-
runner 125
nagyúr
válasz
skylinelaca #6359 üzenetére
Jaja, nem feltétlen kell 16m szín, de mit tom én', a 256k már teljesen jó volna.
-
runner 125
nagyúr
válasz
skylinelaca #6351 üzenetére
..csak nagyon a Diamond volt példaként felhozva.
Sajnos a Touch HD-mon is látszik a sávosodás, nem tudom mikor szeretnék egy "kicsit" növelni a színek számát.
-
runner 125
nagyúr
válasz
skylinelaca #6339 üzenetére
Az összes WM annyi színt képes megjeleníteni.
-
runner 125
nagyúr
válasz
Multitaskok #3061 üzenetére
Felfedted magad? Konkrétan mire gondolsz?
Egyébként a Diamond nem tudom h jön ide, én nem beszéltem róla.
..mellesleg azt sem tartom jó készüléknek.
Egy "nagyon nekem nem tetszőbbnél" egy "nem tetszőbb" biztos jobb. Érted.
Üdv.M -
runner 125
nagyúr
..azért nem neveznék "legkisebb gondnak" egy ház leválást/törést..
Amikor olvastam a hírt, még az állt benne h nem fogadta el az SE típushibának. Akkor legalább már ebben történt előrelépés.
Múltkor láttam egy 4 hónapos X1-et árulni. A készüléket körülvevő krómkeret karcos volt. Akarom mondani nagyon karcos.Egy másik gyenge pontja.
A Kaiser óta nekem nem volt tökéletes full qwerty-s készülékem. Várom a Touch Pro 2-t.
..jah és volt fentebb egy kérdés h fogtam-e a kezembe?! Igen.
Üdv.M -
runner 125
nagyúr
válasz
Multitaskok #3036 üzenetére
Alapjába véve nem egy teszt lehúzza h lassú.
Mellesleg amikor megláttam h törik a ház.. no comment.
Üdv.M -
runner 125
nagyúr
válasz
#72889600 #3025 üzenetére
Nem lehet- főleg manapság- egy készüléket sem csúcsnak nevezni. Sok egyforma paraméterekkel rendelkező készülék van. Mindenesetre a Magic is a felső rétegbe tartozik.
Ha már mind1 az ár; én a HTC Touch HD-t javasolnám.
Üdv.Mmod.: Saint_ telepátia.
-
runner 125
nagyúr
válasz
thomasmorten #2967 üzenetére
Kicsit lehet h rossz helyen informálódsz.
Nézz át az Omnia topikba, vagy a Milyen PDA-t érdemes venni? c. topikba.
Üdv.M -
runner 125
nagyúr
válasz
vsgaborr11 #2926 üzenetére
Nekem ezek közül az N95 8gb a legszimpatikusabb.
Üdv.M -
runner 125
nagyúr
A Nokia garis készülékek eleve drágábbak-szvsz megéri!
Egy zuggsm-ben vásárolt készülék garanciális hátránya h a bolt bármelyik pillanatban megszűnhet,aztán cseszted is a garit..Másrészről GSM gari esetében ,garanciális hiba során elég erősen rajta vannak h rád kenjék a hiba okát. (nem egy esetről tudok)
Gyártói garis készüléket keress.
Üdv.M -
runner 125
nagyúr
válasz
#16820480 #2765 üzenetére
A VGA kijelzős készülékek általában már elég erős procival (és akkuval is
) jönnek ki. Gondot nem jelent a képpontok kezelése.
Az ár valóban igaz,sajnos drágábbak.
Nyilván,a WM tényleg azon felhasználórétegnek ajánlott akik szeretnek kicsit mélyebben belemászni a dolgokba,illetve akik valóban ki is használják a tudását.
Üdv.M
mod. és én sem h a symbian. -
runner 125
nagyúr
válasz
#16820480 #2763 üzenetére
A különbségek maximum órákban mérhetőek! Ah fentebb is írtam volt már mind2 "típus".
Azt azért tegyük hozzá h a Te symbi alapú Nokia-d 16 millió színű kijelzővel rendelkezik,míg egy WM "csak" 65k. Ami nyilván nem eredményezhet olyan szép képet.
Illetve WM alapú készülékek általában nagyobb kijelzővel rendelkeznek mint a mobilok.
Jelen esetben -O2 Atom vs. 6110 navi -0,5" -ami kb + 1,3 cm-t jelent.
Ez is okozhatja azt amit írtál..
De pl hasonlítsd össze egy VGA felbontású PDA (kombó)-val.
2,7"-on nagyon szép tud lenni.
Üdv.M -
runner 125
nagyúr
válasz
#16820480 #2761 üzenetére
Ízlések és pofonok.
"meg a nagy hardverigény, és az ebből adódó rövid készenléti idők, a színkezelés problémái, a felület egységességének hiánya"
Egy okostelefon üzemidejét hozza bármelyik PDA/GSM.
Színkezelés problémaPontosabban? Színhűség? Vagy mire gondolsz?
WM "jellegzetéssge" -csúny/nem csúnya -relatív.
Üdv.M -
-
runner 125
nagyúr
válasz
joc-cod #2667 üzenetére
Értem.
Az "E" sorozat minősége valóban kimagasló-nem hiába üzleti kategória.
..hát így tényleg nehéz..-az E65 és társai régebbi sorozat tagjai,talán még E90
Az új ára 105k,ehhez mérten eléggé lent van már a használt ára.
Annó mikor nem volt pénzem,én nagyon odavoltam érte,de aztán lett helyette WM-és azóta csak WM-om volt.
Üdv.M -
runner 125
nagyúr
válasz
GAthersw #2660 üzenetére
Az tény h a WM többrétűbb/személyreszabhatóbb /egy szóval szvsz jobb
mint a Symbian.
Mostanság nagyon sokan keresnek ilyen tájt készüléket,sokat is ajánlom a Kaiser-t.
Nézz utánna.
A KS20 teszt/infók alapján egy korrekt készülék.Ram/Rom tekintetben megvan ami ma elvárható,ha nem kell beépített GPS esélyes befutó lehet.
Üdv.M
Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Formula-1
- Mafia: The Old Country - Íme a hivatalos gépigény
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kuponkunyeráló
- Nintendo Switch 2
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Hamarosan megjön az ASUS házak új zászlóshajója
- További aktív témák...
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- OnePlus 12 5G 256GB 12GB RAM
- iPhone 16 Pro MAX 512 GB, Kártyafüggetlen - Makulátlan állapot! + AJÁNDÉK TOK - 3 ÉV GARANCIA
- Eladó egy Samsung a36 5g 8/256 GB samsung alle 2025/05/24 vásárlás
- iPhone 12 128 GB Éjfekete - 85.000 FT
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Felújított számítógépek számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest