- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
Aktív témák
-
UserX
addikt
A legutóbbi pack-ot néztem (MALWARE.SZEPTEMBER.18-23), 19 fájlt hagyott meg. Ez olyan átlagos eredmény, pedig előnnyel indult, ugyanis majdnem egy héttel később teszteltem, mint ahogy megjelent az oldalon a pack. Mások linkeltek pl. AVIRA eredményt (10 megmaradt file) vagy F-SECURE (7 megmaradt file). De azért ne csak erre alapozz, ha víruskergetőt keresel
.
-
UserX
addikt
Alapbeállításon hagytam. Előtte a 3-as volt fent, nem vettem észre, hogy egy idő után leállították a támogatását. Jelezte, hogy keresi a frissítéséket, de ha jól emlékszem júniusi volt az utolsó, amit kiadtak hozzá. Hetente futtattam MBAM-ot, de nem talált soha semmit.
Scant nem futattam a 4-el, úgy voltam vele, hogy ha vírus van, kapja el "röptiben".
-
blattida
nagyúr
Nem ért el szinte 100%-ot, mindössze kapott 3,5 csillagot, ami mondjuk egy norton dicsőítő oldaltól, ahol az avira pss 2,5 csillagot kapott, nem is rossz eredmény.
Szerintem az októberi új felület sem lesz vadonat új, mindössze kap új színt és a gombok átrendezésre kerülnek.
Már legalább 6 éve így néz ki a virusbuster, rengetegszer mondták már, hogy lesz csodás új gui, nem lepődnék meg, ha csak ráncfelvarrás lenne, némi botox kezeléssel.
F34R
Az úgy nem magyar. -
F34R
nagyúr
-
blattida
nagyúr
Azt hiszem, hogy a probléma a felhasználóban van.
Ennél jobb a NIS tűzfala.Matousec-ék folyamatosan tesztelnek, nincsenek konkrét időpontok, így nézegesd az oldalukat...múlt héten például fölkerült két újabb teszteredmény, a kaspersky-é és a privatefirewall-é...
GEPESZ66
Mindegy, mindkettő működik, de ha az online-t választod, regisztrálnod kell a Hacker Guardian-re.De riki a teljes clt-t használta, azt töltsd le innen.
-
McKane
senior tag
nálam is már régóta munkálkodik a program, eddig kivétel annál a google chrome-os esetnél ( az előzményekben volt egy vírusos letöltés,nem tudta írtani/törölni , ccleaner-el eltávolítottam az előzményeket,máris nem nyafogott a VB
itten-e ) ezenkívűl semmi nem volt ami fertőzött lenne..
ellenőriztem AVG rescue cd-vel, nod online scannerrel..
tegnap amugy végleg váltottam win7-re, de előtte rákérdeztem a VB támogatásnál,hogy mennyire kompatibilis a win7-el a szoftver,mert régebben vistánál volt egy kis bibi, a kezdeti időkben,hogy nem engedte frissíteni a programot...
" Amennyiben a honlapunkról tölti le a legfrissebb VirusBuster verziót, abban az esetben nem lesz gond, mert az ott elérhető verziók már teljesen kompatibilisek a Windows 7-tel "Amúgy ez sokkal több fájlt nézett át a teljes keresésnél mint a 6.3-as
g.gergo: a problémádra azt kaptam hogy már szinte kész van az új felület, talán már szeptemberben-októberben frissül is a program ilyen téren. Az ügyfélszolgálattól kaptam ezt az infót.. Ki ha ők nem tudják pontosan ?
szerk1: ami a frissítéseket illeti, tegnapig nem volt bekapcsolva a gépem 3 napig és 3 MB-os frissítést kapott le..csak a vírusadatbázisra gondolok
-
-
Hali!
Nem, épp most írta le blattida, nem hagyományos virusmotorrol van szó, másrészt meg csak a Forefront Secrurity for Exchange, Forefront Security for Sharepoint és Forefront Security for Office Communications Server-ben érhető el, MSE-ben nem(legjobb tudomásom szerint)...
Fire.
-
obiwankenobi
csendes tag
Kedves Riki!
Lesülne a pofámról a bőr, ha bárkit is ki akarnék oktatni. Ha így értelmezted írásom, akkor elnézésedet, bocsánatodat kérem. Csupán arra gondoltam, hogy a MBAM hosszú használata után, kipróbálva a ClearCloudot, összehasonlíthatatlanul több oldalt blokkolt, mint a MBAM. Aztán röpült, és vissza BimBam, akarom MBAM. Egyébként semmi "csodát" nem használok. Vírusirtóként a forralt bort keverem barackpálinkával, de ha mégsem használna, végszükségnek ott a G Data IS. Meg időnként IObit, ennyi és nem több.
Huncut oldalakra nem járok - illetve ritkán? Hazudik, aki tagadja.
Mosolygós délutánt!
Kenobi
-
obiwankenobi
csendes tag
Szerintem a MBAM webvédelme kevésbé brutál, mint a ClearCloudé. Gyakorta hajlamosak vagyunk elhinni, hogy az a legjobb védelmi progi, ami minden vacakra hisztizik. Jé! Megint megfogott valamit! Dagad a keblünk, micsoda szuper cucc, közben a kiskapun sunnyognak be a kártékony dolgok. Inkább csendben tegye dolgát, és csak a valós fenyegetésekre ugráljon.
Szép napot!
Kenobi
-
-
zed01
őstag
Ha olyan jó a linux , mindenben felülmúlhatalan, ahogy folyton állitod , minek találták ki a wine-t ?
Többek között azért, hogy linux alatt is tudjam futtatni a FairUse Wizardot, ami a legjobb windowsos DVD to avi konverter. Egyéb kérdés? Persze vannak natív linuxos konverterek, pl, az AcidRip, ami szintén nagyon jó. Időnként ez játszik, időként az.
(Én is elnézést kérek az offért)
-
McKane
senior tag
ööö, én csak annyit tudok,amit a weboldalukon írnak.. " ...VirusBuster Professional vírusvédelmi megoldásunk átfogó védelmet nyújt a vírusokkal, férgekkel, trójai-, adware és spyware programokkal és egyéb károkozókkal szemben. ..."
a műveleti központhoz csak annyit tudok hozzátenni,hogy én XP-n használom és:
a cpu -tekerésre pedig (elméletileg a kijelölt elem a VB ) :
-
-
Hali!
Jobban hiszel? Hinni a templomban kell...
Töltsd le a Matousec tesztjét, aztán tesztelj Te magad, utána írd le a tapasztalataidat.
ssts.zip
Egy teszt akkor lesz hiteles, ha annak a terméknek az eredményei, amit tesztelni fogsz, meg a Matousec oldalán lévő eredmények megegyeznek. (nem lehet eltérés!)Na ha ezen túl leszel, akkor kíváncsian várom válaszod, főleg azért, mert nekem eddig egyetlen egyszer sem sikerült ugyanazt az eredményt elérni, mint ami a honlapjukon található. (És van olyan alapom, ami kizárja, hogy én legyek a balfék)
Fire.
-
McKane
senior tag
-
törölt tag
http://prohardver.hu/tema/cis_comodo_internet_security/hsz_3322-3322.html
5120-ra lett beállítva, és az archivumokban is keresett.
Számtalan AV-t teszteltem és használtam már, de ilyenel nem találkoztam, hogy gyárilag úgy legyen beállítva egy AV, hogy csak 20 MB-nál kisebb méretű állományokat ellenőrizzen. Ez az átlag userek megvezetése. Mert ellesznek ájulva, hogy a az AV milyen gyorsan scannel teljes keresés mellett. Holott meg francokat
Az is aggályosnak tartottam, hogy az ISO-kat amik a Drivereim ISO-i vagy a Linux verzióim ISO-i egyáltalán nem bontotta szét.
Óránként frissül kb 3 x -4x ...
A Norton pedig 1800 x - 2000 x -es kap új definiciókat egy nap.
A VB-t én is kapom a szolgáltatómtól, de nem használom.
A Comodo Firewall, és a Defense + jó cucc, nekem azért kellett leszednem az IS-t, mert mint írtam, az AV részével nem voltam megelégedve, fentebb belinkeltem, hogy az AV rész csak egy ősrégi cuccra ugrott : 34472.
Erre például nem :
Mielőtt bárki azzal jönne, hogy ez elszigetelt jelenség... sajnos nem így van. Nagyon sok kártevő esetében előfordul, hogy egy vagy kettő ismeri a sok AV esetében, de amikor azt látom, hogy egy adott AV-n kívül a nagy többség ismeri, ráadásul kevésbé nagy nevek is , és ezt sorozatban tapasztalom, akkor azt gondolom, hogy ideje váltani.
Az Eicar teszt fájlra például a Windows Defender gyorsabban mozdult rá mint a Comodo tette volna : 34329
34223 Erre jelzett ,de nem ismerte.
Nade a legdurvább az volt, amikor kicsomagolásra került egy itt belinkelt fájl, és nem egyszerűséggel a helyi menüből indított keresés parancs ellenére közölte, hogy 0 darab állomány került átvizsgálásra - pedig exe volt, és nem talált semmit
Tehát én azt mondom, amit blattida, a Comodo IS-nek a leggyengébb láncszeme az AV rész. Ennyit mondok. Örülök neki, hogy a Firewall teljes értékú Defense+-al és Sandbox-al.
Így kellett volna kezdenem, persze az ilyesmit az embernek magának kell kitapasztalnia.
Az bosszantott egyébként, hogy a saját szoftverük a CLT nálam - és nem csak nálam össze-vissza mérte a pontszámokatÉrdekes volt a Threacast működése, kicsit furcsállom, hogy rajtam kivül 56-szor indították volna el a világon a fentebbi Windows komponenst
Nos ennyit szerettem volna a témával kapcsolatban leírni, ha valami eszembe jut természetesen leírom.
-
Hali!
Azért pár dologra oda kell figyelni, pl a legutolsó változat és a korábbi változatok közt lényeges különbség, hogy a korábbi változatoknál kikapcsolt védelem mellett ha bármit módosítottál a rendszerpartíción, akkor azok elvesztek, ha bekapcsoltad az RVS védelmét majd újraindítottad Drop All-al. Az útolsó változat már nem így működik, minden változtatás megmarad, amit addig eszközöltél, míg be nem kapcsoltad az RVS védelmét, hiába indítod Drop All-al (minden változtatás elvetése) újra a gépet.
Szóval ha virusokat tesztelsz, vagy valamit elindítasz kíváncsiságból, akkor előtte feltétlenül legyen bekapcsolva az RVS védelme, és újraindítás előtt győződj meg róla, hogy Drop All-ra van-e állítva...
Vagy pl bekapcsolt védelem mellett TILOS defragmentálni, magyarul a Windows időzített töredezettségmentesítő lehetőségét ki kell kapcsolni.
Fire.
-
blattida
nagyúr
Mint motor, mindenképp a vb a jobb.
Az már egy másik kérdés, hogy a vírusbuster nem rendelkezik túl gyakori frissítésekkel és az adatbázist sem töltik túl gyakran, de ez nem is meglepő, mert kevés a pénzük, kevés az emberük, szinte minimális infrastruktúrával rendelkeznek és gyakorlatilag a motorjuk licenceléséből élnek...Az f-prot már jó pár éve nincs az élvonalban, és valóban, ígéretesen indultak...
-
blattida
nagyúr
Azt jó, ha tudod, hogy a beépített keresője nem a legjobbak egyike (f-prot).
A virtuális fájlvédelem a lényeg, azt kellene használnod..
Ha menteni is akarod a letöltött adatokat és védeni is, akkor hasznos lenne egy külsős av, mert a sajátjával nem vagy a legnagyobb biztonságban.
Ha egyáltalán lesz benne tűzfal, attól se várj sokat, az RVS profilja nem ez, hanem a virtualizálás, arra és abban viszont az egyik legjobb. -
blattida
nagyúr
Az a "baj", hogy valóban hatékony kiegészítő védelem jelenleg nagyon kevés van, gyakorlatilag az emsi, és az mbam tartoznak szerintem ide.
A panda cloud nem szeret másokkal együtt dolgozni, a prevx nem tud eltávolítani...
A sas, az immunet és a többiek pedig már más ligában játszanak, sokkal rosszabb felismeréssel rendelkeznek, ettől persze még használhatóak, de csak ritka pillanatokban tudnak segíteni...
-
blattida
nagyúr
Mire gondolsz?
Nem ugyanazokat ismerik föl és nem is ugyanazon néven...
Vagy az zavar, hogy egyre jobb a cis felismerése és mindkét program megfogja a kártevőket?
Ha két hasonló felismerési képességű védelmi programot használsz, ne lepődj meg, hogy hasonlóan teljesítenek...tedd föl a SAS-t, azzal nem lenne ilyen problémád, az biztos.MBAM lehetne még, de ők nem szeretik annyira egymást a comodo-val, ami mondjuk csak abban nyilvánul meg, hogy lassú lesz tőlük a gép.
-
Narxis
nagyúr
Nem tudom, nem hiszem. Azokat tesztelem elsősorban amik engem is érdekelnek. De leírom mire jutottam ha már nekiálltam, aztán ha végeztem mindennel, törlöm a VMware-t.
Egyébként Comodo-val nincs mit tesztelni, ha nyomogatod a Block gombot a riasztásaira akkor tiszta marad a rendszered. Kérdés az, hogy mindennapi használat során egy átlag tudású(értsd. nem ezt a topikot, de nem is ezt a fórumot olvasó ember) mennyire érti a riasztásokat. Szóval azt hiszem ebből csak flame lenne.
Kaspersky tesztnél 285 találat van MBAM-mal, de mielőtt hüledeznénk ebből 130-160 minimum egyetlen Adware-hez tartozik. De van Trojan.FakeAlert is memóriában, malware.trace és még pár cucc.
Sfae run nélkül sikerült egyébként ennyire szétfertőzni a rendszert, alapvetően viszont elégedett vagyok, Kaspersky-nél rengeteg heurisztika és proactive alertet láttam, mindegyik modulja dolgozott, tehát működik a több szintű védelem, web antivirus is blokkolt url-eket stb.
Safe run-ban kell használni a böngészőt és kicsit odafigyelni, MBAM pedig legyen kéznél.Hitman Pro már nem talált semmit MBAM után.
-
Thusor
őstag
Nálam soha sem volt gond az Avirával, bármit tettem fel utána (Kaspersky, A-Squared, MBAM, F-Secure, SEP, G Data, Avast, NOD32, Comodo) soha nem talált kártevőt. Nem tudom, hogy nálad mi leheta gond, de bárkit megkérdezel az Avira igen jó vírusirtó, és még a free sem rossz.
-
tyan
senior tag
Az a baj, hogy ő nagyrészt nem a topic témájával kapcsolatban írja a hozzászólásait, hanem pl. az általam lereagált hsz-ben a linuxról irogat. Nem is lenne ezzel semmi baj, én is szeretem a linuxot, de nem idevaló linuxos cd író programokról bájcsevegni... Ennyi a véleményem és többet nem is kívánok ezzel kapcsolatban írni.
Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Milyen légkondit a lakásba?
- Windows 11
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- ASUS routerek
- Hálózati / IP kamera
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged