- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
Aktív témák
-
!Overdose!
őstag
Vedd csak le a ház oldalát és nézz rá, abból nem lehet gond!
-
Rooster
csendes tag
válasz
Szten Márs #13 üzenetére
Nem mérhet igazán félre, mert ha felcsavarom a ventit, és beinditok valami proci tesztet, szépen látszik a felmelegedés, majd a végével a visszacsökkenés...
-
Szten Márs
nagyúr
A tápra gondoltam
De nem akarok offolgatni itt... egyébként nem lehet, hogy egyszerűen félremér a szenzor, mert úgy döntötte, hogy innentől nem hajlandó a valós értéket mérni... ha fogdostad előtte kézzel a hűtőt és fogdosod most, akkor tizenvalahány fok difi kiderülne... -
Rooster
csendes tag
válasz
Szten Márs #11 üzenetére
Lehet, hogy jó ház, csak én nem ismerem a nevét. Valami Da Vinci mittomén...
De már úgy szerelgettem, és OK. A tápról nem tudok nyilatkozni. -
Rooster
csendes tag
Hát nem hinném, hogy a proci hűtés rosszul van fent, mert az már rákerült kb 2-3 hónapja, sokat játszottam vele, stb., minden OK volt.
Aztán nemrég vettem a videokarira a 700CU-t, és akkor installáltam a zalman9500 fordulatszámszabályzóját is, és csak akkor futtatom 2600-on a ventit, ha játszok/kódolok, és ha csak otthagyom letöltögetni, akkor lecsavarom 1300-ra. És ez is működött pár hétig, csak most kezdett el szarozni... -
Rooster
csendes tag
P3,2 - nincs húzva + Zalman 9500
Intel 945GNT alaplap
1GB DDR2
7900GT + Zalman CU700, szintén nincs húzva, rivetuner szerint 45-50 fok körül van még játék után is (bár ezt lehet, hogy csak gyengébb játékok után néztem meg)
1 HDD + 1 DVD RW
A ház az valami ismeretlen, 400W táppal, és 1db hátsó kifelé fújo ventivel. A ház oldalán van hely oldalsó ventillátornak, de most üresen van a lyuk.
Az új hűtőket nemrég raktam rá, és utánna ment a gép egyhuzamban is pár napig, meg egyébként is használgattam, és nem volt gond. Azért gyanús, mert nagyon drasztikus, hogy az induló 51-2 fokról 20at emelkedik.
A BIOS-ban egyébként a fan-ek szabályozása disabled-en van. A sytem monitor szerint jól pörögnek, mert jelezné, ha valamelyik leáll... -
Rooster
csendes tag
Azt én is észrevettem még régebben, hogy a BIOS-ban magasabb a hőfok, mint amikor csak simán alapjáraton megy a gép WINXP-ben.
Ez azért van, mert akkor valami diagnosztikát futtat? Vagy?
És ami még fontosabb: Ha a BIOS-ban is probléma van, és az ''hardwer gond'', az azt jelenti, hogy valami konkrétan rossz (PL. a processzor/alaplap...), vagy azt jelenti, hogy a hűtés nem elég erős?
THX -
PazsitZ
addikt
-
Rooster
csendes tag
Ezt már csekkoltam is: a task managerben általában 2-3%-ot használ pár progi, és a maradék 97%-ot a System Idle Process, vagyis semmi.
Virusirtónak a Norton Antivirus van fent, és automatán frissiti magát. Spyware védelmem nincs, és egy misét megérhet, hogy valamit felrakok, de őszintén szólva meglepődnék, ha valami spyware meg tudná izzasztani a procit annyira, hogy 20 fokot melegedjen.
Esetleg más ötlet?
Köszi -
PazsitZ
addikt
Lehet, hogy nem fut semmi különös, de valami ugy tünik mégis leterheli a procit. Ebben az esetben a taskmanagerben meg kellene nézned a folyamatok fülnél mi ugrál vagy van fenn stabilan ami eszi a procidat. Ezek után többre jutunk.
Virusító frissités, spyware-t szoktál néha futtatni? Sok esetben pl. vírusok okozhatnak ilyen tüneteket. -
Rooster
csendes tag
Helló!
Segitsetek plz, mert ötletem sincs, hogy miért van ez:
P3.2+Zalman 9500+1db hátsó házventi van, és a Zalman 1300-as fordulaton alapjáraton simán 51-52 fok körül tartotta a gépet, ment több napig (letöltögettem), semmi gond.
Aztán eccer csak kiirta a system monitor, hogy a 68!!! fokos kritikus szintet átlépte a proci, pedig nem is futott semmi a gépen, csak a háttércuccok (NortonAntiVirus+Tűzfal).
Azóta többször is ez van, úgy tűnik, hogy amikor nem csinálok semmit, akkor valamiért elkezd drasztikusan felmenni a hőmérséklet.
Ha valaki tud segiteni, az nagyon jó lenne, előre is köszi.
Aktív témák
Hirdetés
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE VEGA 64 8GB HBM2 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest