- One mobilszolgáltatások
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
róbert gida
tag
Sziasztok !
Ismét egy pár feladatban kérném a segítségeteket !
1,Egy hegyesszögű,egyenlő szárú háromszög szára 10 cm, területe 22,5 cm2. Mekkorák a háromszög szögei? Mekkora beírt és a köréírt kör sugara?
2, Egy pizzériában 3 féle átmérőjű, kör alakú pizzát lehet kapni. 20 cm átmérőjűt 400 Ft-ért, 25 cm-est 600 Ft-ért, 30 cm-est 800 Ft-ért. Mind ugyanolyan vastag, a 30 cm-es 27 dkg súlyú. Mennyi az egyes típusoknál a dkg-onkénti ár, hány fokos középponti szögű, körcikk alakú darabot kellene kivágni a 30 cm átmérűjűből, hogy ugyanannyi legyen a súlya, mint a 20 cm-es egész pizzának?
3,Határozd meg a következő kifejezések értékét! Írd fel a számolás lépéseit!
(tg * pí/3)/(sin*pí/3)= ?
Válaszokat előre is köszi !
-
róbert gida
tag
válasz
concret_hp #2380 üzenetére
Köszi közben meglett, hogy 10 a megoldás ! Biztosra akartam menni ! Sorry de 21 éve érettségiztem és már régóta nem mélyültem el a matematika rejtelmeibe
.
-
róbert gida
tag
Sziasztok
Újabb feladatban kéne egy kis segítség.
Egy sakkversenyen mindenki mindenkivel egy mérkőzést játszik.Eddig 25 partit fejeztek be,és még mindenkinek hátra van négy partija.Hány sakkozó vesz részt a versenyen ?
Előre is köszi ha valaki tudja a megoldást. -
róbert gida
tag
sziasztok
Kis segítség kellene az alábbi feladathoz ami ennyi :miért nem lehet n a négyzeten minusz m a négyzeten =101010 ? Köszi előre is .
-
róbert gida
tag
válasz
concret_hp #2252 üzenetére
Köszi
-
róbert gida
tag
Sziasztok !
Ebben a feladatban kérném valaki nálam jobban hozzáértőtől a megoldást :
Lehet -e egy 1993 lakosú faluban mindenkinek pontosan 1001 ismerőse ? (az ismeretség kölcsönös)! -
róbert gida
tag
Help !
Hány pozitív osztója van a 8 a harmadikon +4 a negyediken+2 a 11-en számnak ?
Válasz lehetőségek:37,14,28,18,7
Légyszi indoklást is! előre is köszi
-
róbert gida
tag
Vidékiek vagyunk de hasonló "elitgimi"-nek számít kis városunkban.A röhej az ,hogy ő humán tagozatos ráadásul ,és ezeket szorgalminak atták fel.A mértani feladatokat kimérve lerajzolva még ok. de bizonyítani nem tudom (anno én szaközibe jártam de xarra se emlékszem már).
-
róbert gida
tag
Egyenlőre köszi
.Sajnos én 20 éve érettségiztem
és a lányom elsős gimis feladatai ezek.Az én szellemi kapacitásomat az ilyen példák már meghaladják
Van még egy pár példa ha zavarhatlak vele.
1.Az ABC egyenlő szárú derékszögű háromszög AC és BC befogóján úgy vesszük fel a DésE pontokat,hogy DE párhuzamos AB-vel és DE +EA =AB.Határozzuk meg EAB szög nagyságát.
2.xyz+xy+yz+xz+x+y+z=2232 Oldjuk meg az egyenletet a pozitív egész számok halmazán.3.Az ABC háromszög C csúcsánál fekvő belső szöge 45 fokos.Igazoljuk,hogy a háromszög magasságpontjának a C csúcstól vett távolsága egyenlő a háromszög AB oldalának hosszával.
-
róbert gida
tag
Sziasztok !
A következő feladatokban kérném a segítségeteket:
1.:
Található-e "n" darab olyan páronként különböző pozitív egész szám, hogy közülük bármelyik osztható a többiek szorzatával?2.:
Határozzuk meg a 2001 a 2002.-en tízes számrendszerbeli alakjának utolsó 6 számjegyét
3.:
Az ABC háromszög C csúcsánál fekvő belső szöge 45 fokos. Igazoljuk, hogy a háromszög magasságpontjának a C csúcstól vett távolsága egyenlő a háromszög AB oldalának hosszával!köszi előre is:
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- TCL LCD és LED TV-k
- War Thunder - MMO Combat Game
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Mobilinternet
- További aktív témák...
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
- Layer 2 Plus (Layer 3 Lite) Passzív rack switch, 24x1G + 4x10G SFP+ , SFP-kkel FS S3900-24T4S-R
- Eladó/Lenovo X240 Ultrabook/I5-4300U/8GB DDR3/Win 10Pro/12,5"!!!
- LG OLED55C9 prémium TV - 140cm, 4k, 120Hz - apró vizuális hibával
- Erős Gamer / Munka PC i7-14700, RTX 3070 Ti, 32GB RAM, 1TB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440P - i5-4GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Gari!
- Apple iPhone 13 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3022
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest