- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- iPhone topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- BlitzWolf termékek topicja
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Yettel topik
- Ilyen a Huawei Watch 5 és új érzékelője
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Löncsi
őstag
válasz
kmarton #1482 üzenetére
Szia
Lényeg.
Bármely sor n-szeresét ki lehet vonni, illetve hozzá lehet adni tetszőleges sorhoz, lényeg hogy főátlóban csak 1-esek álljanak, alatta 0.
Ezzel kicsit meg kell küzdeni.Végül:
Általánosan: ha az A n × n-es mátrixot Gauss-eliminálva háromszögmátrix jön ki, nemnulla főátlóbeli elemekkel, akkor A rangja a dimenzió: n.
Továbbá:
-
lajafix
addikt
válasz
kmarton #1482 üzenetére
megértenem nekem is ennyit sikerült anno, merthogy paraszti ésszel ráugortam erőből, mint címerezéskor a hibrid kukorica mátrixra... Egy kicsit el kell vonatkoztatni, intuíció kell hozzá azt mondják. Ha ezt sikerül meglépned akkor zsebedben a matek tudománya.
Szóval erősen elvi tanácsaim vannak csak...
cocka: hát pontosan ez az!
-
lajafix
addikt
válasz
kmarton #1478 üzenetére
hát jó 'anyagot' a drogtilalom topikban találhatsz hozzá.
Viccet félretéve keress a google-on, van egy csomó ha csak a magyar találatokat nézed a 'lineáris algebra rang' szavakra.
Még komolyabban. Szerintem a matematikának ez a legelvontabb, gyakorlati alkalmazását, megértését legnehezebben megmutató területe rengeteg egyedi jelöléssel, magas a megindulási küszöb. Legalábbis én nem értem el a küszöb alját anno, de ha melléülsz -és nem seggelni akarod hanem megérteni- akkor biztos a siker, de hogy nehéz az biztos.
Új hozzászólás Aktív témák
- 3DMark (2013) eredmények
- Azonnali processzoros kérdések órája
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- PlayStation 5
- Kempingezés és sátrazás
- Xbox tulajok OFF topicja
- Asustor NAS
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- LED világítás a lakásban
- Windows 11
- További aktív témák...
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% Bivaly i5-12500H 12Mag 16/512 RTX 4050 4GB FHD 144Hz
- FBT - 5x VIVE Tracker 3.0 + 3x SteamVR Base Station 2.0 Komplett csomag
- AMD Ryzen 9 7950X/Radeon 9070XT 16GB/32GB DDR5 RAM/1TB SSD konfig eladó
- AMD Ryzen 7 5700X/RTX 3090 24GB/32GB RAM/1.5TB SSD konfig eladó normál áron
- Dell OptiPlex 3040
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- HP EliteBook 830 G5 16GB 256GB 13.3" FHD IPS
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080TI 12GB ZALMAN I3 NEO GIGABYTE 850W
- iKing.Hu Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Használt, karcmentes állapotban 3 hónap garanciával!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest