Új hozzászólás Aktív témák

• [Prolixus]

addikt

válasz birorichard #3622 üzenetére

Nem azt mondom, hogy a legjobb fedezékrendszer evör, de szarnak sem mondanám annyira. De tekintve, hogy van helyette sokkal jobb dolog is (jet-pack meg ami együtt jár vele), összességében nagyon jó a harcrendszer így 2017-ben. Szóval valami puhának dobd az agyadat. :)

A ME1-gyel meg nem az volt a baj elsősorban ami itt. Ott az volt a baj, hogy beragadtál a fedezékbe, ha nyomtad is a gombot, lassú volt a reakció. Na itt ilyenről szó sincs, ha baj van akkor inkább pont az, hogy nem húzódik be egyből fedezékbe, csak ha tényleg közel mész, vagy nem tökéletesen. Az a ragadós tunyaság ami a ME1-ben volt fényévekre van ettől. lehet megszépültek az emlékeid ezen a téren...

Witcher téma:

Há pedig pont az volt a könyvek lényege szerintem, hogy a végére Geralt és Yen teljesen összeért, Ciri volt a hiányzó láncszem közöttük, és a "se veled se nélküled" viszony helyett végül harmonikus "csak veled" viszony alakult ki közöttük, pont nem az utolsó kívánság volt mint mestersége természetfeletti erő, ami összetartotta őket. Yen is megváltozott már, főleg, ami a Geralt-tal való viszonyát meg az "érzéseinek kimutatására való hajlamát" illeti.

A másik: Ciri adta meg Geralt-nak amire vágyott? A végzetet? No-no miszter. :) Szerintem. Geralt sosem vágyott a végzetre, semmi ilyen kívánsága nem volt, még "titkon" sem. Ciri szerepe ezzel kapcsolatban inkább az, hogy teljesen megváltoztatta Geralt felfogását a végzetről, meg részben a világról. De ha már itt tartunk, még a Ciri-Geralt kapcsolat is elég sekélyesen volt bemutatva ahhoz képest, amilyen bravúrosan szőtt közéjük szétszakíthatatlan viszonyt a lengyel író. A Ciri-Yen kapcsolat meg nem is létezik a játékban ahhoz képest, amilyen mély és fontos a könyvekben (ANYA). Az meg nonszensz, hogy Triss bármilyen szempontból is opció lehet Geralt kapcsán akkor, ha Yennefer is képben van. Triss valójában sosem érdekelte Geralt-ot akönyvekben, ha már itt tartunk. Ez a játékírók hülyesége, teljesen lényegtelen mellékkarakter volt Geralt románcai szemponjából. Szerintem még a tragikus sorsú Essi Daven is többet jelent a könyvekben Geralt számára, mint Triss (mármint mint nő meg románc, nem mint barát). Nekem a morális fertőben evickélés mellett a Yen-Geralt-Ciri kapcsolat adta az egész könyvszéria sava borsát. Anélkül harmadannyit ér az egész sorozat az én szememben.

Új hozzászólás Aktív témák