Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• L3zl13

nagyúr

válasz Rossi #913 üzenetére

Nos, ha már megint előhoztad a témát reagálnék:

"A táplálkozás és az emésztés ismert formája is valószínüleg a gravitáció miatt alakult így."

Ez hülyeség, tekintve, hogy csak az ember áll két lábon, és a szájon keresztüli táplálkozás már jóval hamarabb kialakult. Ráadásul még az embernél is jórészt a perisztaltika gondoskodik a tápanyag továbbhaladásáról a tápcsatornán, nem pedig a gravitáció.

Az, hogy a száj a fejen legyen (ugyanott, ahol az egyébként igen kényes szem is) sok esetben inkább hátrány, semmint előny.

Ez pont arra példa, amit én mondtam korábban annak a hozzászólásnak az előzményeként, amire te reagáltál. Nem azért van úgy, ahogy nálunk embereknél van, mert ez az egyetlen lehetőség. Sőt, még nem is feltétlenül a leg optimálisabb. Azért van így, mert már jóval korábban kialakult ez a helyzet azoknál a fajoknál amelyek utódjaként végül az ember kialakult, ezért már eleve adott volt a dolog.

"Egy általatok sugallt teljesen inhumán életforma valószínüleg az általunk ismert fizikai körülmények között életképtelen lenne, mi pedig az ő környezetében lennénk azok."

Mivel itt "ránk" többesszámban utaltál, ezért feltételezem, hogy az én hozzászólásomat is belevetted. Nem értem miért is lenne életképtelen egy kentaur szerű élőlény. Vagy egy olyan, aminek a hasánál van a szája stb...

Új hozzászólás Aktív témák