- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iPhone topik
- Apple Watch
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Íme az új Android Auto!
-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Muerte68
addikt
válasz
cinemazealot #12567 üzenetére
Valószínű gomba időnként szellőztetni kell nem árt nedvszívó szilikongolyót vagy ilyesmit melléteni-elég nehéz a gombát eltávolítani és nem biztos hogy nem sérült a bevonat
-
Muerte68
addikt
válasz
Mr.Csizmás #12424 üzenetére
Nem 100%-de asszem ugyanaz
tvamos Nikon 1-re nincs lens turbó?
-
Muerte68
addikt
válasz
DrojDtroll #12309 üzenetére
FF-re már ajánlott ha ez a perspekíva kell az ár más kérdés sajnos elég drágák.
-
Muerte68
addikt
válasz
DrojDtroll #12306 üzenetére
Nagyjából annyi szokott lenni-ha használod megéri olcsóbban nem nagyon van és elég jók a tesztjei
[link]
ez elég korrekt és részletes teszt.ja igen csak full frame-re ajánlják mert croppolva a lényegét veszti.
Tehát mégsem éri megEasy: This lens is a cheap, crappy lens. Like all cheap, crappy equipment, it you're willing to bend over forwards or backwards, you can get great results at f/16, and if you don't mind fuzzy, results are fine at larger apertures.
This 16mm fisheye is intended for full-frame cameras. It's a waste of time on DX Nikons or the Canon 1.6x cameras like the Rebels and 40D. It may be of some use on Canon's 1.3x cameras.
If you don't mind guessing at manual exposures and can shoot at f/16 all the time, get the Zenitar for a full-frame camera. The Zenitar looks great in these greatly enlarged torture tests, but in practice is a royal pain since you can't just shoot away.
No one prints fisheye images as big as I show here, which is the equivalent of 44" (1.1m) wide. Fisheyes are used for comic effect, and you'll lose the punch line if you're busy fumbling with the Zenitar.
If you want really sharp images, or want auto diaphragm, auto exposure or basically don't want to take 50 steps to make each shot, then save yourself the trouble and just get the correct Nikon or Canon lens for your camera. Get the 10.5mm Nikon for DX cameras, and the 16mm AF Nikon for Nikon film and FX cameras, and the 15mm Canon for Canon film and Full-Frame cameras. There is no fisheye for Canon 1.3x or 1.6x cameras, sorry.
-
Muerte68
addikt
válasz
DrojDtroll #12303 üzenetére
Mennyi amit megérne-e?
Nem sok halszem van forgalomban nem olcsók
-
Muerte68
addikt
válasz
DrojDtroll #12294 üzenetére
Hogy perem nélküli?az az adapter kb 1mm.
-
Muerte68
addikt
válasz
INTELligent #12255 üzenetére
Ballagáson én azt csináltam pld hogy előre kinéztem egy pontot oda fókuszáltam és mikor jöttek az figyeltem mikor ér valaki a kinézett fix pontomhoz akkor exponáltam ha benne van a fókuszsíkban éles lesz.
Ha tutira megyek mikor közeledik a ponthoz lövök egy sorozatot -
Muerte68
addikt
válasz
sszemtelen #12221 üzenetére
M42-után jön az élesség
-
Muerte68
addikt
válasz
sszemtelen #12218 üzenetére
Sokkal élesebb-kevesebb a bubi meg a csavar
A5000-en a kedvencem volt jó kis éles fényerős obi.
Bőven elférnek egymás melett mindkettő másban jobb. -
Muerte68
addikt
válasz
Mr.Csizmás #12195 üzenetére
nem, teljesen korrekt ár-a váz kb 50+a két obi adapterrel ennyiért igen jó ár
Jó manuálozást a reducerrel -
Muerte68
addikt
válasz
Rapid136 #11978 üzenetére
Autó WB mindkettő kb 2 sec volt a két kép között míg átraktam az obit
Majd csinálok olyat is de nem biztos hogy ezt ez 70km-re van.
Csak gyors minta a meglevő nyers képekből majd csinálok rendeset is csak idő híján vagyokAmúgy azzal egyet értek hogy a szín húzható ahova akarom,az élesség jó az a lényeg-a többire ott a PS
-
Muerte68
addikt
Tesztelgettem a Jupiter 37A-t focal reducer-el-tényleg nagyobb a külömbség telé-nél pozitív irányba,hálistennek nem veszek észre rajta semmi minőség romlást széleken sem.
Ez vágatlan kép ,az élesség rendben van -
Muerte68
addikt
válasz
Rapid136 #11896 üzenetére
Tayir-33 300mm f4.5 középformátum (1200mm APS-C-n!!) (M42 átalakítóval)-idézem a hirdetést.
Nekem is gyanús volt a dolog-de gondoltam mivel középformátumú(pentacon six) az esetleg változtat valamennyitfattyu ez a 1,5-szorzó a FF-es obikra szól a középformátum nagyob nem?
Reducerrel-a FF-es részét rajzolná ki az obinak ha jól értelmezem-a többit croppolná simán meg a fele esne le?
-
Muerte68
addikt
A középformátumú Tayir-33 300mm f4.5 -mekkora értéket ad apsc-?vagy focal reducerrel?
Minőségileg milyen?-az irgalmatlan méretén kívül -
Muerte68
addikt
válasz
GyureX #11888 üzenetére
Azt neked kell eldönteni-az adapter kb 2000-ft szerintem ez nem döntő tényező-inkább az hogy használnád e ,milyen a másik,van e külömbség köztük olyan ami miatt érdemes többet használni stb...
sszemtelen A Minolta élesebb már nyitva is de sterilebb a képe-a rekeszelés nem olyan sokat hoz mivel a minolta második rekesze nagyjából ugyanaz mint a heliosé sajnos elég nagy ugrással kezd az elején-viszont hamarabb éles.Elég külömböző rajzú, bokeh-jú,obik a gyútáv külömbség melett(ami nem nagy)is simán elférnek egymás melett
-
Muerte68
addikt
válasz
csatacsita #11846 üzenetére
amúgy vannak M42-es üvegek amiken van végtelen átalakítóval
meg egy cikk a lehetőségekről.
De alapjában nem a Nikon a legjobb manuálozni
Viszont van rá sok saját üveg -
Muerte68
addikt
válasz
csatacsita #11842 üzenetére
-
Muerte68
addikt
-
Muerte68
addikt
nem rossz a helios kezdésnek,még a P1-el is lehet elég jó képeket lőnni vele
Nyitva kicsit lágy de van bokeh
és ha jól írtad a tipust akkor ez a több lamellás is.
E-bay ről 1000ft-tól lehet rendelni minőségtől függően de jelemzően az olcsóbbakal sincs baj.Más
megjött az M39 adapterem Fuji-ra industar 61 L/D 55/2,8 vel csináltam egy két képet vele-nem vészes nem élességbajnok de használható
A képkidolgozásért bocs régies hatást próbálgattam -
Muerte68
addikt
JUPITER 37A 3.5/135-mennyire jó obi?focal reducerrel használnám főleg ha érdemes.
-
Muerte68
addikt
válasz
DrojDtroll #11541 üzenetére
alapból nincs lehet venni utólag felszerelhetőket objektívra-sima átalakítókból is van focal redocerrel még nem találkoztam ilyennel
-
Muerte68
addikt
válasz
Rapid136 #11525 üzenetére
Az Altix adapter sajna nem olyan olcsó-egyébként egyetértek inkább az obihoz veszek adaptert mint fordítva+a sokat használt obira mindre megveszem egyszerűbb gyorsabb a csere
MrChris-középformátumnál profi fotósok mai napig használják a digitális hátfalat állítólag csak ezeknek a gépeknek-obiknak olyan a képe amit szeretnének-3 magyar fotós is használ még ilyet pont a múlkorában volt egy cikk róluk. -
Muerte68
addikt
válasz
DrojDtroll #11467 üzenetére
érdemes mindegyiket adapterezn sokkal gyorsabb és pld a canon-m42-kb 1mm
Ráadásul ezek olcsók is. -
Muerte68
addikt
-
Muerte68
addikt
válasz
DrojDtroll #11413 üzenetére
árfüggő mennyit szánsz rá-Roxsen-Camdiox-Zhongyi Lens turbó-Mitakon-20-40000ft emelkedő sorrendben minél drágább annál jobb+vannak mindenféle ismeretlen nevű és minőségű az olcsóbb kategóriában.
A Camdiox-ot sokan használják viszonylag jó áron van a Zhongyi lens turbó drágább meg jobb is azt is elég sokan használják -
Muerte68
addikt
válasz
DrojDtroll #11409 üzenetére
canon ef-adapter a leggazdaságosabb mivel arra az m42-pk-cy-m39-is adapterezhető
28-28-35 mm-es obik vannak de nem a leg pengébb obik a fényerő is általában 2,8-3,5-körül van talán a cy-bajonettes yashica-ák amik jónak mondhatók.
az előzőleg felrakott 2 kép egy 29 mm-es pentacon-nal készült a képélesség javult de mint látod korántsincs olyan csavarbokeh mint a helioson -
Muerte68
addikt
válasz
DrojDtroll #11407 üzenetére
Lencsés eggyik se.Vagy a focal reducer re gondolsz?
Nagylátózni manuális obikkal nem túl könnyű mivel FF objektívek és még apsc n is másfeles szorzóval kell számolni. -
Muerte68
addikt
megjött a focal reducer+a sima m42 adapter az Xe-1-hez holnap megyek tesztelni a manuálok mit tudnak a Fuji-n
Egyenlőre egy helios 44m4-gyel meg egy pentacon 29/2,8-al a focal-t-meg az 1,7-es yashicával a sima adapterel.Sajna az m42-es yashica csak 1,5m-ig jó a focal-al.
-
Muerte68
addikt
válasz
sszemtelen #11367 üzenetére
nincs semmi baj vele jobb fénnyel még jobb lesz de teljesen korrekt így is.
-
Muerte68
addikt
-
-
Muerte68
addikt
válasz
Mr.Csizmás #11100 üzenetére
tvamos Ezek alapból nem élesek a tükrös csak hozzátesz hogy még a közepébe is belerondít
Általában aki ilyet vesz használja egy két hónapig utána eladjaJól hangzik a brutális gyutáv de a kép az nem lesz jó.
-
-
Muerte68
addikt
praktina bajonettes objektívnek van valamilyen házi megoldás az adapterezéshez?Mint pld az altix-nál .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 3D nyomtatás
- Bundle topik
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Kompakt vízhűtés
- Hardcore café
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Rábólintott az EU, eltakarítja az illegális termékeket az AliExpress
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest