-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Mar van ket olcso lencses adapterem Nikonra, de egyik sem jo igazan.
Szerintetek ez jo lenne? [link]
Vagy mind xar? -
tvamos
nagyúr
válasz
excalibur36 #12742 üzenetére
-
tvamos
nagyúr
válasz
Rapid136 #12732 üzenetére
Tuti jo lehet! Az en penztarcam mar nem bir el tobb cumot az iden. Jovore meg lehet, hogy mas fog erdekelni.
Eszterganyoztam a 7vegen: [link]
Igen az ott a focal reducer. Nekem nem dugja be banant, hogy nem megy fel a N1-re! Meg azt nem tudom, hogyan fogom osszepaszentani a Konica AR bajonetes obikkal. (Az sem lenne amugy gond, csak szeretnem, ha megmaradna az MD is.) -
tvamos
nagyúr
válasz
excalibur36 #12693 üzenetére
Bocsanat, azt nem tudom, Canonhoz abszolut nem ertek. De vannak itt olyanok, akik ertenek hozza, remelem, beteved valamelyikuk, hamarosan.
SSC = Super Spectra Coating
Gondolom, de ez csak tipp, hogy ez egy jobb bevonat, gondolom ujabb is. -
tvamos
nagyúr
válasz
excalibur36 #12690 üzenetére
Nekem a ket nem titkos favoritom: Ricoh XR Rikenon 50mm f/1.4, meg a Konica HEXANON AR 50mm F1.8.
Szerintem mindkettonek szep kepe van... de azert megis inkabb a Ricoh...En nem szeretem a menetes dolgokat, maceras hasznalni, jobb szeretem a bajonetes cuccokat, kattan, es ott van a helyen. Ha rego az obi, es kocsit szorul mar a fokusz, akkor sem csavarod le. Meg azt sem szeretem, hogy az egyik obi igy szorul meg az adapteren, a masik ugy... vagy akkor vegyel 5-6 adaptert, ha tobb fokusztavon akarod hasznalni... aaa... nem jo az!
-
tvamos
nagyúr
Ma kaptam egy regi AE-1-et. Sajnos nem az f/1.2 van rajta, de igy is jo. Szep nagyon.
Viszont van hozza egy Vivitar 2x teleconverter. -
tvamos
nagyúr
válasz
Rapid136 #12637 üzenetére
Te végig csináltad?
Amúgy nem pont értem. Ha azt mondom, hogy legyen az N1+10mm, akkor azt másra nem használhatom?
Vagy mi lenne, ha azt mondanám, hogy a D80-at a Sigma mini wide-dal kiviszem hetente egyszer, és lövök mondjuk 20 képet? Ez jó ötlet?
Kérlek, segíts még!// jön az ősz, sárgulnak a falevelek... No lenne most fotózni, nem?
-
tvamos
nagyúr
válasz
Rapid136 #12622 üzenetére
Természetesen raw-ból sokkal jobb, mint a jpg, sok mindent ki lehet belőle hozni.
Csak olyan az egész, mintha valami tejüvegen át képeznék, nagyon meg kell dolgozni, elmegy a wb is, és olyan, mintha kisebb lenne a dinamika.
Ha ellenfény is van, akkor már nem egyenletes a fátyol és az már nekem túl sok. -
tvamos
nagyúr
Nezem, milyen jo ez 4 ezerert. Akkor latom, hogy USD....
-
tvamos
nagyúr
válasz
Mega Bass #12498 üzenetére
Nekem mar 3 db 35l-es doboz tele van a fotos cuccal... szoktam oket eloszedegetni, meg nezegetni.
De a gyakorlatban 80% a 10mm-es CX-es fix-et hasznalom. A tobbi esetben meg a 30-110-et. Lehet, inkabb el kene adni mindent, es venni egy 18.5mm fixet, esetleg egy 32-est. -
tvamos
nagyúr
A multkor volt szo rola, hogy lehet-e 2 db telekonvertert felrakni a gepre. Nekem mukodik, de az ekvivalens 4320mm egy kicsit sok volt, nagyon nehez volt fokuszalni, es a legkori zavarok is bekavartak, nem kicsit.
Flickr: [link]
Youtube: [link]
Ahol nagyon remeg a kep, ott fokuszalni probaltam, a tobbi meg a legkor...
A setup a szokasos:
Nikon 1 J5
RMC Tokina 400mm 1:5.6
2 db Expert 2x tele converter
Weifeng WF6662 allvany + QZSD 3D fej (nem tudom a pontos tipust, ezt hasznalom a gyari gombfej helyett) -
tvamos
nagyúr
Figyelmen voltam.
Pentacon 4/200 2500-ért ment el.
-
tvamos
nagyúr
Szep bazoka: [link]
-
tvamos
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #12150 üzenetére
Olyanra, ami 85mm f/1.8, jo bokeh, kozepen eles, nyitva is, es meg lehet uszni 40 alatt.
(#12160) 80hun válasza Mr.Csizmás (#12153) üzenetére
Azert ez a teszt nem huzza le. -
tvamos
nagyúr
válasz
Rapid136 #12103 üzenetére
Erdekel!
Ma kiprobaltam a zobit 2 db telekonverterrel... hat besz..ras, milyen jo volt!
(#12111) derrik válasza Matska (#12110) üzenetére
1973 gyártásúJo! Egyet be kell szereznem... Mondjuk nekem egy 1.2-es van most a bakancslistam tetejen. Asszem...
Es pont most nem vagyok ott: [link]
-
tvamos
nagyúr
Ez is szetnyithato gyuru: [link]
Most kiprobaltam, milyen a valo eletben, es egyelore igy hagyom, az ontapados filccel. Ez erzesre egy picit talan jobb, mint a gumi volt. Mindenesetre osszepattintani most is alig tudom, de hiaba szoritom meg teljesen a csavart, igy is tudom kicsit lotyogtetni. -
tvamos
nagyúr
Bocs, hogy megint a barkács b@romságaimmal zavarkodom!..
Szóval, van itt egy csodálatos obim: RMC Tokina 400mm 1:5.6
Vettem hozzá egy állvány gyűrűt: Tripod Mount Ring A II(W) for Canon EF 70-200mm f/4L USM 300mm f/4L 400mm f/5.6L Lens
Az a gond, hogy ezt így lötyög. Próbáltam kerékpár gumibelső darabot oda vágni, meg öntapadós filcet, amit bútorlábra árulnak, és így már megszorítja az obit, de így is, úgy is lötyög egy kicsit. Nincs valami jó ötletetek? -
tvamos
nagyúr
válasz
Matska #12071 üzenetére
Ha meg már beszállt az ember, akkor jönnek-mennek az üvegek, ahogy próbálgatod őket, és jellemzően egyre drágább lesz, mert mindig valami fényerősebb, ritkább, különleges rajzolatú fog kelleni.
Kinek, hogy. Kollegam vett 4-et, de "nem elegans" AF nelkul. Mar mind nalam van. Viszont olcsok voltak. Nekem... -
tvamos
nagyúr
válasz
Mega Bass #12034 üzenetére
Pentacon 100mm F2.8
Hu, az jo lehet! Olyanom meg nincs... sot, 50,meg 135 kozott nem nagyon vannak obijaim... Megnezemmmm....(#12030) jjeahh válasza tvamos (#12029) üzenetére
Nincs baj szerintem a helios-al, csak arra kell használni amire jó
Hat... annyi jobb van, nem sokkal dragabban, szerintem. Peldanak okaert, a Pentacon Auto 50-ese...
Vagy en ezt rosszul latom, a kis lyukon keresztul? -
tvamos
nagyúr
-
tvamos
nagyúr
Ez a kis listam:
Bajonet Bazistavolsag (mm)
Nikon F 46,5
O/OM 46
Minolta MD 43,5
Konica AR 40,5
M42 45,46
Pentax K 45,46
Valaki tudna "lektoralni"?
(A forum nem a legjobb tablazatban...) -
tvamos
nagyúr
válasz
masterful87 #11945 üzenetére
Két csomag volt, az egyik egy rakat Konica cucc, a masik csomagban volt a többi. A nagy Tami sajnos nagyon csúnyán törött.
-
tvamos
nagyúr
válasz
Rapid136 #11883 üzenetére
Szerintem tokeletes, tuti direkt N1-re terveztek. Ekvivalnes (tudom-tudom, nem szereted ezt...) 243-621... hova jobbat?
Amugy megvan a tes'verje is, a RMC Tokina 28-85 1:4. Mondjuk ez utobbinak tenyleg nagyon szeretem a kepet. (Kar, hogy nagyon maceras a kitobihoz kepest.) -
tvamos
nagyúr
"Veletlen" vettem ma par Konica bajonettes obit. Szerintetek megtartsam valamelyiket?
Sigma 70-210/4,5
Sigma 35-70/3,5-4,5
Sigma 35-70/2,8-4
Sigma 80-200/3,5-4 -
tvamos
nagyúr
Ez micsoda szepseg! [link]
Sajnos erre nem futja. -
tvamos
nagyúr
válasz
csatacsita #11848 üzenetére
-
tvamos
nagyúr
válasz
Rapid136 #11806 üzenetére
Nem én írtam azt az adaptert, de teljesen igazad van.
Mint ahogy regen lovaskocsival jártak, manapság meg autóval, a lovakat meg sportolásra használják, zömmel, nem közlekedési ezközként.
Nagyon tisztelem azokat, akik manuálokkal, gyorsan tudnak fókuszálni, és csodálatos képeket lônek. Nekem automatában sem nagyon sikerül. -
tvamos
nagyúr
válasz
masterful87 #11792 üzenetére
Nem vettem egy zoom obit sem, ami van, azt kaptam ajandekba, illetve van a N1 dupla kit-ben van.
Csak regi fixeket veszek. Mert szepek.... de nem ernek tobbet mint 200 ezer, megha en tobbet is adtam ki ertuk valamivel.Nem veszem bantasnak, hiszen azert jarok ide, hogy dumcsizzunk a regi fixekrol, igy az, hogy valaki velemenyt mond arrol, amit csinalok, az sem gond. Szerintem en az A7-et elengedem, a szenzor reflection miatt. Talan a 2-es verzio, ha majd lemegy a hasznalt ara, vagy akkor sem. Nem tudom.
-
tvamos
nagyúr
Az én fájdalom küszöbömön már a 200 is túl van. Az, hogy ilyet csinál, csak segít megindokolni, hogy ne vegyem meg. Amúgy sem kell a sok MPix, elég nekem a 12.
Én egyelőre szerváltam egy DX-et, második gépnek, a N1 mellé, ha buké buzulni akarok.Amúgy néha látok D600-at jó áron, (150 ezer,) azon gondolkodom, de még ez is sok nekem.
-
tvamos
nagyúr
Olyanom biztosan sosem lesz!
(#11740) szazbolha válasza tvamos (#11738) üzenetére
Igen, ezek a kerdesek, jol latod. Csak en nem tettem fel ilyen reszletesen.- Az objektív többi részén is van gomba?
Elvileg gomba mindenutt van a levegoben...
nem tudom, hogy hogyan lehetne kivedeni akkor a dolgot.- össze tudod szerelni az objektívet?
Mondjuk ez a szekcio nem kritikus. Inkabb a tobbi
Olyan lesz, ahogy osszerakom. -
tvamos
nagyúr
Mit szoltok ehez a leirashoz? [link]
Hydrogen Peroxid? Ezt eddig nem jutott volna eszembe rakenni a lencsere. Persze, ha mar ugyis mindegy neki, akar meg is lehet probalni... -
tvamos
nagyúr
válasz
Rapid136 #11706 üzenetére
Nagyon szep kep, nekem is tetszik.
Mondjuk azert kivancsi lennek ra szinesben is!-----
Mas: Azert latszik, hogy nem mindenki balf@szkodik annyit, mint en, es megveszi, ami tetszik, sot, mar el is adja valamiert: [link] Pont ez a "kit" tetszik nekem is. Csak ez penz egy kicsit soknak tunik... meghat miert adja el?
-
tvamos
nagyúr
válasz
catroot #11660 üzenetére
En viszont pont most vettem 650nm-es filtert, es ha a dolgok igy maradnak, marpedig remelem, hogy igy maradnak, akkor fotozni is fogok vele.
Termeszetesen el tudnam felejteni ezt, de nagyon sok a parameter, ha csak az AA filter meglete lenne az egyetlen kompromisszum, azt megkotnem.De pl. nem portrezok, es mar soha nem is lesz alany, akivel ezt muveljem. Eskuvoket sem fotozok...
Kell az az excel, hogy atlassam!
-
tvamos
nagyúr
válasz
KawaBazsy #11652 üzenetére
Szerintem portrezni APS-C-re szoktak ajanlani az 50mm-t, FF-en inkabb amolyan mindenes obi, akkor hasznaljak, ha nincs eleg hely, hogy beleferjen a model.
En szeretem azt a latoszoget, amit ez ad, (DX-en en szivesen hasznaltam a 35mm-t, es a Nikon 1-et is szeretem 20mm korul hasznalni,) mert mar aranylag sok minden belefer, es ahogyan MrChris kollega is emlitette, nekem mar ez elfogadhato "aranyokat" ad.
De en nem allitgatom a sokat a "modelt", inkabb point-and-shot fotos vagyok...(#11659) szazbolha válasza KawaBazsy (#11652) üzenetére
családi képekhez bőven belefér.
Felteve, ha van hely, hogy beleferjen a csalad...Amugy az en (es sok mas ember) favoritom a 105-os Micro Nikkor. (Portre+Macro temaban.) Majd, ha a Nikon kihozza az FX-es MILC-et, meg otosom lesz a Lotton, akkor veszek egyet.
-
tvamos
nagyúr
válasz
Matska #11647 üzenetére
De hányszor!.. Listázom a gépeket... Túl nagy, nincs slow mo, nagyon drágák a natív üvegek, nincs elektronikus zár, van AA filter, nincs fázis AF, kicsi a szenzor... mind ellen van egy, vagy több kifogás. A9-re meg nem futja. Az A7 III is tuti, hogy piszok drága lesz, ráadásul AA filterrel, hogy ne legyen jó!
Szóval +2.25mm. Azt szerintem nem lehetetlen áthidalni, eszterga pad, állványos fúró adott...
Már csak a másik vége kérdés....
-
tvamos
nagyúr
Hogyan aranylik az MFT bázistávolsága a Nikon 1-éhez? Nagy a különbség? Néznék valami kínai focal reducert, ha már ott vagyok...
Zhongyi Lens Turbo?
-
tvamos
nagyúr
Bocs az OT-ert, de ide jar a legtobb barkacsolos ember... valamilyen Nikkorhoz valo fem bayonet kellene nekem, mert eltortem a muanyagot, es hat, egy fem csak igenyesebben nezne ki, gondolom, meg dolgozni is jobb vele talan. (Furogep gepsatujaba befogaskor.) Esetleg valami jobb minosegu muanyag is szoba johetne, gondolom ebbol is van vacak, (ami nekem volt,) meg talan van belole valam toltott najlon. Ilyesmi valami kene... Vagy vegyek inkabb M42 Nikon adaptert? Az olcsobb lehet?
-
tvamos
nagyúr
Ma vettem egy PANAGOR auto wide angle 28 mm 1:2,5 obit. Remélem tényleg olyan szép, mint a képeken!
-
tvamos
nagyúr
-
tvamos
nagyúr
válasz
hibavissza #11510 üzenetére
inkább egy focal reducert dobnék a szatyorba.
Azért az nem olyan, mint egy FF szenzor. -
tvamos
nagyúr
válasz
MrChris #11505 üzenetére
Nem, akkor egybol megyek, es veszek kettot!......
Ti meg leshettek, hogy en mekkora GigaSznob vagyok.(#11504) 80hun válasza tvamos (#11502) üzenetére
Gondolom, hogy majd egybe arazzak az A9-cel az elsot...
De majdcsak kiadnak egyet, ami mondjuk a D6x0 kategoria.
Vagy a Sony kiad egy kereplo mentes A7-et.
Nekem az A7S nem tetszik.Nincs tokeletes gep, de szeretem a Nikonom.
Csak a manualozas miatt vennek masikat, az meg nagyon draga jatek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Beszámítás! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged