- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- Egy hét múlva érkezik a Honor Magic V5
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Motorola Edge 40 - jó bőr
-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrChris
nagyúr
válasz
masterful87 #6280 üzenetére
szabvány szerint igen. Nem lesz végtelened csak ha eléred a 28mm-t.
Valahol olvastam, volt régen olyan nikon gép és obi amibe csak felcsapott és úgy rögzített tükörnél lehetett beletekerni az obit&használni, mert mélyen belenyúlt az optika a gépbe. M39-hez inkább milc illik. -
MrChris
nagyúr
válasz
masterful87 #6274 üzenetére
Imádom azokat a golyókat visszapakolni
Volt egy SUN obim amit szét kellett szedni másért és annak első dolga volt mikor leszedtem talán csak a bajonettet, hogy apró kis pattogó hangokat hallottam.
Nekünk egy ilyen van. Típus hiba a megszoruló blende. 2X szaki csinálta meg aztán jópárszor apám majd tesó. Mindig előjön. Most hanyagolva van amíg nincs valami jó megoldás.Be lehet állítani fixre a blendét ahol megfelelő a kép aztán ott kell használni
-
masterful87
senior tag
válasz
masterful87 #6267 üzenetére
Két isopropyl fürdő, és sok-sok hajszárítózás után, már végre mozognak a lamellák, de ha lassan állítom a blendét, akkor meg-megakadnak! Lendületből össze tud zárni, de néha meg úgy tűnik, mintha az egyik lamella el lenne csúszva, és nem szimmetrikus az írisz.
Már a rugót is összefogtam egy darabon, hátha az segít, de nem. Kézzel tekerve is érezhető sokszor, hogy egy ponton nehezebben lehet tekerni a blendeállító tüskét.Tudna egy szaki valami tippet adni?
Nagyon úgy néz ki, hogy szét kell kapnom a blendekosarat, csak tudnám hogy.Róla van szó:
https://www.dropbox.com/s/qzw1p001cra1gnm/2014-12-16%2014.24.32.jpg?dl=0
https://www.dropbox.com/s/h84f3iu3t8etlfq/2014-12-16%2014.24.59.jpg?dl=0
https://www.dropbox.com/s/9hh71utmhlhic11/2014-12-16%2014.25.54.jpg?dl=0
https://www.dropbox.com/s/o1u8rm4ga92axvc/2014-12-16%2014.26.17.jpg?dl=0 -
masterful87
senior tag
válasz
masterful87 #6266 üzenetére
közben rákerestem a neten is:
http://fototipp.hu/node/577CD tisztító valóban isopropyl, neki is estem, úgy tűnik van remény!
-
jjeahh
nagyúr
válasz
masterful87 #6257 üzenetére
szerintem amíg nincs gond ne szedd szét, szintén 44-2-őm van, ugyanúgy olajas lamellákkal, az enyém is vajpuhán jár, de soha nem kente össze az üveget
ha mégis összekenné, akkor nem egy nagy varázslat szétszedni, többször szétkaptam én is már egyéb okok miatt
-
Muerte68
addikt
válasz
masterful87 #6181 üzenetére
Olympus P7-is,jó dolog bár nem tudom mennyire hatékony
-
MrChris
nagyúr
válasz
rossz a kérdés. A LW megléte (tükrösöknél már vagy 2006-óta előfordul) nem jelenti a focus peakinget. A Pana G6, GX7-ben van, meg aszem az idén megjelent talán összes Panában, Gh4-ben. Olympus is kezd felzárkózni, em10 ben van biztosan.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
a sony-k tudják, canonok csak magic lantern-el. utóbbi engem egyáltalán nem győzött meg... fujikban is van asszem, meg az újabb m4/3-os meg samsung gépekben is, sőt mintha a pentax dslr-ek is tudják. szvsz ezt ki kell próbálni élőben is, én személy szerint a jó evf + belenagyítós módszert sokkal hatékonyabbnak találom
-
MrChris
nagyúr
válasz
masterful87 #6116 üzenetére
Vagy 60+ db obi és egy tucat filmes gép hosszabb 'tárolása' után eddig csak a pentaconnal volt nálunk ilyen gond. A rugóknak istentelen hosszú időt ki kell bírni, inkább a pentaconnál van a hiba, egyáltalán nem általános. Emiatt kétszer is megjavíttattuk azt a nagylátót aztán még egyszer pedig apám, 1-2 év után (de talán annyi sem) mindig újra előjön a hiba. Szerintem hiába tekergeti tároláshoz, ami magától elromlik azon nehéz segíteni.
Ha valaki mégis ezzel akar bíbelődni jó tisztázni adott obinál mikor van feszítetlen állapotban. -
polcsa
aktív tag
válasz
masterful87 #6116 üzenetére
Ok, köszönöm.
Érdekes, mert a helios-t nézegetve megesküdnék, hogy pont zárva húzza a rugót. Lehetséges, hogy objektívenként különbözik? -
ccs2929
senior tag
válasz
masterful87 #6093 üzenetére
Ez hibás lesz valószínűleg és nem user error. Nekem volt egy ilyen obim, és hogy is mondjam, nem tartozik a legjobb képű objektívek közé. Ha nem akarsz sokat kínlódni vele akkor szerintem hagyd a fenébe, keress inkább egy Jupiter 37a-t. Az egy kicsit drágább, meg a fényereje is "csak" 3,5- ös, de így megkímélheted magad egy csalódástól. Képminőségre és használhatóság szempontjából is fényévekkel előrébb leszel! (Tapasztalatból mondom)
Hidd el megéri a plusz költséget
!
-
MrChris
nagyúr
válasz
masterful87 #6087 üzenetére
ezt ki is lehetne számolni...vagy veszel egy adaptert és kipróbálod. Nekem vastag volt az adapter és észrevettem az 50-essel, hogy pár képem bizonyos esetben nem éles ami távolabb van. Csak 0,2mm-t esztergáltam belőle és jó lett. Tehát 1mm a végén elég jelentős lehet.
-
copass
veterán
válasz
masterful87 #6087 üzenetére
hát pedig a 135 keni el úgy a hátteret hogy ihaj.
-
copass
veterán
válasz
masterful87 #6083 üzenetére
okádék lesz a képe lencséssel, lehet átalakítattni bizonyos obikat úgy lesz végtelen rajta.
-
MrChris
nagyúr
válasz
masterful87 #6083 üzenetére
hát azt nemtom hány méterig lehet így fókuszálni. Mint fentebb írtam én leszereltem a hátul lévő csatlakozást és rácsavaroztam az adaptert. Nem mértem csak becsülöm, hogy 1mmnél többel csökkentettem a bázistávot. Így még belül a rekeszt is megoldottam. Viszont minden obihoz adaptert kell venni és szerszámok kellenek...
-
MrChris
nagyúr
válasz
masterful87 #6081 üzenetére
a nikonnak 46.5mm a bázistávja, így buhera nékül csak lencsés adapterrel lesz végtelened, anélkül max. pár méterig tudsz csak élesre állni.
Az m42-es obiknak 45.6mm a lencse és film közti bázistávja (Flange Back Distance)Nikon úgymond elég rosszul adapterezhető.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- E-roller topik
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Mikrotik routerek
- További aktív témák...
- Olcsóbb lett! Nikon D3300 + Nikon 18-300mm f/3.5-6.3 G AF-S DX ED VR objektív + tartozékok
- Sigma 18-50mm f/2.8 DC DN (C) Sony E objektív + Sigma 55mm WR CPL szűrő
- Sony FE 28-70 mm F3.5-5.6 OSS
- Eladó Formei sky blue 2.72 X 11m-es kék papír fotó háttér papírháttér fotóháttér
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel, (ÚJ! / 100 / 1100 / 4200 expoval )
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged