Hirdetés
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- iPhone topik
- Papírvékony a jövő a Samsungnál: íme, a Galaxy TriFold!
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cheesus
senior tag
Sziasztok

Fejben elkezdtem összerakni egy objektív "parkot", de kíváncsi lennék (már ha publikus), hogy ki milyen optikákat használ különböző gyutávokon. Nekem főképp a különlegességek tetszenek, ezért a meglévő Helios mellé pl egy Steinheil-t is kinéztem már, csak majd nem akarok abba a hibába esni, hogy túl sok optikát halmozok fel "feleslegesen". Hogy ne csak pusztába kiáltott szó legyen a hsz. leírom, hogy én miket tervezek venni illetve mi van meg jelenleg is, az építő kritikákat szívesen veszem.
Halszem: Peleng 8mm f/3.5
Nagylátó: Zenitar 16mm f/2.8
Enyhe nagylátó: Mir 1V 37mm f/2.8, Auto Revuenon MC 35mm f/2.8Normál: Helios 44M, Helios 44-M4, Industar-50-2 50mm f/3,5, Steinheil Cassarit 50mm f/2.8, Zeiss Planar 50mm f/1.7 T*, SMC Takumar 50mm f/1.4,
Portré: Helios 40-2 85mm f/1.5, Zeiss Biometar 80mm f/2,8
Teleobjektív: Jupiter 11A 135mm f/4, Auto-Chinon MC 135mm f/2.8
Erős teleobjekítv: TAIR-3S 300mm/f/4.5, Exakta 75-300mm f/4.5-5.6Az 50mm kicsit túl van gondolva, megpróbálom leszűkíteni majd a dolgokat/terveket

Természetesen tudom, hogy a beszerezni kívánt objektívek nem túl baráti árúak, de nem is egyszerre akarom magamnak tudni az összeset.
Új hozzászólás Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Hullanak a fejek az Apple-nél
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Nem akármilyen módon ugrik rá a memóriapánikra a Valve
- Milyen házat vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Formula-1
- Milyen lézer nyomtatót vegyek?
- Robotporszívók
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3870, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD digital konzol garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti Microsoft Windows 10 / 11 Pro OEM licenc Akciós áron! 64/32 bit Azonnali kézbesítéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E5440 - i5-4GEN I 4GB I 320GB I 14" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- LG 65QNED86T3A / QNED / 65" - 164 cm / 4K UHD / 120Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest