- Yettel topik
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Videón vagánykodik az ultrakecses Motorola Edge 70
- Nagy csokor frissítéssel kíván jó hétvégét a Samsung
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
De jó hogy megtaláltam ezt a topikot. Én is használok manuális objektíveket és nagyon szeretem őket.
Amit rendszeresen használok, az egy Nikkor 85mm f:2 AI-S objektív, talán a legjobb rajzú objektívem, és azoknál is élesebb, ami akár csak kölcsönben is a gépemen (D70) volt. Még f:2-n is totál éles, de ott persze nagyon keskeny az élességi tartomány. Beállított portrékat szoktam vele csinálni, ott praktikus okokból nyitott rekesszel csak ritkán használom (még f:4-en se fér bele egy egész arc a mélységélességi tartományban, ahhoz legalább olyan 5.6-ra van szükség ezen az obin).
A másik manuális amim van az egy Nikon 100/2.8 Series E obi (az E obik műanyag tubusban vannak, ellentétben a fenti AI-S obival, ami fém-üveg), viszont könnyebben tudok ezzel az E-vel fókuszálni, és szintén nagyon éles képe van, vetekszik a 85-ösömmel. A 100mm miatt ezt már csak nagyon keveset tudom használni.
Van egy csomó M42 obim még a régi szép időkből, de azokhoz nincs konverterem, egyszer volt kölcsön, de majdnem rászorult a vázra, és inkább felhagytam vele, pedig valószínű én voltam a béna. Van: Pentacon 29/2.8, Pentacon 50/1.8, Helios 58/2 (2 v 3 db), Jupiter 200/4 és egy Tair 300/5.6
Szerencsére ezek (a Pentacon 50/1.8 kivételével) mind új állapotúak, nagyon vigyáztam rájuk. Szerintetek érdemes lenne megint megpróbálkozni az átalakítóval?
Új hozzászólás Aktív témák
- Béta iOS-t használók topikja
- Építő/felújító topik
- Androidos tablet topic
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Yettel topik
- Gyorsan cáfolta az Xbox hardverek lelövéséről szóló pletykákat a Microsoft
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Háztartási gépek
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" Fekete i7-1265U 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- HP EliteOne 800 G5 All-in-One 32GB 1000GB 23.8" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Részletfizetés. ASUS TUF Gaming F16 FX608JMR-QT021
- iKing.Hu - Motorola G86 5G Dark Blue Használt, karcmentes állapotban 8 GB RAM / 256 GB tárhely
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest