- Oroszok csomagolják ki a még be nem mutatott iPad Pro M5-öt
- Íme, a Moto X70 Air, vagyis Motorola Edge 70 minden oldalról
- Akciófigyelő: Komoly kedvezményekkel és ajándékokkal startol a Xiaomi 15T széria
- Bemutatta az Apple a Powerbeats Fit fülhallgatót
- Amikor a fókusz egy stapatelefon óraképernyőjén van
- Apple Watch
- Felpúposodott egy Galaxy Ring, a Samsung besegített
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone Air - almacsutka
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Apple iPhone 17 - alap
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Ilyen lesz a Galaxy S26 Ultra
- Végre egy tényleg jó Duotts bringa! - E29 teszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
The Goth
tag
Hali!
Valószínűleg egy elég egyedi problémával szembesültem a közelmúltban:
Arról lenne szó, hogy miért „eszi meg” a HOME mappát?
Úgy értem, hogy adott egy külön partíción, de egyazon SSD-n a Home, (Ext4) és ha kitörlök belőle bármit, pl. letöltött filmet, sorozatot miután megnéztem stb.-t, akkor a fájl méretét nem kapom vissza szabad helyként a meghajtón ahogy normál esetben lennie kellene, ugye. Minden egyes letöltés után, hiába törlöm ki az adott fájlt, egyre kevesebb lesz a szabad hely és adott esetben nyivákol, hogy nincs elég hely az új letöltésnek. Konkrétan kipróbáltam az összes fájlkezelőt, hogy hátha csak hibásan jelzi ki az amit használni szoktam, de ugyanaz az összesnél. Kipróbáltam úgy hogy direktben törléssel és úgy is, hogy előbb kukába teszem és onnan törlöm, ugyanaz. Kipróbáltam terminálból törléssel is, ugyanaz. A fájl maga minden esetben törlődik, de a helyét nem kapom vissza. Ha újra indítom a gépet akkor egy olyan 5-10%-át „visszaadja”, de az állandó újraindítgatás, pláne hogy finom szólva sem teljes siker…
KDE 19.0.2-n (még 19-esként telepítettem) nem igazán figyeltem mikor kezdődött ez, csak akkor tűnt fel mikor nyavalygott, hogy nincs elég helye a letöltéshez. Ez elég bizarr volt mert egy 2TB-os SSD amin alig volt pár tíz giga adat. Újra telepítettem, mert hátha én állítottam be valamit rosszul (egyébként biztos nem), de ugyanaz volt a helyzet. Mikor kijött a 20.0 gondoltam teljesen újratelepítem. Telepítés előtt még teljesen újra is formáztam az egész SSD-t, hát tök ugyanaz. Maga az SSD biztosan hibátlan. Most a Kubuntu 20.04 LTS van fent (Ext4) és ahogy annak lennie kell, fájl törlés után szépen visszaad minden megát. Inkább Manjaróznék (már a 17-es óta jól el vagyok vele), szóval ha bármilyen ötlet ami megoldaná, azt örömmel venném. Nekem ötletem sincs.
Új hozzászólás Aktív témák
- OnePlus Nord 4 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus X470 R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman Z1 PLUS A-Data 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!
- Samsung Galaxy S22 Ultra / 12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest