Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• goncz83

csendes tag

Üdv!

Körülbelül 1 hete nagy szükségem volt osx-re, külföldön tartózkodva nem volt más választásom, mint a nálam lévő laptopra megpróbálni feltelepíteni.
    Ez kisebb-nagyobb sikerrel meg is van, vagy 50 reinstall után.

Nekem a laptopban egy ati mobility radeon HD2600 van, csak ugy indul el az osx install után, ha nem választok drivert, safe mod, atiradeon2000.kext-ből a kártyám device id-je kitöröl, és ezekután megy 1024-ben. Tehát amire kellett tudtam használni utána.

Mindenhol utánaérdeklődtem neten, és mobility radeonhoz nincs kext, legalábbis olyan nincs, ami a laptop kijelzőjével menne, egy kis hekkelés után elindul külső monitorral rendesen, de a belső fekete képernyő.

Az akkum kapacitását jelzi, de nem látja, hogy a töltő csatlakoztatva van.
    Érdekességképpen, ha osx után rebootolok, és betöltöm a windowst, nem megy a tapipad érintésére a kattintás, csak gombbal. Alvó mód, majd vissza, és megjavul.
    Most bekapcsolva észrevettem valamit, ami eddig fel sem tűnt. Bekapcsolás után mikor kiválasztom az osx-et, még nem megy a processzorom hűtése, és mikor indul a rendszer, utána már nem indul be. Ha itt éppen gyorsan megy a venti, gyors is marad, ha lassan, akkor lassú, terheléstől függetlenül.
    Nekem így átmeneti megoldásnak tökéletes volt, de nem maradt más, mint venni valami erre kitalált hardvert.

Ki is néztem egy 24"-os asztali konfigot, de szerintem nagyon tükröződik a monitor, viszont a videokártya ugyanaz a hd2600, mint a laptopomban. Ez kicsit ki is ábrándtott.

Mivel céges fejlesztés miatt kell, a főnök pedig javarészét kifizette, és így is az enyém maradt, ezért vettem egy macbook pro-t, ami 15"-os, és mindig nálam lehet.

Kérdésem az lenne, hogy a time machine-t lehet-e lan-on lévő szerverrel használni, illetve arra készteni mentést? Persze usb-n is mentenék egy nálam lévő drive-ra, csak nem olyan gyakran.

És köszönöm a korábbi segítségeket!

• goncz83

csendes tag

válasz Meta #2602 üzenetére

Itt van egy-két windowsos programra alternativa:

[link]

Én total commander helyett a Disk Order-t használom, neten megtalálod, seriallal együtt.

• goncz83

csendes tag

válasz user137 #2586 üzenetére

Üdv!

Csak a safe módosra lenne ötletem.
    A probléma valószínűleg az ati lesz nálad is, próbáld meg hogy letörlöd az atiradeon2000.kext-et, és a natit.kext-et a system/library/extensions könyvtárból, akkor menni fog safe mód nélkül is, de csak alap 1024x768-on. Nálam is ugyanez a probléma, csak nekem egy laptopban van egy ati mobility radeon hd2600, és mobility radeonnal nem mennek a driverek.
    Drivert probálj meg a kártya device id-je alapján keresni. Én sima pc-re is telepitettem tegnap próbaképpen idenebet, amiben hd2600pro van, ujrainditásnál fekete képernyő. Kexteket letöröltem, ment 1024-ben, kipróbáltam több drivert, de amit a device id-je alapján leszedtem drivert azzal most megy minden.

Ha valaki tudna segíteni, hogy mobility radeonra hol találok drivert, azt megköszönném.

• goncz83

csendes tag

válasz goncz83 #2567 üzenetére

Üdv!

Ahogy előbbre már írtam van egy toshiba laptopom, benne egy ati mobility radeon hd2600.
    Sikeresen feltelepitettem az iDeneb-et, de csak ugy tudtam, hogy a customize menüpontban nem választottam video drivert, és safe modba elinditva kitöröltem az extensions könyvtárból minden ati-s kextet. Most bekapcsolás után normál modban elindul, csak persze alap 1024x768-on.
    Néztem neten drivert hd2600-hoz, de bármit felrakok azzal nem indul el. A problémám az, hogy a driverek amiket találtam egyik sem ati mobility radeon, csak simán ati radeon hd2600 (gondolom van különbség). A videokártyám device id-je 9581, ilyet egyáltalán nem találtam. Próbáltam a device id-t módosítani az atiradeon2000.kext-ben, jogosultságokat is beállítottam, de semmi.
    Ha telepíthető verziót rakok fel, utána már safe mod sem indul el többet.

Már vagy 1 heti szenvedés, és vagy 25 reinstall után kezkek kételkedni. Valószínüleg én csinálok valamit rosszul, ez az első próbálkozásom osx-el.

Ha valaki tudna valami tanáccsal szolgálni, azt megköszönném.

• goncz83

csendes tag

válasz goncz83 #2553 üzenetére

Uj, üres hdd-re felraktam a 10.5.5 iatkos-t, bootol is rendesen most, csak betöltés végén fekete képernyő fogad. Elvileg támogatja az ati hd2600-ast (legalábbis ezt ki tudtam választani), majd felraktam a 10.5.2-es leo4all-t, itt is van hd2600, ennél meg szétesett kép fogad, de ez nem áll meg, hang is van.
    Tehát hiába van az ati hd2600 a listában, ez attól még video probléma lesz?
    És még annyi, hogy lehet-e ezt a drivert cserélni esetleg működőre?

• goncz83

csendes tag

válasz rii #2560 üzenetére

még nem próbáltam, éppen másolom a fontos dolgokat a külső merevlemezemről, aztán ha végzett belerakom azt, egybeparticionálom, aztán meglátjuk

addig is köszi a segítséget

• goncz83

csendes tag

válasz rii #2557 üzenetére

Köszi a gyors választ!

A helyzet az, hogy mind a 2 telepitöben ki lehet választani a customize menüpontban a vga-mat.
    Holnap uj winyot kap, hátha ugy sikerül, ha nem előbbrehozom a mac vásárlást, csak az a baj, hogy nem magyarországon vagyok.

Üdv!

• goncz83

csendes tag

Üdv!

Lenne egy problémám, melyben hozzáértők segítségét kérném. Adott egy laptop, Toshiba A200-23K típusú, a következő konfig:
    Intel Core2Duo T5450 proc
    Ati HD2600 video
    Realtek RTL8101 lan
    Intel PRO 3945 Wlan

OSX-et soha nem használtam még, és a munkám miatt szükségem lenne rá. Ugyanerre a konfigra sikeresen installálták a 10.5.5-ös iAtkos-t, ezért tudom, hogy elvileg mennie kellene. Próbáltam az említett verziót, és 10.5.2-es verziót is, természetesen intelest.
    A feltelepítéssel nincs semmi gondom, újraindítás után aktívvá tettem a partíciót, de mikor bootolna 2 soros üzenet fogad, és itt megáll:
    Boot0: MBR
    Boot0: done
    Egy vista van már erre a gépre telepítve, és az osx-et egy külön partícióra tettem. Ha visszarakom aktívra a vista partíciót szépen van windowsom.
    Tanácstalan vagyok, legalább már vagy 10-szer ujraraktam, customize-ban is próbáltam modositani, de mindig ugyanaz.

Kérem, aki tud segítsen, ha előbbre ki lett már beszélve a téma, akkor elnézést, hogy megint feltettem.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés