- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Képen az iPhone 17 Pro kétféle akkumulátora
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- iPhone topik
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Traptor
aktív tag
Sziasztok!
Keresővel alig találtam pár bejegyzést de azért reménykedem, hogy vannak már többen, akik proxmox alatt használják a macos-t.
Én már több telepítésen is túlvagyok, megy a Ventura nVidia GTX 770 kártyával de az a gondom, hogy ha elmegy aludni a rendszer, akkor onnantól már csak a reset segít. Látszólag feléled de nincs kép.
Ha esetleg van itt olyan aki már megoldotta a sleep kérdést proxmox alatt, kérem jelezze.
Köszi előre is. -
Traptor
aktív tag
jó ötlet, megnézem.
Így, hogy már van egy működő, elmentem és egy másik példányon szórakozok.
Van valami checklista, amit telepítés után érdemes átnézni?
Próbaképpen beletettem egy GTX 1050-et a gépbe és azzal is elindult a rendszer, viszont a System information alatt azt írta, hogy nincs kext a gpu-hoz, ezért jutott eszembe, hogy ránézésre minden OK a telepítéssel de lehet, hogy van még mit javítani. -
Traptor
aktív tag
Hát elég mókás dolog ez a hackintosh telepítés.
Összeraktam egy EFI-t, amivel már elindult a telepítő de megakadt egy "A required firmware update could not be installed" ablak kíséretében.
Átnéztem az összes ezzel kapcsolatos leírást (ide kattint, oda kattint, ezt állít a plist-ben, azt állít) de semmi változás. Frissítettem az Opencore csomgot is de az sem segített.Végül leszedtem egy opencore csomagot, amit desktop comet lake-hez pakoltak össze és rádobtam a meglévő EFI-re és azzal megy.
Jobban örültem volna egy egzakt megoldásnak de mindegy, most már megy a rendszer.
-
Traptor
aktív tag
Közben hirtelen felindulásból kivettem az SSD-t és így most tovább megy de megáll egy "pci configuration end bridges 5 devices 13" sornál.
Hogyan tudom kideríteni, hogy ez mire vonatkozik?
Illetve még feljebb látok ilyen bejegyzéseket, hogy "Warning: Unsupported module-level executable opcode..."
Ezt mi okozhatja? -
Traptor
aktív tag
Khmm, pontosítok: Samsung 970 EVO PLUS SSD-m van...
Nem tudom ez okozza-e a gondot de több bejegyzést találtam, hogy ezzel a konkrét típussal gond van. Persze lehet, hogy a mostani hiba nem ettől van. -
Traptor
aktív tag
Na újból nekiálltam. Készítettem egy Monterey telepítőt és az EFI felcsatolása után betettem az EFI\CLOVER alá a linkelt cuccot, valamint az EFI\BOOT mappába az 5122-es Clover Bootx64.efi fájlját, mert a dátumból ítélve a linken elérhető anyag azzal készült.
A bootmenü megjelenik és kiválasztható a Monterey install.
A folyamat elindul de megszakad a képen látható ponton.
[kép] -
Traptor
aktív tag
Sziasztok! Új vagyok a mac-es világ küszöbén. Néha próbálkoztam virtuális gépen de azért az nem az igazi, ezért elhatároztam, hogy az új configom-ra felteszek egy OSX-et
Hmm, azóta, hogy elkezdtem elég sok ősz hajszálam lett, ezért kérnék egy kis segítséget.A telepítő és az EFI szerkesztését egy Oracle Virtualbox-ban futó High Sierra rendszeren végzem.
A config:
alaplap: ASUS TUF B560M-PLUS
CPU: intel core i5 10400
memória: 2x8GB
SSD: Samsung 970VGA-k közül ezekkel tudok próbálkozni:
- Gigabyte RX 460 2GB (ez van most benne)
- Gigabyte GTX 1050 4GB
- XFX RX 470 8GB
- ASUS R9 270x 4GB
- talán lesz majd egy MSI RX 570Próbálkoztam már mindennel: Clover, Opencore OS: Big Sure, Monterey változatos sikertelenségekkel.
Találtam egy hasonló config-hoz készített EFI-t itt: [link] de ez nekem nem működött, igaz, Big Sur és Monterey telepítővel próbálkoztam, mert Catalina-t nem találok sehol sem, csak a webes 19MB-os telepítő jön le, abból meg nem tudok USB telepítőt csinálni.
Szóval, ha valaki találkozott már hasonló confignál működő rendszerrel, akkor megosztaná a tapasztalatait:
- Melyik OS-sel szenvedjek?
- Opencore vagy Clover?Az összefoglalót átolvastam de egyelőre az nem világos nekem, hogy milyen kombinációval érdemes próbálkozni.
Köszi előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- YouTube
- A SAMA jóvoltából konkurenciája jött a Thermalright léghűtéseinek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- eBay
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Bluetooth hangszórók
- OLED TV topic
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- PC Game Pass előfizetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- HP 14 Elitebook 1040 G9 FHD+ IPS i5-1245U 10mag 16GB 512GB 5G Modem Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Prémium! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R 9 9950X / RX 9070XT 16GB / 64GB DDR5 / 1TB 990Pro
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 32GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest