- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Yettel topik
- Netfone
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- Mobil flották
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Android szakmai topik
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ko9
addikt
Mac alatt formázott HFS+-os pendriveot (Mac OS X Extended (Journaled)-re) Win alatt mivel tudom módosítani?
Transmac nem látja -
ko9
addikt
válasz
Máté94 #10922 üzenetére
Nem is bonyolult... Leszeded a Step6-ból a módosított kextet, majd megcsinálod DSDTSE-vel a HDEF patchet - amihez tuti összeraknak valami Injectort.
Ez az egész post is csak villogásnak jó, hogy testvérek, megcsináltuk... Meg arra, hogy a tudatlan embert elriasszák, hogy Bázz, ez ilyen bonyolult?
Meg se csinálom, jó nekem hang nélkül...
-
ko9
addikt
válasz
AdamP900 #10902 üzenetére
Röviden:
1.: Letöltöd ezt. Feltelepíted. Elég nehéz elrontani, bejön az ablak, kiválasztod, hogy Install to USB stick, megadod neki az Install OS X Lion.app elérhetőségét, kiválasztod a pendriveod, és start.
2.: Ha végez, feldob egy ablakot, abban lehet alaplapok közül válogatni, neked jó lesz az EP45-DS3L, mivel nincs DS4. Start. Ha végez, akkor elmész a Pendriveon a /Extra mappába, és kicseréled a DSDT.aml fájlt erre (F10b BIOS-hoz!), majd a 2 kextet, amit tegnap küldtem, bemásolod a /Extra/Extensions mappába.
3.: Restart - Pendrive boot - Lion telepítés (A nyelvválasztásnál legalul van magyar). Ha az elején elkezd villogni, hogy kapcsold be az egeret/billentyűzetet, akkor nyomj egy szóközt.Jobban járnál szerintem ha egyből Lionnal kezdenél, mert vannak dolgok, amik SnowLeoban máshol vannak / nincsennek mint a Lionban.
-
ko9
addikt
válasz
AdamP900 #10898 üzenetére
Nem úgy volt, hogy iATKOS-on csak a pendriveot csinálod meg amivel Liont tolsz fel?
Mindkettőtöknek: Én ezt a két kextet használom Lion és SnowLeo alatt is PS2-re, és megy frankón. Próbáljátok meg
-
ko9
addikt
válasz
AdamP900 #10888 üzenetére
Pillanat alatt, mindenhol a QuickFormat a menő.
Amúgy szerintem úgy csináld, hogy: Felrakod az iATKOS-t, megcsinálod a pendriveot, azzal az OSInstall.mpkg-val amit adtam, és akkor leformázhatod MBR-re, és könnyebb lesz felrakni a Win7et. - Mivel a Mac GUID Partition Scheme-re (GPT-re) formázza a winyót, és azt a Windows 7 alapállapotban csak EFI-s alaplapon képes elfogadni. Ezért jobb ha MBR-en rakod fel a Mac-et és a Windows 7-et is. Mondjuk én hagynám a francba a Win7-et, elég jók a virtualizációs lehetőségek Mac alatt.Ja a Lion nagy előnye kimaradt tegnap: Van benne magyar nyelv
Amúgy a 3DSMax-os pluginok (meg az összes progi ami plugint használ) nem oprendszertől függnek, hanem futtatókörnyezettől. Ergo amelyik plugin fut Windows alatt egy x szériás programban, az futni fog Mac alatt is ugyanabban a szériás programban, mivel azokat nem az oprendszer futtatja, hanem a program.
-
ko9
addikt
válasz
AdamP900 #10877 üzenetére
Valaki szidja mint a lovat, mert az iPhoto random lefagy meg stb... Én még nem találtam problémát vele, csak a hangchippem rosszalkodik, bár ez laptopnál nem meglepő vele.
Rohattegyszeru, hogy miért azt tedd fel: Sokkal gyorsabb a kernele mint a Snow Leonak. Ráadásul olyan új dolgok is vannak benne, ami a "felhasználói élményt is fokozza". -
ko9
addikt
válasz
AdamP900 #10874 üzenetére
Vagy esetleg leszedel egy iATKOS-t, ki0rod egy SIMA DVD-re, majd felrakod... Azon is ugyanúgy meglehet csinálni a telepitőpendriveot...
Mért kell mindnet tulbonyolitani?Amúgy fellehet rakni, csak nem a Retailt, mert olyan Mac telepitő kell, aminek az OSInstall.mpkg-jából kivan szedve a Partition Check. Nawcom csinált ilyet.
OFF: Milyen a Defy MIUI? Hugomnak Defyje van, és most CM7 van rajta, de néha random ujraindul, és dobálja el a WiFit. Nálad ezek nincsennek?
-
-
ko9
addikt
Üdv!
Ezek közzül válogass!
Le vannak írva róluk a dolgok, általában a Belkin cumók működnek notshy kextmódosítása után. -
ko9
addikt
Valakinek van tapasztalata az EFI Stringekkel? Megcsináltam a hangkártyámnak az EFI kódját, megy is, csak elszállt a QE/CI. Megcsináltam a Videókártyámnak is, visszajött a felbontás-állítás, meg a VRAM is megfelelő, de nincs QE/CI.
-
ko9
addikt
Valaki, akinek 10.7.1-es Lion van fenn, tudna küldeni egy MÓDOSÍTATLAN AppleHDA.kext-et?
Köszönöm -
ko9
addikt
válasz
zooole #10808 üzenetére
Akkor azt próbáld meg:
Ezt letöltöd, kicsomagolod, és a DSDT.aml fájlt bemásolod a /Extra mappába. -
ko9
addikt
válasz
sp@rtan #10797 üzenetére
Na ez már félsiker, innen hozzátudsz férni a dolgokhoz. De szerintem az lesz a következő lépés, hogy kikapcsoljuk a Journaling-ot a fő partíción.
Elvileg látnod kell két sort felül. Sajnos nem emlékszem pontosan miket, egyik talán mount paranccsal kezdődik. Azt letudod írni?
Csinálj addig egy Ubuntu Pendriveot, én meg megcsinálom a kexteket. -
ko9
addikt
válasz
zooole #10780 üzenetére
Mert volt már rá eset
HDA Wizard, hajrá -
ko9
addikt
válasz
thomasz007 #10778 üzenetére
-v cpus=1-el próbálj meg bootolni. Ott is elakad?
-
ko9
addikt
válasz
sp@rtan #10743 üzenetére
Írd bele a com.apple.Boot.plist-edbe (vagy az org.chameleon.Boot.plist-be attól függ milyen verziójú Chameleont használsz) ezt:
<key>UseKernelCache</key>
<string>Yes</string>Természetesen az utolsó 2 sor elé. (
</dict>
</plist>
ezek elé).Tolj egy restartot. Mit tapasztalsz?
-
ko9
addikt
Csak tudnám, hogy ha a UseKernelCache=Yes benne van az org.chameleon.Boot.plist-ben, akkor miért nem tölti be a DSDT-t?
Valaki tapasztalt már ilyet? -
ko9
addikt
válasz
sp@rtan #10736 üzenetére
Akkor valami probléma lehet. Ha nem überhasználatra kell, akkor felesleges felrakni a full Windows 7-et. Ha rákeresel a topikban írtam, hogy melyiket ajánlom. Főleg a 4GB RAM miatt nem kell a fullos
Amúgy az a frankó benne, hogy a Fusion annyira beépíti a rendszerbe, hogy a két kernel (szinte) egymás mellé kerül, és pl az EXE-ket simán futtatod Macen, stb.
Nagyon eltalálták a virtualizáció hasznát Macen. -
ko9
addikt
válasz
sp@rtan #10734 üzenetére
BIOSban nincs valami EFI beállítási lehetőség? Sajnos még nem volt Hybrid EFI-s lapom... Mondjuk lehet a Hybrid hibája
Amúgy miért kell mindenféleképpen Windóz? Vmware Fusion + Windows 7 és kész. Jobban jársz.
Amúgy igen, Binpatch kell, és lehet nem ártana hozzá az eredeti AppleHDA.kext -
ko9
addikt
válasz
belinea1971 #10727 üzenetére
Ahogy nézem ebben se lett túlbonyolítva az OSInstall.mpkg . Vagyis ez se jó még egyedül Lion telepítésre. És írják is a torrentben amúgy
Amúgy ez HÚÚDEWAREZ
-
ko9
addikt
válasz
barney992 #10720 üzenetére
Próbáld már ki kérlek, hogy van-e QE/CI. Megnyitod a Dashboard-ot bal alsó sarokban rányomsz a +-ra, bármelyiket felhúzod a felső részre, és ha hullámzik, akkor megy a QE/CI.
Lemezről bootoltál, és úgy választottad ki a telepített partíciót, vagy van fenn Bootloader? -
ko9
addikt
válasz
barney992 #10715 üzenetére
Szerintem ezzel még várjunk. Szedd le a 10.6.8-as Combo Update-et. Rakd fel a CU-t, és töltsd le a Legacy kernel telepítőjét. Telepítsd ezt is. NE INDÍTSD ÚJRA!
Milyen kexteket raktál fel, nagyjából emlékszel? Fel tudod sorolni? -
ko9
addikt
válasz
barney992 #10709 üzenetére
Amúgy azzal kezdeném, hogy Combo Update 10.6.8-ra, Legacy Kernel, stb. MultiBeastet nem AMDhoz találták ki, azt ne használd, kivéve ha ezt javaslom.
Ja a Legacy Kernel: Nawcom "meggyógyult", kiröhögte AnV eddigi AMD-s kernelét, és hozzálátott a sajátjához. AMD Kernel Lionhoz Coming Soon
-
-
-
ko9
addikt
válasz
zooole #10633 üzenetére
Nem is fogja, mivel nem erre a hardverre készült az OSX. Ezért kell egy bootloader (előző hsz-em), amiről bootolsz, majd kicseréled a DLDVD-re, és indítod a telepítőt.
Amennyiben Pendriveról bootolsz, akkor cserélni se kell.
Maga a telepítés folyamata megegyezik a 2. hsz-ben leírttal, a különbség annyi, hogy ide nem iBoot kell, hanem az amit linkeltem. -
ko9
addikt
válasz
zooole #10598 üzenetére
Itt van egy tökéletes leírás.
Annyi a lényeg, hogy ezzel egy virtuális gépre telepíted a Macintosht, nem módosít semmit a létező telepítéseden és partíciódon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- BESZÁMÍTÁS! MSI X470 R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD ROG STRIX RTX 2080 Super 8GB Rampage SHIVA 650W
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest