- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ragnar95
félisten
válasz
Máté94 #15712 üzenetére
Végre működik a hang is és mostmár az iTunes is jó
Még egy olyan kérdésem lenne, hogy itt ha ki szeretnék jelölni több fájlt, azt hogy tudom megtenni? Mert arra már rájöttem,h a shift-el kitudok jelölni fájlokat úgy, mint windowson a ctrl-al,de hogy tudom az egymásutániakat egyben kijelölni, mint windowson a shift-el?
Amúgy köszönök minden eddigi segítséget -
Ragnar95
félisten
válasz
Máté94 #15703 üzenetére
Ilyeneket ír ki a konzol:
2012.04.22. 19:55:39,000 kernel: MSRDumper CoreMulti(16)
2012.04.22. 19:55:39,000 kernel: MSRDumper PStatesReached: 16 19 20 21 22 29 30 31
2012.04.22. 19:55:40,000 kernel: MSRDumper CoreMulti(16)
2012.04.22. 19:55:40,000 kernel: MSRDumper PStatesReached: 16 19 20 21 22 29 30 31
2012.04.22. 19:55:40,000 kernel: MSRDumper CoreMulti(16)
2012.04.22. 19:55:40,000 kernel: MSRDumper PStatesReached: 16 19 20 21 22 29 30 31
2012.04.22. 19:55:41,000 kernel: MSRDumper CoreMulti(16)
2012.04.22. 19:55:41,000 kernel: MSRDumper PStatesReached: 16 19 20 21 22 29 30 31
2012.04.22. 19:55:42,000 kernel: MSRDumper CoreMulti(16)
2012.04.22. 19:55:42,000 kernel: MSRDumper PStatesReached: 16 19 20 21 22 29 30 31
2012.04.22. 19:55:42,000 kernel: MSRDumper CoreMulti(16)
2012.04.22. 19:55:42,000 kernel: MSRDumper PStatesReached: 16 19 20 21 22 29 30 31A terminál meg ezt:
Last login: Sun Apr 22 19:42:30 on console
Pasztor-Mac-Pro:~ David$ sudo bashWARNING: Improper use of the sudo command could lead to data loss
or the deletion of important system files. Please double-check your
typing when using sudo. Type "man sudo" for more information.To proceed, enter your password, or type Ctrl-C to abort.
Password:
bash-3.2# chown -R root:wheel MSRDumper.kext
chown: MSRDumper.kext: No such file or directory
bash-3.2# kextload MSRDumper.kext
/Users/David/MSRDumper.kext failed to load - (libkern/kext) not found; check the system/kernel logs for errors or try kextutil(8).
bash-3.2#Akkor szerintem az USB3.0 mellett döntök majd, a monitor kikapcsol úgyis, a gép extra fogyasztása meg annyira nem izgat
Amúgy hang még mindig nincs, pedig már újraindítottam a gépet+ami még feltűnt, hogyha iTunesban elindítok egy zenét, akkor az nem indul el, vagyis a csúszka nem megy arrébb, ami mutatja,h hol tart a szám, akkor se indul el, ha beletekerek, ott megáll, ahova tekerek, de közben a play gomb azt mutatja,h megy a szám... -
Ragnar95
félisten
válasz
Máté94 #15698 üzenetére
Király, akkor mégse kell lecserélni
MSRDumpert akkor kipróbálom majd.
Van DVD-író a gépben, csak épp a 2.vinyónak nem volt SATA kábelem, így leszedtem a DVD-íróról, úgyhogy most azt nem tudom kipróbálni, de majd veszek egy SATA kábelt és kipróbálom
Hang viszont még mindig nincs, pedig nyomtam SU-t és felraktam az általád és Játékos által linkelt kext-et is. Vagy újra kéne indítani a felrakásuk után a gépet
Még az USB3.0 portokat kéne lehetőleg működésre bírni+ ha elalszik a gép, utána nemtudom felkelteni, mert ha megnyomok egy gombot, utána csak a háttérképet látom, semmi mást.Ha beírom a sudo bash parancsot, jelszót kér, amit nem állítottam be, tehát nyomok egy entert,de azt nem fogadja el, hogy nincs jelszó
-
Ragnar95
félisten
válasz
Máté94 #15687 üzenetére
1.Geekbench eredményem
2.Ez egy kext, nem, ezt hogy kéne futtatni?
3.Cinebench: OpenGL:38.83FPS, CPU:4.33pts
4.Unigine Heaven
5.OpenCL GPUs: 177 -
Ragnar95
félisten
válasz
Máté94 #15683 üzenetére
Nem vettem ki még.
Ezt írja ki:Last login: Sat Apr 21 21:38:38 on console
Pasztor-Mac-Pro:~ David$ ioreg | grep ATY
| | | | +-o ATY,Pithecia@0 <class AtiFbStub, id 0x10000028c, registere$
| | | | +-o ATY,Pithecia@1 <class AtiFbStub, id 0x10000028d, registere$
| | | | +-o ATY,Pithecia@2 <class AtiFbStub, id 0x10000028e, registere$
Pasztor-Mac-Pro:~ David$ -
Ragnar95
félisten
válasz
Máté94 #15677 üzenetére
Most bekapcsolt a tegnapi beállításokkal, amikkel reggel csak a háttérképet hozta be, csak 800x600 volt a felbontás,de átállítottam, úgyhogy most jó, bár a DVD-player még mindig nem működik.
Játszani viszont tudok, letöltöttem a MacAppStore-ból az UberStrikeHD-t és fut tökéletesen, csak hang nincs valamiért az egész gépen. -
Ragnar95
félisten
válasz
Máté94 #15673 üzenetére
Asszem azért még végigpróbálok mindent, amit írtak, hátha nem csontra ugyanaz az a vidikari, aztán legrosszabb esetben váltok, bár integrált videókártyával is jobb a mac, mint rendessel a winf@s
Amúgy Macen hol tárolja az iTunes az iTunes Library-t, mert átraknám winf@sról? -
Ragnar95
félisten
válasz
Máté94 #15659 üzenetére
Így néz ki a plist-em:
?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">
<plist version="1.0">
<dict>
<key>EthernetBuiltIn</key>
<string>Yes</string>
<key>GenerateCStates</key>
<string>Yes</string>
<key>GeneratePStates</key>
<string>Yes</string>
<key>GraphicsEnabler</key>
<string>Yes</string>
<key>Kernel</key>
<string>mach_kernel</string>
<key>Kernel Flags</key>
<string>npci=0x3000 darkwake=0</string>
<key>Legacy Logo</key>
<string>Yes</string>
<key>Timeout</key>
<string>2</string>
<key>UseKernelCache</key>
<string>Yes</string>
<key>AtiConfig</key>
<string>Bulrushes</string>
<key>AtiPorts</key>
<string>3</string>
</dict>
</plist>A közepén van a darkwake, akkor az az alatti sorba írjam be,h PCIRoot=0?
-
Ragnar95
félisten
válasz
Máté94 #15655 üzenetére
Nem indul el a DVD lejátszó, hanem hibaüzenetet ír ki, pontosan ezt : "Inicializációs hiba lépett fel. Nem található érvényes DVD meghajtó -70012"
Akkor ezt beírjam a plist-be?
Phantomhive: GE=Yes-el+PCIRoot-al nem bootol be, kicsit tovább eljut, mint a PCIRoot nélkül, de nem bootol be...Amúgy ezt a 2 fájlt hol találom meg?
-
Ragnar95
félisten
válasz
Máté94 #15603 üzenetére
Kész a DSDT, most akkor ezen leírás alapján befejezhetem a telepítést és remélhetőleg lesz egy működő, önálló bootolásra képes Lion-öm?
Amúgy az egeremmel ha görgetek, azzal pont az ellentétét csinálom annak, amit Windowson csinálnék, szóval ha fölfele görgetek, lefele megy és fordítva, ezzel lehet valamit kezdeni vagy ez Macen így van? -
Ragnar95
félisten
válasz
Máté94 #15574 üzenetére
Újraraktam a Liont,de most nem csináltam még semmit benne.
A videókártyám vagy ez EAH6670/G/DI/1GD3 vagy ez EAH6670/DI/1GD3,ezek között nem látok különbséget. -
Ragnar95
félisten
válasz
Máté94 #15560 üzenetére
Valóban ez volt a, másik USB-ről sikerült
Viszont utána lefuttattam a MultiBeast-et és nem igazán tudtam,h miket kéne bepipálni (lehet,h kérdeznem kellett volna), úgyhogy most magától nemtud bebootolni a Lion, ráadásul magától elő se jön a bootloader és ha a bootloaderből választom a Liont,elkezd bootolni, megjelenik az alma és kör, ami jelzi,h bootol alatta, majd elfeketedik a kép és közben zümmög a hangszóró, graphicsenabler=no és pcirootuid=0-val is ugyanez van.
Miket kéne bepipálnom a Multibeastben az én gépemhez? -
Ragnar95
félisten
-
Ragnar95
félisten
Rájöttem a hsz-ekből, hogy az volt a gond,hogy .dmg kiterjesztésű fájlt próbáltam a pendrive-ra tenni, most leszedtem egy .app-ot, ez menne is rá szépen, csak éppen már fél órája nem megy tovább a csík és ezt írja ki. Egyszer már force quit-tel leállítottam, mert ugyanezt csinálta, aztán formáztam a pendrive-ot és újrakezdtem,de most megint elakadt
Mi lehet a gondja
-
Ragnar95
félisten
-
Ragnar95
félisten
válasz
Máté94 #15481 üzenetére
Egy 10.7.3-mas Liont ráraktam egy pendrivera a tonymac-es leírás alapján, mindent úgy csináltam, ahogy írta,szépen fel is jött a chimera ablak,de ott csak a 2 vinyó volt, mindkettő windows jellel és NTFS a vinyó, a másikon semmi és FAT32),de a boot pendrive-ot a Lion-nel nem látta.
Rosszul sikerült a pendrive vagy mi lehet a gondA 10.7.3-mal lehet gond, inkább 10.7GM-et használjak
-
Ragnar95
félisten
Sziasztok!
Végre sikerült beszereznem egy 2.vinyót a gépembe, úgyhogy este beszerelés után raknám is fel az OSX-et. Az lenne a kérdésem, hogy mivel már megjelent a Mountain Lion preview változat, azt érdemes felrakni vagy még mindig a Liont?
A konfigom:
Asus V6-P8H61E alaplap
Intel core i5-2310 proci
4GB ram
Asus HD6670 1GB videókártya -
Ragnar95
félisten
Sziasztok!
Végre van időm, úgyhogy most 1-2 héten belül vennék egy 2. vinyót a gépembe a Lion-nak külön, mert ahogy olvastam, az nagyban megkönnyítené a dolgot.
Erre a konfigra gond nélkül felmenne a Lion, ugye? A 6670-hez van kext?
Asus V6-P8H61E alaplap
Intel core i5-2310 proci
4GB ram
Asus HD6670 1GB videókártya
Seagate Barracuda Green Sata3 1,5TBÉs ha meglesz a 2.vinyó is,akkor arra csak felpakolom a 2.hsz-ben leírt módon és utána nemkell semmit külön telepíteni/állítani, minden bekapcsoláskor ki fogom tudni választani,h a Win7 v a Lion bootoljon be,ugye?
-
Ragnar95
félisten
Támogatja, különben nem működne a BirtualBoxban se, szerencsére az új procim már tudja a VT-x-et
Már jön le a Lion Vmware, de addig nem tudsz valami megoldást arra, hogy a VirtualBox-os Leo felismerje az iPhone-t USB-n?
jilian: vártam már eleget, nincs türelmem a windows-os verzióra várni -
Ragnar95
félisten
Sziasztok!
Fent van egy Snow Leo 10.6.2 VirtualBoxban.
Ehhez lenne 2 kérdésem:
1.Miért nem ismeri fel USB-n az iPhone-omat, miközben a Virtual Boxban engedélyezem USB-n azt?
2.Nem lehetne ezt 10.6.8-ra vagy 10.7-re upgrade-elni,amíg nem sikerül felraknom normálisan,nem csak virtuálisan a Liont? -
Ragnar95
félisten
Leegyszerűsítem a korábbi kérdésemet:
Feltelepített Windows mellé másik partícióra fel lehet rakni valahogy a Liont úgy, hogy dualbootos legyen a rendszerem a merevlemez formázása nélkül?
A konfigom:
Asus V6-P8H61E alaplap
Intel core i5-2310 proci
4GB ram
Asus HD6670 1GB videókártya
Ezen gond nélkül elfutna a Lion, ugye? -
Ragnar95
félisten
És ezt a gyakorlatban hogyan kéne megvalósítanom?
A dualbootos része érdekelne először a dolognak
Vagy úgy szeretném megoldani, hogy levágok a mostani rendszerpartícióról egy darabot és azt mondjuk exFAT-ra formázom, mert tudtommal azt mindkét rendszer felismeri és arra felrakom a Liont vagy a külső vinyóra felrakom, bár gondolom azt előtte formáznom kéne.
A kettő közül melyik oldható meg egyszerűbben? A belső vnyón van 1terányi szabad terület, tehát onnan nem kéne törölnöm semmit, viszont a külső vinyó tele van sajna.
Amúgy az exFAT-nak van bármi hátránya az NTFS-el szemben? -
Ragnar95
félisten
Sziasztok!
Nemrég kaptam új gépet és ennek a procija már támogatja a virtualizációt, úgyhogy VirtualBoxba fel is raktam a Snow Leopardot, de így azért nem az igazi sajna, úgyhogy felraknám rendesen.
Vinyó formázása nélkül megoldható lenne a Lion felrakása a Win7 mellé? Esetleg külső vinyóra úgy, hogy onnan bootoljon, ha rá van dugva a gépre a cucc és ha nincs bekapcsoláskor rádugva, csak utána dugom rá, akkor normál külső hdd-ként üzemeljen? -
Ragnar95
félisten
-
Ragnar95
félisten
válasz
Máté94 #13142 üzenetére
Mivel ez egy egybegép, amiben ramot bővítettem + vidikarit raktam bele
Hangkártya: nVIDIA HDMI/DP @ nVIDIA GT215 - High Definition Audio Controller PCI és Realtek ALC1200 @ Intel 82801GB ICH7 - High Definition Audio Controller [A-1] PCI
Ethernet: Realtek RTL8168C/8111C PCI-E Gigabit Ethernet Adapter PCI és Realtek RTL8185 802.11a/b/g Wireless LAN Network Adapter PCI -
Ragnar95
félisten
válasz
#68216320 #13136 üzenetére
Most nincs fent, arra irányult a kérdés, hogy elvben akkor feltudnám rakni, ugye?
VirtualBox-ba csak simán felkéne mennie vagy ott is kell valamit trükközni?
Amúgy hdd formázása nélkül feltudnám valahogy rakni vagy előtte mindenképpen formáznom kell, ha fel akarom rakni?
ko9: köszönöm a segítségetMég azt esetleg megtudnád mondani, hogy Virtual boxba mindenféle mókolás nélkül fel lehet rakni valamelyik verziót?
-
Ragnar95
félisten
Ebben esetleg tudnál segíteni:
Szeretném felrakni a Snow Leopard-ot vagy a Liont az asztalimra.
Már próbálkoztam párszor,de amikor először felraktam, nem bootolt be a gép, utána virtuális meghajtóra akartam telepíteni,de az se jött össze
Konfigom:
Alaplap:Asus T-P5G31A
Processzor: Intel Core2Duo E7500
Ram: 3GB Kingston DDR2 1066Mhz
Videókártya: Asus GT240
Az lenne a kérdésem, hogy erre felmenne-e egy OSX? A kompatibilitási listában nem láttam sajna sem az alaplapot, sem a videókártyát
Előre is köszönöm -
Ragnar95
félisten
Sziasztok!
Szeretném felrakni a Snow Leopard-ot vagy a Liont az asztalimra.
Már próbálkoztam párszor,de amikor először felraktam, nem bootolt be a gép, utána virtuális meghajtóra akartam telepíteni,de az se jött össze
Konfigom:
Alaplap:Asus T-P5G31A
Processzor: Intel Core2Duo E7500
Ram: 3GB Kingston DDR2 1066Mhz
Videókártya: Asus GT240
Az lenne a kérdésem, hogy erre felmenne-e egy OSX? A kompatibilitási listában nem láttam sajna sem az alaplapot, sem a videókártyát
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Használt és ÚJ Gamer Monitor Felvásárlás Gyors és Korrekt Ügyintézés!
- Samsung Galaxy S22 Ultra , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL Universal Dock D6000 dokkolók, RTX Legion Pro laptopok 4 év Lenovo garanciával, licencek
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged