- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Egyedülálló akkumérettel futott be a OnePlus Nord CE5
Új hozzászólás Aktív témák
-
c41r0^
őstag
igen, sztem teljesen jól gondolod a jelenségek okait, árnyékolással összefüggő probléma lehet a rádiózás és az elektronikája szedi össze valahogy a jeleket, a tápegység előtt pedig szerintem sincs elektromos zajszűrő, ahogy írod
X-540-essel kapcsolatban egyetértek, hogy az alsó membrán sérülékeny lehet, azt nem nagyon ajánlatos hordozni...a szögletes vs. kerek hangszórók pedig már szubjektív
a home-made javításról: egyébként, mint lentebb olvashattad én szedtem már szét a subwooferét (én voltam a hülye, ha visszaolvasol pár HSZ-t, kiderül), de úgy van összerakva, hogy kész agyrém még szétszedni is, valamint csak az elektronikához férsz hozzá, a tápjához már pl. nem, mivel a dobozt nem nagyon lehet szétszedni...tele van öntve gyantával (mondjuk ez jó, mert szigetel+árnyékol) az elektronika is, és nincs az az isten, hogy úgy rakd össze a szétkapás után, hogy ne rezonáljon benne valami...gumi-ámmal sikerült megoldanom, de azért bennem volt 3 napig a gondolat, hogy szétbarmoltam én ökör...
-
c41r0^
őstag
X-530-nál nálam randomszerűen előjövő jelenség, általában ha a hangerő az első egynegyedén belül van csak feltekerve (a jobb első hangszórón található potméterrel), akkor hallani rádiójeleket, de ez sem mindig igaz nálam...összességében azt lehet mondani, hogy azon a hangerőn felül fogod úgyis használni szinte mindig, ha a Windows master hangereje 80% körül van, akkor így 1/4n felüli hangerőnél épp úgy szól, amilyen hangerővel egy 5.1-es szettet minimum érdemes hallgatni.
ami szerintem zavaróbb, az a különböző elektromos zajosságokra, tüskékre való érzékenysége, pl. lámpaoltás, hűtőszekrény bekapcsolás, stb., ezekben az esetekben pukkan egyet az összes hangszóróból, a pukkanás ereje szintén a rajta beállított hangerőn múlik
bár ezt mostanában az LCD TVm is csinálja a beépített hangszóróiból, csak sokkal ritkábban
sztem inkább X-540, ha az nem produkálja ezeket a hibákat, és 3-4Kval drágább csak
-
c41r0^
őstag
sikerült megmentenem a sub-ját egy fél tubus gumi-ám segítségével, nem lett szép a megoldás (úgy sem nézegetem, inkább hallgatom
), de legalább már nem rezonál belül hallhatóan (mondjuk 5 cmről k.va nagy basszusnál hallani kicsit, de az már nem hat meg), és a levegőt is csak a reflexcsőnél nyomja ki
összesítve: huhh, ezt megúsztam
-
c41r0^
őstag
hát gyerekek, megérdemlem az év lámája díjat
a hangkártyánál lévő egyik kis jack nem volt normálisan bedugva...azt hiszem most elásom magam...
összeszereltem, minden jó, kivéve a sub minőségét, a tápkábelnél lévő szigetelőt kibontottam, mert másképp nem tudtam volna szétszedni, valamivel be kell majd tömnöm, mert ott igencsak jön kifele a levegő, de ha be is tömöm, kb. 10%-ot biztos rontottam a sub minőségéből ezzel az akcióval, mert közelről hallgatva nagy hangerőn és nagy basszusnál a panel résznél is rezonál egy kicsit
összvissz 4 alátétet nem volt türelmem ráapplikálni a belsejében a fémpanelnél az anya alá, lehet emiatt rezonál ott...na mind1, jó lesz ez a parasztnak (mármint nekem), most megeszem, amit főztem...jó tanulópénz volt
-
c41r0^
őstag
hát gyerekek...nem egészen 3 év alatt megadta magát az X-530-am, pedig nem is volt agyonhajszolva, sőt...ha ment 500 órát a 3 év alatt negyed-harmad hangerőn lehet, hogy sokat mondok...
ma hallgatnék 5.1et, erre nem szól a rear left...mondom miazanyád...rádugom a rear right hangszórót a panel rear left kimenetére, az szól, tehát nem a hangszóró adta meg magát, hanem a belső elektronika, mert nagyon halkan, pattogva szól a sárga kimeneten akármi, amit rádugok
gari már nincs, szétcsavaroztam, a fedő borítást leszedtem (inkább szétbarmoltam...de azért még újra összerakhatóan, így is vagy másfél óráig tartott) a panelt, minden legyantázva, inkább nem nyúlok hozzá a gyenge áramkörhöz...alig lehetne hozzáférni a kábelkötegelőktől, a dobozt szét se lehet szedni...plussz be van minden csatlakozási ponton öntve gyantával, nézek vmi elektroműszerészt, hátha tud valamit kezdeni vele...
ha nem, akkor összerakom és 2.1nek használom a továbbiakban és b@ssza meg az anyját...dejó vazzeg...nem ezt vártam volna tőle...
-
c41r0^
őstag
válasz
Motion_Blur #108 üzenetére
Én is x-530 tulaj vagyok (Audigy1-el), ha már picit felveszem a hangerőt a hangszórón (kb. 1/6od), már nem hallatszik be a rádió (BP., XVII. ker). Maximum hangerő-álláson is hallani amúgy
Amúgy egyáltalán nem zavaró a dolog, mert aki hallgatja valamilyen szinten a hangcuccot, az azért annyira felhangosítja úgyis, hogy eltűnjön a rádiójel, ha meg nem használja valaki, akkor meg ki kell kapcsolni, nem lehalkítani szvsz...
Engem az zavar jobban, hogy ha pl. valami elektromos szerkezet ki vagy bekapcsol (akár villany felkapcsolás pl.), ''reccsen'' egyet a szett, valami interferencia miatt. Hogy lehet ezt szerintetek kiküszöbölni?
De a szett nekem nagyon bejött, én a mélynyomón lévő szabályozót minimum állásra állítottam, hangkari driverben viszont meg van tépve a basszus, így tisztábban is szól.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Lies of P - Túl a 3 millión
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen monitort vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Építő/felújító topik
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Asztalos klub
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest