Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• jockas

senior tag

válasz Amoonre1717 #876 üzenetére

Ha TV-hez szeretnél 5.1 -es hangfalrendszert, akkor ezek a PC-hez tervezett hangalrendszerek nem jók neked. Valamilyen digitális bemenetes rendszer kell ahhoz.
    Ez az átalakító meg arra lesz képes, hogy az 5.1-ből meg fog szólalni 4.0 (gondolom az első és a hátsó hangfalpárokra korlátozza le ez az átalakító az 5.1-et). A mélyet és a centert el is felejtheted... A mély nélkül viszont kb. semmit sem ér az egész hangfalrendszer.

• jockas

senior tag

válasz Fire_Vire #871 üzenetére

Nem is a hangerővel van a gond, hanem a méllyel, ami a kelleténél (>0) többször nagyobb még levett mély esetében is. Gondolom tuc-tuc zenénél ez nem probléma, de amikor egy tiszta hangforrást betorzít az már zavaró...

• jockas

senior tag

válasz Fire_Vire #869 üzenetére

Nekem kb. a felénél egy kicsit feljebb van a hangfalon a hangerő és szintén szoftveresen változtatom.

• jockas

senior tag

válasz Bici #866 üzenetére

A hangerő nekem alapból kb. a felénél van. A max. hangerőt az esetek többségében nem kéne használni (1. mert nem kéne a hangerőszabályzót idő előtt tönkretenni /az előző Creative-nál volt ilyen problémám/, 2. a szoftveres hangerő állítás a esetek többségében bőven elég lesz).

Amikor a gép be van kapcsolva és a a hangfalrendszer is be van kapcsolva (és nincs némítva a hangfal), akkor nincsen nálam semmi alapzaj (hangkártya függő...az alaplapi alapból annyi zajt szed össze, hogy abban az esetben biztos van alapzaj).

Elég sokat van úgy mostanság, hogy be van kapcsolva a hangfalrendszer (és nincs némítva...mert a kettő nem ugyanaz) és a gép hangja mellett nem hallok semmilyen zajt, amit a hangfalrendszer kelt. Ha a gépet kikapcsolom és a hangfalrendszer még be van kapcsolva (de le van már némítva), akkor van egy kis zizegés vagy mi.

Sok viszonyítási alapon nincs. A magasak szerintem jól szólnak, nem hallok csatornák közti áthallást. A mély az egy külön eset. Nagyon függ attól, hogy éppen mi megy rajta. Mint ahogy nem olyan rég írtam is, a mély hagy némi kívánnivalót maga után. Azt kb. felejtsd el, hogy le lehet teljesen venni a mélyet. Ha teljesen leveszed, akkor is van mély. A mély tisztasága megint változó...sok esetben nem neveznék tiszta mélynek. Van néhány film, aminek nagyon nem tetszik ennek a hangfalrendszernek a mélye.

Kikapcsolva gondolom semmit nem fogyaszt vagy nagyon keveset (nem mértem le). Csak némítva gondolom jóval többet. Aktív állapotban, de használat nélkül gondolom egy kicsit többet.

A mélyen van a kikapcsológomb. A jobb első hangfalon pedig egy gombbal le lehet némítani. Ha csak a némítógombot nyomod be, attól még be van kapcsolva. Nekem egy hosszabbítón van a géppel, így ha kikapcsolom a hosszabbítót, akkor nem kell azzal foglalkoznom, hogy fogyaszt-e éppen a hangfalrendszer vagy sem és egyben megoldom a zizegést is.

Ez előtt egy Creative Inspire-em volt...azzal nem volt semmi bajom. Most ez a Logitech...a mélyen kívül és a rövid kábelein (ez csak kezdeti probléma) kívül nincsen semmi bajom. Összegezve az eddigi tapasztalatimat: inkább a Creative hangfalrendszert javasolnám, de annak meg úgy emlékszem, hogy a végén már volt alapzaja ha nem ment semmi hang. Mivel még nem rég használom csak ezt a Logitech-et, így ezzel kapcsolatban nem tudok mit mondani...majd az idő eldönti. De jelenleg ebben jobb, mint a Creative Inspire vagy abban, hogy ennek a Logitech-nek a center hangfalát nem lehet falra rögzíteni. Ha viszont alaplapi hangkártyád van és nem külön, akkor biztos lesz alapzajod, függetlenül attól, hogy milyen hangfalrendszert használsz. Szóval ha alaplapit használsz, akkor mindenképpen cseréld mielőtt bármilyen hangfalrendszert is kipróbálsz...

• jockas

senior tag

válasz nagybá #863 üzenetére

A hangkártya drivere fent van? Ha igen, akkor kell lennie egy beállító programnak is...az a tippem, hogy át kell állítani 5.1-re 2.1-ről.

• jockas

senior tag

válasz nagybá #860 üzenetére

Ha nem vettél külön hangkártyát a gépbe, akkor lesz benne egy integrált hangkártya. Normál asztali gép esetében ezek már 5.1 vagy 7.1 -es integrált cuccok...tehát nem kell lemondanod az 5.1-ről. De a minőségük erősen korlátozva van. Ha laptopod van, akkor ehhez a hangfalrendszerhez adnak egy átalakítót, amivel össze tudod kötni a laptoppal a hangfalrendszert, de ebben az esetben is csak 2.0-t tudsz belőle kihozni (az átalakítóval csak két csatornát tud továbbítani a hangfalrendszernek). Laptop mellé nem ajánlom ezt a hangfalrendszert pont ezért...inkább egy jobb minőségű 2.0-ás hangfalrendszert.
    Ha asztalid van és ezt nézted ki, akkor ajánlom...de amint lesz rá pénzed cseréld le az integrált hangkártyát valami normálisra...ég és föld a különbség.

Az előbbi írásomból látszik, hogy a kábelek hosszúsága nem éppen a legjobb. Ehhez hozzájön, hogy tényleg még teljesen letekert mélynél is van sokszor nem is kevés mély. Úgy vettem észre, hogy játéknál nem probléma ez, de egyes filmeknél zavaró tud lenni.
    Nem mondanám, hogy rossz hangfalrendszer... Ugyan megvagyok vele elégedve, de azt sem mondanám, hogy jobb, mint a régi Creative Inspire 5.1-es hangfalrendszerem (aminek elszállt a teljes bal oldala és ezért kellett új 5.1-et vennem). A legrosszabb tulajdonságának a folyamatosan működő ládát tudnám mondani (azért a kábelek hosszúságát is nagyon rövidre vették szerintem).

• jockas

senior tag

válasz jockas #858 üzenetére

Akkor válaszolok magamnak...elég rövidek a kábelek, még a hangfal kábelek is! A hátsókat nem lehet túl messze rakni a számítógép asztaltól...de ez a legkisebb probléma. Az első hangfalak kábelei kicsit lehetnének hosszabbak (ha asztalon vannak a hangfalak, akkor megfelelő, de ha az ember a falra teszi az asztal mögé és mondjuk a monitorok fölé, akkor már elég necces a dolog). Viszont ami nagyon rövid, az a hangfalrendszer - számítógép összekötő kábel (3 jack a számítógépbe)...amennyiben valakinek nagy asztala van és a gép az asztal bal oldalán van (és nem is tudja átrakni jobbra), akkor bizony rövid lesz...mint nekem. Vehetek hosszabbító kábelt...

• jockas

senior tag

Mivel egy ilyen vásárlásán gondolkozok és olvastam, hogy a jobb első hangfalból jön ki az a kábel, amivel a géphez kell kötni a rendszert, ezért jön az a kérdés, hogy ok...de az milyen hosszú kábel? Arra találtam választ, hogy a hangfalak kábelei milyen hosszúak, de az nem téma...azok elég hosszúak. De erről az "Audio Input" kábel hosszról eddig nem találtam semmilyen adatot, ezért ebben tudna valaki segíteni?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés