Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• tommerr

csendes tag

Pár nap használata után a tapasztalataim:
    Rögtön az elején leszögezném, hogy integrált hangkártyát használok (Soundstorm), így a tapasztalataimat ennek függvényében értelmezzétek.
    A mélynyomó iszonyatosan mély, dübörgő hangot ad ki. Szinte teljesen levettem a hangerőt, de így is érdekes dolgot figyeltem meg. A mélynyomó most a számítógép asztal alatt, a földön van, így nekem, aki ott ülök az asztalnál pont elég hangos. Aki a szobában az asztaltól messzebb van, annak meg még mindig túl dübörgő, valószínűleg azért, mert jobb a ''rálátása'' a mélynyomóra, mint nekem. Úgy gondolom, hogy ha valaki mással is megosztja a helyiséget, akkor ugyanebbe a problémába ütközik. Azt sem értem, hogy miért normális az, hogy a mélynyomót így, szinte teljesen letekerve kell használni. Így kevésbé skálázható...
    A magas hangok szerintem túl magasak. Valahogy a középhangok hiányoznak. Ha szoftveresen felerősítem a középhangokat, akkor meg elég furcsa lesz az egésznek a hangzása, nem túl megnyerő. Szóval az érzéseim meglehetősen vegyesek, kicsit csalódott vagyok. Zenehallgatásra nem nagyon ajánlanám.
    Hogy egy kicsi jót is írjak: néhány játékban olyan hangokat is halottam, amiket korábban észre sem vettem. Iszonyatos hangtartománya van, és a hangok jól megkülönböztethetők, tiszták. Csak bírja az ember gyomra a mélynyomót.

Volna egy kérdésem is: vajon miért nem szól center sugárzóm? Egy tesztprogram külön-külön kiteszi a hangokat a hangfalakra, és azok meg is szólalnak szép sorban. Viszont sem zene, sem film, sem játék közben nem szól a center. ??? Abit RULEZ???
    Vegyek hangkártyát? (Ne már… )

• tommerr

csendes tag

válasz tommerr #211 üzenetére

Hát ilyen nincs. Egy hangfal teszterrel kiderült, hogy tényleg rosszul kötöttem be a hangfalakat. :U Na de miért kell a rózsaszínű dúgót a fekete dugóaljba, a feketét pedig a rózsaszínbe dugni? :Y Vagy csak ez a zseniális abit alaplapnál van így?

• tommerr

csendes tag

válasz Motion_Blur #210 üzenetére

Bárcsak igazad lenne... csak nem erről van szó. Rózsanszín a rózsaszínbe, zöld a zöldbe stb...
    Az alaplapi hangkártyára gyanakszok. Még nem szedtem le a házam oldalfalát, de lehet, hogy bekötési gond lehet?
    (Alaplap: ABIT NF7-S - integrált Soundstorm 5.1-el...) Na lecsekkolom...

• tommerr

csendes tag

Ma én is beléptem a klubba. Mistralban 15290 Ft volt.
    Néhány órás tapasztalatok:
    Kikapcsolt számítógépgép és bakapcsolt hangfal, valamint alacsony hangerőnél német adást fogtam. :Y Persze a fórumot korábban végigolvastam, úgyhogy nagyon nem lepődtem meg. :F Bekapcsolt gép esetén eddig nem tapasztaltam ilyent. A röhej, hogy egy amerikai oldalon agyon dícsérték a vásárlók ezt a hangfalat, aki szídta, az sem a rádiózás miatt. (akit érdekel: http://www.circuitcity.com/rpsm/oid/98329/pageno/1/order/D/sortby/1/order/D/rpem/ccd/productDetailReview.do#tabs )
    A hátsó hangfalakból eddig nem jött hang. Mi lehet a gond?? A windows beállítás stimmel...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés