- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Apple Watch
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
LiteCross91 #563 üzenetére
Örülök, hogy segíthettem!
Kérdésedre a válaszom pedig az, hogy neked egy ilyen kábelre van szükséged (Laptop illetve csak sztereó kimenettel rendelkező hangkártyák esetében.) A csati egyik vége megy a laptopod analóg sztereó kimenetébe, a másik vége pedig a hangrendszer zöld színű bemenetébe. Az X-540-es szett esetében a vezetékes távirányítón található egy úgynevezett Matrix gomb. Ha ezt bekapcsolod akkor a hangrendszer a sztereó jelből kever egy 5.1-es surround-ot. Ezért mondtam, hogy ez nem egy valódi 5.1.
Az asztali PC esetében viszont valódi 5.1-et kapnál, mivel ott 3db teljesen színkódolt kábel segítségével kötnéd össze a hangrendszerrel. Ez 3 külön csatornát jelent, tehát: első jobb és bal, hátsó jobb és bal valamint a Center és Subwoofer csatornái. Így néz ki a hozzá adott kábel (X-530-as rendszerhez). -
Kis zöld izé
senior tag
válasz
LiteCross91 #561 üzenetére
Úgy nézem, hogy a mikrofon bemeneted egyben optikai, tehát (digitális) kimenet is. Tehát ha esetleg van a közeledben valami olyan hangrendszer ami rendelkezik digitális bemenettel, akkor azt a rendszert összekötve a laptopoddal, tudnál valódi 5.1-et elérni (DD5.1 vagy esetleg DTS 5.1-ben, valami szoftveres körítéssel.)
Viszont ha nincs, akkor mindenképpen az X-540-es rendszert tudnám ajánlani, mivel ott egy sima (analóg) sztereó 3,5-es jack átjátszó kábel, na és persze a bűvös Matrix mód bekapcsolásával tudnál 5.1-et létrehozni. De kihangsúlyoznám, hogy ez nem lenne valódi 5.1, mindösszesen egy 6 csatornás surround, mint azt tudjuk nem ugyan az a 2 dolog, de azért talán egy kis érzéki csalódásnak megfelel.
Az asztali PC esetében, valószínű, hogy egy integrált 5.1-ed van. Ebben az esetben a hangrendszerhez kapott zöld, fekete, sárga csatlakozók segítségével tudnád összehozni az esetedben említett zöld, kék, és rózsaszínű csatlakozókkal. Majd az alaplapi hangodat át kell állítani 5.1-re. Az, hogy melyik kábelt, melyik csatiba kell dugni azt az alap típusai válogatják. Általában a zöldet mindig a zöldbe (első csatorna), a feketét a kékbe (hátsó csatorna), sárgát pedig a rózsaszínbe (center/sub). De ez sok dologtól függ.
A nem integrált hangkártyák esetében általában megegyeznek a szín jelölések, feltéve ha nem aranyozottak a csatik. -
Kis zöld izé
senior tag
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
Logi_x530 #558 üzenetére
5.1-es kimenetre lenne szükség. 3db 3,5-es jack kimenetre. Kell neked egy ilyen átalakító, feltéve, hogy a laptopodban van PCMCIA bővítőhely. Ebben az esetben viszont valódi 5.1-ed lehet!
Ez esetben lehet, hogy jobban jártál volna az X-540-es szettel, ott ugyanis van egy Matrix kapcsoló, ami a sztereó jelből csinál egy 6 csatornás surround-ot, ugyanakkor ez sem valódi 5.1, de legalább nem kellene még plusz x ezreket ráköltened, hogy szóljon 5.1-ben a szett. Szóval rossz szettet választottál a laptopodhoz, vagy pedig a fentebb linkelt átalakító. Sok választásod nincs.
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
South Velen #549 üzenetére
A "sok minden függvénye lehet" címszó ezt a tényezőt is tartalmazza! Természetesen!
Amúgy gondolhatod, hogy nem a falak minőségére gondoltam....
-
Kis zöld izé
senior tag
Ja, elképzelhető, hogy megoldja a problémát. Sajnos több ötletem nincs ezzel kapcsolatban... nekem is volt ilyen szettem, de nem pattogott vagy ilyesmi. Pedig a mi házunk nem éppen mai darab a maga 120 évével!
americanidiot:Nem vettem komolyan nyugi!
Tény és való, hogy elég érzékeny ezeknek a kütyüknek a tápjuk. Bár ettől függetlenül személy szerint nekem nem volt még problémám velük, ugyanakkor el is adtam az X-530-at, az X-540-et pedig jövő héten ajándékozom oda a kis unokahúginak!
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
South Velen #542 üzenetére
Kicsit lehetnél segítőkészebb kedves kolléga!
-
Kis zöld izé
senior tag
Erről már volt szó a topicban! Ez a probléma háztartástól függően jön elő.
Lehet, hogy az elektromos hálózat öreg vagy bármi más is lehet a probléma.
Esetleg megpróbálhatnád egy olyan fali aljzathoz csatlakoztatni a cuccost, ami nincs közvetlen hálózaton a nagyobb teljesítményű fogyasztókkal. Esetleg egy [Belkin túlfeszvédő]használata is javasolt lehet, de ha van villanyszerelő ismerősöd akkor érdemes lehet tanácsot kérni tőle. A rádiózós problémával kapcsolatban pedig csak annyit, hogy állítólag a hangfal kábeleit le lehet szigetelni ott ahol csatlakoznak az erősítőbe. Sokan mondják, hogy a kábeleket, a csatlakozóktól számítva kb. 10 cm hosszan körbe kell tekerni mondjuk alufóliával és akkor megszűnik ez a jelenség. De mondom ez sok minden függvénye lehet. -
Kis zöld izé
senior tag
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
Gabson730 #532 üzenetére
4db RCA kimenettel rendelkezik + egy 15 tűs D-Sub csatival! Itt egy [kép] a sub hátsó részéről!
Valamint általában az összes 6 csatornás hangkártyánál le vannak osztva a kimenetek páros csatornánként. A komolyabb hangkártyák között előfordulnak olyanok, amelyeken csak digit kimenet(tek) található(ak)! -
Kis zöld izé
senior tag
válasz
[HUN]-Kisa #523 üzenetére
Én tapasztalatból az X-530-as X-540-es szettet ismerem véleményem szerint kategóriája egyik legjobbja!
Ha nem akarsz zsákbamacskázni akkor az X-530-as, esetleg körbenézhetsz a Creative hasonló kategóriás üdvöskéi között. Azzokkal sem járhatsz túl rosszul!
Vagy pedig gyűjts hozzá egy picit és nevezz be egy Genius 5005-re...
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
[HUN]-Kisa #521 üzenetére
Elviekben pár fokkal jobban kellene szólnia, de az nem azt jelenti, hogy szebben is szól. Passz... ezt a szettet még nem hallottam szólni.
Viszont van hozzá távirányító!
Mennyit szánnál rá?
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
[HUN]-Kisa #518 üzenetére
Az relatív, hogy kinek mi a hangos?!
Ha közepes hangerőn hallgatod akkor talán még szépen is szólhat, de ebben a kategóriában a hangos mellett felejtős az, hogy szépen szóljon. Nem árt alá egy normális hangkártya sem! Alaplapi recsegő nem a legideálisabb neki. De egyébként csak ajánlani tudom. Kategóriájában az egyik legjobb!
-
Kis zöld izé
senior tag
Tudom, hogy sok dologtól függ.
Ezt csak azért jegyeztem meg, mert én is egy kb. 120 esztendős parasztházikóban lakom. Az elektromos hálózat sem mai darab (több tíz éves).
Ugyanakkor volt már jópár Logitech szettem is, illetve van pár fajta a mai napig is, de soha nem tapasztaltam rádiózós problémát, sem pedig pattogást egyik szettnél sem. Ismerősöknek is vannak Logi cuccai és náluk sincs ilyesfajta probléma, annak ellenére, hogy nagyon sokan panaszkodnak, ezekre a hibákra.....
-
Kis zöld izé
senior tag
Az X-530-as tápja elég érzékeny egy szerkezet. Haq esetleg van rá lehetőséged akkor próbáld egy olyan fali aljzathoz csatlakoztatni a szettet ami nincs közvetlen hálózaton a hűtőszekrénnyel és egyéb hasonló nagyobb teljesítményű dolgokkal, majd ezt követően jöhet a túlfeszvédelem. Ha esetleg van az ismerőseid között villanyszerelő, akkor érdemes lehet tanácsot kérni.
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
evilspirit #506 üzenetére
Tökéletes!
Bocsi a drágábbik linkért, de hirtelen ez jött a képbe!
egyébként aki szereti a Logitech cuccokat annak ajánlanám figyelmébe az X-620-as 6.1-es cuccot. [X-620] Volt nekem is ilyen szettem, X-FI-vel használtam 6.1-ben és azt kell mondanom, hogy kategóriájában szép és telt hangzása van. Egy olyan 15nm-t tisztességesen betölt.
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
evilspirit #503 üzenetére
Ja és legközelebb légyszi, használd a link gombot!
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
evilspirit #503 üzenetére
Ezt a hangkártyát verd ki a fejedből sürgősen!
Inkább [Terratec Aureon 5.1] vagy [Trust SC5250]. A Genius gonolatát mélyen vesd el! Annál még az alaplapi is jobb!
Vagy esetleg még az Audigy SE.... Ezek még az olcsó, de jó kategóriába sorolható kártyák. De vannak azért drágábbak is, mint például ez a [Razor Barracuda 7.1] vagy [Asus Xonar D2X]! Válogatni lehet, de természetesen ehez a hangfalszetthez bőven elég egy olcsóbb kártya, de semmi esetre sem a Genius. Fogadd meg a tanácsomat és ne sajnálj 5-7k-t egy hangkártyára. Nem fogod megbánni!
Vagy nézz fel az [apronetre]!
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
evilspirit #499 üzenetére
Bazze!!!
Mivel látatlanban nehéz segíteni, ezért csak azt tudom tanácsolni, hogy gondolj át mindent logikusan. Nem kerülte-e el a figyelmedet valami apróság. Ha nem sikerülne megoldanod eme rettentő bonyolultnak tűnő problémát, ez esetben következő lépésként, belátogathatnál egy hozzád legközelebb eső számtech. boltba és vehetnél egy hangkártyát!
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
evilspirit #497 üzenetére
Ugye nem a Winfos hangszóró beállítása van 5.1-re állítva? Mert azzal szart sem érsz! Hanem a hangkártya szoftverében állítsd át 5.1-re! Valószínűleg azért szól csak az első két hangszóró, mert nincs 5.1-re állítva. A középső jack kimenet csatija milyen színű? Milyen típusú az alaplapod?
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
evilspirit #495 üzenetére
Értelem szerűen állítsd 5.1-re, majd nézd meg, hogy a hangchipped drivere, melyik színbe melyik csatornát kéri. Általában a zöld (Front)az első csatornáké, a kék(Line In) a hátsóké, és a rózsaszínű(Mic) pedig a center és sub. Persze a jack csatlakozók színe az alaplaptól is függ. Nézd át a driveredet esetleg lehet, hogy meg kell cserélned szoftveresen a csatornákat, illetőleg ehez át kell dugdosnod a jackeket is. Mondjuk a a fekete csatit a rózsaszínűbe kell dugnod,a narancssárgát pedig a kékbe.(Ez csak egy példa!) Alaplap válogatja, hogy milyen beállításokkal lesz megfelelő. Már csak ebből kifolyólag is jobb egy hangkártya, azzal valszeg jó lenne. bocs a zagyva hsz.-ért, de sietek.
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
becks007 #484 üzenetére
Rengeteg különbség van!
Pláne egy alaplapi chip esetében. Bár az Audigy driverére sokan panaszkodnak, de szerintem teljesen jól használható. Hallható különbségek vannak.
Azt kell eldönteni, hogy mire akarod használni a szettet. Ha csak átlag felhasználásra kell és nem vagy vájtfülű akkor elegendő lehet az alaplapi is. Viszont ha zenére és filmre kell akkor Audigy. Ha még jobb minőséget akarsz kihozni a szettből, játékra, filmre és zenére kell akkor viszont X-FI! Neked kell eldönteni!
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
evilspirit #482 üzenetére
Próbáld ki, de szerintem mihamarabb szerezz be legalább egy Audigy-t! Hidd el, hogy megéri! Pláne 5k-ért és vadi új!
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
evilspirit #480 üzenetére
Addíg amíg nem hallod egy normális hangkártyával, addig jó lesz!
Szerintem egy Audigy SE kártyával is jobban szólna...
[Audigy SE] vagy pedig [X-FI Xtreme Gamer] Én az utóbbit, javasolnám, de ha nem szeretnél túlzottan sok pénzt hangkártyára szentelni, de azért többet és tisztább,valamint jobb hangképet szeretnél kihozni a szettből, akkor számodra talán még az Audigy SE is jobb mint a SoundMax. Szerény véleményem szerint. Nézd meg a linkeket, mert jó áron kínálják mindkét kártyát!
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
bangyika001 #438 üzenetére
Gondold el ezt a nagytesóval Z-5500-al.
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
spider910826 #428 üzenetére
Azt semmi képpen nem mondanám hogy a Crea szarabb.Ez szubjektív dolog,de sztem a Z-3 erősebb mint a P-380-as.Az hogy a hangképe melyik szettnek tisztább az megint csak szubjektív.Szóval hagyatkozz a hallásodra és a körülményeidre.Szvsz...
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
zöldbagoly #424 üzenetére
Kellemes párosítás lehet ez az együttes.1/2 hangerőn még dinamikusan fog muzsikálni az garantálva van.
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
spider910826 #425 üzenetére
A kérdés az hogy mennyit szánnál rá és hogy milyen igényeid vannak?!Ideális választás lehet ez is meg az is.Ezt neked kell eldöntened.Lényegében ha szar az mp4-ed minősége akkor kurvára mindegy hogy melyiket veszed.Szvsz...De sztem talán egy Z-3-as inkább jó választás mint a 230-as bár ez is relatív.
-
Kis zöld izé
senior tag
Jah,befogtál vmi FBI-os adást
Állítólag az 530-as és 540-es típusok szoktak ilyen extra rádió állomásokat befogni.Próbáld ki a nap különböző szakaszaiban hogy akkor is csinálja-e!?Esetleg vmi rádió adó torony található-e a közeletekben vagy bármilyen antenna erősítő,mert ez okozhatja a problémát.Van egy ismerősöm neki is szokot néha közvetítést adni a holdról
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Milyen videókártyát?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Sorozatok
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Napelem
- Motoros topic
- További aktív témák...
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest