- One mobilszolgáltatások
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Puma K
nagyúr
válasz
focvis #216022 üzenetére
Ne már milyen benzin hiány?
Előző héten benéztem a 20 lábas konténerbe a cégnél amiben a kertészeti eszközök vannak.
Nem csak a fűnyíróból de még a generátorból is folyik a benya... ha nem lesz nafta jövőhéten, akkor azt fogom felitatni ronggyal és facsarom a verda tankolónyílásába
-
Puma K
nagyúr
"Összeállt a japán ellenállók csapata a hagyományos motorok megmentésére"
"A Toyota vezetésével a Subaru, a Mazda, a Kawasaki és a Yamaha Motor közösen fejlesztenek majd szintetikus üzemanyagokat, valamit biodízel, illetve hidrogén üzemű motorokat."
"A Toyota egyértelműen hisz abban, hogy az olyan megoldások, mint a hidrogén fontos szerepet fognak játszani a fenntartható jövőben, még ha a hidrogénhajtás ötletét, a Tesla vezérigazgatója Elon Musk korábban „elképesztő ostobaságnak” minősítette."
Forrás: [link]
-
-
Puma K
nagyúr
tboldi minden rendben a gépparkkal? Mosonmagyaróvár is. Suzuki is.
Ittas lehetett a magyar nő, garázsajtónak, majd egy parkoló autónak ütközött
-
Puma K
nagyúr
válasz
Ziyan #215675 üzenetére
Nekem a BMW E39-nél a kézifék az év első felében télen befagyott... Ráadásul lejtős helyen álltam meg párhuzamos parkolással. Így jó volt ott hintáztatni az autót, hogy engedjen már ki a kézifék...
Előző hónapban cserélte a szerelő a 20 éves jobbos bowden részt, mert az egy kicsit be is volt rohadva és egy kicsit be is fogott amiből nem vettem észre semmit...
-
Puma K
nagyúr
Úgy tűnik a G Mergás ipse bevett szokása volt az egyirányú utcába behajtás mert a közelben lévő kapun be is hajtott.
Szerintem ezért cseszhette fel magát, hogy idáig elment, mert hogy eddig mindig ott be tudott menni és csak -valószínűleg a saját nézőpontja szerint- csak egy kis távon kell szabálytalankodnia.
Az meg az ő világában ebben a formában belefér.... Csak most meg nem fért bele...
-
Puma K
nagyúr
válasz
Petyyyyy #215517 üzenetére
<<- ezt honnan szedted? Winnerhun smiley gyűjteményes oldala megszűnt...
-
Puma K
nagyúr
Hmmm a jó öreg metró. Egy esős napon árad az ázott kutyaszag
Több éven keresztül voltam BuszMetróVillamos user. Imádtam
Főleg azokat az agyagedényeket szívleltem, akik hátizsákkal szállnak fel és nem veszik le a hátukról a tatyót és adott esetekben jól oldalba-háton-vállon-fejen verik az álló-ülő utastársaikat...
Volt nem egy amelyiknek megemlítettem, hogy na. De volt amelyiket megrángattam hogy ember vedd már észre magadat mert már velem együtt a sokadik embert vered hátba-oldalba-karon és ha már nem megy az értő olvasás amire adott kitett táblák-ragacsok hívják fel a figyelmet hogy a kezedbe vidd a táskádat-kátizsákodat utazáskor... akkor vannak ábrák is ám amik lehet átmennek nálad is.
Hozzáteszem én is hátizsákos arc voltam
A másik kedvenc meg:
-
Puma K
nagyúr
válasz
Tsebacsi #215411 üzenetére
Csak valami rendes kipuffal szerelt E39 540i hangját rakasd rá, mert csóró elvérzik az őzgida szellentgetésével. Nem kérdés, hogy a motornak jó hangja van de a másik végén már kacarászok a recsegésén.
Majd csinálok az enyémről indításkor videót milyen hangja van. Az előző tulaja az 520i sor 6-jának nem érezte méltónak a 2 lekonyuló kis pity-puty csövecskét, ezért tetetett rá másikat amivel már jobban szól a végén is.
-
Puma K
nagyúr
válasz
stickermajom #215364 üzenetére
+1 a házra.
-
Puma K
nagyúr
Én a hűtőrácsok méretén (és formáján) vagyok kiakadva.
Értem én, hogy az 1936-os ős soros 6 hengeres benzinesen az volt... de az egy teljesen más formavilágú autó volt.
Most meg vannak olyan vesével ellátott szerencsétlen BMW-k amik vagy hódra emlékeztetnek vagy akkora a vese mint egy villanyos olajradiátor...
-
Puma K
nagyúr
válasz
MasterMark #214800 üzenetére
Ez nekem úgy néz ki mint egy csajos körömlakk
Ha nőnek lenne az autó, akkor azt mondanám, hogy legyen ez a bronz-barna-hígított tortabevonó barna
-
Puma K
nagyúr
válasz
stickermajom #214781 üzenetére
Nekem az automata fényszóró a kezemben van így esetemben mindegy, hogy régi vagy új autóval közlekedem mert én mindig indítás után és elindulás előtt már kapcsolom is fel
Ezt az nincs kikapcsoló állás témát meg ablaktorlőre automatikusan felkapcsol nem tudtam
Anno kamionos ismerős akivel elkezdtem a vezetést ő mondta, hogy a fényszórók felkapcsolása az elindulás előtt semmi be nem kerül. Cserébe te nappal is jobban észrevehető vagy és a fényvisszaverő felületeket is jobban kiszúrod így magadat segíted bármilyen helyzettel is találd szembe magadat.
-
Puma K
nagyúr
válasz
6030D #214779 üzenetére
Mennyiszer fantáziáltam arról, hogy de jó lenne egy gallytörőrácsos terepjáró aztán az ilyen majmokat kicsit meg kellene tolni, de csak annyira hogy érezze a törődést
Én azokat bírom akiknek szólnak és vérig vannak sértve, hogy mi a manóért villognak nekik. Mert se kép se hang az adott közveszélyes versenyzőnél aztán le sem esik nekik hogy mi van mert nem ismerik az óracsoportok körülötti hieroglifákat
Ennek még rács sem kellene az elejére és vígan lehetne tologatni vele
Bár... ezzel meg fogócskázni kellene, mert ez elől mindenki és minden lehúzódik... hacsak nem látássérült az adott páciens és úgy vezet...
-
Puma K
nagyúr
válasz
Tsebacsi #214776 üzenetére
Tegnap mikor indultam Bp-ről Miskolcra, akkor a rádióban a zenekérős részen (akkor még az ment és nem a technoparty a telefonomról a fejegységre csatlakozva
) a zenekérés mellé még megemlítette az adott honfitársunk, hogy az autópályázók, de úgy mindenki jó lenne ha kapcsolna lámpát ebben a szakadó esőben...
Szomorú, hogy erre külön fel kell hívni a figyelmet a rádióban egy zenekérő blokkban...
Az ilyen emberekkel mit lehetne csinálni? Mert a buksi simogatás és az enyje-benje szerintem ezen a szinten már nem elég...
-
Puma K
nagyúr
válasz
szabonagyur #214773 üzenetére
Errefele tegnap voltam.
Budapest felől érkezvén az E79/M30-ról kanyarodtam a 304-esre. Szerencsémre az M30-as szakaszon nem tapasztaltam hasonlót. Viszont rendesen szakadt az eső... komoly bajt is okoztak volna na akkor csinálják ezt a mutatványt.
Amúgy durva, hogy 17 órakor a Bp-re visszaérve az M0-án milyen dugók-araszolások vannak...
Szerencsére én csak szemtanúja voltam ennek és nem résztvevője...
-
Puma K
nagyúr
válasz
szőröscica #214657 üzenetére
Korlátozottak a lehetőségek a választható autókat illetően.
A Hyuandai Ioniq ugyan benne van a listában mint opció, de a formája nem tetszik. -
Puma K
nagyúr
válasz
szőröscica #214593 üzenetére
Az elmúlt hetekben elkezdtem nézegetni a lehetőségeket: [link]
Pont a mostani számháború miatt... Nem tetszik. Lassan 600 Ft az a qrva benzinTudom-tudom ez női autó
de egy jó színnel vagy esetleg fóliával és feketére fóliázott króm részekkel egész fickóssá lehet varázsolni
Mondjuk a csomagtartója az kritikán aluli, hogy alapból 340 liter... és a 160 km/h-s korlátozás sem szimpatikus... de még egyelőre úgy is mindegy, mert csak nézelődöm...
-
Puma K
nagyúr
válasz
szőröscica #214083 üzenetére
Rejtett hiba...?
Jó mondjuk belegondolva ez így nem állja meg a helyét
Reggel volt nekem még mikor írtam... aztán beütött a halántékimpulzus
-
Puma K
nagyúr
Kis érdekesség:
Mercedes-Benz 190E City
Kis kompakt Mercedes az A osztály előtt? Hivatalosan nem volt ilyen, de aztán mégis.
-
Puma K
nagyúr
válasz
Puma K #213768 üzenetére
ДТП тягач Volvo со зверскими тормозами ::Crash:: Volvo Truck with amazing brakes - videó
már 2014 körül sem voltak rosszak a Volvo kamionok...
ráadásul lejtőn jön lefele haladós tempóval.
-
Puma K
nagyúr
válasz
#89309696 #213765 üzenetére
Amikor eltűnik a fehér kombi hátulja, de már fékez a segédrendszer, akkor szabályosan kiment minden vér a kezeimből-lábaimból még így ültő helyemben is...
-
Puma K
nagyúr
válasz
Vismajor01 #213642 üzenetére
A képen milyen autó van?
-
Puma K
nagyúr
Videó is van a cikkben:
-
Puma K
nagyúr
válasz
stickermajom #213609 üzenetére
Félreérted, itt nem erről van szó.
Ezek az autósok ezekre nem figyelnek. Azt sem tudják rendszerint hogy hol vannak és merre is kéne tovább kanyarodni... meg melyik sávba...
Nem hogy még erre ügyeljenek és figyeljenek.
Gyakorlatilag pont hogy a legnagyobb kék-piros vagy kék-kék villogós blokkolók szoktak lenni azzal hogy bénáznak a helyezkedéssel vagy pont a nem helyezkedéssel hogy azok akik sietnének el tudjanak menni az adott szakaszon..
-
Puma K
nagyúr
válasz
MasterMark #213607 üzenetére
"Ettől is már kb. én érzem magam hülyének."
Ilyen helyzetekben én is így érez magamat...
Igyekszek úgy helyezkedni, hogy ne akadályozzak senkit... ehhez képest mit látok?
Van aki még azért a 40-50 cm-ért hogy előrébb legyen és ő is álljon ugyan úgy a dugóban, még kb képes a gyalogosokat, babakocsisokat, bringásokat és miegymásokat letolni-korlátozni... csak hogy az adott versenyző előrébb legyen...
-
Puma K
nagyúr
Itt a nő előtt már állt más autó a pirosnál sorakozva. Ő nem tudom hanyadikként érkezett.
Itt hagyott ekkora helyett.Van mikor -szintén nők- fél autónyi helyet hagynak... de kb rendszeresen látok ilyet munkába menet és hazafelé.
De miért?
Ez valami új KRESZ szabály?
Miért gondolja hogy ez így rendben van?Még csak az sincs ilyenkor hogy az első lenne és a lámpát nem látná rendesen ha vonalhoz állna... ezeknél az eseteknél mindig legalább a második vagy sokadik várakozó...
-
Puma K
nagyúr
Menet közben tempónál bevágnak eléd, de mikor áll a sor és vannak akik teljesen indokolatlanul másfél autónyi helyet hagynak maguk előtt pl egy piros lámpánál várakozva azok elé nem ugrik be senki... (persze nem mintha baj lenne hogy nem tolakodnak az ember elé)
Múltkor láttam egy ilyet hogy a Hungária körúton egy nő vezetett valami francia-olasz márkájú anya csapatszállítót...
A nő másfél autóra állt meg az előtte lévőtől... megállt, majd hátra fordulva-kicsavarodva jó kedélyűen beszélt a hátul ülő gyerekekkel... közben persze a féket nem nyomta és elkezdett elég lassan hátrafelé gurulni amivel egyre nagyobb lett a hely előtte. Majd a mögötte lévő jelzett neki, hogy álljon már meg mert gurul hátra. Ezen már felhúzta magát a nő.
Egy autós kiszúrta, hogy másfél autónyi hely van emberünk előtt és az adott idő közben növekszik... beröppent a helyre... Teljesen befért bármiféle gond nélkül... szóval gondolhatjátok mekkora helyet hagyott.
A nő olyan vérszemet kapott, hogy elkezdett a seggébe mászni a beugrott autónak meg kb dagadt az ér a nyakán olyan vörös fejjel elkezdett üvöltözni... a gyerekek meg sírtak az autóban...
Addig semmi problémája nem volt a világgal, aztán hirtelen vadállat lett...
-
Puma K
nagyúr
válasz
tboldi #213329 üzenetére
Nálam is ez van... Mikor a 190-es Mercim meglett, akkor egy csomót láttam jönni-menni.
De mikor az E39-es Bömös lett akkor meg abból lettem úton-útfélen.
Kb olyan mint a GTA-ban az utcán szembejövő autók... amelyik autóba beleülsz és éppen azt használod az fog többségében szembejönni
-
Puma K
nagyúr
válasz
MC Pite #213107 üzenetére
A lépcsőshátú kialakítás még mindig egy személyautó forma.
Emberek és csomagjaik utaztatására. Hoztam 3 példát amivel szemléltettem, hogy a fosabbúl pakolhatóság sántít. Persze hogy nem fogsz tudni berakni egy mosógépet.
De nem is teherszállításra van kitalálva a személyautó...
A hullaszállító formát meg meghagyom másoknak.
Régebben amíg nem volt millió és egy formája annak hogy miként jusson el egy nagyobb méretű vásárlás-rendelés pl egy konyhagép esetén addig megértettem hogy van előnye a kombi formának és nincs költséghatékonyabb módja annak hogy haza vigyél bármit is.
De már több éve van rá mód, hogy házhoz szállítással vagy futárszolgálattal ezeket a méretesebb dolgokat hazajuttasd. Sőt a helyére is rakasd pár ezer extra forintért.
-
Puma K
nagyúr
válasz
Pfiucska #213098 üzenetére
Ilyen szempontból értelemszerűen korlátoltak a lehetőségek a lépcsőshátúnál. De ez még mindig egy személyautó és nem teherszállító.
Én viszont azt tudom a magam részéről, hogy most már hasonlókat saját autómmal nem szállítok. Arra ott a céges dobozos vagy bérlek egyet ha éppen nem elérhető. Esetleg kérek szállítást
A fosabbúl pakolhatóságra húztam fel a szemöldökömet
-
Puma K
nagyúr
válasz
tboy93 #213093 üzenetére
"... fosabbul pakolható autó nem nagyon létezik"
Wat.
Most már jó pár éve az akkori W201-es 190-es Mercim ~450 literes csomagtartójába 3 fős konyhabútor beépítő brigád komplett cuccát pakoltam be koppig minden helyet kihasználva, úgy hogy a csomagtartónak csak a teteje nyílik... pedig volt ott dekopírfűrész, akkus csavarbehajtók, ütvefúró, gérvágó, merülőfűrész vezetősínnel, vízmértékek, beépítendő anyagok stb-stb mindegyik szerszám a saját hordozódobozában.
A mostani E39-es 520i-be meg 4 felnőtt ember 2 éjszaka, 3 napnyi cuccát pakoltam be két darab két személyes sátorral és felfújható matraccal együtt bármiféle gond nélkül.
Haveromék úgy vettek autót az asszonnyal, hogy vitték a babakocsit is magukkal az akkori S40-es Volvóval és a Toyota szalonban a lépcsőshátú 1.8-as hibrid Corollába befért meg még ami táskát szoktak vinni magukkal a babának és maguknak azt kitömve törülközőkkel és ők is mindent el tudtak pakolni...
-
Puma K
nagyúr
válasz
tboldi #212930 üzenetére
A Wallis Motor Dunánál mikor az E39-el voltam a légzsákellenőrzés miatt, akkor olyan csajok mászkáltak blúzban, szoknyában, harisnyában és magassarkúban hogy az ember vérkeringését helyrerakták már a puszta látványukkal is
Lehetett volna kérni üdítőt meg kávét, de inkább nézegettem... a kocsikat
-
-
Puma K
nagyúr
Urak,
itt élt valaki az E.ON E-flotta szolgáltatással?
Vagy tervben van?A listában lévő Peugeot e-208, Volkswagen ID.3 és az Opel Mokka-e elég szimpatikus járgányok
bár még egyiknek sem olvastam-jártam utána hogy milyen a gyakorlatban
-
Puma K
nagyúr
válasz
aero. #212215 üzenetére
Egy csöppet fickósabb felhördülésre számítottam
mert ez így tényleg olyan mint amit az M-es PNV-kre szoktak rávágni ilyen AMG Mercis összehasonlító videóknál, hogy egy őz szelelget az erdőben
Pedig a motor szépen morog csak szerintem a kipuf karcsú. Ebben az esetben ez a full gyáriság átka
-
Puma K
nagyúr
-
Puma K
nagyúr
válasz
rbalint88 #212067 üzenetére
"Megjartuk Erdelyt egy olyannal, odafele meg full el volt lustulva, de hazafele megtaltosodott a lehetosegeihez kepest
"
Tehát kifele végig rosszul ment visszafele lejtőn lefelé meg jobban
Ez valami hasonló lehet, mint az osztrák üzemanyaggal kevesebbet fogyaszt az autó. Jam kifelé emelkedőn mész vissza lejtőn#JustKárpátMedenceThings
#tévedésjogátfenttartom
-
Puma K
nagyúr
válasz
stickermajom #211984 üzenetére
Az meg a másik...
múltkor egy nap 1-1 ment mögöttem... rossz volt bele-bele pillantani a középső tükörbe...
-
Puma K
nagyúr
válasz
szabonagyur #211968 üzenetére
Az ilyen méretű vesékkel mint ami már ezen a típuson van a BMW megcsinálta önmaga karikatúráját... de persze mindent a kedves kínai vevőkért, akik meg imádják ezt a förmedvényt csodálni...
-
Puma K
nagyúr
válasz
hacki87 #211736 üzenetére
Pár hete láttam egy kombi Audit aminek konkrétan az egész segge korom fekete volt... parkettázta rendesen és olyan füstöt okádott mint egy mozdony... undorító volt
Szintén pár hete késő este egy teljesen kulturáltan közlekezdő nem túl régi és látszólag rendben lévő dízel Passat mögött mentem a Pasarétin, de olyan orrfacsaró-köhögtető volt mögötte menni hogy inkább félre álltam és megvártam amíg elmegy... nem tudom mi volt vele, de konkrétan vállalhatatlan volt lehúzott ablakokkal és nyitott napfénytetővel...
-
Puma K
nagyúr
válasz
szőröscica #211732 üzenetére
Hát. Nálam az E39-ben már cserélve van a generátor (tavaly) és a szivattyú is (idén)...
Egyszer Gyenesdiásra suhantunk lefelé Budapestről aztán az autó azt mondta Siófoknál, hogy ácsi. Akkuról ment az autó és fogyott a szufla... elkezdte lekapcsolgatni a fogyasztókat
2200-2600 fordulat között vett fel töltést a generátor...
Aztán egyszer meg mentem volna haza munkából mire a lelkem elkezdett bólogatni... nézek hogy ezt meg mi lelte... hát üzemanyag-szivattyú...
-
Puma K
nagyúr
válasz
szőröscica #211729 üzenetére
" Es csak egyszer rohadt le.
"
Csak nem a generátor mondta be az unalmast...?
-
Puma K
nagyúr
válasz
Tsebacsi #211215 üzenetére
Haver tavaly vett egy 2019-es gyártású Toyota Corolla 1.8 hibridet. Az asszony döntöttel el a színét
És hogy lépcsős hátú legyen, mert neki nem tetszik a "koporsó szállító kombi"Vásárláskor vitték a babakocsit a szalonba és elfért a lépcsős hátú Corollában...pár pillanat múlva már mentek is intézni a papírokat
-
Puma K
nagyúr
válasz
Tsebacsi #210402 üzenetére
Olyan oltári örökítőanyag Szuzukisokkal, Hondásokkal és Tojotásokkal találkoztam idén, hogy a PNV-s, Mercédeszes és Áudis agyagedények hozzájuk képest kismiskák
Nálam a visszatérő démon az a Tojota Korola E150 és a Honda Ciccmicc 8. generációs hecsbek
Beütött a PTSD ahogy ezt elolvastam: "kolbászzsír színű ufocivicben a némber"
-
Puma K
nagyúr
-
Puma K
nagyúr
válasz
focvis #210343 üzenetére
"Pályán 180 a megnyugtató számára, tötyörgésnél nézi, hogy jobbra hol férni el."
Le a kalappal a feleséged előtt. Ezt némely haverom nem tudja... úgy kell kérdezgetni meg mondani nekik, hogy nézzék már...
Sportoláskor főleg járom a tekintetemmel a tükröket meg nézek is a szememmel, de olykor kell a segítség hogy tudjam tartani a tempót... de ezek a semmirekellők ilyenkor meg csak nehezékként vannak az autóban
-
Puma K
nagyúr
válasz
Vismajor01 #209393 üzenetére
Neh most komolyan...?
Egy számtech oldalon ilyet leírsz, hogy nem tudsz valamit lefordítani?
The 7 Best Browser Tools to Translate Web Pages - link
The 8 Best Mobile Translation Apps to Convert Any Language - link
Az internet nem csak a közösségi médiák miatt létezik...
A neten előbb a tudás volt fent aztán jött a hülyeség is...
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- TCL LCD és LED TV-k
- War Thunder - MMO Combat Game
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Mobilinternet
- További aktív témák...
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD+ 2TB HDD
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest