- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- iPhone topik
- Akciófigyelő: Elindult az Ulefone nyári promóciója
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
PGee
tag
Nah, leszedtem a 3.8.1-es Knoppixot... Most is arról tolom (LIVE-cd)...
Nekem most is bejön a cucc... Egyébként ez is Debian alapú... A multiboot-al még mindig gondban vagyok... majd holnap prószálok vmit csinálni...
Egyébként hallottam vmi olyasmit, hogy a winfos nem szereti, ha nem ő van az első partíción... Ez lehetséges? Lehet, hogy ezért állt le mútkor az indulásnál azzal a furcsa hibával? Nem nagyon szeretném elveszteni a win-es dolgaimat, szal vmi 100%-os megoldás kellene a multiboot-hoz...
Lehet, hogy bennem van a hiba (sőt szinte biztos), de mióta megszívtam a Lilo-val kissé félek a dologtól... -
PWR
aktív tag
hat ez nekem gyanus, hogy a windoz halt meg. A bootmanager mast nem csinal, mint a betöltest inditja el. Az nem lehet, hogy a win is több particion volt es esetleg a Linux telepitesekor a particiok at lettek szamozva? A particionalo erre fel szokta hivni a figyelmet.
En megprobalnam külön a windozt helyrepofozni a bootcd-vel es ha mar müxik, akkor ujra nekiesni a lilo-nak. -
PWR
aktív tag
Hello, en dual bootot Linuxos bootmanagerrel oldom meg. Lilo-ban mindössze ez a ket sor kell az /etc/lilo.conf-ba a windoz bootolasahoz:
...
other = /dev/hda1
label = windows
A hda1 a primary master elsö particioja, ha itt van a windoz, akkor ezt kell beirni, ha mashol, akkor a hda1-et kell modositani.
Termeszetesen grub-al is meg lehet oldani, en egy ideje nem hasznalok grub-ot, de ott se sokkal bonyolultabb.
Ha van mar fent lilo-d, akkor ezt probald meg. A lilo.conf szerkesztese utan le kell futtatni a lilo-t: /sbin/lilo
Miert pont Knoppix? Azt inkabb live cd-nak hasznaljak ha jol tudom es nem szoktak telepiteni. Ha kezdö vagy, valamilyen rpm-es disztro (suse, mandriva), ezek könnyen telepithetöek, konfiguralhatoak.
Üdv: PWR -
ezek amiket írtak jók vagy xp cd butul konzolba beír: fixmbr majd bebutulod cd-ről a knoppixot. majd konzolba beírod. dd if=/dev/hda3 (na igen ha hda akkor hda ha sda akkor az sda /mnt -ben és aztány egy szám, hogy melyik partició annak a száma. pl. nekem 3 partició c, d, és a linux akkor nekem hda 3 mert uhut használok de ha suse akkor sda (tuttommal pliz linuxguruk javítsatok ki ha noincs igazam) az tán mellé spész: of=/media/floppy/bootsek.lin bs=512 count=1tehát egyben:
dd if=/dev/hda3 of=/media/floppy/bootsek.lin bs=512 count=1
akkor most fllopyra kiírt egy filet. azt bemásolod gyökér c és a boot.ini szerkeszd így:
c:\bootsek.lin=''Knoppix Linux'' a legalsó sor a boot.ini -ben. én így töltöm az xp-t és a linuxot. ez a wines bootprogi.
forrás: Bővebben: link -
sidhe
tag
a debianhoz is van kde... apt-get install kde
es szvsz a debiannal jobban megsimered a linuxot, de te tudod.
az nalam is elofordult, (eloszor lilo-val probalkoztam a fenti osszeallitasnal), akkor elindult a win, hogy inkonzisztencia, de lecsekkolta a vinyot, es utana ment tovabb...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hálózati / IP kamera
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- iPhone-t használók OFF topikja
- Fujifilm X
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Monitor hiba topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- BMW topik
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Nintendo Switch Pro Controller (18000 Ft / db)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest