- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Telekom mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- A fejlődő országokban jobban bíznak az emberek az AI-ban
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
Hirdetés
-
Mobilarena
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fenyő
őstag
válasz
kislaci #1372 üzenetére
Akkor telepítsd az exfat-fuse/utilst.
-
Fenyő
őstag
válasz
kislaci #1370 üzenetére
Fat32 is jó lehet, ha nem gond, hogy 4GB-nál nagyobb méretű fájlt nem tud kezelni (ill. maga a pendrive nem nagyobb 32GB-nál), ellenben a win9x és 2k/XP is tudja majd kezelni a pendrive-ot, exfat-ot a Win Vista SP1-től tudja (egyébként a live telepítők is fat32-es fájlrendszert használnak).
-
Fenyő
őstag
Nekem pl a videófeliratok voltak problémásak Cinnamon alatt (szintén asztali gép), konkrétan az srt-ét az istennek sem jelenítette meg, xfce-vel meg ment mindenféle hókuszpókusz nélkül.
Speeedfire: Most nézem, hogy elírtam az ablakkezelőt, mert lxde-re gondoltam (ami obenbox-ra épül, fura volt miért emlegeted, hogy cinnamonra épül), de lmde-et írtam, ami egy disztribúció, hiába egy betűn sok múlhat.
-
Fenyő
őstag
válasz
Speeedfire #1350 üzenetére
Nem is memóriafogyasztás a fő bajom vele (bár egy lmde boot után (ami kb fél perc) 100 megát kajál csak be, de az xfce is 200 alatt marad), hanem, hogy erős proci és vga is kell neki, különben lomha, döcögős az egész.
-
Fenyő
őstag
Nekem az xfce (és az lmde) a kedvenc ablakkezelőm, gyors, logikusan felépített és könnyen kezelhető, conky amúgy hibátlanul megy rajta. Mate vhogy a senki földjén van, lassú gépekhez nem elég lájtos, a csilivilit kedvelőknek meg nem elég tetszetős, a cinnamon szép, bár nekem nem annyira könnyen átlátható az elrendezése mint egy xfce-nek, de a fő bajom mégiscsak az erőforrásigénye.
-
Fenyő
őstag
válasz
Speeedfire #1341 üzenetére
Pendrive-val próbáltad? Sok (főleg régebbi) asztali gépnél gyakori bug, próbáld meg dvd-ről feltenni, azzal nem szokott gond lenni.
Más, megjelent a 17-es Mint XFCE RC verziója, reméljük hamarosan jön a végleges. -
Fenyő
őstag
Megtaláltam az xfwm4 parancsot kellet kiadni a terminálba és visszajöttek az elvesztett funkciók, reméljük nem jön többször/gyakran elő...
-
Fenyő
őstag
Vmi nagyon furcsa történ a 13 XFCE-vel, tegnap este nem én kapcsoltam ki (egy Firefox és a Transmission futott, amikből nem lett kilépve csak szimplán ki lett lőve a nagy bekapcsgombbal) és ma úgy jött be a rendszer, hogy minden egyes proginak a jobb felső sarkából hiányzik a tálcára tevő, átméretező és bezáró ikon, ill a futó progik a tálcán sem jelennek meg csak feladatkezelővel lehet kilőni őket.
Jól be van lakva már a rendszer jó lenne ha nem kéne újrahúzni... -
Fenyő
őstag
Tegnap írni szerettem volna egy dvd-t a Brasero-val, de van egy olyan bugja, hogy figyelmen kívül hagyja a beállított írási sebességet és az író maximumát erőlteti, így jó eséllyel kuka lesz a média, tudtok rá vmi gyógyírt vagy milyen más - lehetőleg kis rendszerigényű - hasonló funkcionalitással bíró író progit tudtok javasolni helyette (első blikkre az xfburn-t találtam, ami eléggé régi és kellően fapad, de a lényeg azért benne van) ?
-
Fenyő
őstag
válasz
fradi81 #1309 üzenetére
És működik is, egyébként 13 (XFCE) alatt még Geforce2 MX-hez is van zárt driver (amit érdemes is feltenni, mert NV-nél a zárt driver minősége a Winesével vetekeszik, míg Atinál azért ez nincs még így), míg Atinál a HD szériánál régebbi kártyák már nagyon régen ejtve vannak (készítettem egy hevenyészett listát), különösen az X1950-es kariknál volt fájó a nagyon rövid támogatási időszak, még normális Win7 driver sincs hozzá nemhogy modern Linuxos, holott az egy generációval régebbi Geforce6-os karik támogatását az Nvidia csak egy éve fejezte be.
-
Fenyő
őstag
Azt jól sejtem, hogyha egy nyílt driveres Ati X800-ast cserélek Nvidia 6800-asra, akkor csak annyi a történet, hogy Ati kártya ki Nv be, majd zárt nv driver föl és más teendő nincs is?
-
Fenyő
őstag
XFCE kevesebb procit eszik (az LMDE-t is belevéve ez a legpehelysúlyúbb Mint egyértelműen, gyengébb gépre a 13 XFCE a legoptimálisabb, persze vannak még lájtosabb disztrók, de egyik sem ilyen kényelmes), a MATE meg egy leheletnyivel kevesebb ramot. LMDE Debian testingre épül, egyszer kell csak feltenni aztán folyamatosan frissül.
-
Fenyő
őstag
válasz
ubyegon2 #1246 üzenetére
Sok függ a videokártyától is, hogy van-e hozzá zárt driver (ha nincs, akkor akármilyen is a proci xfce-nél erősebb ablakkezelővel nem is érdemes próbálkozni) és tud-e hardveres videógyorsítást (GF 8, ill HD 4 ezres széria a min kritériuma ennek, ha jól rémlik), a flash meg egyszerűen sz@rul van megírva Linux alá, ez van, vmelyest lehet finomítani, de sosem lesz olyan mint Win alatt.
bob.zxr: OverrideGPUValidation -t én is próbálgattam, de semmiféle érzékelhető hatását nem vettem észre, gondolom ez is erősen vga függő... -
Fenyő
őstag
válasz
ubyegon2 #1238 üzenetére
Az a memóriahasználat amiben hasonló a cinnamon és az xfce;
Procihasználatról nem készült ilyesmi, de ilyen gyengébb gépeken (erősebb egymagos, low-end kétmagos, nem egyet, nem kettőt próbáltam) cinamonnal totál használhatatlan volt a flash (és viedók is jóval több procit ettek) és alapból nagyon darabos volt a rendszer, addig xfce-vel mindez tök normálisan pattogósan ment, töredék pocihasználattal, de még a mate is jóval kevesebbet eszik, kb félúton lehet procihasználatban cinnamon és az xfce között. (procierő sorrend amiket próbáltam eddig kb ilyesmi lehet; unity>gnome>>kde>cinnamon>>mate>xfce>e17>lxde>jwm
Viktoár: XFCE alatt is próbáld ki zárt driverrel, sokat szokott számítani...
A legkisebb erőforrásigényű és hasznátható Linux amiket próbáltam mostanában, az az Antix 12, csak a sources listáit stable-ra kell állítani telepítés után és akkor gyors is marad frissítés, ill. egy progi telepítése után is. -
Fenyő
őstag
válasz
Viktoár #1222 üzenetére
Sajnos Linux alá elég f@sul van megírva a flash, annyit tehetsz az ügy érdekében, hogy ha van zárt driver a vgadhoz (további illesztőprogramok keresése menüpont alatt találod) akkor azt felteszed, ill. a cinnamon eléggé eszi a procit, xfce-vel sok procierőt lehet megspórolni, ami aztán még jól jön a flashhez.
-
Fenyő
őstag
válasz
olivera88 #1122 üzenetére
LMDE-t nem használtam, de gondolom a synaptic csomagkezelőn belül a tárolóknál az egyéb szoftvereknél ha látsz olyat, hogy canonical akkor azt pipáld be, bár az is lehet, hogy kézzel kell hozzáadni a sources.listához, de elvileg ha csak simán letöltöd a skype***.deb telepítőt akkor ahová letöttetted onnan simán terminálból indítva (ap-get install skpye***) is telepíthető kell legyen.
-
Fenyő
őstag
válasz
kriszwells #1114 üzenetére
FX-el jobban fog menni az tuti, ahhoz van zárt driver is, de ne sz@pasd magad a 16-ossal, nemsokára lejár a támogatása, inkább a 13-ast próbáld ki (kiforrottabb, gyorsabb és legfőképpen LTS), abból is az XFCE verziót, arra a gépre a Cinnamon és Mate is sok lesz, azokhoz inkább már vmi 2 magos gép kell, hogy gördülékeny legyen.
olivera88: Canonical forrásokat engedélyezted? -
Fenyő
őstag
Most az Xp lejárási mizéria végett, több disztrót végig próbálok, hogy az ilyen egymagos Athlon XP/A64/P4-es agp-és 1 GB ram körüli gépekre mit lehetne tenni, mert ezek a 7-hez már karcsúak, de egy lájtosabb Linux disztróval elmennek minden gond nélkül, viszont kitétel, hogy winhez szokott emberkéknek is tanulható/kezelhető legyen, így került képbe a Mint, abból is az XFCE változat, de itt van még nálam a Peppermint is ha 512 megás gép kerülne elém, ill. a Manjaro XCFE-t szintén ki szeretném majd próbálni (csak ez pont nem fér fel az 1 gigás pendrivra, nyers dvd-ből meg pont kifogytam), mert az előbbi 2 Ubuntu alapú és régebbi ATi/Intel vga-kal bugos, konkrétan szétesnek a betűk.
-
Fenyő
őstag
Caffeine megoldotta a power managament dolgot, XFCE elrendezése nekem speciel jobban tetszik (végig próbáltam az összes verziót), Cinnamon nem is ramból eszik sokkal többet, hanem prociból, egymagoson teljesen felejtős (még egy izmosabb A64-en is), ha videót is akarsz nézni (az srt-és subokkal sem tudott mit kezdeni, míg az XFCE alapból megette és kompatibilis programválaszték is bővebb), ill érezhetően darabosabb is az egész rendszer Cinnamonnal.
-
Fenyő
őstag
Sziasztok,
Nemrég feltettem a Linux Mint 13 XCFE 64bites verzióját egy 3200+-es A64-es gépre XP mellé, felhasználói szinten már kezdem kiismerni/belakni/belőni, viszont van még egy érdekes bugom,amit nem sikerült megoldást találnom; nevezetsen bármilyen videó lejátszáskor (akár online, akár bármilyen lejátszóva (gnome,vlc,totem)l) automatikusan bejön a képernyővédő, kikapcsolásán kívűl van más tpp rá?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Battlefield 6
- DUNE médialejátszók topicja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Autós topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- MacBook Pro 16 i7-9750H 16GB RAM 512GB SSD RX 5300M 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3107, 100% Akkumulátor
- Lenovo Thinkpad Tablet X1 Gen 3
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest