Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Rimuru
    veterán

A másik lemez a Legacy boot módban való telepítés miatt nyilván MBR. De ott amúgy is az EasyBCD-s megoldással lettek felrakva, szóval az még bekavarhat. Viszont van egy külső SSD-m is, amire normál módon lett telepítve több Linux és szintén MBR. Utóbbit már rápróbáltam, de nyilván nem indultak. A GParted meg csak a lemez törlésével tudna GPT-re konvertálni. A Windowsra való külső partícionáló programok tudnak oda-vissza adatvesztés nélkül, de azok meg azt Ext fájlrendszert nem nagyon kezelik. Bár utóbbit majd még meglesem jobban.

Linux kepes bootolni MBR-rol is efi modban (nem garantalt, de pl nekem elindult), a windows viszont nem fog mukodni. EasyBCD-t egyaltalan nem ismerem szoval nem tudom milyen hulyeseget csinalhat.

Elvileg nem nehez linux alatt atkonvertalni ha minden jo, indits mar el egy gdisk-et a megfelelo lemezen es kuld el a kimenetet.
    tehat pl:
    gdisk /dev/sdc
    q es enter lenyomasaval tudsz biztonsagosan kilepni. Ha a kimenetben nincs hiba akkor elivleg egy w betus kilepes at is konvertalna.

Új hozzászólás Aktív témák