- Nothing Phone (3) – tervezett kaotika
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Magyarországra jött az ultravékony S25 Edge
-
Mobilarena
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
ubyegon2 #10552 üzenetére
Egyet értek a kijelentéseddel.
Mint-nél annyival "szerencsésebb" a helyzet, hogy opcionálisan lehet Flatpack csomagokból is telepíteni. Viszont az Ubuntu eleve bedrótozva hozza a Snap-et és prioritás van adva neki, még terminálban is. Ha például beírjuk egy olyan progi nevét, ami nincs telepítve, de elérhető a disztróban. Akkor a snap csomagot dobja elsőként, majd másodlagosként a rendes apt-s csomagot.
Eleve a Gimp is pl. snap-ből van csomagolva.
A grafikus szoftver kezelőben meg nincs külön szekcióként kezelve a hagyományos csomag és a snap csomag.
Amit lehet snap-ből rakat fel a user-el. Ezt a kezdők látják kárát leginkább, amikor baj van valamelyik app működésével. Aztán csak bámulnak, amikor megkérdezik, hogy miből telepítetted és hogyan.
Szerintem felesleges ennyire erőltetni a snap-et, pláne kezdőknek.
Szóval én úgy látom, hogy nem jó irányba mennek a dolgok. Az utóbbi 1-1.5 évben megfigyelhető a tömeges érdeklődés a Linuxok iránt, ami Win10-ből kiábrándulásnak köszönhető.
Viszont a Canonical ilyen húzásai meg inkább egy két próba után erősen a Manjaro felé tereli a frissen váltókat. Mivel hamar szembe találkoznak azzal is, hogy az Arch az mindig nagyon friss és hamar ott van minden új dolog benne. Hiába hallják a rolling hátulütőit és az Arch felkészültség igényét.
A Windowst sem úgy használták, ahogy azt egy egészséges biztonsági szinten lehetne. Itt meg lehet root, ha úgy akarja akár 24/7-ben is.
Ubuntun bontogattam a szárnyaimat anno én is, de sok minden elcsábított másfelé.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Asus 14 Zenbook UX425E FHD IPS i7-1165G7 4.7Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB AEROCOOL Aero One Frost 700W
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natura Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3007, 91% Akksi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest