Keresés

Aktív témák

• proximus

senior tag

válasz tildy #46 üzenetére

Szerintem az Nforce -al már most sem lenne gondod, pláne hogy többféle megoldást(drivert) találtak már ki a meghajtásukra. Amúgy jól gondolom, hogy a vinyó nem akart megfelelően írni, olvasni?:)
    Ennél az Nforce lapkánál egyszerűen ''túlokoskodták magukat'':) a tervezők, mert mind a Win -esek, mind a Linuxosok panaszkodtak eleinte a gyenge teljesítményre. Én tennék egy próbát egy friss kernellel már csakazért is.:) Különben szoktam figyelgetni hogy milyen változások, újítások jelennek meg a fejlesztés alatt álló kernelekben, és szinte már 0 az Nforce(2) -s bugjavítások száma. Legalábbis én nem találtam bennük ilyet.:)

• dabadab

titán

válasz tildy #41 üzenetére

Hogyan rakja fel?
    2.4.25-os kernelhez mar van Debianba csomagolt driver is (nvidia-kernel-2.4.25-1-*, meg persze kell az nvidia-glx csomag is), valoszinuleg, ha csomagbol rakja fel, akkor nem lesz vele semmi baj, az en GeF3-am is teljesen jol megy.
    Atira meg ne valtson, mert annak aztan meg gagyibb driverei vannak :(

[Szerkesztve]

• proximus

senior tag

válasz tildy #43 üzenetére

Aha, szóva neked most is ATI -van.(?) Node akkor csak tudod hogy merre hány méter, vagy az only Win. alatt használatos?

• proximus

senior tag

válasz tildy #41 üzenetére

Szia!

''ha felrakja a drivert akkor elcsúszik a kép'' Ez szerintem tipikus nvidia -s izé,:) nekem is van vagy 5 mm eltérés az X nv -s megjelenítése, és az nvidia -s között. Annyi, hogy ritkán kell a driverét cserélni, és akkor nem ''kopik el'' a monitor OSD Horiz-posi. -ja.:D

''meg be is lassul a gép'' Uhh, ez hogy jelentkezik? A vinyóról töltés, vagy az X reagál lassabban?
    Ha a dmesg üzeneteket, vagy az X logját megnézed, és Error vagy Warning ''gyűjteményt'' látsz, akkor az is lehet a ludas. Mondjuk agp problem-ek, vagy egyéb.

''Vagy érdemesebb inkább Atira váltani?'' Én így tettem, de csak azért, mert ATI -ból találtam megfelelőt a ''régi'' gef2mx ésszerű leváltására(Rad.9200). Azt azért megsúgom, hogy az Nvidia driverei már sokkal jobban hozzácsiszolódtak úgy általában véve a Linux-hoz; ''jóval'' kevesebb gondod akadhat vele. + Az sem elhanyagolható, hogy mostanra már elég sűrűn tudnak drivereket kiadni, nem kell vele várni hónapokat, ráadásul kikérik az emberek véleményét, tapasztalatait a fórumuk-ban. Az ATI mellett maximum annyi szól, hogy van hozzá drm (dri) interface(driver), és ez még a kernelekben is benne van, habár 2.4 -es sorozatnál érdemesebb kintről hozzátenni, az ''öregsége'' miatt. + hozzátartozik még az igazsághoz a dri -vel kapcsolatban, hogy nem tud olyan gyors 3D -t adni{mert az ATI(+nvida), már csak ilyen, hogy a legütősebb részleteket visszatartják a külső fejlesztők elől:( } mint az ATI drivere, viszont kevesebb CPU erőforrást visz el, és már kiforrottabb is. Amúgy nem rossz az ATI egyáltalán, + majd alakul még ''driverileg''.:)
    A döntés a tied(illetve párodé). :)

Aktív témák

Hirdetés