- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
Aktív témák
-
proximus
senior tag
Szerintem az Nforce -al már most sem lenne gondod, pláne hogy többféle megoldást(drivert) találtak már ki a meghajtásukra. Amúgy jól gondolom, hogy a vinyó nem akart megfelelően írni, olvasni?:)
Ennél az Nforce lapkánál egyszerűen ''túlokoskodták magukat'':) a tervezők, mert mind a Win -esek, mind a Linuxosok panaszkodtak eleinte a gyenge teljesítményre. Én tennék egy próbát egy friss kernellel már csakazért is.:) Különben szoktam figyelgetni hogy milyen változások, újítások jelennek meg a fejlesztés alatt álló kernelekben, és szinte már 0 az Nforce(2) -s bugjavítások száma. Legalábbis én nem találtam bennük ilyet.:) -
dabadab
titán
Hogyan rakja fel?
2.4.25-os kernelhez mar van Debianba csomagolt driver is (nvidia-kernel-2.4.25-1-*, meg persze kell az nvidia-glx csomag is), valoszinuleg, ha csomagbol rakja fel, akkor nem lesz vele semmi baj, az en GeF3-am is teljesen jol megy.
Atira meg ne valtson, mert annak aztan meg gagyibb driverei vannak :(
[Szerkesztve] -
proximus
senior tag
Szia!
''ha felrakja a drivert akkor elcsúszik a kép'' Ez szerintem tipikus nvidia -s izé,:) nekem is van vagy 5 mm eltérés az X nv -s megjelenítése, és az nvidia -s között. Annyi, hogy ritkán kell a driverét cserélni, és akkor nem ''kopik el'' a monitor OSD Horiz-posi. -ja.:D
''meg be is lassul a gép'' Uhh, ez hogy jelentkezik? A vinyóról töltés, vagy az X reagál lassabban?
Ha a dmesg üzeneteket, vagy az X logját megnézed, és Error vagy Warning ''gyűjteményt'' látsz, akkor az is lehet a ludas. Mondjuk agp problem-ek, vagy egyéb.
''Vagy érdemesebb inkább Atira váltani?'' Én így tettem, de csak azért, mert ATI -ból találtam megfelelőt a ''régi'' gef2mx ésszerű leváltására(Rad.9200). Azt azért megsúgom, hogy az Nvidia driverei már sokkal jobban hozzácsiszolódtak úgy általában véve a Linux-hoz; ''jóval'' kevesebb gondod akadhat vele. + Az sem elhanyagolható, hogy mostanra már elég sűrűn tudnak drivereket kiadni, nem kell vele várni hónapokat, ráadásul kikérik az emberek véleményét, tapasztalatait a fórumuk-ban. Az ATI mellett maximum annyi szól, hogy van hozzá drm (dri) interface(driver), és ez még a kernelekben is benne van, habár 2.4 -es sorozatnál érdemesebb kintről hozzátenni, az ''öregsége'' miatt. + hozzátartozik még az igazsághoz a dri -vel kapcsolatban, hogy nem tud olyan gyors 3D -t adni{mert az ATI(+nvida), már csak ilyen, hogy a legütősebb részleteket visszatartják a külső fejlesztők elől:( } mint az ATI drivere, viszont kevesebb CPU erőforrást visz el, és már kiforrottabb is. Amúgy nem rossz az ATI egyáltalán, + majd alakul még ''driverileg''.:)
A döntés a tied(illetve párodé). :)
Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen videókártyát?
- Kompakt vízhűtés
- Kuponkunyeráló
- Az ASUS legfrissebb analóg billentyűzete az ízületeinket is kímélni szeretné
- Renault, Dacia topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- E-roller topik
- Reklámblokkolók topikja
- A Teslákba költözik a Grok AI
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- Huawei P30 Lite 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest