- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
Aktív témák
-
-mikey-
csendes tag
-
-mikey-
csendes tag
A csomag tartalmát melyik paranccsal tudom megnézni (hogy be tudjam írni őket egyenként)
Ezt nem egészen értem. :) A csomag tartalmát az rpm -qlp <rpm_file> paranccsal tudod megnézni, de mire akarod használni?
A tabozás dolog is elég konfúz, ha arra gondolsz, amire én akkor az úgy működik, hogy elkezded beírni a file nevének elejét, lenyomod a tabot. Ha abból, amit beírtál egyértelmű a név, akkor kiegészíti, ha nem, akkor a következő tab lenyomására kilistázza a jelölteket. Bocs, ha nem erre gondoltál és ez eddig is vili volt... :)
off
Leadtam. 0 alvás után bevittem, megmutattam, tetszett, de már be volt előre írva az ötös... :DD
on -
-mikey-
csendes tag
No.
Ha rpm -ből installálsz, akkor rpm --install <file_neve>. Tehát nem csomagnév, ezért írja ki, hogy nincs olyan file. Pl. rpm --install XFree86-4.1.0.rpm. Ez így jó eséllyel nem fog működni, :) mert az XFree86 csomag több csomagtól is függ. Ami most hirtelen eszembe jut: XFree86-xfs, Mesa, XFree86-libs, meg még biztos van pár. Ami kell neki, azt az RPM szépen kiírja, lehet letölteni és újra próbálkozni. Több RPM file-t úgy telepítesz egyszerre, hogy egyszerűen egymás után írod a file-neveket. Pl. rpm --install XFree86-4.1.0 XFree86-xfs-4.1.0. Asszem az még fontos, hogy így az XFree86-kezdetű csomagokból azonos verziójút próbálj összevariálni, mert szerintem a verziószám miatt is nyavajog.
Egyelőre ennyi, próbáld ki így
off
Csuhajj, én meg 9:30 adok le programot doksistul... Az még több, mint 4 óra! :D
on -
-mikey-
csendes tag
Hi!
Miert nem RPM-ből rakod fel az XFree-t? Már installkor is megteheted, frankón felismeri a kártyát, be is állítja Neked. Még mindig nem késő, egyszerűen csak felrakod a CD-n lévő RPM-eket: XFree86, xfs, XFree86-Fonts, ..., esetleg megbuherálod a config file-t. RedHat alatt van egy setup nevű progi, ezzel az alap X beállításokat el lehet intézni.
Ha meg frissíteni akarsz 4.2.0-ra (nemtom a 7.2-ben milyen van), akkor az rpmfind.net-ről leszeded a 8.0-ás package-eket.
Remélem segítettem, ha zavaros, írj, megprőbálom részletesebben! :)
Mikey.
Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Gaming notebook topik
- E-roller topik
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- The Crew sorozat
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- No Man's Sky (PS4, PC, Xbox One)
- További aktív témák...
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Xiaomi Redmi Note 12s 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest