- Légies iPhone halvány színei
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- iPhone topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Aktív témák
-
Sipi
addikt
válasz
Il Padrone #1 üzenetére
Ja, és még egy: érdemes feltenni az nvoption nevű programot ([L]http://www.sorgonet.com/linux/nvoption[/L]), ezzel elég sok opciót be tudsz grafikusan állítani!
Sipi -
Sipi
addikt
válasz
Il Padrone #24 üzenetére
Na ja, de Linux alatt? :)
Sipi -
Sipi
addikt
válasz
Il Padrone #22 üzenetére
Akkor hétfőn beszámolót kérek, meddig jutottál a Wolfeinsteinben...! :)
Sipi -
Sipi
addikt
válasz
Il Padrone #18 üzenetére
Bocs, kissé szétszórt vagyok (meg vagyok fázva). Ne felejtsd el átolvasni az nVidia driverhez adott README-t!!! Benne van az összes opció, elmagyarázva, amit be lehet neki állítani (hardveres kurzor, TV-Out, a TwinViewnek nevezett móka, stb). Jobb, mint Wondows alatt, mert itt részletesen el is magyarázza!
Sipi -
Sipi
addikt
válasz
Il Padrone #18 üzenetére
Aztán szólj, ha összejött! Én pl. a WolfEinsteinnel játszogattam Linux alatt, és valószínűleg a jobb memóriakezelés miatt gyorsabbnak tűnt egy picivel. Sok szerencsét!
Sipi -
Sipi
addikt
válasz
Il Padrone #18 üzenetére
A Mandrake-et nem ismerem igazán. De minden disztribúció olyan, hogy amit kiválasztasz, azt fel is teszi. Legfeljebb be kell még állítani.
Ha kiválasztottad, hogy az XFree és valamilyen grafikus héj felmenjen (Gnome, KDE, FluxBox, etc.), már csak az X-et kell beállítani. Erre sok mód létezik:
xf86config, ez az X beépített, karakteres konfigurátora. Ezzel nemigen fogod beállítani, iszonyú!
xf86cfg, ez beépített grafikus konfigurátor, de nekem még mindig fagyott.
Van valami Xconfigurator nevű program, azzal nagyon könnyen be lehet lőni.
Vagy kézzel beállítod a /etc/X11/XF86Config-4 file-t...:) Lényeges: ha 4.x.x-es verziójú XFree-t használsz (márpedig biztosan azt fogsz), az előző file-t kell szerkeszteni, nem a régi, XF86Config-ot! Ez a 3-as sorozatú X-hez van, némileg eltér a szerkezete.
A legegyszerűbb, ha a karakteres módban elkezded begépelni, hogy Xc, és tabulátort nyomsz párszor. Ekkor automatikusan megpróbálja kiegészíteni a begépelt szöveget, ha több variávió van, kiírja őket. Így meg tudod nézni, milyen Xc-vel kezdődő programok vannak a gépeden.
Egyébként ha nem is ismeri fel a kártyát, általános GeForce-nak beállíthatod, mert úgyis a nyílt forrású drivert teszi fel, amit majd lecserélsz az nVidia sajátjára.
De szerintem az Xconfigurator (vagy mi a szösz) működni fog. Két lényeges dolog: ha nem ismeri fel automatikusan a monitorodat, a hozzá adott füzetből pontosan másold be a kért vízszintes és függőleges frekvenciákat! Mással nem kell törődnöd: az X egyből a lehető legnagyobb képfrissítési frekvenciát állítja be, ami az adott konfiggal elérhető. Ha pedig a kártyádat nem ismeri fel, kézzel add meg neki a GeForcexxx-et.
Sipi -
Il Padrone
senior tag
Lenn meg kerdesem,
ha nem ismeri fel a videokatyat, nem telepiti a grafikus feluletet, csak karakteres marad.
Telepitem a grafikus kartyat karakteres modban.
Ezutan inicilializalnom kellene a grafikus feluletet.
Nem tudja valaki a mandrake-ben ezt hogy lehet megcsinalni (Xconfiguration ???)
Udv -
Sipi
addikt
válasz
Il Padrone #13 üzenetére
> ott sem tudom, hogy az UP SMP i386 i686 kozul melyik kell nekem
Pont emiatt javasoltam, hogy forrásból telepíts. Itt tudni kell, milyen procira lett optimalizálva a rendszered, hány processzoros, stb. Elvileg van egy nvchooser.sh nevű program, ami automatikusan megmondja, melyik file-t kell letöltened. Aztán vagy megy, vagy nem. Lásd a mellékelt nVidia fórum hibaüzeneteinek 80 százalékát - ha nem az rpm-csomagot teszik fel, a legtöbb probléma elő sem jön.
Sipi -
Sipi
addikt
válasz
Il Padrone #13 üzenetére
[L]http://download.nvidia.com/XFree86_40/1.0-4191/NVIDIA_GLX-1.0-4191.tar.gz[/L]
[L]http://download.nvidia.com/XFree86_40/1.0-4191/NVIDIA_kernel-1.0-4191.tar.gz[/L]
Linux alatt kétféle nVidia driver van: egy Open Source, ráérős emberek szabadidejükben írják:)))), ez csak 2D-t tud, azt viszont szépen. Másik az nVidia saját, zárt forráskódú drivere, 3D-t is tud.
Az első verzió van benne alapban szinte minden Linux-verzióban. Ez általában kezelgeti az összes kártyát, de elképzelhető, hogy a legeslegújabb kártyákat még nem ismeri. Ekkor valóban nem lesz grafikus felület, de ekkor felteszed a legfrissebb nVidia zárt drivert, és már megy is.
A kernel telepítéséről: ha valaki Linuxot akar használni, meg kell tanulnia telepíteni. (rpm -i kernel-sources) Nem nehéz. Főleg, hogy ennek hiányában később is egy csomó probléma merülhet fel.
Sipi -
Il Padrone
senior tag
Szia,
kerdesek:
Szerinted is kezeli alapbol a geforce4-et a Mandrake 8.1, csak nincs hozza 3D?
Az nvidia-xxxx-glx bol talaltam source-t (tar), de a kernelbol csak rpm-st(ott sem tudom, hogy az UP SMP i386 i686 kozul melyik kell nekem).
Ilyenkor mi a teendo?
Koszi a segitseget.
A link jo, csak mire vegigolvasnam, meg nem is mindent ertek meg. -
zrubi
senior tag
''Ha meg akarod kímélni magad egy pár hetes hajtépéstől, NEM az előre fordított rpm-et teszed fel, hanem a forráskódos verziót!''
Ehhez a művelethez ott kell lenni az aktuális kernel forrásának is. Ez pedíg a kezdő(dobozos kernelt használó) usereknek igen nagy problémát jelent...
Aki pedg már nem kezdő, annak saját fordítású kernele van, és fel tud tenni egyedül is egy drivert... (ja meg debian-t használ :) )
szóval szerintem próbáld meg .rpm-ből -
Sipi
addikt
válasz
Il Padrone #9 üzenetére
Két csomag kell: az nvidia-xxx-kernel és az nvidia-xxx-glx. Az első a kártyát kezeli, a második az OpenGL támogatás.
Ha meg akarod kímélni magad egy pár hetes hajtépéstől, NEM az előre fordított rpm-et teszed fel, hanem a forráskódos verziót! (nvidia-xxx.tgz). Kicsomagolod (tar zxvf nvidias-xxx-.tgz), belépsz a létrejött könyvtárba, és kiadod a make install parancsot (root-ként).
Egyébként a [L]http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?s=&forumid=14[/L] címen sok okosat olvasgathatsz a témáról.
Szólj, ha valami nem ment!
Sipi -
zrubi
senior tag
válasz
Il Padrone #9 üzenetére
kell neked a
'NVIDIA_GLX-1.0-4191.i386.rpm' az elejéről mindenképpen kell.
aztán kell még a kernel driver is:
'NVIDIA_kernel-1.0-4191.mdk81up.i686.rpm'
És előtte elolvasni a:
[L]http://download.nvidia.com/XFree86_40/1.0-4191/README[/L] -
zrubi
senior tag
válasz
Il Padrone #7 üzenetére
''Suse 7.1-el mar probalkoztam (az ilyen CD-rol bootolok jatekos)''
''mert read-only a packages.rpm''
Hát igen egy ilyen live CD-re nem lehet telepíteni semmit... :)
A Mandrake-kel fog menni... -
Il Padrone
senior tag
Latom mar rosszul kezdtem.
Suse 7.1-el mar probalkoztam (az ilyen CD-rol bootolok jatekos) es az nem ismerte fel a videokartyat. (szoveges modban ment szepen)
Ha most felrakom a Mandrake 8.1-et es az sem ismeri fel, akkor bakot lottem, legalabb le tudjam szedni.
A Suse probaltam telepiteni az nvidias drivert, de nem sikerult, mert read-only a packages.rpm.
Egyebkent hasznalni szeretnem, nem leszedni, csak jol hasznalni.
Koszi az infot. -
zrubi
senior tag
válasz
Il Padrone #4 üzenetére
Bár, ha el akarod távolítani akkor nem mindegy :DD
-
zrubi
senior tag
válasz
Il Padrone #4 üzenetére
Alapból felismeri, de nem az nVIDIA driverét teszi fel, és így 3D gyorsítás nem lesz... Ahhoz az nvidia oldaláról letöltött driverek kellenek.
-
rdi
veterán
Te most viccelsz , vagy csak nemszereted a Linuxot ? :))
Most volt nemrég fórum az ügyről :(
Több módszert is javasoltak: utána fdisk/mbr; új boootmanager; utána win alól a linuxos part. formatja, stb. :t -
Il Padrone
senior tag
válasz
Il Padrone #1 üzenetére
Topicfelhozas
-
Il Padrone
senior tag
Sziasztok,
fel akarom tenni a Mandrake 8.1-et (ez van keznel) es erdekel, hogy utana hogyan lehet eltavolitani.
Meg egy kerdes, felismeri-e a Geforce4 videokartyat alapbol, vagy kell hozza driver?
Udv
Aktív témák
Hirdetés
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- OLCSÓBB!!! DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z170 i7 7700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA 500W Zalman
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest