- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Középkategóriást mutatott be újra az Oppo
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
klepto
addikt
Sziasztok!
Optikai meghajtó nélküli nettopra milyen linuxot érdemes telepíteni, ami kis helyigényű, pendriwe-ról is felépíthető, Windowsos kinézetű, elfut rajta az Open Office, Magyar nyelvű, saját alkalmazás áruházzal is rendelkezik, ahonnan kisebb játékok is letölthetők, mint pl. mobilra a Play áruház, és mindenféle mókolás nélkül is működi olyan egyszerűen, mint egy Win, vagy mobilos Android?
A segítségeteket előre is köszönöm :R -
klepto
addikt
válasz
lev258 #49408 üzenetére
Már csak egy utolsó kérdésem maradt így előzetesen: a Mint Ubuntu 18 (Sarah), vagy a Debian Edition 2 (Betsy) változatát érdemesebb választani?
Nekem a Debiant jobban tetszik a rendszeres frissítések miatt; viszont az nem derült ki egyértelműen a számomra (illetve pont azt olvastam valahol, hogy a két változat nem kompatibilis egymással), hogy a Debiant változathoz is rendelkezésre áll-e a szoftverközpont, és legalább annyi alkalmazás+játék van-e hozzá, mint az Ubuntu alapúhoz -
klepto
addikt
válasz
ubyegon2 #49401 üzenetére
A szoftverkezelőben látható programok (pl. a képen szereplő 1255 játék) mind telepítésre kerül amikor felrakom a MINT-et, vagy külső szerverekről tölti le a kiválasztottakat?
Ha ezek külső szerveren tárolt programok, akkor időnként frissülnek, gyarapodnak?
lev258
Igen ilyen szintű játékokra gondoltunk, ezek bőven megfelelőek lennének!
Androidon is álltalában a gyerekkifestők, a golyós játékok, és a mesehősökhöz kapocslódó játékok a slágerek (nekem is, csak nálam kiegészül pár kártyajátékkal, és természetesen az Angry Birds-el).
Ennél komolyabb játékra nem lenne időnk, de ha mégis, akkor ott a nagy gép, vagy a PS3
Más: a kiszemelt laptop egy HP 250 G4 lett volna, de ezt hamar elkapkodták, így még várunk egy jó ajánlatra (max. 70.000.-Ft)
De természetesen visszajövök ha meglesz, és elfogadom a segítséget -
klepto
addikt
Köszi!
Egyébként 3 éves
Ezt az oldalt már láttam, de engem nem fogott meg, és a gyerek is sok hülyeséget tud elkövetni, ha nem teljes képernyős egy játék (mondjuk akkor is, ha az)...
Szóval Mint alatt, jól olvastam valahol, hogy működik alkalmazásbolt?
És a Mint különböző verziói csak kinézetben térnek el, vagy másban is? -
klepto
addikt
Sziasztok!
Karácsonyra a páromnak lehet, hogy laptopot veszünk, de ahogy lenni szokott, az elérhető árú, és komolyabb laptopokat (nem a 10.1"-os nettop) Win 10 nélkül, freeDOS-al adják.
Ezért kezdtem el nézegetni a Linux felé.
2 verziót találtam ami tetszik; a sorrend a tetszés sorrendje is: a Linux Mint, és az openSUSE.
A kérdésem az, melyiket érdemesebb letölteni, melyiknek egyszerűbb a használata, illetve Windows szerűbb a kinézete?
A felhasználási kör jellemzően Internet, ezen belül minden; a böngészéstől kezdve a Facebook-on át a különböző csevegő, és videóhívó programok használatáig, de fényképek tárolása, és a játék is fontos szempont lenne.
Játékok alatt olyan kaliberű, és lehetőleg ingyenes letölthető játékok kellenének, amik Androidon is megtalálhatók, kiváltva ezzel egy tabletet, főként a gyereknél.
Valahol azt olvastam, hogy a Mint-nek van alkalmazásboltja. Ezt jól olvastam, és ha igen, akkor annak a használata megegyezik az Android áruházzal, vagy félrenéztem valamit?
Lehet letölteni a netről ingyenes, nem warez játékokat Linuxra, az Androidhoz hasonlóan?
Egy Linux jó alternatíva lehet a fenti felhasználásokra a fizetős Win helyett, egy laptopon?
Válaszaitokat előre is köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 14s Yoga - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest