-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pgraph
aktív tag
Sziasztok!
Windows10 | Virtualbox 6.0 alatt eddig jól működő Linux Mint Tessa (19.1) nem hajlandó elindulni. Mostanában nem használtam ezt a gépet, ma bekapcsoltam és indítva a Linuxot, feltűnik az LM logo, mint rendes boot-kor, majd üres képernyő és bal felső sarokban időnként bevillan a kurzor. Kb. 10 perc után sincs változás.
Mi lehet a gond?
-
Pgraph
aktív tag
válasz
ubyegon2 #54594 üzenetére
Azért nem vagyok ennyire ráfeszülve a mélymagyar ügyre...
Csak, mint teljesen tapasztalatlan e téren, ezen az irányon indultam el. De használat közben nyilván láttam én is bizonyos helyeken a hiányos fordítást, meg a nyílt forráskódból adódóan logikus is, hogy sok náció faragja a dolgot. Nincs is ezzel semmi baj.
A stílushoz meg egyelőre nem akarok hozzászólni, engem személy szerint semmilyen sérelem nem ért még (pláne kapcsolatfelvétel híján...), majd figyelgetek, olvasgatok, aztán kiviláglik számomra ez is.Ha időm engedi, majd a Mint-et is felrakom a Virtualbox-ba, legalább már lesz valami összehasonlítási alapom, illetve ezt a Linux-családfát lenne érdemes kicsit majd megrágni, hogy mik is itt az alapvető különbségek az ezerféle disztribúció között.
(Egyébként ahogy olvasgatok erre-arra, a Windows vs. Linux relációban is megy keményen a digitális p.cshossz méregetés, hasonlóan a PC vs. MAC ügyhöz, de ez megint csak a dolgok „rendje”...
)
-
Pgraph
aktív tag
Bekérdeztem a Fekete Párduccal...
A linkelt topicban valóban nincs nagy sürgés-forgás...
Mindenesetre egyelőre fent van, akad jónéhány telepíthető alkalmazás, a grafikus felület is farigcsálható, meglátjuk.
A Párduc magyar fejlesztésű, stb. - ez alapján próbálkoztam be vele.
Mindamellett semmilyen összehasonlítási alapom nincs más disztribúciókkal, amiből annyi van, mint égen a csillag. Mint ismeretlen vízre tévedő - számomra áttekinthetetlen a linuxos családfa....
Mit érdemes majd még bepróbálni? (A kulturáltra, egyszerűre alakítható grafikus felület előny, a parancssori matatás kevésbé vonz.) Esetleg a Mint? -
Pgraph
aktív tag
Sziasztok!
Volt mostanság kis szabadidőm, gondoltam ismerkedem kicsit a linux-szal. A blackPantherOS-t tettem fel Virtualboxba, most azt reszelgetem, szoktatom magam kicsit ehhez a világhoz.
A kérdésem az, hogy használja-e valaki közületek ezt, és mi róla vélemény? Vagy milyen disztribúciót érdemes még megkóstolni, kipróbálni?
Sajnos egyelőre nem látom a linuxot alternatívának a kiadványszerkesztő munkámban, de szeretnék jártasságot szerezni ezen a területen is, illetve néha megkeresnek ismerősök/családtagok egyszerűbb otthoni/netezős gép építéssel, oda mint ingyenes alternatíva, jól jöhet egy linux.Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Autós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- alza vélemények - tapasztalatok
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Mini-ITX
- Yettel topik
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- További aktív témák...
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Szerezd meg a tökéletes házat most!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged