- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Google Pixel topik
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
siti
őstag
válasz
persnongrat #21509 üzenetére
engedélyezve van, ha jól emlékszem (most nincs nálam a gép), de live CD lesz amivel kipróbálom a biztosra (hogy eddig nem jutott eszembe)
-
siti
őstag
válasz
persnongrat #21507 üzenetére
már a dhclient eth0 parancson is túl vagyok, nem tud magának IP-t szerezni. routeren kioszt neki Ip-t, direktbe kötve se képes csatlakozni. egyre inkább a vasra gyanakszom...
-
siti
őstag
válasz
Jester01 #21502 üzenetére
működik, ugyanazzal netezek most is.
illetve a kábel is jó, azt is kipróbáltam másik géppelaz iface-re gyanakszom, hogy ki van szedve interfacesben. viszont ha ott engedélyezem, akkor a network manager icon nem jelenik meg, ha kap egy restartot a service, akkor így már előjön (futott eddig is) és ott azt írja, hogy wired connection not managed és nincs is ott az auto connection. Ha készítek egy új wired kapcsolatot, akkor meg kb b@szik rá...
-
siti
őstag
Sziasztok!
10.04 xubuntu alatt elment a net (négy hónap kikapcsolt állapot után...) időt leszámítva semmi nem változott, de a network manager nem tud csatlakozni (you are disconneted és csókolom), ha enable, ha nem..
network interfaceben viszont ez fogad:
auto eth0
# iface eth0 inet dhcpvalami kiszedte az iface-t, de ha kiszedem a #-t, akkor a network manager se ugrik be és továbbra sincs net.
ez most mi és miért és hogyan lehet eth0-t rendbe rakni?
-
siti
őstag
hali!
adott egy 10.04 Xubuntu. samba fut, könyvtár megosztva, win7 látja, írja/olvassa minden rendben.
rádugtam linuxra egy ntfs-re formázott USB vinyót, könyvtár megosztva, win7 látja, de nem tud kapcsolatot teremteni blabla, win hibakód: 0x80070035.a vinyó media alá van mountolva, alapból oda teszi, könyvtár megosztva, chmod 777 írás olvasás mindenkinek, de még csak kapcsolódni sem tud hozzá. szóval help
-
siti
őstag
pár gyors tapasztalat a régi p3 laptopról és néhány linuxról:
Damnsmall egész jó, de a 2.4.xx kernelre nem tudtam összehozni a wifi kártyát.Fluxbox nagyon tetszett, ha wifi összejött volna akkor marad, de a b43-as picmacit és adobe flasht feltelepíteni nem sikerült (nem mintha a gép le bírná játszani youtube-t, meg amúgy sincs hang, de ha nem akarnék flasht, vennék apple).
Szaladtam egyet a nem is olyan kicsi linuxal is (DSL-N), de ez inkább volt béna mint béta, apt-get, dpkg sem indult el, enélkül meg én vagyok béna, pedig reménykedtem hogy a 2.6-os kernelt preferáló b43-fwcutter menni fog.Crunchbang kicsit felemás volt, majdnem életre keltette a hangot is, de végül nem jött össze, viszont ez is hozta az ata1.00: status: {DRDY} - timeout jelenséget indításkor (ubuntu jelenség nálam). Erre van többféle javítás, de egyik se vált be (acpi off, stb). PCman file manager viszont gyors és egyszerű, ezt is átmentettem kedvencek közé.
Most visszakerült a 9.04-es xubuntu, miután a 9.10 is már lassabban döcögött, illetve a 10.04-es update kudarcba fulladt. Ez most egy frissítés után szépen megy, lehet még buherálom egy kicsit ezt a timeout jelenséget, vagy csak szimplán együtt élek vele. Még a külső DVD-re gyanakszom, lehet csak attól kell megválnom.
egy pár telepítést megért az egész, kicsit belekóstóltam pár ismeretlen disztribúcióba, ha nem lenne ilyen régi hardverem lehet még pár másikat is kipróbálnék, de egy kis tapasztalatszerzésnek jó volt.
-
siti
őstag
válasz
MZsoltee #9678 üzenetére
msn-re aMSN, vagy pidgin. de ott a KMess de ezt nem használtam.
hétvégén gyalulom a linuxot, kubuntu nem túl villám a p3-ason 192 mega rammal. valami ötlet ami alatt össze lehet hozni firefoxot, wifit, msn/skype és megy mint a villám? damn small linux? valami minimális grafikus felület is kell, hogy leányzó is tudja használni.
-
siti
őstag
izé, help:
adott egy xubuntu 9.04, kitettem az aplication buttont a panelra (quit) de nem adja be hogy logout vagy shutdown vagy mit szeretnék, hanem kapásból logout screenre megy.
létrehoztam egy új usert, nála működik.
kb egy hete ölöm magam ezzel, hiába törlöm rakom ki újra, tuti valahol valamit elállitottam..google-t végignyálaztam, a legépkézlább javaslat a tedd fel a 9.10-et volt...
-
siti
őstag
válasz
Major Major #8749 üzenetére
köszi! az első kettő kipipálva, sudo -nál pedig user nevét írja ki root helyett, de megoldom majd ezt is.
-
siti
őstag
agyam eldobom lassan xubuntutól, végre szépen mountolja a külső vinyót, de most nem hajlandó egyszerre fellépni wirelessre, kér valami keyring jelszót vagy mit (nem olvastam el na) és csak kézzel lehet belőni hogy szépen csatlakozzon oda ahova kell, nem ne a szomszéd routerére, még akkor se ha nincs rajta jelszó... a rootot meg úgy hívják mint engem, szerintem ott is benéztem valamit, de mindegy.
-
siti
őstag
sikeresen szét chown-oltam a fél linuxot, legalább megismerkedtem a recovery modedal, de elő kell keresnem egy live cd-t is...
-
siti
őstag
izé, help:
adott egy xubuntu (9.04) és az a gond, hogy ha lóg rajta egy USB külső vinyó, akkor azt boot után nem látja. lehúz, visszadug és akkor ok, de ez nem ideális. valami ötlet?
amúgy régi p3-as laptop 1.1-es usbével, amin a vinyó 2.0-s, de ez csak nem lehet gond.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest